חמישה ימים בפרובנס, יומיים בריביירה הצרפתית והופעה ענקית אחת של קולדפליי

תמונה ראשית עבור: חמישה ימים בפרובנס, יומיים בריביירה הצרפתית והופעה ענקית אחת של קולדפליי
Sainte-Croix-du-Verdon. צולם על ידי טל ר.

בחודש מאי 2016 פותחת להקת Coldplay את סבב ההופעות שלה באירופה, בניס,צרפת ומה יותר מושלם מלנצל את הקפיצה גם לביקור בפרובנס. נחתנו, אחרי טיסת לילה ישירה במרסיי, צ'ק אאוט זריז, השכרת רכב ואנחנו מתגלגלים לכיוון אקס, הלא היא אקס אן פרובנס, עיר הסטודנטים של פרובנס. היום הוא יום חמישי ואנחנו הולכים לדגום את השוק המקומי. סיבוב של חצי שעה לחפש חניה ואנחנו מגיעים. השוק מחולק לשוק אוכל, ירקות ופירות; שוק נוסף של מפות, בדים, כלי קרמיקה וסבונים ולא רחוק ניתן למצוא גם שוק בגדים. אנחנו מצטיידים בדובדבנים ובתותים, קונים ארוחת צהריים בדוכן של בחורה ישראלית (ברור שהיא מיד מזהה אותנו..) ואנחנו פורשים להתיישב ליד מזרקה צמודה לנשנש.

משם אנחנו נוסעים למלון שלנו. פרובנס משופעת במלונות קטנים כגדולים, דירות ובתי הארחה. הבחירה לא פשוטה. שיטוט בבוקינג והבחירה נופלת על מקום חדש יחסית, עושה רושם נהדר בתמונות ואני לוקחת סיכון ומזמינה Les carmes הממוקם בLe Thor, בין Avignon לבין Isle Sur La Sorgue

כבר בכניסה אנחנו מרגישים שעשינו את המעשה הנכון. המקום מדהים ובעל הבית פסקל נהדר ובעל לב רחב. די דומה למלון של פולטי מסדרת הטלויזיה: בעל הבית הוא גם הבל בוי, גם הטבח וגם המארח..והכל בחיוך ובאהבה.

הוא מזמין אותנו בשבע בערב לרדת ללובי, הוא סלון הבית, לאפריטיף. ואכן אנחנו מגיעים בשבע לסלון, שבערבים קרירים אח העצים דולק ומחמם. יחד עם עוד שני זוגות צרפתיים פסקל מוזג לנו יין ומיני אפריטיפים והאוירה נהדרת. היות ואנחנו ישראלים, הוא מספר לכולם שהמקום נקרא על שם הר הכרמל בישראל, בו גר בעל הבית המקורי שבנה את המבנה ואכן תמונות הבניה והמשפחה המקורית תלויות ברחבי המלון. בשיא העונה (יוני-אוגוסט) מארח פסקל את כולם בגינה, על שפת הבריכה, ופותח למען האורחים את הברביקיו. בהמלצתו, אנחנו הולכים לאכול ארוחת ערב בעיירה הקרובה - Isle Sur La Sorgue. בעיירה זו יש שוק פשפשים מיוחד בימי ראשון וזו העיירה אליה נגיע כל ערב לאכול, במסעדה אחרת , לפי המלצת פסקל.

את הבוקר אנחנו פותחים בארוחת בוקר מצויינת שמגיש לנו פסקל: בגט טרי, חמאה, ריבות, סלט פירות טרי, מעדן וניל טעים וכמובן קפה מצויין.

היום אנחנו נוסעים לכיוון הכפר התלוי Gordes. בדרך עוצרים במוזיאון הלבנדר שקרוב למלון. המוזיאון קטן וחביב הכולל סרט קצר ונחמד על גידול הלבנדר . למרות שהמוזיאון לא היה בתכנון, הביקור בו שווה ונחמד http://www.museedelalavande.com/en/

בדרך, בהמלצת פסקל אנחנו עוברים ביקב Aureto היקב מציע מסלולי הליכה במבוך הגפנים אך לאור מזג האויר החם אנחנו מחליטים לוותר, לא לפני שרוכשים צידה לדרך.

אנחנו מגיעים לכפר התלוי המדהים Gordes ומטיילים בנחת בסימטאות. התמונות מתארות הכל

משם אנחנו נוסעים ל Roussillon , הכפר "האדום" עם מרבצי האוכרה. הכביש מוליך ישר לכיכר המרכזית, שם ניתן לשבת על גלידה או בירה ולהנות מהסלעים כשמסביב נגני רחוב. אנחנו נהנים מהאוירה וממשיכים להליכה במסלול של כשעה בין הסלעים The Ochre Footpath

את סוף היום אנחנו מקנחים במסעדה מצוינות De Herbes ב Isle Sur La Sorgue את בוקר היום השלישי אנחנו פותחים בנסיעה לכיוון Manosque למוזיאון לקוסטין. לחובבי הג'אנר והמותג (אני!! אני!!) המקום מומלץ ומקסים. בחזיתו, גינה יפיפייה המכילה את הפרחים מהם מפיקים את הקרמים והשמנים וניתן להשתתף בסיור חינם במפעל

משם אנחנו ממשיכים ל Moustiers-Sainte-Marie המפורסמת בכוכב התלוי מעליה ובחנויות החרסינה המעוטרות. אנחנו מטפסים במעלה הגבעה לתצפית על הנוף הנשקף למטה. העיר מקסימה עם סמטאות צרים וציוריים ואנחנו עוצרים לאכול בה ארוחת צהריים

התחנה הבאה נסיעה על כביש 952D לתצפית מרהיבה לקניון ורדון עד לנקודה La Palud Sur Verdon הכביש צר וניתן לעצור במספר נקודות תצפית מרהיבות על הקניון

משם אנחנו לוקחים את הכביש למטה עד ל Sainte-Croix-du-Verdon ושם אנחנו תופסים ברגע האחרון את ההזדמנות לשיט על הנהר לפני שהשמש שוקעת

גם

את הערב הזה אנחנו מקנחים ב Mistral Bistro Moderne

למחרת מגיע יום ראשון , הוא יום השוק השבועי של Isle Sur La Sorgue

אנחנו מגיעים בבוקר והעיר כולה לובשת חג

השוק ססגוני ועשיר. מעבר לפירות וירקות ומאכלים (מגבינות ונקניקים וארוחות מוכנות) ניתן למצוא כאן סבונים, מפות, בגדים ועתיקות. השוק מדהים ביופיו ואני ממליצה בחום

משם אנחנו נוסעים למופע אור קולי של שגאל במערה הנמצאת לא רחוק מLes Baux de Provance המקום נקרא –Carrieres De Lumieres מומלץ מאוד!

את המשך הערב אנחנו מבלים באביניון ומגיעים לסיור בארמון האפיפיורים וטיול על הגשר, מעט לפני שהגשם מתחיל

למחרת אנחנו עוזבים את פרובנס לכיוון ניס.

אנחנו עוצרים בדרך בקאן לארוחת צהריים על הים וטיול על הטיילת שמתחילה אט אט לחזור לשגרה לאחר הפסטיבל

בניס אנחנו מתארחים אצל חבר

שלוקח אותנו בערב למסעדת פירות ים נהדרת Café de Turin

ולמחרת אנחנו נוסעים יחד לטיול במונקו שמתארגנת לקראת הגרנד פרי

ואנחנו פוגשים בארמון את הטוען לכתר האליפות

את הטיול אנחנו מסיימים בשיא עם ההופעה של קולד פליי בניס. שווה שווה!!

תמונת הפרופיל של TalR

לפני שעה
אחרי 5 שנים: צפון קוריאה נפתחת מחדש לתיירים מהמערב לאייטם המלא
אחרי 5 שנים: צפון קוריאה נפתחת מחדש לתיירים מהמערב
חברת התעופה שחזרה לישראל יוצאת עם הנחות משתלמות של עד 25%! לאייטם המלא
חברת התעופה שחזרה לישראל יוצאת עם הנחות משתלמות של עד 25%!
שדרוג מלכותי בנתב"ג: אל על תשיק בקרוב את טרקלין המלך דוד החדש והמשופר לאייטם המלא
שדרוג מלכותי בנתב"ג: אל על תשיק בקרוב את טרקלין המלך דוד החדש והמשופר
לטוס לואו-קוסט להרגיש ביזנס: וויז אייר מציגה את מטוס האיירבוס החדיש שלה לאייטם המלא
לטוס לואו-קוסט להרגיש ביזנס: וויז אייר מציגה את מטוס האיירבוס החדיש שלה
האירופאים מחקו את ישראל ממפת החופשות שלהם? כך נראה המשבר בתיירות הנכנסת לאייטם המלא
האירופאים מחקו את ישראל ממפת החופשות שלהם? כך נראה המשבר בתיירות הנכנסת
תתחילו לארוז: קשרי תעופה משיקה טיסות ישירות לאחד מהיעדים האטרקטיביים ביותר באיטליה לאייטם המלא
לראשונה בנתב"ג: מסלול שירות מהיר למשרתי מילואים וקבע לאייטם המלא
לראשונה בנתב"ג: מסלול שירות מהיר למשרתי מילואים וקבע
מתחת לרדאר: ריינאייר חושפת את 5 היעדים הכי אנדרייטד באירופה לאייטם המלא
מתחת לרדאר: ריינאייר חושפת את 5 היעדים הכי אנדרייטד באירופה
מהיר יותר, קל יותר: קו רכבת חדש וישיר מאמסטרדם ללונדון החל לפעול השבוע לאייטם המלא
מהיר יותר, קל יותר: קו רכבת חדש וישיר מאמסטרדם ללונדון החל לפעול השבוע
"טיסתכם בוטלה": כ-11 אלף נוסעים קיבלו הודעת ביטול בעקבות שביתת ענק במדינה האירופאית לאייטם המלא
מהפכה בנתב"ג: השירות החדש שישנה את חוויית הטיסה של נוסעים בעלי מוגבלויות לאייטם המלא
מהפכה בנתב"ג: השירות החדש שישנה את חוויית הטיסה של נוסעים בעלי מוגבלויות
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
גלו את כל הסודות של טיסות סודיות פודקאסט למטייל
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה
קבלו את היעדים הכי מושלמים לתקופת החגים לכתבה המלאה
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה