את סובלת מלחץ דם נמוך-אמרה לי קוראת כף היד. היש מכיר אותי יותר ממני........עניתי אין מצב. אם הייתי סובלת מלחץ דם נמוך, הייתי חלשה, עייפה וחסרת אנרגיות . אז לאחר ויכוח סוער שאני כן סובלת ומנגד טענותיי שאני לא,עצרה אותי קוראת כף היד וקבעה........ את סובלת מלחץ דם נמוך בוודאות!!!!!! אך את מעלה אותו אופן טבעי. מה זאת אומרת שאלתי???? היא ענתה....את עושה איזה משהו. אני גם רואה שאת טיפוס שאוהב לארגן,ליזום,לסחוף זה מכניס בך אדרנלין שמעלה לך את הלחץ דם באופן טבעי לנורמה המתבקשת. חלפו לא מעט שנים מאז אותו מפגש ביננו וככל שחלף הזמן הבנתי יותר יותר למה התכוונה וכמה הגברת צדקה. אז כן אני סובלת מלחץ דם נמוך!! הבדיקות שעשיתי במהלך השנים אכן הוכיחו זאת. כאן אני מגישה לכם את אחת הדרכים שלי להעלות אותו,ההתרגשות בלהרכיב מסלולי טיול בארץ ובחו"ל

אמסטרדם ומחוצה לה מאי 2016

תמונה ראשית עבור: אמסטרדם ומחוצה לה מאי 2016
קוקנהוף הולנד

לרגע לא חשבתי לכתוב בלוג על אמסטרדם,אבל בהתמכרות כמו כל התמכרות זה קורה שוב.

וזה קורה כי זה מחייה את החוויה ומעלה את הזיכרון בכל פעם מחדש.

הייתי 5 ימים באמסטרדם ב-2013 עם בעלי והילדים שהיו אז בני 13,16.

כל בוקר יצאנו אל מחוץ לאמסטרדם,חזרנו לקראת ערב והרגשתי שלא חוויתי מספיק.

לא חוויתי את אמסטרדם של הלילה,עם ילדים היינו די מוגבלים והרגשתי החמצה.

הפעם נסענו 2 זוגות וזאת חוויה אחרת לגמרי.

פעם אמרו עליי שכל טלפון שלי בסופו של דבר עולה להם הרבה כסףsadsad.

כשסגרתי לחו”ל ולא שיתפתי כעסו עליי,למה לא אמרתcheekycheeky.

אמרו לי לא פעם שאני מציעה הצעות,מדליקה אנשים ובסוף הם סוגרים ואני נוסעת למקום אחרblushblushblush

הפעם אני זאת שקיבלה טלפון מגיסתי אתי.

אני לא צריכה יותר מטלפון אחד ושאלה אחת……….בא לכם לנסוע לאמסטרדם??????

(ברור שבא לי,גם אם הייתה מציעה לי לטוס לירח הייתי מסכימה)

עכשיו smileysmileyבינואר חורף וקרemojiemojiהשתגעת???

טוב,תני לי לבדוק.

מצאתי טיסה לחודש מאי ליום העצמאות בטרנסבניה חברת הבת של KLM טיסת לאו קוסט במחיר של 239 אירו דרך אופיר טורס.קטע מוזר שקיבלנו אישור שההזמנה נקלטה ובאופן מפתיע קיבלנו למחרת טלפון שההזמנה לא בוצעה והמחיר קפץ ל 289 אירו לאדם תוספת מזוודה 62 אירו הלוך חזור.עלות כוללת של 2900 לזוג.

בטרנסבניה ניתן להעלות תיק עד 10 קילו למטוס או לבטן המטוס ללא עלות נוספת.

זול??יקר??לדעתי סביר ביותר לטיסה ישירה.

מאותו הרגע המחירים רק עלו,סביר להניח שהיו גם זולים יותר קודם לכן.

פעם קודמת סגרנו דירה בבוקינג מחברת short stay grupe(קיים טיפ בטיפים שלי) באזור De pijp והיינו חייבים להתנהל עם טראם.

הפעם סגרתי דרך בוקינג את מלון luxer היחיד שהצלחתי למצוא במיקום מרכזי ובמחיר נורמלי 746 אירו( 3190 ש״ח)לזוג 4 לילות לא כולל ארוחת בוקר(ארוחת בוקר 8 אירו לאדם)אפשרות ביטול עד יומיים לפני הגעה, דירוג 8.4 שנחשב גבוהה באמסטרדם וקרוב להכל.

מי שרוצה לחוות את אמסטרדם על כל הדברים ההזויים שיש בה,זה המלון המתאים וזה האזור המתאים,הקירבה לתחנה המרכזית,רח׳ דמארק,לדאם,לחלונות האדומים,מסעדות,חנויות,בארים וכמובן קופישופ.

רח׳ warmoesstraat הכי אין שאפשר למצוא ואני מכירה את אמסטרדם על רובעיה.

הרובע הסיני ברח' zeedijk צמוד אליו.

שימו לב שעל מחירי המלונות יש תוספת מס 5%.

בשלב מאוחר יותר ציפיתי למצוא מלון יותר זול אך ככל שהזמן עבר המחירים נסקו ואחוזי התפוסה הגיעו כמעט ל 90%.אין דבר כזה באמסטרדם להגיע לעיר ולמצוא חדר,אל תעזו לעשות זאת כי ראינו לא מעטים כאלה.

כך חלפו להם חמישה חודשים כמעט סיימנו לשלם על הטיסות ואני מוצאת את עצמי עם הרבה התלבטויות.

יש לרשותנו 3 ימים ויש לי רצון ענק לשלב מקומות שהיינו בעבר בשביל הזוג הנוסף, למקומות חדשים ולאתרי החובה.

בעזרתם האדיבה של חברי הפורום הבנתי שזה בלתי אפשרי אז סננתי כמעט כל מה שהיינו(העיירות זאנסה סחאנס,חיטהורן וכפרי הדייגים וולנדם מארקן ואיידם) לטובת אתרים שווים במיוחד.

מוכנים….אנחנו ממריאיםemojiemojiemoji

11/05/16-יום רביעי ערב יום העצמאות טיסה 20:10 את הזיקוקים חווינו מהמטוס-חוויה.

נחיתה 00:20 שעון אמסטרדם,שעה אחורה.מונית למלון 47 אירו לפי מונה,נהג המונית נתן לעצמו טיפ עוד 3 אירו.

נכנסנו למדרחוב הומה אדם היה שם הכל מכל.קיבלנו חדרים תוך כדי שכבר הציעו לגברברים שלנו לעשן סחיבה,כמובן קפצו על המציאה.

פה אציין שמה שקורה באמסטרדם,נשאר באמסטרדם.

רעבים יצאנו מהחדר שקיבלנו הישר לציפס המפורסם.דיאטה לא דיאטה,את מי זה מעניין עכשיו.

12/05/16 יום חמישי-יום שהוקדש כולו לאמסטרדם.

אני כהרגלי חייבת לקום לראות זריחה מחלון החדר(כנסיית oude kerk)

לאחר ארוחת בוקר נחמדה שהצלחתי להוציא מהמלון הלכנו רגלית לבית אנה פרנק חצינו את המדרחוב לכיוון דאם עברנו את מאגנה פלאזה והמשכנו ברח׳ raadhhoustrrat עד שהגענו לתעלה ברחוב princengracht שם פנינו ימינה.

ניתן להגיע בטראם 14

כרטיסים הוזמנו מראש במרץ לשעה 10:15 האופציה להזמין כרטיסים נפתחה חודשיים קודם.

אתי ושלומי נכנסו.

אני ובעלי נהנינו בינתיים משמש טובה וספגנו את האווירה.

אשתף אותכם בתמונה מ2013,איך נראה תור לבית אנה פרנק.

התור ממשיך ימינה.

מבית אנה פרנק חצינו את התעלה לרובע יורדאן.

הרובע היה לנו די מנומנם.ניתן להגיע בטראם 13,14,17

חיפשנו מקום עם יותר אקשיין,המשכנו רגלית לליידיספליין.ניתן להגיע בטראם 1,2,5 או 7,10

בדרך נכנסנו לקנות רכב אבל לא היה לנו מספיק מזומנים.

קצת מנוחה בוונדל פארק,אכלנו את העוגה שנונלה שלי הכינה.

והמשכנו לכיכר המוזאונים לשלט I AMSTRDAM הגדול.ניתן להמשיך עם טראם 2,5

הצטלמנו עם השקית של הדיוטי פרי שהכנו מראש לתחרות צילומים בחו״ל.

משם לכיוון היינקן,בצומת היינקן פנינו ימינה לכיוון שוק אלברט קאפ.התחלנו אותו מהסוף.

שוק ססגוני מרווח ומעניין,יש בו ירקות,פירות,דברי מאפה,נישנושים,בגדים,תיקים נעליים ועוד……. נחמד מאוד להסתובב שם.

לכניסה הראשית של השוק ניתן להגיע בטראם 4 שמגיע גם לשוק הפרחים הצף.

או טראם 24 ו-16 לצידו האחורי של השוק היכן שנכנסנו.

באמצע השוק יש מעדניה ששלומי גיסי התרשם ממנה.קנינו כמה סלטים שהומלצו לנו על ידי המוכר.

מדוכן מאפים קנינו לחם דגנים טרי והתיישבנו לאכול בשולחנות הפזורים ליד דוכן הציפס שבתחילת השוק,כמובן שקנינו ציפס ושתיה אחרת היו מעיפים אותנו.

מה אגיד על הארוחה...אחת הטובות שידענו.

מעבר לכביש מסעדת פסטה פקטורי שהומלצה רבות באתר.

לקחנו ימינה עד סוף לכביש הראשי ושמאלה לכיוון היינקן לחוות את החוויה המומלצת.הגענו לשם לקראת 4,ממליצה בחום לכל גיל.

אין עומס,עלות 18 אירו,אפשר עם וואצר מהמלון לקבל ב16אירו.

רצינו להמשיך לרמברדנטפליין אבל הותשנו מההליכה המסיבית אז לקחנו טראם(16/24) בעלות של 2.9 אירו(לשעה)למלון באזור כיכר דאם למנוחה.

אפשר לקנות אצל הנהג גם כרטיס חופשי ל24 שעות מרגע הכרטוס ב 7.5 אירו.

מעבר לזה הנהג לא מוכר כרטיס לטווח ארוך יותר.בתחנה המרכזית ניתן לרכוש כרטיס לכמה ימים.

את הכרטיס חייבים להעביר במכונה שבתוך הטראם בכל כניסה ויציאה ממנו.

בשעה 8 וחצי בערב לאחר מנוחה קצרה כשעדיין אור,יצאנו לשייט שיוצא מרח׳ דמארק ליד התחנה המרכזית על מנת לחוות אותו אל תוך הלילה כשנדלקים האורות סביב התעלות.

את השייט לקחנו ליד התחנה המרכזית בעלות של 10 אירו לאדם למשך שעה.

מידע חדש שאגרתי על הבניינים באמסטרדם במהלך השייט הוא שכל בניין היה שייך למשפחה אחת,משני צידי הכניסה יש מדרגות ומתחת למדרגות כניסת העובדים.מאחר ובכל המבנים באמסטרדם המדרגות צרות ותלולות,את הרהיטים היו מכניסים דרך החלון לכן יש בכל בניין צריח עם וו תליה.

ראינו בתי סירה שאנשים חיים בהם.

רכבים שנטענים בחשמל.

ומסיבת ריקודים על סירה עם מוזיקה שבקעה ממנה.

בסיום השייט פלאפל מעוז ממול-לא לעוף.

יש את הקטע הזה באמסטרדם שעל כל דבר רוצים תוספת כסף אם זה עוד רוטב,עוד גבינה עוד…. איך שאומר תילתיל מהמירוץ למיליון והישרדות.

תודה…

לאחר מכן קופי שופ,חלונות אדומים ולישון.

למי שלא יודע איך מגיעים לחלונות-חוצים את כיכר דאם לכיוון הרח׳ הראשי Damstr עוברים את התעלה הראשונה ותכף שמאלה לאחר כמה מטרים מתחילות הסימטאות של החלונות.

סיכום יום 12 ק״מ ברגל.

13/05/16 יום שישי-הכיוון אלקמאר שוק הגבינות שפועל רק בימי שישי,עלות נסיעה 8 אירו לאדם לכיוון,כ-40 דקות ברכבת-לא לפספס את החוויה הססגונית הזאת.מתחנת הרכבת באלקמר יש שילוט שמוביל לשוק כקילומטר וחצי אולי קצת יותר,בדרך מדרחוב עם חנויות ובתי קפה.

מומלץ להגיע מוקדם ולתפוס מקום.הגענו בשעה 9:30 מתחיל ב-10 בבוקר.

ברחבת השוק נמכרו אריזות של כמה גבינות ב10 אירו.

מחוץ למתחם בדוכנים נמכרו גושי גבינה עגולים ב 5.5-6 אירו או 3 גושים(טבעי,פסטו,גמבה)ב16 אירו שלדעתי שווה יותר.

היו שם דוכנים מכל טוב,תכשיטים ודברי נוי.בהחלט אפשר להעביר שם שעתיים שלוש בכיף.

שוק גבינות נוסף מתקיים בעיירה גאודה/חאודה בימי חמישי בין השעות 10-12:30.

התיכנון היה להמשיך משם לזאנסה סכאנס עם רכבת לכיוון אמסטרדם ואוטובוס.הוחלט ברוב קולות לוותר,אז ירדנו מהרכבת בזאנדם(עלות 5.8 אירו)עיירה יפייפיה,הפלוס הנוסף לחובבי השופינג זה חנות פרימק.

המקום ציורי מהמם עם בתי קפה על התעלה ובהחלט ששווה עצירה.

הסבר על החזר מס בהמשך.

חזרה למלון למנוחה.

עוד תיכנון שלא יצא לפועל היה ללכת להתפלל ערב שישי בבית הכנסת הפורטוגזי,התיכנון לא צלח ושוב פיספסתי את בית הכנסת.

אכלנו ארוחת ערב במסעדה איטלקית צמודה למלון SAN TOMMASO לא מומלצת כלל.

יצאנו רגלית לכיוון רמברנדטפליין (ניתן לנגיע בטראם 9,14)ישבנו בבית קפה,חזרה לכיכר דאם,חלונות אדומים ולישון.משום מה הגברים שלנו התחילו להתלונן שנדבקנו אליהם יותר מדי באזור החלונותsmileysmileyיש מצבangry.

14/05/16 יום שבת-גני קוקנהוף.

הגנים פתוחים לפרק זמן של חודשיים בשנה בין החודשים מרץ-מאי כשהטוליפים בשיא פריחתם.

יש כמה דרכים להגיע לגנים באמסטרדם.

1.רכבת מהתחנה המרכזית לשדה התעופה ומשם אוטובוס שלוקח לגנים מספרו 858.

2.רכבת להארלם ומשם אוטובוס מיוחד.

3.רכבת לליידן ומשם אוטובוס 854.

להמלצת פקיד התחנה להתקרב ברכבת כמה שיותר לגנים,לכן בחרנו באופציה השלישית,לליידן.

הרכבת יוצאת בתדירות כל 15 דקות,הנסיעה אורכת חצי שעה(18 אירו לאדם הלוך חזור) קיצרנו את הנסיעה באוטובוס לרבע שעה(10 אירו לאדם הלוך חזור) לגנים.

סכום כולל של 44 אירו,טיול מאורגן 49 אירו.השיקול שלכם.

הגענו לליידן נכנסנו לחנות של אלברט מרקט קנינו גבינות לחמים ירקות סלט ביצים,סלט טונה לארוחת בוקר והתיישבנו בשולחנות הפזורים בתוך תחנת הרכבת.גם ארוחה אחת השוות.

ביציאה מהתחנה כיבדו אותנו אנשי השיווק של קוקה קולה.

ביציאה מתחנת הרכבת לכביש הראשי מגיעים לגשר הראשון מעל לתעלה,מצד שמאל יש תחנת רוח גדולה.

זכינו לצילום מקצועי מצלמת שהייתה במקום.

חזרנו לתחנת הרכבת ועלינו על האוטובוס לפארק(אי אפשר לפספס את האוטובוס יש עליו ציורי פרחים.

למי שמגיע לליידן יש המלצות על מוזיאון גוף האדם corpus המתאים לגיל 8 ומעלה.

חשבתי שנגיע לגנים מהארלם,כך שזה לא היה בתיכנון ,לא הוזמנו כרטיסים מראש כך שלא היה טעם ללכת.

רואים את המוזיאון בדרך לפארק.

הגענו.…

עכשיו ניתן לתמונות לדבר…..

טוב,אין לזה סוף.

בדרכינו חזרה לתחנת הרכבת בליידן,מישהו כבר הספיק לאייר טוליפים על המדרכה.

חזרה לאמסטרדם,הגברים למנוחה ואנו לשופינג ב C&A שברח' דאמרק.

קבלו הצצה לרח' דמארק.כמות האנשים זה בלתי נתפס.

בצמוד לפלאפל מעוז,היה דוכן ציפס עם תור ארוך.יכול להיות שזה הציפס שאמרו שהוא הכי טעים בעיר???

לא הרגשתי משהו שונה או מיוחד.

מזג האוויר התחיל להיות קר והחלטנו שאת הערב באחרון נבלה ברח' של המלון.

אכלנו במסעדת PASTA PASTA-מאוד מומלצת.

וישבנו בבר פצצה DRINK SINK עם מוזיקה מצויינת.

15/05/2016 יום ראשון-אנחנו התעוררנו מוקדם לבוקר אחרון והעיר מתעוררת לאט.

טיילנו לנו עד שעה 12:00 וספגנו עוד קצת מהעיר המדהימה/הזוייה הזאת.

אל שדה התעופה נסענו ברכבת(7.1 אירו לאדם)לטיסה בשעה 14:45.

כמה מילים על שדה התעופה,או במילה אחת,ענק.

קחו בחשבון שלהגיע מעמדת הציק אין למסלול יכול להיות הליכה של 2 ק”מ.

יש בשדה קזינו למי שרוצה לשרוף עוד קצת מזומנים או להעביר את הזמן עד לטיסה.

לגבי החזר מס-

דורשים לראות(לא בדיוק בדקו) את הקניה.

אז או שעושים זאת לפני הציק אין,או זה התיק שניתן העלות למטוס.

במקרה שלנו עשינו ציק אין והשארתי את התיק עם חלק מהקניה.

דלפקי הציק אין בשער 1,דלפק החזר המס “גלובל” בשער 3. כ -1.5 ק”מ בין השערים(צריך גם לחזור).הגענו לשער 3 וחשכו עיננו,היה שם תור ענק והחלטנו לוותר.

פקידה נחמדה אחת ראתה את היאוש על פנינו,הציעה לנו בשקט בשקט לעלות קומה למעלה ל F2.

ב-F2 עמדו רק 2 אנשים,הצגנו את הקבלות.

ישנן 2 אופציות להחזר-לכרטיס אשראי סכום מלא,או במזומן בקיזוז עמלה.לשיקולכם.

לסיכום אומר שהיה אחלה טיול.

לפני שיצאנו לטיול חולקו תפקידים:

סביונית סקר-מדריכה.

שלומי סקר-אחראי מזון ומשקאות.

אתי סקר-אחראית על גילגול הסיגריות.

רונן סקר-אחראי משמעת.

כולם קיבלו ציון 10 על מילוי תפקידם.

תמונת הפרופיל של סקר סביונית
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של סקר סביונית

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאמסטרדם

באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים