כולנו בני קיבוץ כפר מנחם , חלקנו עדיין מתגוררים בישוב חלקנו במקומות אחרים בארץ ובחו"ל .
אנחנו מקפידים להפגש כבר הרבה שנים , כל כמה שבועות במסגרת מורחבת יותר תחת הכותרת "חמישי בטבע" . בדרך כלל הפגישות נערכות בנקודות יפות בטבע שסביב הקיבוץ ובאזור . וגם בהתאם למזג האוויר , בבתי החברים בקבוצה .
לאורך השנים יצאנו גם לטיולים שכוללים לינה של לילה אחד , במדבר יהודה , בנגב , בערבה ברמת הגולן , ועוד . הרעיון על נסיעה משותפת מחוץ לישראל עלה מדי פעם במפגשים ובקבוצת הוואטסאפ , בדרך כלל כקוריוז או כיעד ופרויקט שלא נוכל לבצע .
בנקודה הזו אני רוצה להזכיר , שאנחנו נמצאים בתחילת חודש מאי , פחות או יותר תחילת עונת התיירות בכרתים , וכל מחירי השכירויות למינהם יכולים להיות זולים ב 50% מהמחיר בשיא העונה .
כשהתחילו הדיבורים סביב הגעתו של חברנו מ LA לביקור , שוב עלה הנושא והחלטנו לנסות , קבענו תאריך ויעד ודיקנו אותו עם האפשרויות של כרטיסי הטיסה ( blue bird ) . חילקנו מטלות להזמנת הטיסה , הלינה והרכב השכור .
אזור צפון מערב כרתים falasarna נבחר בעקבות ביקור שלי באזור לפני 4 שנים במסגרת משפחתית מורחבת , העיר חאניה ממוקמת כ 40 דקות נסיעה מהווילה בה שהינו והיא העיר המרכזית של האזור .
החיפוש של מקום המגורים השתנה כמה פעמים עד שהתגבשה הקבוצה הסופית שכללה 7 חברים . כבר עם ההחלטה על היציאה המשותפת היה לי ברור שאנחנו צריכים למצוא ווילה שיכולה לאכלס את כל השבעה בצורה נוחה ומפנקת . די במקרה אפילו שבדקתי בסוכנות בה ביצעתי את ההזמנה לפני 4 שנים , ואמרו שאין מקום . דרך סוכנות אחרת הציעו לנו את אותה הווילה בה שהינו בעבר VILLA ELPIDA . מכיוון שכבר הכרתי את המקום ולמרות שאפשר למצוא מקומות זולים יותר , כשמסתכלים על היתרונות של הווילה , לא היה לי ספק .
עוד אחת
יום 1
טיסת בוקר של blue bird להרקליון כרתים , קצת צפוף אבל עייפים אז מצליחים לנמנם , בדרך חזרה ננסה לשפר את הנושא .
לגבי רכב , היתה התלבטות , 2 רכבים קטנים זולים בדרך כלל מרכב גדול ( 9 מקומות ) , אבל הייתה התעקשות (למרות המחיר ולמרות האופציות הנוספות שמגיעות עם 2 רכבים ) לשמור את הקבוצה ביחד . בסוף גם נמצא רכב טרנספורטר שתאם את הצרכים שלנו בדיוק וגם במחיר מעולה . את הרכב שכרנו דרך eurocars crete . תהליך המסירה היה מהיר ויעיל , בדרך חזרה השארנו את הרכב בחניון החברה ושילשלנו את המפתחות בתיבה .
יש לנו כשעתיים וחצי נסיעה רצופה עד לווילה וקבעתי עם בעל המקום להיפגש סביב 1600 . אז יש זמן לעצירות קצרות , קפה ונישנוש . ירדנו מהדרך לעשות סיבוב קצר וגלידה ב rethymon .
מעכשיו אנחנו מנהלים קופה משותפת באחריות אחד מהחברים , כל אחד שם 100 אירו להתחלה . הקופה תשמש לכל ההוצאות המשותפות : אוכל , דלק , אטרקציות וכו' . בהמשך הוספנו כל אחד עוד 100 אירו . את ההתחשבנות על ההזמנות המוקדמות ( כרטיסי טיסה , רכב , ווילה ) עשינו בארץ , לפני היציאה .
בעל הווילה george מחכה לנו בשעה שקבענו , בבעלות משפחתו יש גם סופר מרקט קטן בכפר הסמוך ולבקשתי המוקדמת הוא סיפק לנו כמה מצרכים שיהיו להתחלה , סיבוב קצר בווילה , סיסמה לוויפיי והמלצה למסעדה בערב - ZAHARIAS אכלתי פה גם לפני 4 שנים , נחמד , מרגישים ששיא העונה עוד לפנינו .
יום 2 .
בבוקר אנחנו שולחים נציגים לסופר מרקט הקרוב ( 5 דקות נסיעה ) קונים מצרכים לארוחת בוקר ולארוחת ערב שהחלטנו לעשות בווילה .
לאחר ארוחת הבוקר אנחנו בדרכנו לחוף באלוס balos beach . הגעה לחוף מחייבת תשלום של 1 אירו לאדם ונסיעה של כ 7 ק"מ על דרך עפר ( כ 20 דקות ) . יש גם כאלו שהולכים ברגל . בשביל להגיע לחוף צריך לרדת מהחניה בשביל אבן מסותת וכמובן גם לעלות . אמצע מאי אולי מתאים פחות לרחצה , המים קרים ובחוץ נשבה רוח קרירה . אבל המראות של החוף והטיול לאורכו שווים את ההגעה המעט מאתגרת .
מחוף באלוס אנחנו בדרכנו חזרה לווילה , ובדרך עוצרים לגלידה ב kissamos .
חוזרים לווילה ומתארגנים לארוחת ערב
יום 3 .
לאחר ארוחת בוקר אנחנו מדרימים לחוף elafonisi שנחשב כאחד מהחופים היפים בכרתים , בדרך אנחנו עושים הפסקה באחת מהחנויות האיקוניות של כרתים workshop tsouris שם תוכלו למצוא מבחר ענק של פריטים שעשויים מעץ זית .
להבדיל מחוף באלוס , לחוף אלפוניסי קל להגיע ולפיכך הוא מלא במתרחצים גם בתקופה הזו של השנה . ולכן למרות הדרך הארוכה (גם אם מאוד יפה ) החלטנו להסתובב ולחזור לווילה , רק שהפעם אנחנו נוסעים בדרך הצמודה יותר לחוף . בערב יצאנו לאכול במסעדת דגים בחאניה , היה נחמד , לא יותר ולכן אין מה להוסיף .
יום 4
זה בעצם היום המלא האחרון שלנו . בגדול לא הייתה תכנית מסודרת ליום זה , חוץ מהניסיון להגיע לחאניה לפני החושך , לעשות סיבוב בנמל העתיק ולעשות סיום במסעדה טובה . אנחנו נוסעים לכיוון מזרח לאורך ציר לא מוגדר מראש עם ניסיון להמנע מכבישים ראשיים , נכנסים ויוצאים מכפרים ועיירות , לא פעם מוצאים את עצמנו נעים על דרכים צרות בתוך מטעים ושטחי חקלאות . עוצרים בנקודות תצפית שותים קפה ומנשנשים באחת מהעיירות , וגם משתכשכים בנחל .
לקראת ערב אנחנו מגיעים לחאניה , עושים טיול לאורך הנמל העתיק ובסמטאות
מנמל חאניה אנחנו נוסעים מעט לפרברי העיר למסעדה נהדרת toantikristo בעיקר בשרים ומאכלים מקומיים .
יום 5
הטיסה ב 1730 , יקח לנו 2.5 שעות להגיע להרקליון . אנחנו יוצאים סביב 900 , עוצרים בסופר להפרד מבעל הבית שלנו , עושים כמה הפסקות בדרך . בכניסה להרקליון אנחנו עוצרים בסופר מרקט גדול מרשת Lidi לקנות שוקולדים לילדים ולנכדים בחצי מחיר מזה שבדיוטי .
לא מוותרים ונכנסים למסעדת gyrogonia הסמוכה שמגישה את מנות הגריל היוונית במחירים מעולים ואפילו מפנקת בכמה בירות ללא תשלום . זה אולי המקום להוסיף ולפרגן לכל נותני השירות בהם נתקלנו מהסופרמרקט הקטן שבקנייה גדולה יפנק בכמה בקבוקי מים , בכל המסעדות ובתי הקפה תמיד יהיו שירותים נקיים , ראקי מקומי תמיד יוגש לשולחן ובכל סיום ארוחה יגישו לכם קינוח ביתי בחינם .
מכיוון שנשאר מעט כסף בקופה המשותפת , אנחנו מחליטים לשדרג את הישיבה במטוס ( הנה התיקון מתחילת הבלוג ) . תמורת 15 אירו לכרטיס תוכלו ליישר רגליים בטיסה . אם אני לא טועה , עם השדרוג של הכרטיס , מגיע גם מזוודה לבטן המטוס בחינם , מה שבדרך כלל יהיה תוספת של כ 40 $ לכיוון ( שווה בדיקה ) .
סה"כ נסענו 763 ק"מ . הלכנו כ 4 ק"מ . עלות הטיול לאדם כ 2500 ש"ח כולל הכל .
תודה לכולם , נתראה בטבע .