שלום לקוראי המטייל,
רציתי לספר על הדברים שעשיתי וראיתי בברלין שהפכו את הטיול שלי לחוויה ממש טובה.
אתחיל בזה שהמלון שלי היה ממוקם ממש במרכז העיר ליד אלכסנדרפלאץ ומשם היה ממש קל להגיע לכל מקום ברגל או בתחבורה ציבורית. ביום הראשון קצת טיילתי באזור שמסביב למלון וחזרתי לאט לכוחותי. באזור הקשר מרקט מצאתי שוק מקסים וכמה חנויות ממש מוצלחות. והמחירים ברלינאים למדי.
ביום בשני קבעתי לי לבעלי ולשני הקטנים שלנו סיור עם מדריך מקומי בשם אייל. הסיור התמקד בסיפור של הקהילה היהודית של ברלין. מסתבר שהיתה בברלין קהילה יהודית די גדולה והיא השאירה אחריה לא מאט מבנים מרשימים כמו בתי כנסת ובתי ספר גדולים ששירתו את הקהילה עד שנות הארבעים שאז הכל התחיל קצת להשתבש. הסיור לקח משהו כמו חמש שעות. והיה ממש מעניין. ביקרנו גם ברובע הבווארי שם היתה תערוכת רחוב שהראתה את החוקים השונים שחוקקו בשנות השלושים והארבעים נגד הקהילה היהודית המקומית. וממש אפשר היה לראות איך החקיקה האנטי יהודית הסלימה שם עם הזמן.
האתר של אייל מדריך בברלין.
ביקרתי במוזיאון הפרגמון מדובר במוזיאון עצום שמכיל בתוכו שער עיר יוונית. שנלקח מדרום טורקיה והובא בחתיכות לברלין. התערוכה היתה מאוד מרשימה. היה צריך קצת לעמוד בתור ( משהו כמו 20 דקות) אבל זה היה לגמרי שווה את זה.
עשינו גם סיבוב בקרויצברג - הפלורנטין של ברלין. אולי קצת יותר נקיה וירוקה. יש שם מלא בתי קפה אלטרינטיבים ואומנות רחוב. היה ממש חביב. להלן תמונה מקרויצברג.
ביום ראשון הלכתי לשוק הפשפשים במאואר פארק. זה השוק הכי גדול באירופה, היה לנו המון מזל והשמש חייכה לנו ממש עד לשש בערב. מעבר לקניות השוות , היו בפארק המון מוזיקאים שהנעימו את זמננו. שווה לבוא מוקדם השוק ממש מתמלא בשעות הצהריים.
פחות מומלץ - האוכל המקומי, יצאנו לאכול בכמה מסעדות מומלצות בעיר. בגדול האוכל היה די מאכזב. בדרך כלל שמנוני ומלוח על המידה. המחירים לעומת זאת היו ממש הוגנים.
עוד סיפורים על ברלין בפוסט הבא שלי.
עד אז- אוף וידרזיין.