שמי מקסים סרדיוקוב, נשואי לאלינה + כלבה בשם שלג. חיי ונושם אקסטרים ... התחלתי לגלוש גלים בכיתה ג' ומאז החיידק לא משחרר. בשנת2010 חבר שיכנע לנסוע לחרמון ומאז גם גולש סקי ומכור ללבן הזה. עוסק בצילום ועריכה ... בשבילי לא להחיזק מצלמה בזמן גלישה זה כמו לא לגלוש . בשנת 2019 התחלתי לרכב על אופני שטח ומאז נדבק עלי עד חיידק! אני מחזיק ערוץ יוטיוב בעברית על הסברים וטיפים לצילום עם מצלמת הגופרו ועושה את זה נטו לעזרה לאחר. אוהב לטייל, לחוות, לנסות, להיכשל, לנסות שוב, להכיר מקומות ואנשים חדשים.
המלצת המערכת

Avoriaz - כשאומרים "הכוכבים הסתדרו בשמיים"

תמונה ראשית עבור: Avoriaz - כשאומרים "הכוכבים הסתדרו בשמיים"

זה קרה - הצלחנו להגיע למרחב Avoriaz, Portes du Soleil!
אחרי 2 ביטולים ( שהכול כבר משוריין מוזמן ומשולם!) בתקופת הקורונה ולמרות מלחמת חרבות ברזל ולמרות כל ביטולי חברות התעופה שלא טסו לארץ.... הגענו לאוברויז בדיוק כמו שתכננו בפעם השלישית ואפילו עם יום אחד אקסטרה .
ואם אתם שואלים למה הכוונה " הכוכבים הסתדרו בשמיים"
זה פשוט התיאור הכי מדויק שמצאתי לחופשה שהייתה לנו !

הגעה:
אז באזור תחילת חודש מאי ( 2023 ) עם עצלנות שלא מאפיינת אותי, קלטתי שעדין לא סגרתי את חופשת ינואר 2024.
היעד היה ברור לי לחלוטין , אבל משום מה לא באמת עשיתי עם זה משהו .
כן, הרבה אנשים לא מבינים איך אפשר לסגור כל כך מוקדם חופשת סקי - אני אישית עושה את זה כבר מעל 10 שנים - כאשר באזור סוף אפריל יש לי כבר טיסה , מלון והסעה.
ואז הופיעו 3 כוכבים ראשונים בשמים.
תוך חצי שעה סגרתי דירה , טיסה והסעה. ( את הסקי פס הזמנתי כמה חודשים אחרי, דרך האתר האינטרנט של האתר בטרום עונה שהגיעו הביתה תוך שבוע בהנחה של 35 יורו לאדם )
טיסה :
אנחנו בדרך כלל נוהגים לטוס בימי חמישי / שישי לחופשת הסקי כדי לחזור לסופ"ש בבית ולא לחזור ישר לעבודה.
בעיקר באתרי הסקי של צרפת רוב בתי מלון / דירות מאפשרים להשכיר בעיקר משבת עד שבת .
אבל הפעם אחרי הרבה התייעצות עם חברי אנטון ( שגם תיכנן להגיע לאוברויז איתנו ) החלטנו לטוס מיום רביעי עד רביעי עם טיסת איזי גט לג'נבה.
את הטיסה לא בעייתי לסגור אבל למצוא דירה שבעלה מסכים לתת לנו דירה באמצע שבוע - האגדה מספר שקשה למצוא!
בנוסף לכול זה - ידעתי בדיוק איפה ( אזור) אני רוצה לישון באוברויז
לכן טווח החיפוש שלי היה מאוד מצומצם.
דירה:
את הדירה שלנו סגרנו בדיוק באותו בניין ( לא אותם בעלים ) כמו שסגרנו ב2 הפעמיים הקודמות דרך AIRBNB .
והמיקום עבורינו היה מושלם!
ראשית ההגעה עם רכב למקום האחרון באוברויז זה 150 מטר מהדירה - מרחק הליכה עם מזחלת שלוקחים כדי לגרור את הציוד .
למי שלא יודע - באובוריז אין כבישים ואין מכוניות!
כל דרכי הגישה הם מסלולים / כבישים שמכוסים בשלג עמוק .
כל התחבורה ומעבר מתבצע על סוסים עם עגלה או חתולי שלג עם קבינות מאחורה.

