פתחתי קבוצת פייסבוק ייעודית למטיילים ביער השחור והסביבה, מוזמנים להצטרף !
אז חזרנו ארבעה חברים מטיול נהדר ביער השחור והסביבה, זהו סיכום הטיול שיכלול תמונות והמלצות וגם למעשה הבלוג הראשון שאני כותב כאן באתר – מקווה לעניין וכמובן להשלים אינפורמציה חיונית למי שצריך וגם למי שיהנה לקרוא ולהסתכל
אשמח לענות על כל שאלה.
נסענו קבוצת ארבעה חברים בגילאי 22-23 לתקופה של 14 ימי טיול ברוטו בחודש ספטמבר שהוא לדעתי חודש מושלם מבחינת מזג אוויר וצפיפות (יסלחו לי משפחות הפורום שזוכרות את העמידה בתור במשך שעה לסילבר סטאר באמצע אוגוסט..) נסענו עם מחשבות לעבר הלימודים האקדמיים שיתחילו בנובמבר ועם הרצון לנצל ולהנות מהטיול הזה כמו שצריך !
התכנון לטיול התחיל לפחות חצי שנה לפני המועד וכמובן שאת רוב התודות לטיול המוצלח אני חייב לחברי הפורום הנהדר הזה עם מגוון העצות והטיפים שהוכחו כמשתלמים ונכונים. יותר מכך, תודה רבה ל-לי ולבלוג הנהדר שלה שהוא קריאת חובה לכל מי שמתכנן טיול לאזור וגם לגולן שרמן על החוברת המעמיקה ביותר שהוא כתב על הטיול המשפחתי שלו.
בבלוג הזה פחות אתעסק בענייני לוגיסטיקה ותכנון והסברים גאוגרפיים והיסטוריים על המקומות כי יש כל כך הרבה מידע על היער השחור שאעדיף להתעסק בחוויה האישית שלנו ולשתף בתמונות, כמובן שאם מישהו רוצה לשאול שאלה כזו ואין עליה מענה כאן – אשמח לעזור.
טיסות – הזמנתי חצי שנה מראש דרך חברת EASYJET לכיוון באזל. אמנם חברת צ'רטר בלי יותר מדי פינוקים בלשון המעטה, אך עשתה את העבודה כמו שצריך, צוות אדיב, מטוס נקי ונוח (כמה שאפשר לצפות ממחלקת תיירים). המחירים היו זולים מאוד והמרחק מבאזל לכיוון אזור היער השחור הוא הקרוב ביותר מכל אופציות שדות התעופה האחרים (כשעה וחצי נסיעה). שימו לב שצריך להוסיף למחיר המקורי גם תוספת מזוודה במשקל סביר.
צימרים – הוזמנו כמה חודשים מראש דרך אתר BOOKING. ממליץ מאוד להזמין כמה שיותר לפני מועד הנסיעה כי אח”כ המחירים עולים והאופציות אוזלות. הזמינו רק צימרים עם ביטול בחינם ורק כאלו עם המלצות (יש גם המון בעברית), האתר מאוד נוח לשימוש. אנחנו הזמנו שני צימרים, 7 לילות ראשונים בגרפנהאוזן כ-20 דק' מטיטיזה. ו-6 לילות נוספים בטנינגן כ-20 דק' מפארק אירופה וגם מפרייבורג. ארחיב על הצימרים בהמשך ועל המלצתי החמה ללון בהם.
תקשורת – עשיתי את החבילה המפורסמת של גולן טלקום עם 6 ג'יגה במגוון מדינות, המחיר זול יחסית והאינטרנט עבד חלק ברוב המקומות – מומלץ.
רכב – הזמנתי כמה חודשים מראש מאתר RENTALCARS בחברת יורופקאר. תהליך ההזמנה היה פשוט, עם שירות לקוחות אדיב טלפונית וגם במייל וכולל ביטוחים רלוונטיים. המחירים זולים ביתר לשאר האופציות, בגלל היותנו נהגים צעירים היינו צריכים להוסיף אמנם ביטוח נוסף (ויקר) אבל לא היו לנו יותר מדי ברירות. החוויה שלי מהאתר הייתה חיובית והוא מומלץ.
בנחיתה בשדה התעופה בבאזל יש שילוט ברור מאוד לעבר חברות ההשכרה, אחרי חתימה על מספר טפסים וקריאת ההסכם לקחנו את המפתחות של הרנו מגאן היפה שלנו ויצאנו לדרך.
יום 1 – אספנו את הרכב בשעה 16:00 (לא לפני שצילמנו שריטות ישנות) ויצאנו לעבר העיירה גרפנהאוזן שם נמצא הצימר הראשון שלנו, בדרך עצרנו בעיר סאן לואי שנמצאת ליד שדה התעופה כדי לקנות מצרכים בסיסיים טרם הגעתנו בסניף לידל הראשון שנמצא.
PENSION KRAMER – לקחנו את הדירה הגדולה עם שני חדרי שינה, סלון, חדר אמבטיה ומטבח מאובזר. הצימר היה פשוט מושלם, המיקום לטעמי היה מעולה, המחיר היה זול יחסית ובעלת הבית מקסימה ודאגה להכל. חשוב להזכיר כי הצימר מעניק את הכרטיס האדום שמעניק שלל הטבות והנחות במגוון אטרקציות (אפשר למצוא עליו המון מידע כאן בפורום). העיירה קטנה ושקטה ויש סופר ממש לידנו, בשבילנו זו הייתה בחירה מנצחת.
זו הייתה הפעם הראשונה שהבנו באמת כמה מנומנמת העיירה שלנו בשעות הערב ובכלל גם האזור כולו.
יום 2 – נסענו לעבר טודנאו כדי להתנסות במגלשות ההרים. מוטיב חוזר שעומד לחזור בבלוג הוא התורים – לא היו קיימים. הגענו למקום וחנינו את הרכב, נכנסנו חינם עם הכרטיס הישר לרכבל בנסיעה של כעשר דקות מענגות. במעלה הגבעה התפעלנו מהנוף המקסים וכמובן לאטרקציה המרכזית – המגלשות. חוויה שהיא פשוט כיף טהור ! בטוח שכל שכבת גיל יוכלו להנות אסור לפספס. ניתן לשלוט על המהירות בעצמך והגלישה ארוכה ורצופת נוף יפה ! למטה יש דוכן נקניקיות חמוד גם עם כיתוב בעברית – אחלה דרך לסיים את החוויה.
לאחר המגלשות אנחנו ממשיכים לעבר אגם טיטיזה. אפשר להחנות את הרכב בחניון שליד הרכבת – הכי נוח. הטיילת מאוד נעימה רצופת מסעדות וחנויות מזכרות שונות שמוכרות את אותו הדבר ואפילו באותו המחיר. עלינו לשיט סביב האגם (שוב דרך הכרטיס האדום), נחמד ביותר. נוף מקסים ויש גם הסברים בשפה האנגלית. כדאי לעשות ולבלות כמה שעות באזור.
לאחר מכן המשכנו לעבר מסלול ערוץ רוואנה. מסלול קצר של כשעה וחצי רצוף בגשרים ונחלים מקסימים, ליד החניון יש חנות זכוכית עם הדגמה של ניפוח זכוכית. המסלול קליל וקריר ומומלץ גם לא למיטבי לכת. בסוף המסלול יש בית קפה שכבר נסגר כשהגענו, מהמלצות קודמות סיפרו לי שהוא דווקא די נחמד ושווה קפיצה.
אנקדוטה קטנה – בפסגה תרגישו לרגע בהודו ולא בשוויץ – כמויות מאסיביות של הודים עשירים שרובם גם מצטלמים עם תמונה של שארוק חאן האגדי (צילם שם סרט בעבר).
יום 4 – נסענו למפלי הריין. נכנסנו דרך טירת ורת שמציעה תצפית נהדרת על כל האיזור והמפלים ומשם לקחנו סירה לצד השני לסייר מעט ואז שטנו לעבר הנקודה שהכי קרובה למפלים על הסלע באמצע הנהר. מחיר הכניסה לא גבוה מדי והתיאור למסלולים מאוד פשוט להבנה. קשה להסביר את עוצמתם של המפלים וה-”וואו” הראשוני ברגע שרואים אותם. לדעתי זהו טיול נהדר שמציע טבע פראי מעולה בתוך העיירה הציורית שפנהאוזן. לאחר מכן נסענו לעיירה שטיין אם ריין הסמוכה למפלים, מקסימה ביופיה עם מדרחוב שכיף להסתובב בו, נכנסנו לבית קפה אקראי, שתינו משהו חם עם פרוסות עוגה טעימות ונהנינו מכל הטוב הזה

יום 6 – הגברים של הטיול רצו מאוד ללכת לפארק החבלים ACTION FOREST שהומלץ לי מכמה אנשים, הנשים דווקא לא התלהבו והעדיפו ללכת לעוד סיבוב שופינג קטן בטיילת בטיטיזה. WINWIN SITUATION. עמדנו בתור רק בשביל לקבל הדרכה (מנפלאות חודש ספטמבר כבר אמרתי?) לאחר הדרכה קצרה על הרתמות ועל סוגי המסלולים, רשאים לצאת ולהנות מהפארק המושקע והגדול הזה. 6 מסלולים ברמות קושי שונות לכל הגילאים והרמות – כיף גדול. הפארק אקסטרימי בחלק מהמסלולים, אם אתם עם ילדים בבקשה שימו לב למגבלות הגובה ואל תנסו לחשוב שהם סופרמן (קרה שם בדיוק כזה דבר עם משפחה ישראלית).
לאחר מכן הגשם ממשיך לרדת ואנחנו מחליטים לסגור את היום שוב בספא, סיום חמים ונעים עם מחשבות לגבי הימים היבשים הבאים
יום 8 – זהו עוברים לצימר הבא. נפרדים יפה מבעלת הבית המקסימה לא לפני שהיא משחררת הצהרה שהיא הוקסמה מהספר שהבאנו לה כמתנה ורוצה לבקר בארץ. לפני שמגיעים לצימר הבא אנחנו ממשיכים למפלי טריברג הגבוהים בגרמניה. יש שם מספר מסלולים וכולם מאוד קלילים ועוברים בנוף יער מקסים בשילוב עם המפלים היפים – מקום מעולה לבקר בו. אל תצפו להמון סנאים למרות שראינו כמה זנבות חמקמקים על צמרות העצים.
לאחר מכן יורדים אל העיר לעבר חנות 1000 השעונים המפורסמת. נחמד מאוד לבקר ולהתרשם, השעונים באמת מדהימים והעבודת יד מורגשת עד הפרט האחרון.
בערב המשכנו לאירוע מיוחד שמתקיים בפארק אירופה כמה פעמים לקראת ליל כל הקדושים והוזמן על ידי מראש. HORROR NIGHTS – מתחם גדול ונפרד בתוך הפארק הכולל בתוכו 6 מבוכים מושקעים ומעוצבים, זומבים בכל פינה, מופע החלקה על הקרח והפקה הוליוודית של ממש, חוויה ענקית. הכניסה מגילאי 16 ומעלה.

אני פה לשאלות ולטיפים! אם בא לכם לשאול אותי כל שאלה, להרחיב על עניין מסוים, או לראות תמונות נוספות מהטיול, מוזמנים לשלוח לי הודעה כאן בפייסבוק, אני רואה את כל ההודעות שנשלחות אליי ושמח לעזור :)