המלצת המערכת

אוסטריה עם מתבגרים - טירול (עמק צילר) ובאווריה- יולי 2023 חלק א - עמק צילר

תמונה ראשית עבור: אוסטריה עם מתבגרים - טירול (עמק צילר) ובאווריה- יולי 2023
חלק א - עמק צילר

אוסטריה בפעם השלישית עם המתבגרים שלנו (בת 16 ובן 18). טיול לפני גיוס שתוכנן ברגע האחרון בגלל חוסר וודאות לגבי הגיוס של הבן.

מסגרת הטיול שנקבעה ל 14 לילות (טיסה ממינכן) היא כזו:

• בלילה הראשון עקב נחיתה בשעות הערב לינה ליד שדה התעופה של מינכן

• 7 לילות בעיירה uderns בעמק צילר (zillertal) בדירה מדהימה, מאודדד מומלצת!!! green apart - היינו בדירה בקומה השנייה (Apart Sunriseמטבח מאובזר במלואו, 2 חדרי שינה ולכל חדר אמבטיה ושירותים משלו, 2 מרפסות. המרפסת בסלון מרוהטת בנוחות וצופה לנוף מדהים של מגרש הגולף וההרים, הכל ירוק ופסטורלי וברקע נישמעים פעמוני העיזים. יש אפשרות לעשות כביסה אצל בעלת הבית, שגרה למטה ,במחיר סימלי. אנחנו הזמנו דרך בוקינג אבל בדיעבד אפשר להזמין ישירות דרך בעלת הבית ואז המחיר יהיה זול יותר.

הנוף מהמרפסת
הנוף מהמרפסת
  • 6 לילות ב Villa Buchenhain בעיירה Ehrwald במטרה לטייל גם בבאווריה.

הדירה פחות מומלצת מכיוון שרק אחרי שהזמנתי אותה ללא ביטול גיליתי שדלתות חדר האמבטיה והשירותים הם מזכוכית שקופה לגמרי! שלא מאפשרת פרטיות. כך שאומנם יש 2 חדרי אמבטיה בדירה אך הם נמצאים בתוך חדרי השינה מול המיטות עם דלתות שקופות לחלוטין. הזוי!! לאחר מספר שיחות טלפון מבוהלות שלי בנושא הם הבטיחו לכסות את הדלתות עם וילון. מציינת שהם היו מאוד נחמדים ואמרו שלרוב זה לא מפריע לאנשים (מה ??איך??? לא ברור!) ובד"כ רק אנשים ממדינות ערב מתלוננים על זה😅. בפועל כשהגענו הם אכן הרכיבו וילון אבל הביצוע היה לא מושלם ועדיין הוילון לא כיסה את כל הדלת ונאלצנו להדביק דפים על שאר הדלת. בנוסף ,בגלל הוילון שהתקינו הם העבירו אותי לדירה אחרת ממה שהזמנתי - בקומת הקרקע ועם נוף הרבה פחות יפה (אני הזמנתי דירה שהיתה אמורה להיות לנוף מדהים בקומה גבוהה). חוץ מהעיניין "הקטן" של הדלתות השקופות🤣 הדירות נוחות סה"כ. מהעיירה נשקף נוף יפה אבל היא דיי שוממת ולא מצאנו בה עניין מיוחד.

14/7/23 Achensee והר רופאן

התעוררנו בפנסיון לאחר לינה ליד בשדה במינכן. מוכנים לצאת לדרך ולהתחיל את הטיול. את הרכב לקחנו כבר אתמול בערב כך שזהו יוצאים לדרך. היעד שהוחלט בדרך למקום הלינה היה Achensee והר רופאן

בדרך כשהתקרבנו לגבול האוסטרי עצרנו בתחנת דלק לאכול ארוחת בוקר ולקנות את ה vignette - המדבקה לכבישים המהירים באוסטרייה (להדביק בחלון הקידמי בצד שמאל - בצד של הנהג).

