אני כותב את הפוסט הזה מבקתת עץ קטנה ליד אגם טגרנזה בבוואריה, גרמניה. השמש שוקעת לאיטה מאחורי הרי האלפים, מציירת גוונים כתומים עמוקים על פני המים השקטים. זהו אחד מאותם רגעים נדירים שבהם העולם שקט, ואני מצליח באמת לנשום. אני כבר שנתיים בדרכים, חי חיים של נווד דיגיטלי, ובכל פעם נדמה לי שאני מגלה מחדש מה זה באמת אומר להיות חופשי.
התחלתי את השבוע במינכן. עיר תוססת, מלאה בניגודים: הייטק מול מסורת, בירה קרה מול שיחות עמוקות בבתי קפה קטנים. בבקרים עבדתי מבית קפה מקומי עם אינטרנט מפתיע באיכותו, מנסה לסיים פרויקט UX מורכב ללקוח מניו יורק. בצהריים הייתי יוצא לשוטט ברחובות העיר, אוזניות באוזניים, מביט באנשים וחושב על כמה שונה היה כל זה מחיי הקודמים בתל אביב.
יום שלישי בבוקר נתקלתי באתגר מעניין. הייתי צריך לרכוש כמות מסוימת של ביטקוין כדי לשלם לספק שירותים בהודו, אבל גיליתי שכמה מהאפליקציות שאני רגיל לעבוד איתן לא זמינות פה בלי VPN מסובך. החלטתי לבדוק את השטח בעצמי. פתחתי את הלפטופ וחיפשתי מידע על איפה כדאי לקנות מטבעות קריפטו במינכן. התחלתי לקרוא ביקורות, להיכנס לפורומים גרמניים, להבין מה המקומיים ממליצים. מצאתי אזכור חוזר למקום בשם "Bitcoin Automat" - מכונה אוטומטית לקנייה ומכירה של ביטקוין ממש כמו כספומט.
יצאתי ברכבת הקלה לכיוון שכונת גיזינג, שם על פי המפה נמצאת אחת המכונות. הגעתי לפאב חצי ריק, מאחוריו הייתה עמדת הקריפטו - תחושה סוריאליסטית לגמרי. עמד שם בחור גרמני צעיר עם שיער ארוך, שהציג את עצמו כפלוריאן. התחלנו לדבר על הקריפטו, על שוק ההון ועל איך בכלל נהיה לי אומץ להסתובב בעולם בלי בסיס קבוע. הוא סיפר לי שהוא בכלל מוזיקאי, אבל בזמן הקורונה למד תכנות והתחיל לעבוד כפרילנסר. פתאום הבנתי כמה אנחנו דומים, גם אם המסלולים שונים.
הרכישה הייתה פשוטה יותר ממה שציפיתי. סרקתי קוד QR, שילמתי באירו, והביטקוין הגיע לארנק הדיגיטלי שלי תוך דקות. בפעם הראשונה הרגשתי ממש את הערך של מטבעות דיגיטליים - לא רעיון תיאורטי אלא כלי אמיתי, מעשי, שמאפשר לי לעבוד, לשלם, להתקיים בלי להיות תלוי במערכת הבנקאית הקלאסית של כל מדינה.
ביום חמישי עברתי דרומה, לכיוון הרי האלפים, שם אני עכשיו. הנוף פה עוצר נשימה - הרים ירוקים מכוסים ערפל, כבשים משוטטות בשקט, וריח של עץ לח באוויר. יש משהו בשקט של המקומות האלו שמעורר אצלי השראה. כתבתי את רוב מאמר הבלוג השבועי שלי כאן, בשולחן עץ כבד מול החלון, כשרגל אחת שלי על ספה מחוממת והשנייה עטופה בשמיכה עבה.
אבל לא הכול רומנטי כמו שזה נשמע. האינטרנט פה לא תמיד יציב, וקשה למצוא מקום שקט לשיחות זום כשיש לידך משפחה גרמנית רועשת שמטיילת עם שלושה כלבים. לפעמים אתה גם מתעורר בתחושת בדידות משתקת, והיכולת לנהל מערכת יחסים כלשהי הופכת כמעט בלתי אפשרית כשאתה מחליף מדינות כל שבועיים.
ועדיין, אני בוחר בזה. בכל יום מחדש. כי הרגעים האלו - השיחה האקראית עם פלוריאן, הנוף הזה שאני מביט בו עכשיו, היכולת לבחור לעבוד ממקום שאני באמת אוהב - הם הרגעים שמזכירים לי למה יצאתי לדרך. הקריפטו הוא לא רק כלי. הוא סימבול של החופש החדש הזה, של הדרך שבה העולם משתנה, ואני משתנה איתו.
אם אתם קוראים את זה וחושבים להתחיל את הדרך שלכם כנוודים דיגיטליים, תדעו שזה לא תמיד קל. אבל יש בזה יופי פראי, אמת אחרת, והזדמנויות שלא תמצאו בשום משרד עם קירות אפורים. תתחילו בקטן. תבדקו אפליקציות תשלום בינלאומיות. תתעמקו בקהילה. תלמדו איך להעביר תשלומים בקריפטו. ובעיקר, תקשיבו למה שהלב שלכם מבקש.
אני סוגר את הלפטופ עכשיו. עוד שעה אני נפגש עם זוג נוודים מצרפת שפגשתי בשבוע שעבר בטיול רגלי. הם הבטיחו להביא יין מקומי ואני הבאתי אתי גבינה חזקה במיוחד שקניתי באחת העיירות. יהיו שיחות, יהיה צחוק, ואולי תעלה גם איזו מחשבה חדשה על התחנה הבאה.
ועד אז, אתם מוזמנים לשאול, להגיב, להתעניין. הדרך שלי פתוחה, והיא שלכם לא פחות משהיא שלי.