יום ראשון- טיסת סקנדינביאן למלפנסה שבמילאנו איטליה ומשם קונקשיין לקופנהגן (כ-9 שעות). משדה התעופה לקחנו רכבת תחתית למרכז העיר. ממרכז העיר ההגעה למלון st. petri ברגל הייתה די פשוטה (המלון מומלץ מאוד מבחינת היחס, המחיר והמיקום. יש לקחת בחשבון שהמלון בשיפוצים השנה ולמי שמתכנן שהייה במהלך היום במלון זה עשוי להיות פחות נעים מבחינת הרעש).
יום ראשון- שייט תעלות נעים של כשעה שבו עוברים בסירה בסמוך לאתרים העיקריים בעיר (מומלץ ביום הראשון כדי לקבל מושג ראשוני ולהכיר את הכיוונים והמיקומים). לאחר מכן, סיור בנמל החדש Nyhaven היפייפה שמזכיר את אמסטרדם עם הבתים הצבעוניים ומשם למדרחוב הארוך בעולם שנמצא ליד ונקרא ה-Stroget למסע שופינג מושלם! יש שם את כל המותגים המוכרים וחנויות מקומיות יפיפיות שהתקשטו לכבוד ההאלווין וגם לכבוד הכריסמס הקרוב. משם לבית העיריה ולגני טיבולי – גני טיבולי בהאלווין הם חוויה מדהימה – הכל מואר ומקושט בדלעות ומכשפות. הגנים מתמלאים בדוכנים שמוכרים מתנות להאלווין, בוטנים מסוכרים חמים וגלידה. מומלץ מאוד לילדים שנהנים ממתקני פארק השעשועים וגם למבוגרים שנהנים מקפה ועוגה וחווית החג.
יום שני- Odensse עיירתו של הנס כריסטיאן אנדרסן. בהליכה קצרה מהרכבת מגיעים לביתו של הסופר הנודע ולמוזיאון שעל שמו. המוזיאון מספר את סיפור חייו של אנדרסן שהחל כילד עני וגדל להיות סופר מפורסם. העיירה עצמה מעט מנומנמת אך חביבה למדי.
יום שלישי- אוטובוס של כחצי שעה לעיירת הדייגים Dragor. עיירה יפיפיה בעלת בתים צהובים מסורתיים. שווה ביקור גם במדרחוב הקצר שלה וגיחה גם לנמל שבקצה העיירה. משם בחזרה לקופנהגן. סיור בשכונת כרסיטיאניה (שכונה של היפים שנתקעו בשנות השישים). אנחנו פחות התחברנו ל”אוויר” ולאווירה והמשכנו משם לנמל החדש לארוחת צהריים מאוחרת ומעולה של מרק עגבניות חם.
יום רביעי- שוב ברכבת והפעם לעיירה הלסינגור וטירת קורונבורג. מהרכבת הליכה של כחמש דקות לטירה ששוכנת על החוף. במקרה באותו היום היה בטירה פסטיבל רנסנס שהפך את הסיור בטירה למשעשע ומיוחד ביותר. שחקנים רבים מחופשים לתושבי הטירה בימי הביניים. אצילים הדוהרים על סוסיהם, תחרות ניגוח, ירי תותחים, ליצני חצר, אופים, נגרים וחרשי ברזל המוכרים את מרכולתם ואפילו משפט למכשפה שנמצאה בטירה. מומלץ ביותר למשפחות. אח”כ ארוחת צהריים בעיירה החביבה ששווה בעצמה ביקור וסיור בין רחובותיה. בערב קפצנו שוב לגני טיבולי לחווית ההאלווין המדהימה.
יום חמישי- פסל בת הים הקטנה (אפשר להגיע אליו בהליכה של כעשרים דקות מהרכבת או באמצעות אוטובוס תיירים). משם לארמון אמיליאנבורג ארמון בית המלוכה של דנמרקמ שם בשעה 12 בכל יום מבצעים שומרי הארמון החלפת משמרות לקולות התזמורת המלכותית- שווה צפייה.
חזרה הביתה דרך ציריך.
קופנהגן התגלתה כעיר קסומה. התושבים בה נחמדים ואדיבים. האוכל מצוין. השופינג מעולה. בקיצור מעין ללה לנד שכזו.
מומלץ לזוגות ולמשפחות.