הגענו לרכבל רופאן (Rofan Seilbahn) כתובת: Achensee Strasse 10, 6212 Maurach

טיפ: כשקונים כרטיסים נותנים לכם פתק לרכב אותו חשוב לשים ברכב לפני שעולים כדי לא לחטוף דוח.

עלינו ברכבל ודבר ראשון החלטנו שעושים את האיירופן (AirRofan) שזה מעין אטרקציית הריחוף ל4 אנשים ביחד. זה משהו שכבר לפני שנתיים שהיינו באוסטרייה רציתי לעשות בפיס ולא יצא כך שישר גררתי את כולם. קושרים אותנו במאונך למעין ציפור כזו ואז מעליםאותנו אחורה עד פיסגת ההר. הדרך למעלה מפחידה במיוחד בגלל הציפייה מה יהיה אבל כשמגיעים למעלה משחררים אותנו וזה לא מפחיד בכלל. אותי זה קצת איכזב

אח"כ עשינו את המסלול שמוביל לעבר בקתת Dalfazalm.

בהתחלה יורדים לכיוון האגם הזה

אח"כ ממשיכים במסלול ורואים את אגם אכן מלמעלה

ולבסוף מגיעים לביקתה ואוכלים את הקייזרשמן הראשון שלנו לטיול - היה טעים!!!

אחרי הביקתה מחליטים לחזור. היתה אפשרות להמשיך לעבר המפלים שנקראים Dalfazer Wasserfall. אנחנו לא המשכנו כי עדיין צריך להגיע למקום הלינה הראשון ולהתארגן שם. החזרה באותה דרך, את מה שירדנו עכשיו עולים.

לסיכום: מתאים ליום הראשון של הטיול המסלול נחמד, במיוחד לקראת הסוף שרואים את הנוף של האגם.

אחרי שירדנו מהרכבל, לצערי לא ממשיכים באגם אכן אלא נוסעים למקום הלינה בעמק צילר שמתגלה כמקסים ויוצאים לעשות קניות ולהתארגן

15/7/23 - קרחון hintertux

בוקר טוב עמק צילר. היום חם מאוד 37/8 מעלות. מאוד חריג לאיזור. אז מה עושים שחם כל כך? עולים לגובה כמובן! ולכם החלטנו לעלות להינטרטוקס   hintertux בגובה 3250 מטר.

עד שהתארגנו והגענו , בכל זאת נסיעה די ארוכה בערך 50 דקות מהדירה, יצא שבדיוק הגענו לשעה שממנה והלאה יש הנחה 11:45 (40 יורו לכרטיס מבוגר במקום 48 יורו) כך שבמקרה יצא לנו טוב.

עולים ב3 רכבלים. העלייה לא רצופה. צריך להחליף רכבל בכל פעם.

בהתחלה עלינו לתחנה העליונה איפה שהשלג ,האבובים ומערת הקרח.

בתחנה העליונה אין שירותים ואין מסעדה!

את מערת הקרח לא עשינו כי לא היינו מצויידים בנעלים מתאימות ובמכנסיים אטומים למים

בתחנה השנייה אין כמעט מה לעשות. יש מסעדה ואפשר לצפות על הגולשים

יש איזשהיא מערה (לא הקרח) שאפשר ללכת אליה . אנחנו לא היינו

אנחנו עצרנו במסעדה וקנינו שוקו חם ומשהו מתוק בקפיטריה שם. אני הזמנתי קייזרשמן שהיה לא טרי ולא טעים ואפילו אומר לא אכיל (מסתבר שלא מכינים את זה במקום והייתי צריכה לחשוד שהביאו לי ישר מתוך מגש מוכן כבר) החזרנו להם אותו וקיבלנו את הכסף חזרה. אז המלצה חמה לא להזמין בתחנה השנייה קייזרשמן!

