המשך הטיול באוסטריה חלק ב'. הנה קישור לחלק א' של הבלוג.
21/7 יום מעבר ללינה בעיירה Ehrwald
היום אנחנו עוזבים את עמק צילר ועוברים ללינת 6 לילות בעיירה ארוולד הקרובה לגבול עם גרמניה, מה שיאפשר לנו לטייל גם בבאווריה
נפרדים בצער מהדירה המדהימה שלנו וחוששים מהמפגש עם הדירה בעלת דלתות השירותים השקופות. בתיכנון היום קניון לאוטש (Leutaschklamm) והעיירה מיטנוולד(Mittenwald).
לקניון לאושט אפשר להיכנס גם מהצד האוסטרי וגם מהצד הגרמני
בקניון ישנם שלושה מסלולי הליכה אפשריים:
1. מסלול הקניון הקסום (Klammgeistweg)– המסלול האדום- מסלול של 3 קילומטרים הכולל גשרי ברזל באורך 800 מטרים בגובה רב. המסלול מתחיל מהחניון שבכפר שאנץ (אוסטריה) ומוביל לתוך הקניון ולגשר התצפית הפנורמית. לאחר מכן תוכלו לחזור דרך היער.
2. מסלול הגובלינים (Kobold path)– מסלול באורך 1.9 קילומטרים המתחיל מהקיוסק של הקניון ב– Mittenwald (גרמניה) ועובר ליד מסעדת Gletscherschliff. משם נכנסים לקניון והולכים לאורך המסלול עד שמגיעים לגשר הפנורמי.
3. מסלול מפל המים (Waterfall trail)– המסלול העתיק ביותר באזור קניון לאוטש. מתחיל אף הוא מהקיוסק שב-Mittenwald. לאורך המסלול יש גשרי עץ מעט מעל המים, כך שאפשר להרגיש מקרוב את עוצמתם. לאחר 200 מטרים המסלול מסתיים למרגלות מפל המים המרשים
מטיפים שקראתי הבנתי שהכי טוב להיכנס לקניון מכיוון אוסטריה ולעשות את המסלול האדום ואז לנסוע לעיירה מיטנוולד בגרמניה ושם להכנס רק לראות את המפל, ואכן כן החלטנו לעשות.
כיוונו את הוייז לכתובת החנייה לקניון לאוטש מהצד האוסטרי: Schanz 273a, 6105 Leutasch
ויצאנו לדרך. כשהתקרבנו ליעד התחיל לרדת גשם ולחניון כבר הגענו בגשם שוטף. למרות זאת החלטנו להמשיך בתוכנית ,התארגנו עם מעילי גשם ומטריות ויצאנו למסלול האדום שבו הולכים על גשרי מתכת מעל המים.
כשמגיעים לגשר הפנורמה חוצים אותו וחוזרים דרך היער לחנייה. עוברים את הגבול לגרמניה ונוסעים למיטנוולד. מסתובבים בעיירה החמודה עם הבתים המצויירים
אוכלים צהריים במסעדה הודית מצויינת ממשיכים להסתובב ולהיכנס לחנויות מזכרות, מתיישבים לגלידה ואז מחליטים לנסות להגיע למפל של קניון לאוטש, שואלים את המלצרית בגלידייה איך להגיע והיא אומרת שהכניסה לקניון רבע שעה הליכה והוא תיכף ניסגר כך שבצער מוותריים וחוזרים לרכב . עדיין צריכים להגיע לדירה, לפרוק את המזוודות ולעשות קניות.
