השנה החלטתנו לצאת לVACANCE כפי שהצרפתים עושים זאת,כלומר אני הסבתא, בתי וחתני ושלושת הדרדסים שלהם בני 1.5, 5, 8.
את ההכנות התחלטי בעצמי כחודשים לפני מועד הטיול. קודם פאריז עם מלון ליד TOUR EIFFEL מלון נהדר קרוב וזול בשםHOTEL DE L 'EXPOSITION .
2 כוכבים אבל עם כל מה שזקוקה משפחה או יחיד חדרים נקיים עם מקלחת ושרותים ,ארוחת בוקר עשירה ב9 E לאדם שרות אדיב ומהיר.שלחו לנו שאטל לשדה התעופה בתשלום מאד סביר. טל 0145775965 רובע 15.הזמנה דרך אתר BOOKING.
המטלה הבאה בית קיץ בפרובאנס. לפי עיצות מטיילים ישראלים הזמנתי את MAS DE SHOGOL קרוב לAVIGNON לצורך טיול כוכב. למרות ההמלצות של מטיילים ישראלים אנחנו מצאנו מקום מוזנח, כאשר כל יום משהו התקלקל.גב' שוגול ישראלית .
הצעד הבא התאמת כרטיסי טיסה לתאריכים המוזמנים בחווה. פניתי לאיסתא שהתבררה כאחת החברות הגרועות ביותר בתחום התייריות בישראל. יקרים,חסרי ענין במתן יעוץ ושרות, זלזול בלקוחות,טלפונים תפוסים ללא הפסקה,חוסר תגובה למיילים ופקסים וחוצפנים. באחת הביקורים שלי אצלם נאלצתי להזמין משטרה בגלל אלימות פיזית של מנהלת הסניף המקומי.
בהמשך שכרנו מיניואן ומפריז לאביניון וחזרה לפריז לקחנו את הTGV הרכבת המהירה. טיול הכוכב שלנו כלל בעיקר עיירות מימי הבינים כמו ( יין עם טעימות) GORDES, ROUSSILION , CHATEAU NEUF DE PAPE ,
AVIGNON(רכבת קטנה שעושה את סיבוב העיר) CASIS נפלאה על שפת הריביירה ,SAINT REMY ,BAUX DE PROVENCE 'אזור שפך נהר הרון לים התיכון ה
CAMARGUE רכיבה על סוסים עם ילדים וAIGUE MORTE. העירות מלפני 800-1000 שנים יפיפיות ,סמטאות צרות בין הבתים, בוטיקים במקומות שהיו פעם מרתפים, ימי שווקים לא זולים אך צבעוניים בתי קפה ומסעדות בשפע.