ולבסוף ירדנו לתחנה הראשונה בגובה 2100 מטר ועשינו את מסלול המפלים (בינוני  ירידה של 535 מטר)

Waterfallpath

This scenic hike starts at the Sommerbergalm (2,100 m). Trail nr. 16 leads past mountain huts and along a path to „Waldeben“. This alpine pastureland is surrounded by cascading waterfalls and steep rocky slopes. After a small forest you will reach a fork in the trail. Nature lovers should follow trail no. 526 on a challenging descent past the famous Walfischmaul (Whale’s Mounth – an impressive rock fissure), the Schrauben Waterfall (a protected natural monument) and the Kessel Waterfall. Short cut: Where the path forks take trail no. 16 which leads straight through the forest and back to the base station of the glacier lifts.

המסלול מדהים כולו בירידה. הירידה מאתגרת ולקחה לנו כמעט 4 שעות (בשלטים שלהם רשום שעתיים, לנו תמיד לוקח כפול) אבל הייתרון שאין לחץ לזמני סגירת הרכבל מכיוון שיורדים מהתחנה הראשונה ברגל עד לחנייה (לכן אין צורך ברכבל). המסלול מגוון מלא במים וממש כייפי

בהתחלה יורדים ורואים חוטי מפלים על ההרים. הנוף הופך ירוק יותר

בהמשך מתקרבים למפלים ויש פריחה לאורך הדרך

סוף המסלול ממש מדהים!

לסיכום היה מסלול מדהים! ארוך במידה, מאתגר במידה - בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

בסיומו הגענו לרכב ואכלנו במסעדה מצויינת בעיירה טוקס

16/7/23 (יום א) - טירת Kufstein ומגלשת הרים בארנה של צילרטל

אחרי המסלול של אתמול מחליטים לגוון את הטבע ומחליטים לנסוע לטירת קופשטיין (Kufstein)

יום נחמד, האיזור של הטירה יפה והטירה מעניינת

הנוף מהטירה

אחרי הביקור בטירה אוכלים צהריים באחת המסעדות מחוץ לטירה ואז מחליטים לנסוע למגלשת ההרים בארנה של צילרטל. הגענו רבע שעה לפני הסגירה והספקנו לגלוש. היה כיףףף

שעות פתיחה של zillertal arena (מגלשת ההרים) : 9:30-18:00. בשביל לגלוש אין צורך לעלות ברכבל. מסיעים אתכם במסוע עד למעלה. למרגלות מגלשת ההרים יש פארק שעשועים לילדים.

16/7/23 הר Ahorn ועמק stillup

הבוקר נוסעים לאיזור העיירה מאיירהופן Mayrhofen

סביב העיירה ישנם הרים גבוהים ומרשימים – אהורן (Ahorn)  ופנקן (Penken)

הפעילות הראשונה של היום היא עלייה לרכבל Ahorn שהתגלה כמקסים.

למרות שלמעלה יש ערפל כבד ואין ראות אפשר לראות כמה המקום מקסים וכמה הוא יהיה מדהים ביום עם ריאות טובה.

אנחנו עשינו מסלול קל שנקרא LeisureTrail Ahornהנוף מקסים, לאורך הדרך יש חיות (פרות, עיזים, לאמות..) יש אגם עם שעשועים לילדים, יש מרפסות תצפית בקיצור מושלם! למי שרוצה יש גם אפשרות להגיע למופע נשרים. אנחנו לא עשינו כי ראינו בעבר מופע כזה.

לאחר שירדנו מהרכבל שוטטנו קצת במיירהופן ,אכלנו צהריים ומכיוון שעדיין היה זמן החלטנו לנסוע לעמק הצדדי stillup בכביש אגרה. מכיוון שהגענו מאוחר, עמדת התשלום לא היתה מאויישת כך שניכנסנו לכביש ללא תשלום. הנסיעה מקסימה ולבסוך מגיעים לאגם מקסים

בדרך חזרה לדירה היה עיקוב לא צפוי - הפרות חסמו את הכביש

18/7/23 עמק zillergrund ומסלול טיבט הקטנה (klein tibet )

במסלול הזה ניתקלתי בחיפושי באינטרנט בתהליך ההכנה לטיול. מסיפורי מטיילים ידעתי שכל העמקים הצדדים שיוצאים מעמק צילר הם למעשה כבישי אגרה מאוד יפים ומומלצים שמסתיימים באגם/ סכר (כמו stillup ,Schlegeis, zillergrund ועוד)

מאוד אהבתי את התמונות מהמסלול והכנסתי אותו כאופציה בעדיפות גבוהה, למרות שלא שמעתי עליו מסיפורי מטיילים.

הסבר מפורט על המסלול : מסלול Kleine tibet נמצא באחד העמקים שמסתעפים מעמק צילר- zillergrund. נוסעים בכביש אגרה עד נקודה בשם barenbad (זו למעשה הנקודה האחרונה שאפשר להגיע אם האוטו) ומשם לוקחים אוטובוס עד הסכר- שם מתחיל המסלול (נידמה לי שרשמנו בניווט zillergrund speicher וזה כבר הוביל אותנו עד כביש האגרה ובעצם עד barenbad).

המסלול הוא הלוך וחזור ומאוד יפה! (בערך 3.5/4 ק"מ לכל כיוון) הולכים לאורך הסכר בשביל נוח עם קצת עליות וירידות עד לביקתת hohenaualm ואז חוזרים באותה דרך ומשם חזרה באוטובוס עד לברנבד, שם החנינו את האוטו. חשוב לברר בלישכת התיירות את לוח הזמנים של האוטובוס (אנחנו ביררנו בלישכת התיירות במיירהופן).

תמונות המסלול :

בהתחלה הולכים לאורך הסכר, ומפלים הכל עבר. אצלנו רוב השלגים כבר היפשירו אבל תארו לכם שבתקופת הפשרת השלגים מלא מפלים יורדים מההרים

כשעוברים את הסכר הנוף נפתח ועד הביקתה יש נחלים ומדשאות ירוקות מלאים בפלגי מים

לאחר שנהנו במקום המדהים הזה מתחילים לחזור (החזרה באותה דרך) מזג האויר משתנה לרעה, מעונן יותר ולקראת הסוף מתחיל לטפטף ופתאום בבת אחת מתחילה סופה רצינית - רוחות חזקות שלא מאפשרות לשים אפילו מעיל, המטריות נשברות וגשם זלעפות מתחיל. המזל שהיינו 3 דקות מהאוטובוס אבל בכל זאת לא היה עלי מעיל גשם ונאבקתי לשים אותו די ללא הצלחה ונירטבתי עד שד עצמותי.

נסענו עם האוטובוס חזר לברנבד, איפה שהאוטו חונה ונסענו לדירה (בדרך עצרנו לאכול במיירהופן במסעדה סינית מצויינת), בינתיים הגשם נירגע אבל בדרך ראינו מראות משונים, עצים שנעקרו ממקומם וגם בעיירה שלנו ראינו מלא עצים שנפלו. כשהגענו בעלת הבית אמרה שהיתה סופה רצינית וחריגה בעוצמתה שסגרה כבישים, ועשתה הרבה נזקים. מזל שזה קרה לנו בסוף המסלול ולא באמצע.

בערב יושבים במרפסת ומסתכלים על ניזקי הסופה

19/7 היום שבו דברים השתבשו

היפוך במזג האויר. עד היום היה מזג אויר חם והיום מהפך - יום גשום לפנינו. הגשם לפי התחזית אמור להגיע אחרי הצהריים

בתכנון לנסוע ל רכבל Dorfbahn Königsleiten  ולעשות את מסלול היודל מסלול שאמור שהיות משעשע ובו 8 תחנות שמלמדות אותך לשיר יודל והכל בנוף מקסים    אורך המסלול: 6.5 ק"מ רובו בירידה (רק 50 מטר עלייה)

Simple, traditional yodels are waiting for you to sing along to at the various interactive stations. An audio station first plays the whole yodel and then the 1st and 2nd voices individually. First everyone should try their voice alone, then you can sing the yodel together.

