לטייל עם צליאק בכיף - אוסטריה חלק א

הגענו לזמן הווה... לטיול של 2012.
רציתי קצת לשתף בהכנות לקראת הטיול - שמן הסתם דומות להכנות אצל כל משפחה, אבל עם הצליאק יש הכנות קצת מעבר.

הבחירה השנה היתה שונה. התבגרנו. כשהחלטנו על אוסטריה, שמענו על צימר מחברים שמאד התאים לנו גם במיקום וגם בגודלו והזמנו. את החיפוש הצליאקי התחלנו אחר כך. כניראה שהיינו צריכים 2 טיולים כדי להגיע למצב הזה...
כמובן שאין לנו המלצה על הצימר עדיין - נקווה לטוב.

בכללי, עושה הרושם שקל יותר עם הצליאק שם.
לפי האתר של SCHAR ו DS הסופר עם המוצרים, כולל הקפואים קרוב (ופזורים הרבה כאלו ברחבי אוסטריה).

מובן שיצרתי קשר עם העמותה המקומית - וקיבלנו מענה אדיב ומהיר כולל רשימת מקומות אפשרית ותשובות לדברים ספציפיים (איזה גלידה אפשר לאכול למשל...)
Zoeliakie Tourismus <[email protected]>

כרגע אני בשלבים של למצוא מסעדות נטולות באיזורים בהם נטייל - בנתיים מצאנו שלש. אחת מהן בעיירה בה נשהה - סט ג'והן אמ פונגו.
שיטת החיפוש כפי שנאמר פשוטה - glutenfrie עם סיומת at במקרה הזה. תיחמתי את האיזור (Salzburgland במקרה שלנו) ועדיין זה חיפוש קצת סיזיפי שלוקח זמן רב...

התחלתי לארגן מסלול - בעיקר לפי המלצות הפורום וכרטיס הזלצבורגלאנד.
באחד הטיפים בפורום יש את "השיטה" לקבלת חוברת הזלצבורגלאנד עם מפה בחינם בדואר.
אגב - אנחנו מאד אוהבים לשלב מסלולי טבע בטיולים שלנו. לכן, בנוסף לחיפוש הרגיל, אנחנו מחפשים גם מסלולים כאלו - wanderweg זו המילה למסלול ילדים (וכרגיל - סיומת at ותיחום האיזור).
גם לשלוח מיילים למקומות המסודרים יותר בהם אנחנו מתכננים להיות (למשל מוזיאון הטבע בזלצבורג) כדי לבדוק האם יש אלטרנטיבות. לפעמים יש הפתעות...

לגבי תכנון הימים - אנחנו נוהגים לאכול ארוחת בוקר מלאה וגדולה בצימר. צהרים במידת האפשר חוזרים לצימר (אם היעד קרוב מאד) או לוקחים צידנית עם אוכל מחומם. לנסיוננו האוכל נשאר חם. יש לנו צידנית ממש קטנה שבמקור היתה לשמור על בקבוקי המלכה השלטת חמים. נכנסת לשם קופסא שנסגרת עם ואקום. בהנחה ששמים שם אוכל רותח הוא נשאר חם.
תמיד אנחנו לוקחים המון חטיפים, 2 כריכים גדולים וקרקרים שונים ומשונים. ממש מחסן אוכל. פעמים רבות זה הוכיח את עצמו כשנתקענו. אחד החסרונות של הצליאק הוא התכנון המוקדם. בחו"ל קצת פחות מכירים ואין כ"כ שליטה על מה שקורה. לכן, עדיף תמיד להצטייד.

אגב - אנחנו גם נוהגים לקחת ערמות של אוכל מהבית - החל מפסטה/פתיתים/אורז/פירורי לחם ועד לחטיפים מתוקים ומלוחים ולא מסתמכים על המוצרים המקומיים. באמצע הטיול לא כיף גדול להיות במרדף אחרי אוכל.

אם במקרה מישהו כבר היה באוסטריה - נשמח לטיפים מקומיים - ואם לא נדווח לאחר החזרה....

תמונת הפרופיל של ראש השבט
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ראש השבט