בדרך עוצרים ליד אגם קטן
מגיעים לעיירת הלינה שלנו. הנוף שנשקף ממנה הררי יפה רואים את הר הzugspitze
מגיעים למקום הלינה זה מעין מלון ויש שם אפילו סאונה ובריכה ושולחן פינג פונג מקבלים את הדירה (ראו הסבר על הדירה בפתיח של בחלק א), מתאכזבים. טוב אחרי הדירה בצילר (שהיתה מושלמת מכל בחינה) היה ברור שנתאכזב. הדירה גדולה בעלת מטבח מאובזר (רק חסר תנור) 2 חדרי שינה, סלון גדול, 2 אמבטיות ו2 שירותים עם חיסרון"קטן" של דלתות שקופות. שמו וילון אבל הביצוע לא מושלם ועדיין יש בעיות. בגלל הוילון העבירו אותנו מקומה גבוהה עם נוף ומרפסת פרטית לקומת קרקע עם פחות נוף ויציאה למרפסת שמחולקת לכמה דירות. בעלי אומר שקיטרתי על הדירה שלא בצדק ,למעט סיפור הדלתות השקופות סה"כ הדירה טובה והבעלים מאוד נחמדים
יוצאים לקניות בסופר הקרוב, פורקים מזוודות ולילה טוב
22/7
התוכנית להיום מורכבת מהרבה אתרים קטנים:
הגשר התלוי להולכי רגל - Highline179 +איזור העיירה פוסן, כולל מפלי לך (Lechfall, Füssen) ושמורת הגשרים התלויים (Walderlebniszentrum ziegelwies) + אגם Frensteinsee
מחליטים לנסוע קודם כל לגשר התלוי -Highline179
מדובר בגשר תלוי בין שני הרים. אורכו כ400 מטרים וגובהו מעל הקרקע כ115 מטרים. הגשר מחבר בין חורבות ארמון ארנברג Ehrenberg Castle המצוי על הר אחד למבצר קלודיה Fort Claudia על הר אחר מהעבר השני, ביניהם בעמק עובר כביש 179.
ליד הקופות יש גן משחקים חמוד לילדים בנושא אבירים
קונים כרטיס ועולים בפוניקלור לגשר התלוי. לפני שעוברים את הגשר אפשר ללכת לשרידים של מבצר קלודיה
אח"כ עוברים את הגשר לחורבות ארמון ארנברג - חוויה מגניבה לגמרי, הוא קצת מתנדנד וקצת מפחיד אבל ממש כיףףף.
אחרי שחוצים את הגשר עולים לארמון
מי שרוצה יכול לקנות כרטיס נוסף ולעשות בפוניקלור נוסף עד לראש ההר כדי לראות את הנוף (אנחנו לא עלינו , לא ניראה לנו שיש צורך)
בילינו שם חצי יום וסיימו בדיוק בזמן לארוחת צהריים. החלטנו לנסוע למרכז פוסן (Fussen) ולאכול שם צהריים. הסתובבנו במרכז הצבעוני וההומה ואכלנו במסעדה איטלקית.
לאחר הסתובבות קצרה במרכז החלטנו לנסוע לשמורת הגשרים התלויים ומפלי לך
השם בגרמנית: Walderlebniszentrum ziegelwies
כתובת: Tiroler Straße 10 D-87629 Füssen
שעות פתיחה: 9:00-19:30
שמורת הגשרים התלויים כוללת מספר פעילויות אפשריות:
שביל צמרות עצים (Baumkronenweg) שזה בעצם רשת של גשרים תלויים באורך 480 מטר (מעץ,יציבים, לא מתנדנדים) בגובה צמרות העצים שמאפשרים תצפית פנורמית על מנהר הלך וסביבתו - זה בתשלום של 5 יורו לאדם.
בנוסף יש פעילויות (בחינם) לילדים ביער שלמרגלות הגשרים, יש 2 מסלולים קצרים-
1) מסלול מעגלי קצר של 1.5 ק"מ עם חוויות קלילות שקשורות במים (auwaldpfad) - מסומן בשלטים בצורת טיפה ורובו עובר לצד הנהר, אפשר להגיע בהליכה למפלי לך (Lechfall)
2) מסלול מעגלי 1.7 ק"מ שנקרא bergwaldpfad - עובר ביער ומשלב מתקנים לילדים
לאור זה שבבוקר היינו בגשר התלוי החלטנו לעשות את מסלול המים ולהגיע רגלית למפלי לך. ידעתי שזה לא ממש מתאים למתבגרים, אלא לקטנים יותר, ובכל זאת חשבתי שזו תהיה דרך מעניינת יותר להגיע למפלי לך. היה מסלול חביב, מתאים לילדים קטנים יותר, לא להגיע במיוחד אלא עם משתלב במסלול
מפלי lech: עולים על גשר קטן מצד אחד רואים את המפל
מצד השני של הגשר זה מה שרואים
לפני שמסיימים את היום מחליטים לנסות להגיע לאגם פרנשטיין (מזל שמחשיך מאוחר). המתבגרת ממש לא רוצה. בא לה לחזור לדירה , היא רוצה את השקט שלה אבל אנחנו מחליטים לנסוע בכל זאת. הגענו לאגם אחרי 19:00. המתבגרת העקשנית רוטנת ואומרת שהיא כבר יותר משבוע איתנו והיא צריכה שקט 🤣. היא מתעקשת לשבת על כיסא נוח רחוק מאיתנו כשגבה אל האגם עם הפלאפון. לך תבין?
האגם מדהים, צבע המים משגע, שלווה, יש כיסאות נוח, ברווזים, אנחנו מאכילים ברווז, אני מסמסת למתבגרת שתבוא להאכיל איתנו ברווזים. היא לא רוצה . אנחנו ממש נהנים מהשלווה והנוף וממש כיףף לסיים כך את היום.
כשאנחנו מתחילים להתקפל כי כבר מאוחר אנחנו רואים פתאום את המורדת שלנו שמחה, מסביבה מלא ברווזים שהיא האכילה אותם (בוגדת! כל הברווזים סביבה בזמן שאנחנו הסתפקנו בברווז אחד🤣)
מגיעים לדירה מאוחר אחרי יום מקסים. הספקנו כל מה שתכננתי. לילה טוב
23/7 - יום א' - היום של הזיגזג
בוקר יום הולדת 47 שמח לי!!!
תחזית מזג האויר מראה שהיום אמור להיות היום השימשי האחרון שלנו באיזור וממחר ועד הטיסה חזור יהיו ימים מאוד גשומים וקרים. מה שאומר שיש לי רק יום אחד לפעילות שמצריכה מזג אויר טוב ויש הרבה אופציות, צריך לתעדף
מתלבטת בין 2 מסלולים:
מסלול הליכה מהתחנה העליונה של הרכבל של ארוולד (Ehrwald) המוביל לאגם זבן (Seebensee)
או דרך נופית קאונרטל Kaunertal
בעלי ממש בעד הדרך הנופית ואני בעד האופציה השנייה גם בגלל שבקבוצת הווטאפ של טירול, שאני רשומה אליה, מישהי העלתה המלצה מאוד חמה על המסלול הזה ושלחה תמונות יפות של האגם למעלה וגם בגלל שהיום יום ראשון ורכבל ארוולד נמצא בעיירת הלינה שלנו מה שאומר קל"ב והמנעות מפקקים מיותרים שאולי יהיו ביום ראשון.
בגלל שיום יום הולדת שלי נותנים לי את ההחלטה הסופית, ואני מחליטה על המסלול לאגם sebeensee היוצא מהרכבל של ehrwald.
הגענו יחסית מוקדם שילמנו ,עלינו ברכבל והתחלנו את המסלול. בהתחלה ניראה מבטיח עברנו דרך פרות
ואז התחלנו לעלות בשביל רחב לא מעניין במיוחד שלא נגמר. ידעתי לפי תמונות שראיתי שלמעלה יפה אבל ששאלנו אנשים הבנו שככה השביל ממשיך עד למעלה ושיש לנו לפחות שעתיים ללכת בשביל (בעלייה) והוא לא נהיה מעניין יותר. החלק המעניין של האגם הוא רק בסוף, אחרי שעתיים/שלוש של עלייה. בשלב הזה התחילו לנו ספקות והתלבטות האם כך אנחנו רוצים לבזבז את היום השימשי היחיד שנותר לנו ואז החלטנו לוותר, לרדת חזרה ברכבל ולנסוע לדרך הנופית Kaunertal (למרות שאנחנו כבר כאן ולמרות ששילמנו לא מעט על העלייה ברכבל) וזה אכן מה שעשינו.ואיזה החלטה חכמה זו היתה!!! מהמם שם! אחד הימים היותר יפים של הטיול!!!
אז כאמור ירדנו מהרכבל מכוונים את מהוייז לדרך הנופית של קרחון קאונרטל
(Kaunertaler Gletscherstraße) . מגלים שזה כמעט שעתיים נסיעה 😮 ויוצאים לדרך. מגיעים לעמדת הכניסה לכביש סביבות 12:00 משלמים 28 יורו, מקבלים מפה עם כל נקודות העצירה ונכנסים
הדרך נופית קאונרטל זהו כביש אגרה באורך 26 ק"מ שבסופו מגיעים לקרחון. נוסעים את הדרך הלוך וחזור. הדרך מדהימה, יש בה נופים משגעים שמשלבים תחנות עצירה עם נקודות מעניינות, מפלים, אגמים, פרות, מסלולים קצרים, מי שרוצה יש גם מסלולים ארוכים ... בסוף הכביש אפשר לעלות ברכבל לקרחון ויש מערת קרח.
אנחנו מאוד נהנו - אחד ההיילייטים של הטיול, לחובבי טבע לא לוותר!!! (מומלץ במיוחד לא להתעצל ולעשות את המסלולים הקצרים) ניכנסנו ב12:00 ויצאנו ממנה ב 19:30.
טיפ: בעמדת הגבייה בכניסה לכביש יש אפשרות לקנות כרטיסים גם לרכבל בסוף הדרך- אם קונים שם יש הנחה (לא חייבים, אפשר כמובן לקנות גם בקופות הרכבל). הקופאית תציע לכם, תקנו רק אם אתם בטוחים שאתם רוצים ורק אם אתם בטוחים שתספיקו להגיע לשם לפני שעות סגירת הרכבל. אם אתם לא בטוחים אפשר לרכוש במחיר מלא למעלה בקופות הרכבל. הרכבל ניסגר יחסית מוקדם (16:00 או 16:30) ואם אתם ניכנסים מאוחר לכביש וחשוב לכם להגיע לרכבל אז תסעו קודם כל עד סוף הכביש תתחילו מהרכבל ואז בחזור תעשו את כל תחנות העצירה.
אנחנו באופן אישי לא קנינו מראש כרטיסים בהנחה וזה היה מזל כי כשהגענו לסוף הכביש הרכבל כבר היה סגור (האמת שלא ידענו מראש מהם שעות סגירת הרכבל)
נקודות עצירה שאהבנו:
מספר 11 (מפל), בנקודה 15 יש כנסייה יפה ולידה מסעדה מצויינת, 17, 18
אנחנו עשינו גם 3 מסלולים קצרים ומהממים (בנקודות 23, 25, 28) שמובילים לטבע מדהים במינימום מאמץ
בדרך למעלה עצרנו ברוב נקודות העיניין שעיניינו אותנו כולל 2 מסלולים קצרים 23 (מסלול של רבע שעה לכיוון לעבר מפל מקסים ובדרך ירוק ומלא פלגי מים), ו 28 (מסלול 20 דקות מסביב לאגם הלבן )
הגענו למעלה בשעה 17:30 ולצערנו הכל כבר היה נטוש וסגור. המסעדה למעלה היתה סגורה (מזל שאכלנו צהריים במסעדה ליד תחנה 15), הרכבל היה סגור, וכנראה גם מערת הקרח- האמת שלא מצאנו אותה בכלל (לא היה את מי לשאול). נהננו מהנוף למעלה הסתובבנו ובדרך חזור עשינו מסלול קצר נוסף- נקודה 25 (30 דקות לכיוון עולים ברכס עם נוף מדהים של הקרחונים ומגיעים לזוג אגמים)
יצאנו מהכביש בשעה 19:30, היה יום מקסים הגענו לדירה מאוחר עייפים אך מרוצים
מגיעים לסוף הכביש - לקרחון, הכל סגור כולל הרכבל והמסעדה. מצלמים את הנוף
מתחילים לנסוע חזרה ומחליטים לעשות עוד טיול קצר אחד בנקודה 25
מחנים את האוטו וליד מחכה ההפתעה הזו
צועדים חצי שעה במעלה המצוק עם נוף מקסים של ההרים והקרחון ומגיעים בסוף לזוג אגמים חמודים
נהנים מהשלווה, כבר די מאוחר סביבות 19:00 ואנחנו לבד - רק אנחנו וכל היופי הזה
לבסוף בצער רב מתחילים לרדת באותה הדרך שהגענו למטה לרכב.
זהו מסיימים את המסלול של נקודה 25 ומתחילים את המסע הביתה
בדרך מחפשים מסעדה ומוצאים מקום נחמד עם חבורה עליזה לבושה בבגדים טירוליים מסורתיים
מגיעים הביתה מאוחר מבחינתי היה יום הולדת מושלם!
(אגב בסוף הסתבר שבמסלול שהתחלנו בבוקר ועזבנו ,הלכו בשביל שמיועד לרוכבי לאופניים וכנראה יש שביל יותר יפה. אני עדיין חושבת שההחלטה לעזוב היתה חכמה כי אפשר להגיע לאגמים מקסימים בטירול מבלי ללכת שעתיים בעלייה)
לילה טוב
24/7 - יום של ארמונות, כנסיות ומנזרים
יום גשום והתוכניות בהתאם.
התוכנית להיום:
ארמון לינהוף(Schloss Linderhof) + עיירה oberammergau + הכנסייה הלבנה (Wieskirche) +מנזר אטל ( Kloster attal)
מתחילים את הבוקר בארמון לינדהוף
כתובת: Linderhof 12, 82488 Ettal, Germany
הביקור אפשרי רק בסיור מודרך. משך הסיור 25 דקות
זוהי טירה מצועצעת בסגנון נאו רוקוקו אשר מוקפת גנים רחבי ידיים. היא ניבנתה ע"י לודוויק השני. כאן חי המלך בבדידות בשנים האחרונות לחייו. בסיור עוברים בין כל חדרי הארמון, חדר האוכל, חדר השינה של המלך, הול הכניסה המרשים, חדרי ההמתנה, חדר המוסיקה ועוד. כל החדרים מרוהטים ומעוצבים בראוותנות ובשפע שאפיינו את המלך
ביקרנו בטירה ובגנים. ההדרכה מאוד יבשה ללא "פיקנטריה" וללא איזכורים על סיפור חייו המעניין של לודוויק השני . לפני הביקור בטירה קראתי לילדים את סיפור חייו של לודוויק השני ומאוד הופתענו שבסיור בכלל לא היתה התייחסות לסיפור חייו.
הארמון קטן מפואר ומומלץ, ולצערנו אפשר לבקר בו רק בסיור מודרך אז תגיעו מוכנים עם הרקע על לודוויק וזה יעשיר את החוויה. בתוך הארמון אי אפשר לצלם אז התמונות הם רק של הגנים
אחרי הביקור בארמון נוסעים ל oberammergau - עיירה עם בתים מצויירים שידועה בסדנאות והגלריות הרבות לעבודות פיסול בעץ.
מסתובבים בחנויות שמוכרות עבודות עץ, החנויות מקסימות אבל הכל יקר בטירוף, ורוב בעלי החנויות מתייחסים לחנויות שלהם כמו למוזאון (לעיתים בצדק) ובהרבה חנויות יש שלטים שאסור לצלם. יושבים לאכול צהריים במסעדה ויאטנמית ובעודנו אוכלים מתחיל גשם זלעפות
אח"כ נוסעים לכנסייה הלבנה Wieskirche
כתובת: Wies 12, 86989 Steingaden, גרמניה
שעות פתיחה 8:00-20:00
כנסיית ויס היא כנסייה בסגנון הרוקוקו אשר נבנתה באמצע המאה ה-18. הכנסייה הוכרזה כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו בשנת 1983.
בשנת 1738 נפוצה שמועה ולפיה נראו דמעות הזולגות מפסל עץ של ישו במנזר שטיינגאדן. השמועה יצרה גל צליינות למקום, ובשנת 1740 נבנתה כנסייה קטנה לאחסון הפסל המופלא.
הצליינים יחסו לפסל תכונות של ריפוי מחלות שונות והשמועות בדבר הניסים הרפואיים המתחוללים במקום גרמו לגידול משמעותי בתנועת עולי הרגל למקום
אח"כ מחליטים לנסוע למנזר אתל שנמצא ליד ארמון לינדהוף (זה במילא בדרך חזרה)
Kloster Ettal
כתובת: Kaiser-Ludwig-Platz 1D-82488 Ettal
בדיעבד אפשר היה להסתפק במנזר הוא ממש מרשים ונמצא ממש ליד הארמון, ולא היה חייב לנסוע לכנסייה הלבנה
מגיעים בשעה 19:00 בדיוק לתפילה בקתדרלה, חוויה מיוחדת
בתום הביקור במנזר יש לי עוד שאיפות לסגור את היום באגם. בעלי והמתבגרת נגד, הם אומרים שכבר מאוחר ואני והחייל לעתיד בעד. יש לי 2 אגמים אופציונליים plansee או Eib see אני מבקשת מבעלי לבדוק אולי אחד מהם בדרך ולאחר בדיקה הוא מסכים לנסוע לאגם איב (שקרוב לדירה), וזה לכל רטינות רמות של המתבגרת.
אנחנו באוטו כבר רבע שעה מהעיירה שלנו ופתאום מגיעים לכביש חסום ע"י המשטרה. אי אפשר להמשיך בכביש. בעלי בודק בוויז דרכים חלופיות להגיע לדירה ומסתבר שצריך לעשות עכשיו עיקוף של שעה וחצי! כדי לחזור לדירה. כולנו עצבניים. המתבגרת אומרת ששוב נגיע מאוחר, אבל אין ברירה אחרת ואנחנו מסתובבים ובעצם חוזרים את כל הדרך שעשינו חזרה (שוב רואים את המנזר, שוב את הארמון). מעצבן!!! מדד העצבים באוטו עולה. תוך כדי נסיעה אני מבחינה שאנחנו עוברים בדיוק בדרך של האגם השני שרציתי plansee וכבדרך אגב זורקת הצעה לאויר שאולי נעשה עצירה באגם? כולם רוצים להרוג אותי אבל בסוף יוצא שהכביש עובר ממש למרגלות האגם אז לפחות ראינו אותו מחלון האוטו. האגם גדול ומרשים מאוד
הנה הוא בכבודו בעצמו plansee
מגיעים לארוולד ממש מאוחר כבר 21:30! ובדיוק בזמן כשמגיעים לחנייה מתחיל גשם חזק
25/7 קניון Partnach + העיירה גרמיש (Garmisch-Partenkirchen)
שוב יום גשום וקר לפנינו מחליטים לנסוע לקניון Partnach כי אומרים שאפשר לעשות נקיקים בגשם ואכ"ח לטייל בעיירה גרמיש
לוקחים את הזמן בבוקר, אין מה למהר - גשום וקר, ויוצאים לדרך
מגיעים לחנייה של הקניון ליד מקפצת הסקי מחנים וצועדים לקופות
מהחנייה צריך ללכת 20/25 דקות עד הקופות. שלא ירתיע אתכם ההליכה קלה ונעימה לצד הנהר
אנחנו עשינו את הקניון הלוך וחזור באותה הדרך. כנראה שיש גם אפשרות למסלול מעגלי שחוזר דרך היער.
הקניון מיוחד ומקסים אני ממש אהבתי אותו . צבע המים אומנם לא היה יפה (כנראה בגלל היום האפור והגשמים) אבל הוא חוויתי .שימו לב שנירטבים מאוד (כך היה אצלנו ביום גשום, לא יודעת לגבי יום יפה), יצאנו עם נעליים רטובות ומכנסיים רטובות. הלכנו עם מעילי גשם ומטריות
התמנונות לא משקפות את המקום - במציאות הוא יפה יותר
בסיום המסלול אני והבת מסיימות עם נעלי ספורט סחוטות ממים (לבנים היו נעליים אטומות למים) ומחליפות באוטו לנעליים יבשות(התארגנתי מראש לכך) אני פותחת את הדלת של הרכב שיהיה לי יותר נוח להחליף נעליים ובטעות פוגעת באוטו שלידי (לא בחוזקה, האמת אפילו לא שמתי לב). פתאום יוצא מהאוטו גרמני עצבני ונסער וצועק עלי בגרמנית ואני מבקשת שידבר באנגלית. הוא מוציא את אישתו שתדבר איתי באנגלית מסתבר ששיפשפתי לו טיפה צבע מהידית של האוטו (ממש מינורי) והאוטו חדש. הוא ממש לא נחמד וממש כועס, ולמרות שאני מתנצלת שוב ושוב הם גוערים בי, מצלמים את האוטו שלהם ואת מספר הרכב שלנו והגרמני אומר שיש נזק גם לאוטו שלי (שטיות הסתכלנו אח"כ ולא ראינו כלום) בקיצור סיטואציה לא נעימה
מכיוון שגשום נוסעים להסתובב בגרמיש Garmisch-Partenkirchen (עוד עיירה ציורית עם בתים מצויירים) , מסתובבים בחניות המזכרות, המתבגרת פתאום מתלהבת מחנות של שמלות תקופתיות של פעם ואפילו רוצה למדוד (אירוע נדיר בהחלט) אבל הכל מאוד יקר ואין במידות שלה (שולחים אותנו למחלקת ילדים🤣), אוכלים צהריים
יש גם פארק חמוד
ולבסוף ניכנסנו לבית קפה מצויין ואכלנו קינוחים וקייזרשמן (מעולה!!!) עם צימוקים
שם המקום: Franz Krönner Konditorei und Cafe e.K
זהו היום הבטחנו למתבגרת שחוזרים מוקדם אחרי 3 ימים שחזרנו ממש מאוחר. למרות שכבר לא ממש מוקדם (כבר 18:00 ) נוסעים לדירה
לילה טוב
26/7 - פארק חבלים מקורה בפוסן (Foc – fussen outlet center) + איזור הטירות
יום הטיול האחרון שלנו. הטיסה מחר בבוקר מה שאומר שהיום צריך לארוז וללכת לישון מוקדם כי צריך לצאת לפנות בוקר לשדה התעופה.
שוב יום גשום מאוד😨 וקר (7 מעלות בבוקר) והאמת שכבר ניגמר לי בנק המטרות באיזור (נשארו לי מטרות לימים יפים, כמו הרכבל של קוטאי באוץ, שלא עשינו לצערי) - כבר היינו בכל העיירות הציוריות ובכל האתרים שמתאימים לימים גשומים. ממש מתלבטים מה לעשות ואז קבוצת הווטצאפ של טירול שאני מחוברת אליה מצילה אותי עם הצעה מתאימה ליום גשום Foc – fussen outlet center מרכז קניות שמעליו פארק חבלים מקורה.
מחליטים לנסוע לשם בשביל הפארק חבלים המקורה (אנחנו לא אנשים של קניות)
הרעיון מעולה וממש מוצלח - בזמן שההורים קונים (יש אאוטלטים של נעליים ובגדים) מעליהם הילדים מבלים בפארק חבלים.
יש משהו כמו 2 מתחמים גדולים ומופרדים ובכל מתחם מקטע של הפארק חבלים. המתחמים מופרדים , אבל כשמסיימים את הפארק במתחם אחד אפשר לעבור לחנות השנייה ולעלות שם. יש גם מתחם בחוץ שאפשר לעבור אליו מבפנים אבל אם יורד גשם לא חייבים. בקיצור פעילות מומלצת בימים גשומים
זה אחד המתחמים בפנים:
זה המתחם בחוץ:
כשהילדים ממצים, אוכלים צהריים בדוכן המבורגרים במקום ואז (מכיוון שאנחנו באיזור פוסן ,שוב!) מחליטים לנסוע לאיזור הטירות של לודוויק לראות אותן מבחוץ ולהיכנס לאיזה מוזיאון שקראתי עליו באינטרנט: זה המידע שמצאתי עליו ברשת:
Museum der bayerischen Könige מוזיאון המלכים הבווארים, מוזיאון מרשים ומחוצה לו אגם ממש יפה, נמצא ליד החניונים הסמוכים למרגלות הטירות נוישוונשטיין (Neuschwanstein) והוהנשוואנגאו (Hohenschwangau).
נוסעים לאיזור הטירות, האיזור הומה ושמח עם מספר חנויות מזכרות ודוכנים מעניינים, רואים את הטירות של לודוויק מבחוץ מצלמים וניכנסים למוזיאון
מהמוזיאון נשקף נוף יפה של אגם וזה בערך הדבר היחיד שמעניין בו. הוא קצר ומשעמם אז תעשו לעצמכם טובה ולאל תיכנסו!
יוצאים מהר מאוד והולכים לאגם הסמוך למוזיאון alpsee
זהו אחרי שאנחנו הולכים קצת לאורך האגם ונהנים מהשלווה אנחנו מתחילים לחזור לכיוון הדירה.
אני יודעת שאלו השעות האחרונות של הטיול ולא בא לי שייגמר לכן מנסה "לדחוף" עוד אגם אחד ומציעה לעבור ב eibsee. המתבגרת רוצה להרוג אותי ובסוף מסכמים שאם ירד גשם לא נעצור באגם אבל אם לא ירד נעצור. המתבגרת מתפללת לגשם🤣 במהלך הנסיעה השמיים נהיים שחורים וממש 2 דקות מהאגם מתחיל לטפטף. אני בכל זאת רוצה שנעצור. בעלי והבת נשארים באוטו ואני והבן יוצאים לראות את האגם. חזרנו אחרי 5 דקות מובסים- בגלל מזג האויר האגם לא יפה וצריך ללכת כדי להגיע אליו ובחוץ גשום. אנחנו חוזרים מבלי להודות בתבוסה ומחליטים לדבוק בגירסה השיקרית שהאגם מהמם, אחד היפים שראינו והם ממש הפסידו שלא הגיעו🤣 הצלחנו לעמוד בגירסה הזו במשך 5 דקות תמימות של חקירות עד שחשפו את השקר שלנו (הבן נשבר🤪)- נקודת המפנה היתה שהם ביקשו לראות תמונה ומכיוון שלא צילמנו כי לא היה יפה הראתי להם תמונה מהממת מהאינטרנט איך משהאגם אמור היה להראות ביום שימשי ויפה - פה עלו עלינו🥴
זהו ניגמר הטיול😥 צריך לארוז לטיסה
מחר יוצאים לכיוון שדה התעופה מינכן ב 4:30 לפנות בוקר (הטיסה ב 10:20),
יש לנו גם דפיקה באוטו שצריך להסדיר עם חברת השכרת הרכב כך שלוקחים זמן ספרייר.
27/7 טיסה חזרה לארץ
השעון המעורר מצלצל באמצע הלילה מצליחים לעמוד בזמנים ויוצאים לכיוון שדה התעופה ב 4:30 לפנות בוקר. רואים את הזריחה מהאוטו, אחרי שעתיים כולל תדלוק אנחנו כבר בשדה.
הכל הולך חלק הולכים להשכרת הרכב לדווח על הדפיקה והולכים לטרמינל f המרוחק והמבודד.
מעלים אותנו בזמן לטיסה אבל בגלל עיקוב בתור להמראה אנחנו מחכים בתוך המטוס קרוב לשעה ורק אז ממריאים
נוחתים בארץ לגל חום נוראי ולמצב פוליטי מתוסבך. טוב שהצלחנו להתנתק קצת!
חוזרים הביתה לשני החתולים שלנו - טופי ופודינג
היה טיול מוצלח, אוסטריה יפה תמיד!