תחבורה ציבורית באוברויז במעבר לדירה המקורית שלנו

במרחק 50 מטר ( מדוד ) מהדירה יש מאפייה לארוחות הבוקר ו80 מטר סופר שארפה.
כמובן שהכל סקי אין / אוט ( בחזור לדירה מכיוון הסופר "שארפה" כן יש אזור שצריך טיפה לדחוף כי האזור ישר )
והדירה שלנו הייתה בול לזוג - חדר קטן עם מיטה זוגית , פרוזדור עם שירותים וארון בגדים , אזור המטבח והסלון בחלל אחד עם נוף על ההרים שבחוץ ( ואם יש תור במאפייה בבוקר )

הסעה:
את ההסעה סגרנו דרך חברת Mountain drop-offs עבור 300 יורו הלוך חזור.
בפועל ההסעה שסגרנו הייתה שיתופית ( לא מחכים אלה פשוט אוספים אנשים על אותו הקו אם יש - אנחנו היינו לבד )

זהו הכל סגור : טיסה, דירה, העברות וסקי פס.... ואז התחילה המלחמה!
בהתחלה לא התרגשתי מביטול כול הטיסות ואמרתי שיש עוד זמן ( אזור 3 חודשים לפני הטיסה המתוכננת )
כשהבנתי שאיזי ג'ט מאריכים את הביטולים שלהם כל פעם חודש קדימה , חיכינו לגזירת גורל והתחלנו לחשוב על תוכנית ב' ( לאור מספר טיסות מצומצם כדי לצאת מהארץ, האפשרות הייתה לטוס עם ארקיע ליוון , לישון לילה שם ואז להמשיך לג'נבה כאשר אנחנו נמצדים לתאריכים המקוריים ולא משנים כלום מלבד הטיסה לג'נבה ובחוזר טיסה שוב אם קונקשן אבל באותו היום דרך יוון)
ככול שהימים עברו ,המלחמה התקדמה והזמן התארך התחלתי להבין שדברים מתחילים להשתנות בתפיסה של העולם במובן של תיירות ובסוף כולם יחזרו לטוס ...

ואז כ3 שבועות לפני התאריך המתוכנן - קבוצת לופטנזה הכריזו שהם חוזרים לטוס

( זאת קבוצה שאני אישית מאוד אוהב בעיקר בגלל שאני גולש הרבה באוסטריה והטיסות לוינה וצריך -מציריך הכי קל להגיע לסנט אנטון )

אז הבנתי שיש לנו טיסה.
בהתחלה כשהידיעה פורסמה נאמר שצריך לחכות יומיים עד לפרסום לוח טיסות מעודכן... אני לא חיכיתי !!! שעה אחרי הפרסום נכנסתי והזמנתי את הטיסה שהייתה יום אחרי החזרה של הטיסות לישראל וממנה.
מחיר הטיסה 412 דולר לאדם כולל ציוד .
יומיים אחרי , לוח הטיסות באמת התעדכן והטיסה בהלוך בוטלה והחלטנו להקדים את הטיסה שלנו ביום אחד.
למזלינו אנטון והחברים שגם טסו לאוברויז, סגר את החופשה שלהם יום אחד לפנינו - ככה שהיה לנו איפה לישון בלילה אקסטרה .
ולגבי הטיסות , ברגע שלוח הטיסות התעדכן - מחיר הטיסה כבר קפץ לאזור 750 דולר לאדם!!!
לאור השינוי של הטיסה נאלצנו גם לבטל את ההסעה בהלוך ולקבל 130 יורו החזר ( 20 יורו דמי אבק מחשב ) ופשוט להצטרף להסעה של החברים וגם להוזיל לנו ולהם את ההלוך לאוברויז.
והינה 9.1.24 אחרי עיקובים בטיסה לג'נבה בגלל שלג כבר שירד ולא יכלו לפנות אותו, באזור השעה 23:00 בלילה אנחנו עומדים בחניה הראשית של אוברויז..
משם אסף אותנו חתול שלג לחדר של החברים ( ממה שהבנתי משרון אחד החברים , השירות בחינם מטעם המלון שלהם לפעם הראשונה)
למחרת בסיום יום הגלישה אספנו את הדברים ועברנו לדירה המקורית שלנו כבר ( גם הפעם - שרון, הצליח לארגן לנו בחינם הסעה עם הסוס לדירה )

קבלת פנים באוברויז

גלישה ומרחב הסקי:
אנחנו נפלנו אל מזג אוויר פשוט מושלם ( לפחות 10 כוכבים בשמיים )
הגענו לאתר אחרי 4 ימי  שלא הפסיק לרדת שלג,  שלפני זה האתר היה כולו חום שראו את האדמה וירוק של העצים.
ככה שקיבלנו אתר מחוסה בלבן עד הנקודה הכי תחתונה במורזין וכמויות של שלג למעלה בהר.
במשך 5 ימים הייתה שמש למופת , ביום השישי ירדה שכבה חדשה של פאודר שנתנה רענון ממש טוב לאופפיסטים ( על הדרך לימדנו את החברים טיפה את רזי האופפיסט ) וביום האחרון נהננו ממזג האוויר שימשי עם שלג חדש .

שמש והמון שלג

התמצאות :

(ראשית הינה המפה האינטרנטית שבעזרת ניתן לדעת איזה רכבלים פתוחים .)
עוד שהתחלתי לעשות שיעורי בית על מרחב הסקי לא הבנתי והאמת זה ממש שיגע אותי שהמפה של המרחב מצויירת הפוך ממה שרואים למשל בגוגל מפס.
הצפון והדרום הפוכים - אני אישית אוהב לפתוח את גוגל מפס ולהבין איפה אנחנו והפעם זה פשוט שיגע אותי.
דבר נוסף שמאוד מקשה על הגלישה זה חוסר השילוט של מסלולים / סימון על המפה.
פשוט לא יודעים על איזה מסלול גולשים אם לא עוצרים ליד שילוט בצומת מסלולים.
אין שמות ואין מספרים למסלולים - לא בשטח ולא במפה, יש רק שמות לרכבלים וכיוונים של עיירות.
בצד השוויצרי כן ראיתי פה ושם מספרים בצידי המסלולים אבל במפה הם לא מופיעים ככה שזה לא באמת עוזר.
הניווט בשטח מתבצע על פי הכוונה לרכבלים או עיירות - במפה מסתכלים לאיזה רכבל מגיע או איפה מסתיים המסלול ואז בזמן הגלישה עוצרים בצמתים כדי לקרוא בשילוט את כיוון המסלול-
דבר שמוריד מהזרימה של הגלישה אם נמצאים פעם ראשונה על המסלול או באזור.
בצידי המסלול כן יש מספור שאומר עוד כמה מאות מטר נגמר המסלול או מגיעים לפיצול.
חשוב מאוד להדגיש - שהמפה לא הכי מדייקת מבחינת החיבורים בין המסלולים - הכוונה שבמציאות יש חיבורים בין מסלולים שלא מופיעים במפה או כל מיני קיצורים או התפלגות של כמה רמות של מסלולים שיורדים למטה - ובמפה מצוייר רק מסלול אחד בצבע מסויים .
כמו כן לא תמיד מבינים את כיוון המסלול ( אם הוא עולה או יורד לכיוון הרכבל ) מה שטיפה מקשה על חישוב ההתקדמות או הגעה לנקודה מסויימת.
אנחנו פשוט זרמנו ועשינו לפי שיטת המצליח, מקסימום עולים מחדש למעלה ולוקחים את הפיצול השני.

למען הסר ספק- גם בפעמים שפנינו לא נכון והגענו למקום שלא רצינו להגיע עליו לא התרגשנו , פשוט חזרנו לאותו רכבל ועלינו מחדש.

תחזוקה :
למי ששגלש בצ'רווינה שבאיטליה ועבר לצמרט בצד השוויצרי ( בעני לפחות ) הרגיש כמה הצד השוויצרי חדיש יותר מבחינת רכבלים ומתוחזק יותר מבחינת המסלולים.
הפעם דווקא הצד השוויצרי ביחס לצרפתי היה עם רכבלים ברמה של חרמון ( רכבלים יחסית ישנים שלא מאפיינים את שוויץ ) ומסלולים פה ושם די לא מתוחזקים עם גושי קרח או מוגלים כבר בתחילת היום.
הרבה מקומות עם רכבלים של טיברים ( גולשי הבורד פחות אוהבים למשל) .
בשורה התחתונה - הצד השוויצרי הרגיש פשוט מתוחזק ומנוהל כמו הצד הצרפתי.

תמונה מתוך אתר למטייל

בכל מרחב Portes du Soleil  יש 2 מקומות שמקשרים בין הרכבלים  בעזרת שאטל.
שאטל זהו אוטבוס קטן יחסית שמגיע כל 5/10 דקות בערך ופשוט עושה סיבובים בין 2 הנקודות. ( חינם כמובן )
אפשר כמובן ללכת ברגל למי שרוצה .
חיבור בין רכבל Super morzine שיורד מהצד של אוברויז למורזין לרכבל Pleney בצד הצרפתי
ובעיירה Morgins קישור בין הרכבלים : Corbean ל Morgins

גלישה:
למי שמחפש אוופפיסטים- יש הרבה .
הרבה רכבלים בנוים בצורה נכונה למי שמחפש אופפיסטים , והרכבלים מובלים להרבה מקומות שנחשבים גם ל"צידי המסלול" אבל עדין עמוק לתוך האוופפיסט. ( המקומות האלו נחרשים די מהר בגלל הגישה שלהם לקהל הרחב )
וכמובן יש גם מקומות שצריך להוריד את הציוד ולעשות טיפוס או הליכה כדי להגיע לאיזה "פייס" נקי וגדול.
הכל כמובן תלוי כמה אתם רוצים להנות ולגלוש במקום בלי הרבה עקבות.
חשוב לציין שלי הרגיש שהרבה מהאופפיסים הגבוהיים היו קרחיים - הכוונה בלי אלמנטים של סלעים או דרופים.
האופפיסטים שקרובים יחסית למסלולים היו יחסית נקיים מה שמאוד משך אנשים לגלוש ולחרוש אותם די מהר.
למי שמחפש אופפיסטים טיפה מאתגרים - חייב לטפס!

האתר מתאים גם מאוד לגולשים מתחילים!
מאחורי אוברויז יש מסלולים מאוד ארוכים בדרגת קושי של צבע ירוק ( הכי שטוח שרק אפשר ) זה לא אזור בית ספר אלה ממש מסלולים שאפשר לתרגל וללמוד לגלוש בצורה רציפה .
ככה שאם אתם קבוצה של חברה של גולשים מנוסים וגלושים מתחילים- לדעתי אוברויז מאוד תתאים לשילוב כזה של גלושים .
או לחילופין בעני מסלולים כאלו מאוד משפרים את הגלישה שזה נמשך לאורך זמן במקום לגלוש על 400 מטר של מסלול ולבזבז הרבה זמן על רכבלים- כן הגלישה היא ארוכה ויש המון זמן תרגול

קצת הולכים / מטפסים בדרך לאושר

אזור מורזין / לה גאטס נמוכים יותר לכן שם תמצאו יותר גלישה בין עצים אבל גם אזורים שיכולים להיות עם פחות שלג.
אזור אוברויז גבוהה יותר וכאן הגלישה יותר פתוחה עם כמות שלג טובה ואיכותית.
בעיירות של הצד השוויצרי זה גם תלוי בגובה אבל הרגיש לי שיש יותר אזורים חשופים.

רמות של מסלולים וקושי:
לי אישית לא אכפת מה צבע המסלול אבל למי שחפש מידע , אגיד שבעני רוב המסלולים היו כחולים או הרגישו כחולים , גם עם במפה המסלול מסומן בצבע אדום - בפועל מה שאיפיין את הצבע היה הסיבה שהמסלול יחסית זר ולא בגלל שיפוע .
פה ושם כן היו כמה מסלולים אדומים יחסית די קצרים שנגמרו לפני שהתחילו.
מסלולים שחורים שכן היו - הרבה פעמיים לא היו מתוחזקים ופשוט מסלולים עם מוגלים במצב של קרח או מסלולי אופפיסט שמסומנים אבל לא מתוחזקים .
הגלישה עצמה על המסלולים שהיו פתוחים היתה די טובה והמסלולים היו מתוחזקים מדי לילה.
לסיכום של גלישה - מי שמגיע לגלוש על מסלולים ואוהב מרחקים - ימצא מרחב מאוד גדול לעבור ..
מי שמחפש אופפיסטים ונופל על תחזית טובה - ימצא כאן המון פייסים גדולים ונקיים

אופפיסטים של הגדולים

אוכל ולאן יוצאים:
בגלל שהיינו בדירה , רוב הפעמיים או שבישלנו או שקנינו אוכל מוכן מהסופר הקרוב .
בימים שכן יצאנו לאכול הלכנו תמיד למסעדה בשם "Chapka" (כובע ברוסית) פשוט כי זה 80 מטר מהדירה.
על ההר אכלנו אולי פעמיים איזה מרק וזהו .

הזמנתי מסטר שף לבשל

לגבי מסיבות ומעדונים- אנחנו לא יוצאים ולא מחפשים את חיי הלילה או האפרי סקי.
באוברויז כן יש פולי דוס ממש מעל העיירה ( לא על ההר כמו בוואל טונרנס שחייבים עוד לגלוש ולרדת הר שלם , אלה כאן הפולי ממש מתחילת העיירה ( איפה שאזור הסנאופארק ובתי הספר )
מה שאומר שגולשים כבר בתוך העיירה לחדר ולא על מסלו של מוגלים .

פולי דוס

ספא:
באוברויז יש 2 מתחמי "ספא" הראשון זה יותר פארק מים Aquariaz בעיקר לילדים והורים שיש בו בעיקר בריכות
הספא "האמיתי" נמצא כאן שדורש הרשמה מראש.
יש בפנים סאונה יבשה 1 סאונה רטובה 1 , ג'קוזי שנמצא בחוץ ומשקיף על שקיע ממש יפה ואזור מנוחה ואזור מנוחה .
האמת זה היה הספא הכי עלוב מכול אתרי הסקי שהייתי בהם , אבל לפחות משהו כדי לחמם את השרירים בסוף יום גלישה ( הלכנו פעם 1 וזהו )
עלות 30 יורו לאדם עם הרשמה מראש.

צלם לצלם מגנט:
ביום השני שלנו באוברויז רשם לי בחור בשם Reuben Shaul
ראובן חיי במורזין מזהה 7 שנים עם אישתו והילדים , ועובד שם כצלם וציעה לצלם אותנו .
ככה שאם אתם מחפשים צלם באוברויז / מורזין - אני ממליץ!!

לסיכום:
היה לנו את המזל לזכות בחופשה סופר מושלמת! מזג האוויר , המיקום , תנאי הגלישה והאנשים שפגשנו והכרנו!
הצלחנו למרות על המכשולים והרבה עצבי ברזל לצאת לחופשה כמעט כמו שהוזמנה מראש .
מרחב הסקי של פורט דה סולי אכן מקום טוב שלא הרבה ישראלים מכירים ( בערך שעה וחצי מג'נבה ובלילה חזרה זה יותר מהר!)

עלויות למי שרוצה :
טיסה 412 דולר לאדם כולל הטסת ציוד סקי לג'נבה
דירה : 3005 שח לזוג ל7 ימים.
העברות: 300 יורו הלוך חזור לזוג ( בפועל יצא 250 יורו )
סקי פס מורחב ל6 יום בטרום עונה 279 יורו.
ביטוח דרך פספורדקארד

תמונת הפרופיל של Maki869
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Maki869

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לצרפת

זה רשמי: איסור כניסת הישראלים לאחד היעדים היפים בעולם יימשך עד להודעה חדשה לאייטם המלא
זה רשמי: איסור כניסת הישראלים לאחד היעדים היפים בעולם יימשך עד להודעה חדשה
טרולי בחינם ופיצוי על איחורים: אירופה משנה את כללי המשחק לנוסעים
מרחיבה יעדים: שיתוף הפעולה החדש של אל על בצפון אירופה לאייטם המלא
מרחיבה יעדים: שיתוף הפעולה החדש של אל על בצפון אירופה
אנגליה נגד קרואטיה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
אנגליה נגד קרואטיה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
לראשונה: אל על משיקה שירות WIFI חינמי בטיסותיה לאייטם המלא
לראשונה: אל על משיקה שירות WIFI חינמי בטיסותיה