עם הטרולי הקטן שלי ביד ולב מלא בציפייה, ירדתי מהרכבת ולתוך הרחובות המרוצפים של קלוז'. האדריכלות של ימי הביניים והזמזום של החיים המקומיים קיבלו אותי, מייד גרמו לי להרגיש בבית בארץ הלא מוכרת הזו.
מכיוון שאני עובד בתרגום מאמרים אקדמיים מאנגלית לעברית, אחד הדברים הראשונים שחיפשתי היה מקום נוח לעבודה. ימי עברו לעתים קרובות במרדף אחר סביבת העבודה המושלמת. בתי הקפה הנעימים עם העברים הארומטיים שלהם, חללי העבודה המשותפים המודרניים, המלאים ביצירתיות - לכל מקום היה סיפור ייחודי לספר. מצאתי נחמה במקלדת הרתמית של המקלדת שלי, מוקפת בנוודים דיגיטליים עמיתים, כל אחד מהם נספג בעולמות הוירטואליים שלו.
מעבר לעבודה, קלוז' סימנה לעצמו מארג תרבותי עשיר. שוטטתי בהיסטוריה בכיכר המוזיאון, התפעלתי מהארכיטקטורה הגותית של כנסיית סנט מיכאל, ואיבדתי את עצמי בצבעי הפארק המרכזי. עם כל צעד, פרמתי קצת יותר מהנשמה של העיר.
אבל היו אלו הקשרים שיצרתי שבאמת צבעו את החוויה שלי. ערב אחד, מצאתי את עצמי בתוך מפגש של אנשים בעלי דעות דומות בארוע נווד דיגיטלי. החלפנו סיפורים, שיתפנו טיפים, ויצרנו קשרים שחצו גבולות. ברגעים אלו, קלוז' הפכה ליותר מעיר, היא הפכה לקהילה.
כמובן, אין מסע ללא האתגרים שלו. חסמי שפה וניואנסים תרבותיים בדקו את יכולת ההסתגלות שלי. ובכל זאת, דרך המכשולים האלה גיליתי את יכולת ההתאוששות שלי. כל אתגר שנכבש הוסיף שכבה נוספת רקמת הזכרונות שארגתי במסע הזה ובמסעות אחרים. ישבתי על ספסל בפארק, בוהה בשקיעה שמשקפת את המסע שלי - יופי חולף משאיר סימן בל יימחה. קלוז' העניק לי יותר ממה שיכולתי לדמיין. היא לימדה אותי את אמנות האיזון בין עבודה לחקירה, הערך של אימוץ הלא נודע, והיופי שביצירת קשרים.
יום היציאה הגיע, מלא ברגשות מרירים אך גם בהתלהבות לקראת המסע הבא. בלב כבד, אני מודה לאל על הפינות המקסימות והפנים הידידותיים שהפכו לחלק מהסיפור שלי. קלוז' היה יותר מעצירה זמנית; הוא הפך לחלק מהנרטיב שלי.
כשגלגלי המטוס עזבו את הקרקע, הבטתי מטה אל העיר שעיצבה אותי בדרכים בלתי צפויות. הזמן שלי בקלוז' הסתיים, אבל ההדים של השיעורים, החברויות והחוויות שלו ילוו אותי במסע המתמשך שלי כנווד דיגיטלי. ביקורי האחרון בקלוז' היה יותר מאשר הרפתקה גרידא; זה היה סיפור מכונן שנפלה בחלקי הזכות לכתוב, פרק שלנצח יעורר בי השראה לחקור, לחבר, ולאמץ את העולם כנווד דיגיטלי.