לצערנו כאשר אנו שמים בוייז את הכתובת לרכבל אנו מגלים שהדרך חסומה בגלל הסופה של אתמול והוייז מציע לעשות עיקוף של שעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון😱. אנחנו מוותרים ומתלבטים מה לעשות. בסוף מחליטים לעלות לרכבל פוגן spielijochban ולעשות יום קרוב לבית

הרכבל נחמד הרבה פעילויות לילדים, טרמפולינות פזורות בשטח, שביל רגליים יחפות, אגם עם פעילויות, מגלשת אבובים יבשים, מתקנים, אומגה, ווייה פרטה לילדים, גו קארט...

היום מעונן, הראות לא טובה וגשם אמור לרדת מתי שהוא במהלך היום. רוב הזמן לא רואים את הנוף אבל מידי פעם העננים זזים וחושפים נוף יפה. הילדים משתעשעים קצת במיתקנים ואז אנחנו מחליטים לעשות את הטיפוס (ויה פרטה- בתשלום נוסף כמובן) ואח"כ משוחחים עם המפעיל שיחה מעניינת- מסתבר שהוא פיזיקאי במקור מארה"ב

הולכים לאכול צהריים במסעדה/פיצרייה על ההר (הבנים אוכלים פיצה והבנות נודלס) ואז חושבים לעשות אומגה אבל גשם מתחיל. יורדים כמעט ברכבל האחרון אחרי שעצרו אותו לכמה דקות בגלל מזג האויר וחידשו את הפעילות שלו כשהתאפשר.

בשבילנו היה נחמד אבל לא מעבר

לרגע העננים מתפזרים ואפשר לראות את הנוף

עדין מוקדם מתלבטים מה לעשות ומחליטים לאור מזג האויר שהגיע הזמן לתרמה של פוגן ERLEBNISTHERME ZILLERTAL . הבת לא רוצה ומסרבת בתוקף לשתף פעולה (לא בא לה! מתבגרת או לא?) ונסיונות השיכנוע שלנו עולים בתוהו ומכיוון שאנחנו קרובים לדירה מסכמים איתה שניקח אותה לדירה, היא תישאר לבד ואנחנו נמשיך לתרמה. וכך עשינו נסענו לדירה פרקנו את המתבגרת העקשנית עלינו על בגדי ים וקדימה לתרמה. בחוץ גשום וזה ממש מתאים לכולם. נוסעים באוטו. בעלי נוסע רוורס באיזהוא שלב ודופק את האוטו (סימן ראשון מבשר רעות!) מגיעים לתרמה בגשם זלעפות קשה לצאת אפילו מהמכונית (סימן שני?) רצים לכניסה ועומדים בתור. מהצד השני רואים נחיל אנשים שעומדים בתור ליציאה (סימן שלישי?) מחכים בקופה ואף אחד לא ניגש אלינו, מישהיא ממול עושה לי סימנים עם הידיים ואז אנחנו שואלים מה קורה ואחד העובדים אומר לנו שברק פגע בגג של התרמה, עשה בו חור ועכשיו מפנים את כולם

😱😱😱. אנחנו מסתובבים מבואסים, גם לא ניכנסנו! גם דפקנו את האוטו! גם נירטבנו בגשם! וגם הבת תצחק עלינו עכשיו! מכוונים וייז לדירה ואז מופיעה לנו הודעת אזהרה שהדרך שלנו באיזור שעלול להיות בו שיטפון והאם אנחנו מעוניינים להמשיך בנסיעה? מה??? מה עוד יכול להישתבש??? נוסעים בחזרה לדירה, ניכנסים בבושת פנים הבת מופתעת שחזרנו כל כך מהר וצוחקת עלינו לאור כל הסיפורים ואומרת מזל שלא באתי.

לילה טוב מחר יום חדש

20/7 היום עם התוכניות הלא ברורות

קמים בוקר ללא תוכנית ברורה ומתלבטים מה עושים. הדרך למסלול היודל עדיין חסומה וכן גם מעבר גרלוס וכל הרכבלים בדרך לקרימל, כך שהכיוון הזה לא רלוונטי. אני מציעה לנסוע בכביש אגרה נוסף לסכר Schlegeis ואף אחד לא רוצה בטענה שזה עוד מאותו הדבר וכבר ראינו שני כבישים כאלה.

אני מציעה לנסוע שוב למיירהופן והפעם לעלות על רכבל פנקן. ושוב המשפחה לא משתפת פעולה בטענה שאמור לרדת גשם מאוחר יותר ולא מתאים. בקיצור לא כך כך מוצאים מה לעשות. בסוף מחליטים ללכת לאיזשהוא מפל (Wasserfall Talbach, ללא רכבל) שרשום לי כאופציה בדפים, ולפני זה להיכנס ללשכת התיירות ואולי לקבל הסבר מפורט יותר על המסלול או רעיון אחר.

נוסעים לכיוון מיירהופן, ניכנסים ללשכת התיירות קצת לפני מיירהופן ומתייעצים. אנחנו מבקשים מסלול טבע והפקידה אומרת לנו שבגלל הסופה בעייתי לטייל עכשיו ביערות כי הרבה עצים נפלו. והיא מציעה מסלול מעגלי שנקרא schwendauer pfad זה מסלול שאמור לעבור בעיירה עם אתרים מעניינים> ואז הולכים למפל ביער> ואז ממשיכים ביער> ואז ממשיכים לאורך הנהר. המסלול ארוך 8 ק"מ - נתנו לנו מפה של המסלול עם כל נקודות העיניין ואמרו שאפשר לחתוך ולקצר אותו ויצאנו לדרך.

זהו יוצאים לדרך. אסכם כבר עכשיו את המסלול. המסלול הוא מקומי כזה, לא מסעיר (הרגשנו שהיום קצת מפוספס) החלק של העלייה למפל מאוד יפה!(אבל בדיעבד אפשר להגיע אליו עם האוטו ולחסוך את החלק הלא מעניין של העיירה) ההליכה ליד הנהר נחמדה אבל יש הרבה קטעים של הליכה לא מעניינת ביניהם, גם כנראה כתוצאה מזה שקיצרנו בערך בחצי את המסלול. התחלנו בהליכה (לא ממש מעניינת) בעיירה . נקודות העיניין בה היו סגורות ואז הגענו לחלק של המפל שהיה באמת מאוד יפה אבל הצריך עלייה רצינית ביער. צלחנו את העלייה והגענו למפל מרשים! אחכ"כ ירדנו וחתכנו את המסלול כדי לקצר והגענו לחלק יפה ליד הנהר עם פסלי עץ יפים

נקודות עיניין בעיירה:

ההליכה ליער לעבר המפל:

העלייה ביער למפל:

מפל keilkellerwasserfall

בדרך חזרה מהמפל:

בדרך יש גם גן שעשועים מושקע לילדים (שמו בגרמנית: Auenland siden) . כמעט ולא צילמנו,היו עוד הרבה מתקנים שווים,כולל אגמון קטן וקיוסק

ואז מגיעים לנהר:

הולכים בשביל שטוח ונוח

מצד אחד הנהר:

מהצד השני הנוף הזה:

לצד הנהר פסלים מעניינים:

תמונה מתוך אתר למטייל

בסיום המסלול אנחנו חוזרים לאכול שוב במסעדה הסינית שאהבנו במיירהופן ,

ונוסעים לדירה לארוז, זהו מחר עוזבים את עמק צילר ומתחילים את החלק השני של הטיול.

לסיכום החלק הראשון - מאוד אהבנו את עמק צילר!!!

ההילייטים היו :

• מסלול המפלים בהינטרטוקס

• המסלול של טיבט הקטנה

• כבישי האגרה הנופיים

• רכבל אהורן

הרגשנו שהיה לנו יום אחד מיותר והצטערנו שלא הצלחנו להגיע למסלול היודל.

קישור לחלק ב' של הבלוג. קריאה נעימה!

תמונת הפרופיל של פילפלית

סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא