את סובלת מלחץ דם נמוך-אמרה לי קוראת כף היד. היש מכיר אותי יותר ממני........עניתי אין מצב. אם הייתי סובלת מלחץ דם נמוך, הייתי חלשה, עייפה וחסרת אנרגיות . אז לאחר ויכוח סוער שאני כן סובלת ומנגד טענותיי שאני לא,עצרה אותי קוראת כף היד וקבעה........ את סובלת מלחץ דם נמוך בוודאות!!!!!! אך את מעלה אותו אופן טבעי. מה זאת אומרת שאלתי???? היא ענתה....את עושה איזה משהו. אני גם רואה שאת טיפוס שאוהב לארגן,ליזום,לסחוף זה מכניס בך אדרנלין שמעלה לך את הלחץ דם באופן טבעי לנורמה המתבקשת. חלפו לא מעט שנים מאז אותו מפגש ביננו וככל שחלף הזמן הבנתי יותר יותר למה התכוונה וכמה הגברת צדקה. אז כן אני סובלת מלחץ דם נמוך!! הבדיקות שעשיתי במהלך השנים אכן הוכיחו זאת. כאן אני מגישה לכם את אחת הדרכים שלי להעלות אותו,ההתרגשות בלהרכיב מסלולי טיול בארץ ובחו"ל

אזרבייג'ן-ארץ הרוח והאש

תמונה ראשית עבור: אזרבייג'ן-ארץ הרוח והאש
מיני וונציה, מוזיאון השטיחים ומגדלי הלהבה באקו .צילום:סקר סביונית

יש כאלה שיהיו בהלםsmiley

יש כאלו שיעקמו פרצוףangry

יש שירימו גבהangel

יש שיגידו השתגעהcool

חכו רגע, קראו את הבלוג ואחר כך תחליטו.

קצת לפני סוכות תפסה אותי המודעה הזו.

באותו הרגע נטרפה עליי דעתי כי חפשתי מקום לא מוכר, לא ידוע,שהאותנטיות זועקת מכל עבר,למרבה הצער הייתי סגורה מראש על טיסה למינכן.

ככל שניסיתי את התאריכים שהוקצו בדיל לבאקו, זה לא הסתדר לי עם הטיסה שכבר סגרתי הרבה קודם.

כשאני אומרת שדעתי נטרפה אני מתכוונת לזה שאולי אני אטוס לבאקו,אחזור,אעשה ציק צק כביסה ומיד אסע לשדה התעופה ואטוס למינכן.

אז אלו שמכירים אותי אישית יודעים שאני מסוגלת לעשות זאת, אך למען שלום הבית שלום המשפחה ושלום חשבון הבנק שלי ירדתי מזה.

ישבתי וחיכיתי בפינה להזדמנות הקרובה.

ההזדמנות הגיעה ואין יותר טוב מלעשות זאת יחד עם סימה יקותיאל חברתי לנפש ולנשמה.

קצת רקע על אזארבייזאן.

לפי הדגל אפשר להבין שמדובר במדינה מוסלמית.

מדינה שמעריצה וסוגדת הייתי אומרת לעם הטורקי.

אזרבייג'ן מונה 10 מיליון תושבים כשבבאקו עיר הבירה 4 מיליון.

95 אחוז מתושביה מוסלמים וחיים בה כ 16000 יהודים.

אזרבייזן קיבלה את עצמאותה עם התפרקותה של ברית המועצות בשנת 1991.

היא מדינה בקווקז הסמוכה לים הכספי, גובלת עם רוסיה בצפון,בגיאורגיה וארמניה במערב ובאירן בדרום.

מאז 1992 יש לישראל יחסים דיפלומטיים עם אזארבייגן בעיקר בזכות הנפט,ואנו מנגד מספקים לה אמצעי לחימה.

כמו ישראל גם אזרבייגן נתפסת כמדינה קטנה מוקפת אוייבים(ארמניה,רוסיה ואירן) מה שהביא לשיתוף פעולה בין שתי המדינות.

עד לא מזמן היחסים היו דיסקרטים,בשנים האחרונות נהיו גלויים יותר.

המדינה נשלטת בידי שושלת משפחת אלייב,למרות שהיא נחשבת למדינה דמוקרטית.

מדינה עשירה בנפט ועם זאת תושביה אינם מרוצים מהשלטון,המצב הכלכלי בשנים האחרונות התדרדר עקב ירידת ערך הנפט בעולם וקשיי מחייה רבים.

יש בה קהילה יהודית קטנה ונציגות של בית חב"ד מול מלון winter park.

המטבע שלה נקרא מנאט, שווי המנאט כ 2 שקלים, על פריטה של 100 דולר מקבלים כ 170 מנאט(מרץ 2018)

משכורת מינימום באזרבייג'ן 130 מנאט,רובם מגיעים למשכורת של 500 מנאט(1000 ש"ח).

עלות לחם 0.40 מנאט, נסיעה במטרו 0.3 מנאט,נסיעה באוטובוס 0.2 מנאט,ליטר דלק 1.3 מנאט, מאפים 0.5 מנאט, מים 0.75 מנאט, סיגריות 1-2.5 מנאט,מונית בבאקו 5 מנאט,Donar 2.5 מנאט, ארוחה במסעדה רגילה 10-15 מנאט, במסעדה מפוארת 30 מנאט, קילו כבש 13 מנאט,כך גם מחירי טואלטיקה,השוקולדים ועוד...

להמשיך???? לא נראה לי שיש צורך.

אמרו על באקו עיר הבירה שהיא שילוב של פריז ודובאי יחד, שילוב של מערב ומזרח,ישן וחדש, שהעם שם נעים,ידידותי ,אוהב ישראל והיא בטוחה.

ב 14/02/18 פורסמה אזהרת מסע בשל אירגוני טרור הקיימים בה ומאיימים לפגוע ביעדים ישראלים ובמקומות יחודיים.

האם זה כסת"ח???לא יודעת.

אך שימו לב לאזהרות נוספות,לא פחות חשובות:

3 ישראלים נמצאים באזרבייג'ן ללא אפשרות לחזור לארץ.

גבר שנתפס בינואר ואישה בפברואר בשל קליעים שנמצאו בתיקם תוך כדי בידוק בשדה התעופה.

התיק איתו נסעו היה שייך לילדיהם החיילים,

השניים מחכים בינתיים למשפט.

אדם נוסף הורד מהמטוס חזרה לארץ בתחילת מרץ לאחר שמזוודתו עברה שיקוף בשדה התעופה ונמצא בה שטיח וחפץ נוי.

האזרים רואים זאת כהוצאה של דבר אומנות מארצם וכל הוצאה שכזאת מצריכה בדיקה.

למרות שהאדון הציג קבלה ולמרות שבעל החנות הגיע להעיד זה לא עזר.

בינתיים הוא גם מעוכב יציאה עד שלא תתברר חפותו.

פעם בשבוע ביום רביעי,מגיע מישהו להעריך את הסחורה הנתפסת במכס,מחליט מה ערכו של הפריט והאם ניתן להוציאו מהארץ.

מזלם של השלושה הוא שנתפסו ע"י אנשי המכס ולא ע"י המשטרה על כן הם מעוכבי יציאה ולא במאסר.

איחולינו לשיחרורם המהיר!!!!yesyes

חלים גם כל מיני איסורים למינהם כמו צילום הרכבת התחתית ומשרדי ממשלה למינהן,נשיקה צרפתית במקום ציבורי,אסור לצלם אדם ללא רשותו ועוד... על כן הישמרו לנפשכם..

חובבי המוזיאונים ימצאו בבאקו לא מעט מוזיאונים כמו מוזיאון השטיחים, מוזיאון היידר אלייב, מוזיאון הספרים המינייטורים.

אוהבי האוכל ימצאו כאן מסעדות אוטנטיות עם אווירה מיוחדת כמו מסעדת sirvansah, firuze, dolma,nargiz ועוד....

אנשי השווקים יעופו על השווקים כמו שוק yasil, taza, bina,sadarak.

חובבות וחובבי השופינג לא יצאו בידיים ריקות מקניון 28,קניון בולווארד,קניון ג'נג'יליק,ומדרחוב ניזמי על כל הרשתות המוכרות כמו בכל בירת אופנה באירופה.

אילו שמחפשים מלונות מרשתות מובילות ימצאו כאן מלונות מפנקים כמו הילטון, מריוט, והייאט.

גם מלון הולידיי אין בין המומלצים.

מלונות פחות ידועים ומפוארים לא פחות הם פיירמונט ובלווארד.

מלון נהדר די חדש בו בחרנו עם מיקום מצויין הוא מלון winter park.

אילו המחפשים חופשה עם ילדים ופארקי מים ימצאו מלונות באזור החופים כמו dalga beach, סיטריז ורמדה המרוחקים כ-30 ק"מ מבאקו.

מי שמחפש חופשה מעניינת,מפנקת וזולה יקבל כאן בדיוק מה שחיפש.

עוד המלצה-רישמו בגוגל baku events,תקבלו את לוח האירועים ותאמינו לי,יש לא מעט.

באקו חכי לנו אנחנו בדרך אליך....

חמושות מוטיבציה יצאנו אני וסימה לבדוק אם אכן אזרבייגן הופכת להיות היעד הבא.

התרגשות יש, אנרגיות יש, אדרנלין יש.

בואו נצא לדרך....…

02/03/18 יום שישי- המראה 7:20 נחיתה בנמל תעופה על שם היידר אלייב בשעה 12:30,שדה תעופה מפואר.

הפרש השעות בין ישראל לאזרבייגן שעתיים קדימה.

על מנת להיכנס למדינה צריך להצטייד באשרת כניסה שניתן להנפיק באינטרנט בעלות של 23 דולר באתר אזרבייג'ן.

או לחילופין בשדה התעופה בעלות 20 דולר רצוי להגיע עם שטרות של 20 מוכנים מראש.

יש הממליצים לעשות זאת באתר, יש הממליצים לעשות זאת בשדה.

אנחנו העדפנו לעשות בשדה, מילאנו את הטופס ותיקתקנו את נושא הויזה תוך 2 דקות לפני שיגיעו קבוצות מטיילים.

לאחר מעבר הגבול והחתמת הדרכון, ניגשנו לקחת את המזוודות.

פה קיבלנו הוכחה חותכת שבאקו מזכירה את דובאי.

המוני סעודים אוחזים בבזים ישבו ליד מסוע המזוודות, כל הישראלים היו בהלם מוחלט,פחדו להוציא מילה בעברית,אבל סלפי חופשי,כי לא נעים במצלמה(כאילו שהם לא שמים לב).

אט אט המתח התפוגג וההלם הפך לאטרקציית צילומים תוך שיתוף פעולה עם הסעודים.

אני וסימה ממוצא עיראקי,תיקשרנו איתם,סגרנו איתם כמה הסכמים והבאנו את השלום במזרח התיכון.

לאילו הרוכשים את החבילה פלוס המלון יש העברה למלון/מלונות.

יש לי הרבה מה להגיד על ההעברות האלו,דבר ראשון,אפשר לוותר על ההעברה,לקחת מונית למלון בעלות של 25 מאנט(1 מנאט=2 שקל).

מוניות הנקראות לונדון המתאימות ל-6 איש כולל נהג.

בהעברות מאבדים זמן יקר עד שכולם מסיימים את נושא הויזה ואכן התעכבנו שם כשעתיים מרגע הנחיתה עד שכולם הגיעו.

ציפינו שהאחראים על ההסעות במהלך הנסיעה יספקו לנו מידע על העיר באקו ועל אזרבייג'ן בכלל ויתנו לנו כמה טיפים.

כל מה שעניין אותם זה למכור טיולים,ממה שהבנו,אלו שייצאו לטיולים איתם לא נהנו כלל והמחירים היו יקרים.

המלצתי קחו לכם טיולים פרטיים,יש לא מעט מדריכים מקומיים ומומלצים מאוד שיהפכו את חווית הטיול לחוויה בלתי נשכחת.

אמיל טל' בוואצאפ-

00994505690017

vugar טל' בווצאפ-

00994705005051

אנחנו בחרנו בג'מאל טל' בווצאפ-

00994558274772

המלצתי, שריינו אותם מראש, אל תחכו לרגע האחרון.

המארגנים שכל כך היו עסוקים בלמכור טיולים אפילו לא טרחו להגיד את שם המלון בו עוצרים על מנת שהאנשים ירדו במלונות שהזמינו, היו חסרי סבלנות ולא נעימים כלל.

למרות כל זאת זכינו במהלך ההעברה לאינטרקציה עם זוג מקסים בשם מיכל וגדעון בן דוד ממודיעין.

דיברנו,קישקשנו,נוצר קליק, הצענו להם להצטרף לסיור לילה שהזמנו מראש עם ג'מאל החלפנו טלפונים,נתתי להם את הטלפון של ג'מאל,הזוג ירד במלון staybrige אמרנו נהיה בקשר.

לרגע לא חשבנו שהמפגש ביננו יוליד את אחת החוויות המצחיקות,הקורעות והמטורפות שחווינו בטיול זה.

הגענו למלון winter park התארגנות קלה ויצאנו להכיר את הסביבה עדיין לא מבינים עד כמה מיקומו של המלון נהדר.

למלון 2 כניסות, כניסה אחת מהכביש הראשי, כניסה שניה לאחר הקבלה מובילה לרחוב ניזמי.

מול המלון טיילת עם בתי קפה ומסעדות.

מעבר לכביש הראשי בית כנסת ספרדי.

בשעה 18:00 הגיע ג'מאל המדריך לאסוף אותנו מפתח המלון לסיור לילה.

קצת התאכזבנו שהזוג שהכרנו בהעברות מיכל וגדעון לא הצטרפו.

גמאל המדריך בחור מקסים בן 22,למד תיירות ועבד בישראל 5 חודשים במלון המלך דוד באילת,שולט בשפה העברית,אנגלית,רוסית,מלא בידע,מומלץ בחום.

ניתן להתכתב איתו בעברית בוואצאפ.

במהלך הסיור איתו הבנו עד כמה המלון שבחרנו היה בחירה מעולה,קרוב להכל בהליכה.

את הסיור התחלנו במאפיה הנמצאת ברחוב המוביל לכיוון הרחוב הידוע והמואר nizami על שם המשורר הלאומי של אזרבייג'ן,חכים גמאל א-דין ניזמי.

טעמנו את הקוטב-יש במילוי ירקות,בשר,ירקות עם בשר.

הסתובבנו במידרחוב המלא חנויות,מסעדות ובתי קפה.

עצרנו בבית הקפה mado הידוע,המוכר והמפואר.

על כל תיקרת הכניסה ציורים.

די קשה לצלם שם בשביל להבין שאלו הציורים מתקרת בית הקפה.

התברר ששם מוכרים את הבקלאווה הכי טובה(30 מנאט לקילו) .

בצמוד ל mado בית קפה/תה/מסעדה בשם 145 passag במקום נרגילות,מוזיקה ואווירה טובה.

כשיצאנו מרחוב ניזמי למקום פתוח יותר, רוח חזקה הכתה בנו,מכאן גם בא שמה של העיר באקו,עיר הרוחות.

המשכנו לפארק המזרקות,שדרה עם ארבע מזרקות מוארות בעיצובים שונים.

הלאה לעיר העתיקה,למגדל הבתולה.

עברנו דרך מוזיאון השטיחים ומיני וונציה.

נסענו במונית לשדרת השהידים שנמצאת בפארק dagusto

זוהי שדרת קברים בה קבורים 160 בני אדם אשר נפלו בפרוגרום שהיה ב 20/01/1990 .

כולם הלכו לעולמם בתאריך זה.

בסוף השדרה אנדרטת אש דולקת לזכר הנופלים 24 שעות ביממה.

לאחר מכן תצפית על באקו ומגדלי הלהבה הדולקים בחשכה ומשנים כל כמה דקות את צבעם, בצבעי דגל המדינה.

בצבעי אש דולקת כלהבה(בצבע כחול למטה בתמונה,הפוניקלור)

בדמויות מרקדות.

שוב לקחנו מונית ואת הערב סיימנו במסעדת vapiano הנהדרת.

תוך כדי הארוחה הבנו שהזוג שהכרנו באוטובוס סגר עם עוד זוג טיול עם ג'מאל ל qoba למחר.

לקח לנו 2 שניות להחליט שאנחנו מצטרפים ומבטלים את הטיול ל qoba עם המדריך סולימאן שתוכנן למחר.

למען האמת די היה לנו קשה להיפרד מג'מאל.

הודעת וואצאפ מלאה התנצלויות נשלחה לסולימאן עם הרבה אי נעימות.

די הופתעתי מתגובתו של סולימאן שקיבל את הביטול במשפט אחד no problem.

אישית היה לא נעים אך עם זאת היה זה צעד הכי נכון לעשות אותו כי היינו אמורות לנסוע שתי נשים עם סולימאן והנהג שלו,מה שגרם לי להרבה חששות שאפילו עדכנו את בעלים שלנו שידעו שאם לא חזרנו, אז נסענו לטיול עם מדריך בשם סולימאן.

הסיור הלילי היה אמור להיות בין השעות 6-9 בלילה ונמשך עד חצות.

סיור מקסים, מומלץ לעשות זאת ביום הנחיתה בשעות הערב כדי לקבל תמונה כללית על המקום.

חזרנו למלון עייפות, מותשות ונעלמנו.

03/03/18-יום שבת.

יום חדש, בוקר חדש ממרפסת החדר.

איזה כיף לפתוח ככה את הבוקר עם כוס קפה ביד.

לאחר ארוחת בוקר נהדרת הגיע ג'מאל בשעה 9:00 לאסוף אותנו מהמלון,משם המשכנו לאסוף את 2 הזוגות הנוספים ממלון staybrige שקפצו עלינו משמחה על הצטרפותנו עם נשיקות וחיבוקים כאילו אנחנו מכירים שנים(יעל,הנה האמת על השולחן, הצטרפנו).

אספר בקצרה על היום המקסים הזה דרך תמונות ואת המסלול שעשינו לגובה ולמקום הנקרא הר היהודים.

עצירה בדרך לגובה.

בכניסה לגובה.

מגובה המשכנו להר היהודים בשם קרמיסי קזבה שם חיה קהילה קטנה המונה 3000 יהודים הנקראים היהודים ההרריים שנהר חוצה בינם לבין ישוב מוסלמי.

בהר היהודים יש בתים מפוארים ביותר.

מפוארים פחות.

ו-2 בתי כנסת(תשתדלו להגיע למקום לא בשבת).

עיירה די שוממת ובכל זאת פגשנו אנשים נחמדים ונכנסנו לאווירה.

ביקרנו במפעל השטיחים בגובה.

עצרנו בסופר לקנות מאפים על מנת להשקיט את הרעב.

נסענו בדרך המהממת של הקצראצ'.

הגענו למקום קסום בו בית קפה/מסעדה עם מרפסות עץ בין העצים משקיפות על נחל.

לאורך הדרך דוכנים לתוצרת עצמית.

הגענו לכפר נופש עם מפלים הממוקם בקרצארצ.

שם פתחנו במלחמת שלג ונהננו מכל רגע.

לאורך היום פגשנו אנשים יהודים ומוסלמים כאחד החיים בהרמוניה יחד.

מרבית השירותים בהם נתקלנו בדרך היו בול פגיעה(מומלץ להצטייד במגבונים). הטיול היה אמור להיות עד השעה שבע בערב,בשעה זו רק יצאנו מגובה.

ביקשנו מג'מאל להמשיך למסעדת שירוונשה, ג'מאל זרם איתנו וסגר לנו מקומות למסעדה המיוחדת הזאת לשעה 9 ונשאר איתנו עד 12 בלילה.

מסעדה מיוחדת, מומלץ לעשות סיור במסעדה.

אם חשקה נפשכם במנת ה plov קחו בחשבון שבכל המסעדות צריך להזמין את המנה שעה קודם.

המלצתי,הזמינו את המנה מראש כשאתם מזמינים מקום במסעדה.

מנת ה plov.

למלונות חזרנו עם מונית מעולפים מיום קסום עמוס חוויות.

מה שיפה בג'מאל שהוא זרם איתנו לאורך כל היום, נענה לכל דרישותנו ולא הלחיץ בזמנים.

עצם היותו בחור צעיר ורווק שלא לחוץ לחזור לבית לאישה ולילדים תרמה להנאתנו.

04/03/18 יום ראשון-יום הפיצול-באקו ביום.

מזג אוויר של 18 מעלות, אמור להיות חם ונעים,למען האמת היה חם.

אך גם במזג אוויר כזה אי אפשר לוותר על מעיל בגלל הרוחות.

2 הזוגות לקחו את ג'מאל לסיור יום בבאקו(מה שאנחנו עשינו איתו בלילה)

אני וסימה טיילנו עצמאית.

קבענו להיפגש כולם בבאר המסתובב של מלון הילטון בקומה 25 בשעה 18:00.

התחלנו בביקור בבית חב"ד,הלאה לרח' ניזמי.

טיילת בולוואר,עלינו על רכבת הטיילת(2 מנאט).

העיר העתיקה.

נכנסנו למוזיאון הספרים המיניטורים.

עלינו בפוניקלור לתצפית על באקו ועל מגדלי הלהבה מקרוב(1 מנאט, קחו בחשבון שהוא סגור בין 1-2 בצהריים).

לידיעה: יש 2 תחנות פוניקלור.

האחד מוביל אל מגדלי הלהבה ושדרת השהידים,

השני לתצפית על באקו ומגדלי הלהבה(זה שעולה ממוזיאון השטיחים)

לא משנה באיזה מהם עולים,הפוניקלור מעלה לפארק dagustu וניתן לחצות רגלית מצד לצד.

ירדנו בגרם מדרגות עד למוזיאון השטיחים המהמם,שעיצובו החיצוני כצורת שטיח, כניסה 7 מאנט לאדם.

מנוחה במיני וונציה הצמודה למוזיאון.

ויתרנו על שייט(3 מאנט, עשר דקות).

משם לקחנו מונית לשוק האוכל הצבעוני yasil בעלות 5 מאנט.

שוק yasil הוא שוק אוכל צבעוני וססגוני ביותר.

אכלנו במסעדה מחוץ לשוק שהייתה נפילה והמשכנו רגלית למוזיאון היידר אלייב(כניסה 15 מאנט) מבנה מיוחד שתוכנן ע”י האדריכלית זוהא חדיד,מבנה מרשים ביותר הנמצא על גבעה.

את המוזיאון הקים השליט אילהם אלייב לזכרו של אביו היידר.

נראה שהמוזיאון משמש גם אתר צילומים לחתן וכלה.

במוזיאון סיפור חייו של היידר אלייב על פי שנים.

סרטון מעניין על חייו בו התברר שהיה נשוי לאישה שלא אהבה אותו כלל ועל כן סבל מאהבה נכזבת.

עוד במוזיאון תצוגה של מכוניות,בגדיו,וכל מה שקשור לחייו.

בנוסף גלריית תמונות,בגדים,כלי נגינה,מיני באקו שלא יצא לנו לראות ועוד….

במקביל 2 הזוגות עשו את אותו המסלול, אוסיף כמה תמונות מדהימות בעיניי של יעל.

העיר העתיקה.

ליד הגלרייה של האומן ali shamsi בעיר העתיקה.

תמונת חתן וכלה במוזיאון היידר אלייב.

לקראת ערב/שקיעה התאחדו כוחותינו במלון הילטון בבר המסתובב לקפה(9 מנאט) ועוגה(12 מנאט).

הנוף ממלון הילטון.

לאחר מכן נכנסנו לקניון בולוואר מול מלון הילטון שעל הטיילת, טיילנו לאורך הטיילת.

ניזאמי מומנט.

וסיימנו את הערב במסעדה המומלצת פיירוזה.

תקלה קטנה בארוחה-הזמנו קבאב טורקי שהתברר שזה למעשה עוף(התאכזבנו מהמנה) כל השאר היה בסדר.

05/03/18 יום שני-חוזרים הבייתה, טיסה יוצאת ב 14:05 איסוף ממלונות בשעה 9:30.

לרגע לא שקלנו לחזור על הסיוט שחווינו בהעברות למלון ולבזבז את מקצת השעות שנותרו באיסוף ממלונות.

יש כאלו שהעדיפו להגיע לשדה התעופה במונית, אנחנו סגרנו עם ג'מאל עוד טיול לכמה שעות,שיכלול שוק,את הר האש והחזרה לשדה התעופה.

לאחר שיכנועים הצטרפו אלינו יעל ואלי.

בשעה 09:00 הגיע ג'מאל, העמסנו את המזוודות,אספנו את יעל ואלי ונסענו לכיוון השוק שהתברר כשוק yasil, האכזבה הייתה רבה כי היינו כבר שם.

וויתרנו על השוק ונסענו לכיוון קניון ג'נג'ליק.

בדרך נזכרתי שמאוד רציתי לראות את מטרו ניזמי המיוחד ושכחתי מזה לגמרי.

ג'מאל אמר שזה בעייתי לחזור את כל הדרך חזרה, הציע לנסוע שתי תחנות במטרו ואנחנו עפנו על הספונטניות של הרעיון.

מטרו עמוס אנשים ואנחנו.

מטרו ניזמי.

הרבה לא מגיעים לכאן במהלך הטיול,לדעתי שווה קפיצה.

קחו בחשבון שאסור לצלם,והעירו לי מספר פעמים.

ניזמי בכבודו ובעצמו.

חזרה לקניון, קצת קניות והלאה להר האש yanar dag (מקדש האש ateshgah ויתרנו-הרבה ציינו שמיותר)

הר האש הוא תופעת טבע בו האש יוצאת מתוך האדמה באופן קבוע ותמידי.

בכל שנה ב 21 למרץ נחגג חג האש novruz festival

להקות נגנים ורקדנים רוקדים ושרים סביב האש.

חזרנו לשדה התעופה, הגענו שעתיים לפני ההמראה, ג'מאל לא עזב אותנו עד שווידא שהכל בסדר.

תם ונשלם טיולינו,נהננו בטירוף הרגשנו שלא מיצינו והיה מתאים להישאר עוד יומיים.

מיכל וגדעון נשארו בבאקו עד ליום שישי ועידכנו אותנו במתרחש.

ב 07/03/18 יום שלישי הם נסעו עם ג'מאל לשמורת גובסטאן הנמצאת 60 ק"מ מבאקו,שמורה פרהיסטורית.

08/03/18-יום חמישי-יום האישה.

קיבלנו דיווח שכל העיר מלאה בפרחים, נשים ונערות יצאו לרחובות ולשופינג והעיר לבשה אווירת חג נשית.

אסכם את הטיול כך.

עברנו 4 ימים ו-3 לילות מאוד אינטנסיבים מאוד,עם מינימום שעות שינה.

זה בהחלט לא מספיק, מומלץ לפחות 5 ימים אפילו שבוע בנחת ואף לשלב נסיעה צפונה ללילה אחד של פינוק במלון shahadag hotel@spa במתחם הסקי.

המון דברים לא הספקנו לעשות,הטיול השאיר בנו טעם של עוד..........

מעבר לזה אין לי מילים אחרות לתאר את החוויות שעברנו יחד.

יעד נהדר שעושה חשק לחזור שוב.

תודה לכל מי שלקח חלק בטיול הזה ובתמונות.

תודה למיכל, גדעון, יעל,אלי,סימה החצי השני שלי ובעיקר לגמאל.

ה י ה מ ד ה י ם.

תמונת הפרופיל של סקר סביונית
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של סקר סביונית

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבאקו

לפני שעה
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים