נסענו זוג , הנסיעה הייתה למטרת תחרות ריצה ולא רק טיול
אבל כן הרגשתי שחסרים טיפים קצת יותר מדוייקים על אטרקיות באזור האלפים ושאמוני
נחתנו בציריך ושכרנו רכב, יצאנו בנסיעה לוצרן
מרכז העיר לא גדול במיוחד, האטרקציה המרכזית בעיר זה הגשר העתיק על המים, מאוד יפה במיוחד בקיץ
הסתובבנו קצת בעיר העתיקה, אין יותר מדי מה לעשות בלוצרן יותר מכמה שעות עצירה וגם לא ניסינו להתמקד בה כיעד אלה רק תחנת מעבר
משם המשכנו לכיוון אינטרלקן
בדרך עצרנו ב Grandhotel Giessbach מלון עתיק ומרשים שמוקף בטבע על צלע ההר, אפשר לעשות 2 מסלולים של מפלים (מפלי גיסבך על שם המלון) , לא ארוכים במיוחד אבל זה בעיקר טיפוס, כי המלון נמצא למרגלות המפלים
מסלול אחד לוקח אולי עשרים דקות- חצי שעה וניתן לעבור מאחורי המפל עם נוף מרשים למלון
את הגבוה יותר לא עשינו
למלון יש מסעדה שצופה על אגם Brienz וגם רכבת ישנה שיורדת עד המים, ניתן להגיע למלון בשייט דרך אינטלקן
(לא ירדנו ברכבת)
המשכנו לאינטרלקן, לקחנו אייר בנב בעיר, העיר מאוד חמודה ומתוריית , בזמננו היה המון תיירים מארצות ערב, מסתבר שהשוויצרים מחפשים תיירים עם כסף ועושים להם קווים ישרים לעיירות כמו אינטרלקן
אין מה לפרט יותר מזה, ניתן להסתובב בעיר והמלצות למסעדות לקחנו מגוגל על המקום
העיר מאוד יקרה ביחס לסביבה
למחרת עלינו ברכבל שהיה ממש מיוחד, כי הוא נוסע על מסילה לאורך ההר ולא על כבלים
Harderbahn הרכבל עולה לתצפית פנורמית מרשימה מאוד של אינטרלקן והאגמים ממליץ בחום
המשכנו בנסיעה ל St. Beatus Caves חונים על הכביש יש כמה מקומות חנייה ועולים למערות, לא נכנסו למערות עצמן אבל הן מאוד מרשימות מבחוץ , ממליץ לעצור
בהמשך אותו כביש יש עוד יעד שלא הספקנו להגיע Oberhofen Castle למי שרוצה
משם נסענו ליעד שלנו לטיול Verbier עיירת סקי יוקרתית באלפים, העיירה מאוד חמודה , משם יש בעיקר טיולים ורכבלים שניתן לקחת , עם כל מני אגמים שסובבים אותה, ממליץ בחום להגיע לשם כיעד
המסלול היה verbier saint bernard trail מסלול מדהים שיש לאורכו אגמים ועיירות על גבול שוויץ איטליה
לאגם קצת יותר קרוב יש את ה Champex-Lac שזה גם עיירה חמודה מאוד וגם אגם מרשים
אחרי התחרות המשכנו לשאמוני
אני לא אפרט על שאמוני כי זה פשוט מקום מדהים שצריך להקדיש לו 2-3 ימים כדי להנות , מהסביבה המדהימה והעיירה
אין צורך ברכב בעיירה ומומלץ לחפש מלון עם חנייה במידה ומגיעים עם רכב, כי החנייה יקרה
אנחנו היינו במלון La Folie מלון קונספט של הרשת ממש חדש ומאוד מרשים
עשינו 3 אטרציות באזור
Aiguille du Midi התצפית הכי מדהימה על פסגת המון בלאן, תתכוננו לאטרציה יקרה מאוד, אפשר לברר באתר את מחירי הכרטיסים
חשוב מאוד לבדוק מזג האוויר, יש נטייה לעננות אחרי הצהריים, חבל לבזבז כסף אם מעונן, לכן הייתי מתחיל שם ואז עובר לאטרקציות האחרות
ניתן לקנות כרטיס כדי לעבור לצד האיטלקי שם יש את התצפית 360 שגם היא מרשימה אבל הופכת את האטרקציה למשהו כמו $150 דולר נכון לזמן הזה , לאדם
זאת האטרציה ולכן לא הייתי מפספס אותה, צריך לקחת בחשבון שאם עוברים לצד האיטלקי זה יום שלם בערך 6 שעות , יש 2 רכבלים רק להגיע לדומידי ואז עוד רכבל לצד האיטלקי שכולם לוקחים לפחות 20 ד לרכבל לכיוון, חוץ מזה שדומידי מאוד גדול וגם שם מבלים שעה - שעה וחצי. וכל זה במידה ואין תורים לרכבלים
קרחון מאר דה גלאס , לוקחים רכבת מכאן הרכבת מדהימה ועוברת בכל ההרים, שבו בצד השמאלי בעלייה לרכבת כדי להיות בצד של הנוף, הרכבת לוקחת אותכם ישר להתחלת המסלול של הקרחון, שימו לב יש הרבה מדרגות לרדת לקרחון ואז לעלות בחזרה
הקרחון הוא בעצם מערה שקודחים בקרחון כל שנה מחדש , היא לא גדולה יותר מדי אבל אטרציה נחמדה , בתוך המערה מפסלים כל מני פסלים וחוצבים חדרים
תצפית Le Brévent היא תצפית שאסור לפספס כי היא נותנת נוף פנורמי מדהים על כל הרכס של המון בלאן , יש שני רכבלים , וניתן לעשות מסלול שמתחיל שם ונגמר ב Planpraz ולרדת איתו
כמה טיפים
יש מסלול שהולך מהמאר דה גלאס למפגש רכבלים של דומידי , זה לא מסלול ארוך במיוחד אבל עם נוף מאוד מרשים, ולא מאתגר במיוחד לפי מה שאמרנו לנו (לא עשינו), אם רוצים להספיק את שתי האטרצקיות צריך להתחיל מוקדם
לא קנינו כרטיסים מראש לכלום, אבל האטרציות כן מתמלאות בתקופות עמוסות ולכן יכול להיות שלא תוכלו לצאת בכל שעה ביום
בגדול ניתן לקנות במקום כמו גם את הפס היומי או דו יומי של הרכבלים שיציעו לכם ככה או ככה
אנחנו היינו בתחילת יולי היה 35 מעלות בשאמוני, העיירה נגד מזגנים ולא אין מזגן בשום מקום אפילו לא במלונות, את רוב היום בילינו בהרים כדי לברוח מהחום
אחרי הזמן המדהים בשאמוני המשכנו לוונציה של האלפים Annecy עיר מדהימה
מאוד ציורית וממש מזכירה את שוויץ, כמובן שמדובר על מרכז העיר העתיק, לא ניתן להיכנס עם רכב, ישנו במלון מחוץ למרכז העיר והגענו באוטובוס מאוד נוח 10 דקות
יש כמה נקודות אטרקטיביות כמו איזה טירה באמצע העיר ומוזיאונים מסביב, לא היה לנו הרבה זמן ולכן הסתובבנו בעיר ונהנו ממנה, העיר יושבת על אגם מאוד גדול שניתן להסתובב סביבו או לקחת סירה לשייט
יש מסעדות וביתי קפה טובים, המלצות מגוגל
בדרך חזרה לציריך עצרנו ב Bern כדי לראות את הדובים , לברן יש מרכז עיר עתיק שנראה מאוד נחמד, לא היה לנו זמן להסתובב אבל זה יכול להיות עצירה טובה
האטרציה זה הדובים במרכז העיר, ללא תשלום ניתן לראות אותם בשטח שמגודר עבורם Bear Pit
המסעדה היחידה שהייתי ממליץ בציריך סופר תיירותית אבל עדיין חוויה של אוכל אותנטי , היא לא זולה Zeughauskeller אבל מנות ענקיות