פתחתי קבוצת פייסבוק ייעודית למטיילים ביער השחור והסביבה, מוזמנים להצטרף !
אז חזרנו ארבעה חברים מטיול נהדר ביער השחור והסביבה, זהו סיכום הטיול שיכלול תמונות והמלצות וגם למעשה הבלוג הראשון שאני כותב כאן באתר – מקווה לעניין וכמובן להשלים אינפורמציה חיונית למי שצריך וגם למי שיהנה לקרוא ולהסתכל אשמח לענות על כל שאלה.
נסענו קבוצת ארבעה חברים בגילאי 22-23 לתקופה של 14 ימי טיול ברוטו בחודש ספטמבר שהוא לדעתי חודש מושלם מבחינת מזג אוויר וצפיפות (יסלחו לי משפחות הפורום שזוכרות את העמידה בתור במשך שעה לסילבר סטאר באמצע אוגוסט..) נסענו עם מחשבות לעבר הלימודים האקדמיים שיתחילו בנובמבר ועם הרצון לנצל ולהנות מהטיול הזה כמו שצריך !
התכנון לטיול התחיל לפחות חצי שנה לפני המועד וכמובן שאת רוב התודות לטיול המוצלח אני חייב לחברי הפורום הנהדר הזה עם מגוון העצות והטיפים שהוכחו כמשתלמים ונכונים. יותר מכך, תודה רבה ל-לי ולבלוג הנהדר שלה שהוא קריאת חובה לכל מי שמתכנן טיול לאזור וגם לגולן שרמן על החוברת המעמיקה ביותר שהוא כתב על הטיול המשפחתי שלו.
בבלוג הזה פחות אתעסק בענייני לוגיסטיקה ותכנון והסברים גאוגרפיים והיסטוריים על המקומות כי יש כל כך הרבה מידע על היער השחור שאעדיף להתעסק בחוויה האישית שלנו ולשתף בתמונות, כמובן שאם מישהו רוצה לשאול שאלה כזו ואין עליה מענה כאן – אשמח לעזור.
טיסות – הזמנתי חצי שנה מראש דרך חברת EASYJET לכיוון באזל. אמנם חברת צ'רטר בלי יותר מדי פינוקים בלשון המעטה, אך עשתה את העבודה כמו שצריך, צוות אדיב, מטוס נקי ונוח (כמה שאפשר לצפות ממחלקת תיירים). המחירים היו זולים מאוד והמרחק מבאזל לכיוון אזור היער השחור הוא הקרוב ביותר מכל אופציות שדות התעופה האחרים (כשעה וחצי נסיעה). שימו לב שצריך להוסיף למחיר המקורי גם תוספת מזוודה במשקל סביר.
צימרים – הוזמנו כמה חודשים מראש דרך אתר BOOKING. ממליץ מאוד להזמין כמה שיותר לפני מועד הנסיעה כי אח”כ המחירים עולים והאופציות אוזלות. הזמינו רק צימרים עם ביטול בחינם ורק כאלו עם המלצות (יש גם המון בעברית), האתר מאוד נוח לשימוש. אנחנו הזמנו שני צימרים, 7 לילות ראשונים בגרפנהאוזן כ-20 דק' מטיטיזה. ו-6 לילות נוספים בטנינגן כ-20 דק' מפארק אירופה וגם מפרייבורג. ארחיב על הצימרים בהמשך ועל המלצתי החמה ללון בהם.
תקשורת – עשיתי את החבילה המפורסמת של גולן טלקום עם 6 ג'יגה במגוון מדינות, המחיר זול יחסית והאינטרנט עבד חלק ברוב המקומות – מומלץ.
רכב – הזמנתי כמה חודשים מראש מאתר RENTALCARS בחברת יורופקאר. תהליך ההזמנה היה פשוט, עם שירות לקוחות אדיב טלפונית וגם במייל וכולל ביטוחים רלוונטיים. המחירים זולים ביתר לשאר האופציות, בגלל היותנו נהגים צעירים היינו צריכים להוסיף אמנם ביטוח נוסף (ויקר) אבל לא היו לנו יותר מדי ברירות. החוויה שלי מהאתר הייתה חיובית והוא מומלץ.
בנחיתה בשדה התעופה בבאזל יש שילוט ברור מאוד לעבר חברות ההשכרה, אחרי חתימה על מספר טפסים וקריאת ההסכם לקחנו את המפתחות של הרנו מגאן היפה שלנו ויצאנו לדרך.
יום 1 – אספנו את הרכב בשעה 16:00 (לא לפני שצילמנו שריטות ישנות) ויצאנו לעבר העיירה גרפנהאוזן שם נמצא הצימר הראשון שלנו, בדרך עצרנו בעיר סאן לואי שנמצאת ליד שדה התעופה כדי לקנות מצרכים בסיסיים טרם הגעתנו בסניף לידל הראשון שנמצא.
PENSION KRAMER – לקחנו את הדירה הגדולה עם שני חדרי שינה, סלון, חדר אמבטיה ומטבח מאובזר. הצימר היה פשוט מושלם, המיקום לטעמי היה מעולה, המחיר היה זול יחסית ובעלת הבית מקסימה ודאגה להכל. חשוב להזכיר כי הצימר מעניק את הכרטיס האדום שמעניק שלל הטבות והנחות במגוון אטרקציות (אפשר למצוא עליו המון מידע כאן בפורום). העיירה קטנה ושקטה ויש סופר ממש לידנו, בשבילנו זו הייתה בחירה מנצחת.
לאחר ההתמקמות בצימר, הגיעה תורה של ארוחת הערב, חששנו כי לא נמצא בשעה כזו מאוחרת מסעדה פתוחה אך למזלנו הגענו כחצי שעה לפני סגירתה וזה היה פתרון טוב כשאין לנו עדיין מצרכים להכנת ארוחות ערב. המקום היה ריק אך המטבח היה פתוח זו הייתה הפעם הראשונה שהבנו באמת כמה מנומנמת העיירה שלנו בשעות הערב ובכלל גם האזור כולו.
יום 2 – נסענו לעבר טודנאו כדי להתנסות במגלשות ההרים. מוטיב חוזר שעומד לחזור בבלוג הוא התורים – לא היו קיימים. הגענו למקום וחנינו את הרכב, נכנסנו חינם עם הכרטיס הישר לרכבל בנסיעה של כעשר דקות מענגות. במעלה הגבעה התפעלנו מהנוף המקסים וכמובן לאטרקציה המרכזית – המגלשות. חוויה שהיא פשוט כיף טהור ! בטוח שכל שכבת גיל יוכלו להנות אסור לפספס. ניתן לשלוט על המהירות בעצמך והגלישה ארוכה ורצופת נוף יפה ! למטה יש דוכן נקניקיות חמוד גם עם כיתוב בעברית – אחלה דרך לסיים את החוויה.
לאחר המגלשות אנחנו ממשיכים לעבר אגם טיטיזה. אפשר להחנות את הרכב בחניון שליד הרכבת – הכי נוח. הטיילת מאוד נעימה רצופת מסעדות וחנויות מזכרות שונות שמוכרות את אותו הדבר ואפילו באותו המחיר. עלינו לשיט סביב האגם (שוב דרך הכרטיס האדום), נחמד ביותר. נוף מקסים ויש גם הסברים בשפה האנגלית. כדאי לעשות ולבלות כמה שעות באזור.
לאחר מכן המשכנו לעבר מסלול ערוץ רוואנה. מסלול קצר של כשעה וחצי רצוף בגשרים ונחלים מקסימים, ליד החניון יש חנות זכוכית עם הדגמה של ניפוח זכוכית. המסלול קליל וקריר ומומלץ גם לא למיטבי לכת. בסוף המסלול יש בית קפה שכבר נסגר כשהגענו, מהמלצות קודמות סיפרו לי שהוא דווקא די נחמד ושווה קפיצה.
יום 3 – קמנו מוקדם בבוקר ויצאנו לעבר העיירה אנגלברג בשוויץ, שם עולים לפסגת הר הטיטליס. חוויה חד פעמית, מרהיבה ביותר ויקרה מאוד. במקרה שלנו הרגשנו חובה לעשות ויצאנו מאוד מרוצים. נסענו שעתיים מהצימר לאנגלברג וקנינו את הכרטיסים לדרך לפסגה שעוברת בין כמה תחנות ושלושה רכבלים שונים. לתחנת trubsee רצוי להגיע בחזור, שם יש אגם יפהפה ואזור מושלם לארוחה קלה. הנוף מהרכבלים עוצר נשימה לא פחות מהנוף שנשקף מלמעלה. רצוי מאוד להגיע בלבוש חם לא משנה מה הטמפרטורה למטה – למעלה מאוד קר. וכמו בכל מקום בשוויץ – רצוי להגיע עם סנדוויצ'ים מהצימר כי המחירים יקרים. למעלה יש אטרקציות מגוונות כמו אבובים, רכבל פתוח בתוספת תשלום, מערת קרח קסומה וגם גשר תלוי – חוויה בפני עצמה.
אנקדוטה קטנה – בפסגה תרגישו לרגע בהודו ולא בשוויץ – כמויות מאסיביות של הודים עשירים שרובם גם מצטלמים עם תמונה של שארוק חאן האגדי (צילם שם סרט בעבר).
יום 4 – נסענו למפלי הריין. נכנסנו דרך טירת ורת שמציעה תצפית נהדרת על כל האיזור והמפלים ומשם לקחנו סירה לצד השני לסייר מעט ואז שטנו לעבר הנקודה שהכי קרובה למפלים על הסלע באמצע הנהר. מחיר הכניסה לא גבוה מדי והתיאור למסלולים מאוד פשוט להבנה. קשה להסביר את עוצמתם של המפלים וה-”וואו” הראשוני ברגע שרואים אותם. לדעתי זהו טיול נהדר שמציע טבע פראי מעולה בתוך העיירה הציורית שפנהאוזן. לאחר מכן נסענו לעיירה שטיין אם ריין הסמוכה למפלים, מקסימה ביופיה עם מדרחוב שכיף להסתובב בו, נכנסנו לבית קפה אקראי, שתינו משהו חם עם פרוסות עוגה טעימות ונהנינו מכל הטוב הזה
יום 5 – את היום התחלנו בפעילות שלא ראיתי שהרבה עשו/המליצו כאן בפורום וחבל ! דרך הכרטיס האדום ניתן להשכיר אופניים בכמה מקומות והמרכזי בינהם הוא באגם שלוכזי היפה, שם השכרנו אופניים ופידלנו את דרכנו סביב האגם וביער שמסביב, אמנם מעט קשה למי שלא בכושר או לילדים אך חוויה כיפית ונעימה. לאחר סיור של כשעתיים וחצי החזרנו את האופניים וקינחנו בגלידה טעימה תוצרת אחד מבתי הקפה שליד האגם.
לאחר מכן המשכנו להר פלדברג. גם כאן הכרטיס האדום עובד לטובתנו ומעניק עלייה חינם אל ההר. גם כאן חודש ספטמבר מחייך אלינו ואין תור בכלל, משם נשקף נוף פנורמי נהדר של היער השחור ושל הרי הווז' שנגיע אליהם בהמשך הטיול. לאחר שירדנו נהיינו רעבים לארוחת צהריים טובה (כנראה מפידול יתר) והמשכנו למסעדה שנמצאת ממש ליד מלון פלדברג הוף והיא נקראת SINER ZIT מסעדה איטלקית עם מנות גדולות וטעימות, שירות מצויין ותפריט בעברית במחירים סבירים – בהחלט יותר ממומלץ.
לאחר הארוחה הרגשנו שעבדנו קשה מדי ומגיע לנו לקנח את היום בעוד אטרקציה מבית היוצר של הכרטיס האדום, ספא RADON REVITAL שהוא ספא צנוע מאוד, עם בריכה מחוממת אחת וג'קוזי, שירות טוב, מקום נקי ומסודר. בכניסה מקבלים מפתח ללוקר פרטי. היה מאוד נחמד לסיים את היום בצורה כזו מפנקת
יום 6 – הגברים של הטיול רצו מאוד ללכת לפארק החבלים ACTION FOREST שהומלץ לי מכמה אנשים, הנשים דווקא לא התלהבו והעדיפו ללכת לעוד סיבוב שופינג קטן בטיילת בטיטיזה. WINWIN SITUATION. עמדנו בתור רק בשביל לקבל הדרכה (מנפלאות חודש ספטמבר כבר אמרתי?) לאחר הדרכה קצרה על הרתמות ועל סוגי המסלולים, רשאים לצאת ולהנות מהפארק המושקע והגדול הזה. 6 מסלולים ברמות קושי שונות לכל הגילאים והרמות – כיף גדול. הפארק אקסטרימי בחלק מהמסלולים, אם אתם עם ילדים בבקשה שימו לב למגבלות הגובה ואל תנסו לחשוב שהם סופרמן (קרה שם בדיוק כזה דבר עם משפחה ישראלית).
לאחר ארוחת צהריים באחת ממסעדות הטיילת, המשכנו לעבר פארק המים BADPARADIES שגם הוא נכלל בכרטיס (שעה וחצי חינם). יש בו מתחם למגלשות מים, מתחם ספא ומתחם סאונה. התכנון היה להתחיל במגלשות ולעבור לספא אבל היה כל כך כיף שהחלטנו להשאיר את הרוגע למקומות אחרים. תחום המגלשות כולל כמה אקסטרימיות יותר וכמה פחות, המקום נקי ומסודר ועם אזור די ענק של מלתחות ולוקרים, שימו לב שאתם זוכרים היכן הלוקר שלכם כי זה יכול להיות אפילו די מבלבל. הפארק מוכתר ככיפי ביותר ומומלץ לבלות שם שעתיים-שלוש.
יום 7 – היום הגשום ביותר בטיול (בעצם היום היחיד שהיה בו גשם רציני). אנחנו מתעצלים עקב מזג האוויר ועקב הרגשת הסופ”ש וקמים מאוחרים יותר, מחליטים לפתוח את היום במקום סגור, מבשלת הבירה המקומית נמצאת ממש בעיירה שלנו אז למה לא? הביקור בה מסתכם בסיור קצר במוזאון כולל טעימות של בירה. נחמד ולא יותר מזה.
הגשם עושה סימנים של הפוגה, אנחנו חשדנים אך יוצאים בכל זאת לעוד גלישה בטודנאו כי היה ממש מוצלח – מסתבר כהחלטה לא טובה. הגשם חוזר להכות והגלישה הופכת להיות לא נעימה ומהירה מדי (המסלול מאוד חלק). חושקים בפיצוי אנחנו נוסעים לעבר העיירה עצמה וליד הכנסייה יש מסעדה איטלקית נהדרת בשם BELLA ITALIA עם מנות גדולות (לפי השולחנות האחרים) כי אנחנו הזמנו רק פיצות, ואלו פיצות לא מהעולם הזה – הומלץ כמה פעמים מאנשים כאן בפורום, מצטרף להמלצות.
המלצה חשובה – אל תגעו בטירמיסו בקינוחים. אלוהים יודע מה עבר לטבח בראש – מרגיש כמו טורטית רטובה.
לאחר מכן הגשם ממשיך לרדת ואנחנו מחליטים לסגור את היום שוב בספא, סיום חמים ונעים עם מחשבות לגבי הימים היבשים הבאים
יום 8 – זהו עוברים לצימר הבא. נפרדים יפה מבעלת הבית המקסימה לא לפני שהיא משחררת הצהרה שהיא הוקסמה מהספר שהבאנו לה כמתנה ורוצה לבקר בארץ. לפני שמגיעים לצימר הבא אנחנו ממשיכים למפלי טריברג הגבוהים בגרמניה. יש שם מספר מסלולים וכולם מאוד קלילים ועוברים בנוף יער מקסים בשילוב עם המפלים היפים – מקום מעולה לבקר בו. אל תצפו להמון סנאים למרות שראינו כמה זנבות חמקמקים על צמרות העצים.
לאחר מכן יורדים אל העיר לעבר חנות 1000 השעונים המפורסמת. נחמד מאוד לבקר ולהתרשם, השעונים באמת מדהימים והעבודת יד מורגשת עד הפרט האחרון.
ממשיכים לעבר הצימר השני בטנינגן ! שם הצימר FERIENWOHNUNG ROSER גם שם מחכה לנו דירה מרווחת, גדולה, נקייה ומאובזרת במיקום מנצח. הדירה נמצאת במעלה המדרגות בבניין ששייך למשפחה המארחת. העיירה יותר חיה מהקודמת וזה משתלם מבחינת שלוש רשתות הסופר שעובדות עד מאוחר. בעלת הבית מקסימה ועזרה לנו בכל דבר ותמיד ניסתה שנרגיש כמו בבית – מומלץ ביותר.
יום 9 – פארק אירופה. כמה דובר על המקום המדהים הזה? תשבוחות רבות ואלפי טיפים והמלצות, רוב רובן כמובן חיוביות – ללא ספק אחת מגולות הכותרת של הטיול הזה. אין צורך להסביר יותר מדי על המקום לדעתי, על הייחוד שלו ועל איך שהוא בנוי. כמה התלהבנו מהמקום הזה, כמה שמחנו כמו ילדים, במיוחד כשיש מזג אוויר נוח ותורים מצחיקים (הכי הרבה שהמתנו היה 20 דקות!) את הפארק עיטרו אלפים של דלועים בצורות שונות ועוד המון קישוטים לכבוד ליל כל הקדושים. כאוהבי פארקי שעשועים ובמיוחד רכבות הרים היום הזה היה כיום חלומי, עשינו את כל המאסטים וגם עוד כמה שראינו בדרך ובצהריים אכלנו במסעדת FOOD LOOP המגניבה באזור בריטניה. יום מ-ו-ש-ל-ם !
יום 10 – כבר אמרתי שאנחנו אוהבים פארקי שעשועים? החלטנו לשוב ולחזור מפארק אירופה ומהתורים הקצרים (אל תשפטו מכורים!)
בערב המשכנו לאירוע מיוחד שמתקיים בפארק אירופה כמה פעמים לקראת ליל כל הקדושים והוזמן על ידי מראש. HORROR NIGHTS – מתחם גדול ונפרד בתוך הפארק הכולל בתוכו 6 מבוכים מושקעים ומעוצבים, זומבים בכל פינה, מופע החלקה על הקרח והפקה הוליוודית של ממש, חוויה ענקית. הכניסה מגילאי 16 ומעלה.
יום 11 – היום קמנו מעט מאוחר כי חזרנו בשעה מאוד מאוחרת לצימר עקב אירועי לילות האימה. התכנון לא היה כל כך לעומק כמו בשאר הימים לגבי הרי הווז' ולכן קצת התפספס לנו, נסענו לעיירה הלא נכונה ובסוף עשינו מסלול אחר לגמרי מהמתוכנן, בכל זאת היה נחמד מאוד, מסלול הליכה כיפי לראש פסגת הרי הווז' הגראנד דה בלון. יום 12 – עיירות אלזס. התחלנו את היום בנסיעה לקולמר. שם עשינו את הרכבת התיירותית הירוקה עם הסברים בעברית. לטעמי די מיותר, לא מעניין במיוחד ואפשר להיות בכל המקומות האלו גם בטיול רגלי קצר – אני ממליץ לוותר על הרכבת. העיר עצמה פשוט קסומה, הבתים יפהפיים, הריחות שעולים מהפטיסרי נהדרים והאוירה מקסימה.
לאחר שיטוט בקולמר ובחנויות המזכרות שלה, נוסעים אל עבר טירת HAUT KENIGSBOURG המרשימה. לאחר הכניסה לטירה תעברו בין חדריה והמיצגים האותנטיים שבתוכה, תלמדו קצת על ההיסטוריה שלה ותחזו בנופים המרהיבים שהיא מציעה מלמעלה.
לאחר מכן המשכנו לעיירה ריביולה ולחנות השוקולד הענקית של השוקולטייר דניאל סטופל.
אחרי שקנינו קצת שוקולד במחירים מופקעים, המשכנו לעבר העיירה האחרונה להיום – ריקווייר, הבטיחו לנו חסידות מקוננות אך ידענו שהסיכוי די קלוש ובמיוחד בעונה הזו, גם בלי החסידות העיירה מציעה נוף יפהפה על בתיה ובמדרחוב הראשי שלה עם החנויות המגוונות.
יום 13 – פרייבורג. הגענו לעיר במיוחד ביום שבת כי אז יש שוק צבעוני ונחמד ברחבת הקתדרלה. אולי היינו צריכים לתכנן יותר את הביקור בעיר אבל אחרי כל הנופים הפראיים והעיירות המקסימות בהן ביקרנו קצת לא התחברנו למראה האפרורי והעירוני של העיר. לאחר סיור של כמה שעות בשוק ובחנויות, אכלנו צהריים, המשכנו לפגישה אישית שנקבעה לערב וסגרנו את היום עם התארגנויות אחרונות לקראת החזרה הביתה.
יום 14 – יש לנו טיסה בשעות הקטנות של הלילה וצריך להעביר את הלילה במלון שנמצא קרוב לשדה התעופה. בחרנו במלון דירות Aparthotel Adagio Access Saint Louis Bâle שנמצא בתחומי סאן לואיס מרוחק 10 דקות נסיעה משדה התעופה. מלון פשוט שענה על הצרכים שלנו, בשביל לילה אחד לדעתי הוא בסדר גמור. היינו עוד כמה שעות במוזאון המכוניות במולוז שהיה גדול ומושקע וחובבי המכוניות לא ירצו לצאת משם, מוזאון נחמד להעביר בו כמה שעות חוויתיות.
אם אסכם בקצרה אוכל להגיד שלפני הטיול מעט חששתי בגלל הסטיגמה שהיער השחור הוא ברוב המקרים לילדים – סטיגמה שהוכחה כלא נכונה בעליל. האזור מלא בטבע נפלא, מסלולי הליכה מקסימים, הרבה מים, אנשים טובים ואדיבים ואטרקציות לכל הגילאים. אם אתם מתכננים טיול לאזור, נסו לקבוע כמה שיותר מראש את הצימרים שתשהו בהם ואם אתם נטולי ילדים תגיעו לאחר החופש הגדול ותחוו צפיפות דלה יותר וחוסר תורים מוחלט – תענוג אמיתי
אני פה לשאלות ולטיפים! אם בא לכם לשאול אותי כל שאלה, להרחיב על עניין מסוים, או לראות תמונות נוספות מהטיול, מוזמנים לשלוח לי הודעה כאן בפייסבוק, אני רואה את כל ההודעות שנשלחות אליי ושמח לעזור :)