ברלין באוקטובר עם פעוטה בת שנתיים

תמונה ראשית עבור: ברלין באוקטובר עם פעוטה בת שנתיים

אז יורשת העצר מתקרבת לגיל שנתיים וכך גם חגי תשרי ולכן התקחלתי לתכנן טיול אחרון לפני שנתחיל לשלם עליה כרטיס טיסה . (בת שנה ועשרה חודשים בזמן הטיסה )

אחרי הרבה השוואות וחיפושים נסגרתי על ברלין ( יעד כייפי שכבר היינו בו ולכן לא נתבאס לפספס אתרים , יחסית קרוב , לא ירק מדי ושעות טיסה טובות)

היו לנו 9 ימים נטו של טיול מה שנותן לנו את האפשרות לקחת באיזי ולא לתכנן ימים עמוסים לעייפה
לתת למצב רוב ומזג האויר להזרים אותנו

הכנתי כמובן בנק של תוכניות ואפשרויות , ממש לא הגענו להכל.

נהננו מאד  , זו תקופה ובה מתקיים פסטיבל האורות שצובע בניינים חשובים בעיר באמירות פוליטיות \ צבעים ומוזיקה
הצלחנו לסחוב את הקטנה קצת לתוך החושך ולאכול ארוחות ערב במסעדות (מה שהעלה את מדד הכייף פלאים לעומת הטיול הקודם שבו מ 5 היינו כל יום בדירה ) .

זו עיר שבה יש המון kinder cafe, אלו בתי קפה שמיועדים לילדים . היות וקר בחוץ ולא תמיד גני השעשועים הן אופציה , ישנם המון בתי קפה שיש בהם בפנים משחקים \ ארגזי חול ועוד הפתעות .. אנחנו פקדנו כמה מהם .
אפרסם כהרגלי כל יום ומה עשינו (גם בימים פחות מעניינים)

לינה

בניגוד לטיול הזוגי שלנו בברלין שכלל הרבה אופניים והרבה עבודת רגליים ועניין בכל הנקודות ההסטוריות בעיר ( מזרח העיק)

הפעם בחרנו להתגורר במערב . שכרנו דירת AirBNB מדהימה ( מבעלים ישראלים ) שענתה על כל צרכנו

המיקום שלה היה מעולה , כמה דקות הליכה מסופר וכ 7 דקות הליכה מהקו-דאם ( shopping) , 10 דקות הליכה מגן החיות ותחנת גן החיות .

אחלה מיקום עם ילדים לטיול נינוח .

אני מאד ממליצה בכל טיול עם תינוק\ילד ללון בדירה ולא בחדר מלון צפוף וקטנטן . עם ילדים חשוב מרחב , חשובה הביתיות , חשוב לעשות קניות ולהכין ארוחות בוקר וערב לשמירת סדר יום ותחושת הביתיות .

והכי חשוב שיהיה חדר נפרד בו הילד ישן כדי שאמא ואבא יוכלו להשתמש במטבח\סלון ולא להיות תקועים כשהילדים נרדמים.

טיפים – מה לקנות בברלין :

• PRIMARK – הרשת הזולה , ממליצה מאד מאד לקנות בגדי ילדים ותינוקות , פיזאמות , גרביים והלבשה תחתונה לכל המשפחה . זול מאד .

• UNIQLO – לא זול , אבל מומלץ ביותר לקנות לילדים את מעילי הפוך הדקיקים ( מגיל 3 ) , ממליצה גם על הפליזים לכל המשפחה ובמיוחד הלבשה תרמית ומיקרו פליז למי שזקוק לכמה פריטים לאירופה הקרה .

•  Dekatlon – אמנם נפתח סניף בארץ אבל אין לי מושג מה יש בו ואיך המחירים , חנות מומלצת מאד לציוד ספורט . מצאנו שם לעוללית מעיל וסט ופליז מדהימים סופר איכותים ( המעיל נהיה הפריט הכי שימושי שלה וקניתי לה אחד זהה כעבור שנה בטיול אחר במידה הבאה )

• birkenstock – מי שאוהבת סנדלי בירנשטוק מכאן הן באו .. יש חנות סמוכה לאלכסנדר פלאץ Nue Schonhauserstrasse 6-7

• FlyingTiger – רשת דנמרקית של חנות מקסימה שיש בה הכל במחירי ריצפה , אין ספור קישקושים ומשחקים לילדים . דברים קומפקטיים שכייף לקנות ולהפתיע את הקטנים .

• נעלי Elfenten – מוצאן גם מגרמניה . מומלץ לחפש ולקנות נעלי ילדים .

טיפים – אריזה לטיסה עם בת 1.10 :

בוסטר אוכל – ארזנו איתנו שיהיה לנו נוח בדירה

בועות סבון

פק"ל דלי וכף לארגזי חול מזדמנים

משחקים ( פירות פלסטיק "נחתכים" , קוביות לגו גדולות למגדל גדול )

סינר יצירה של איקאה כדי להישאר נקיים אחרי ארוחות במסעדות

סמוזי !! – בברלין גילינו את הסמוזי , בכל סופר פארם יש מבחר עצום של סמוזים ( כמו גרבר בשתייה – רסקים מגוונים של פירות במגוון טעמים , ללא סוכר וחומרים משמרים ) , גן עדן

מעולה להסתובב עם תינוקות . גם בארץ אנחנו מאז תמיד עם זה ( והגדולה כבר בת 5 )

הטיול שלנו :

10.10 – טיסה

11.10 – יום רגוע – סיבוב בשכונה ( שרלוטנסבורג) וקפיצה לאלכסנדרפלאץ

12.10 – גן חיות , בערב כיכר גנדרמרקט המקסימה ומסעדת השוקולד

13.10 –  הפעוטה היתה עם חום , עשינו יום רגוע בדירה – אני קפצתי לקצת קניות . אחה"צ נסענו למוזיאון הטבע – מאד לא ממליצה.

14.10 – רובע קרוייצברג : מויזאון המדע , קינדר קפה , פארק ויקטוריה ערב בפוטסדאמר פלאץ

15.10 –  רובע שונברג

16.10 – רובע פרידריכשהיין : שוק הפשפשים , גראפיטי , ושוק שמח באלכסנדרפלץ

17.10 – טיול לפוטסדאם : ארמונות , גנים וג'ונגל טרופי  – ערב בהקשר הופה

18.10 – גן חיות וטיול באונטר דן לינדן

19.10 – ברלין באופניים : טיול כייפי באופניים בפארק טיגארגן , עד למיטה וכל המוניומטים שם : האנדרטה לשואה , שער ברנדנבורג ואי המוזיאונים

דיס המלצות :

מוזיאון הטבע ( natural history) מאכזב , ראינו טובים בהרבה , הייתי מוותרת בדיעבד.

ויתרנו מראש :

שאריות החומה והגרפיטי

צ'קפוניט צארלי

טופוגרפיה של טרור ובעצם כל איזכור של השואה

כל אילו עשינו בטיול אחר ללא ילדים ..

תמונת הפרופיל של tallylo
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של tallylo