אל תערוכת העיצוב הגעתי במסגרת סדנא בחילופי הסטודנטים בברלין 2010.
התערוכה מתרחשת מדי שנה, ומציגה מעצבים חדשים ומפתיעים יחד עם חברות עיצוב מוכרות ובתי ספר שמציגים עבודות נבחרות. באותה שנה התערוכה הוצגה בהאנגר הענק של שדה התעופה המושבת, טמפלהוף, שבברלין. רק המיקום שמארגני התערוכה בחרו יכול היה להעסיק אותי לפחות לכמה שעות. שטח השדה העצום נטוש ולא פעיל, ואף על כן נקי ומסודר בצורה גרמנית מאוד, ונראה שאם היו רוצים, היה יכול להתחיל לעבוד כבר מחר. הניגוד בים התערוכה לחלל הענק יוצר תחושה סוריאליסטית ומתח בין עבר לעתיד, חי ומת.
הכניסה לערוכה – כצ'ק אין לטיסה, במקום דיילות ומזוודות חיכו בסוף התור קופאים וכרטיסים. בידוק ביטחוני, אגב, לא נאלצנו לעבור.
בפנים היה שלל רב של עבודות עיצוב חכמות, מפתיעות, משעשעות ומעניינות.
לוח שנה שמשמיד עצמו, כסאות כבשים צמרריות, מסלול מכשולים לכדורוני שוקולד, סדנאות מסטיק, מראה אינטרקטיבית, מיני גולף מעוצב, וגולת הכותרת פינג-פונג זוגות – מטקה אחת עם זוג ידיות לכל זוג. שיחקנו ואפילו גברנו על המעצבת עצמה!
התחברנו עם מעצב כסא נדנדה זוגי, שהיה כל כך נוח ומרגיע שלא פינינו אותו לאף אחד אחר, וכמובן ברוח הברלינאית הכל נעשה כשיד אחת מחזיקה בקבוק בירה מקומית. עם הבירה המשכנו החוצה להתרענן באויר הערב, ממש על מסלולי התעופה.
בדרך החוצה חיכה לנו מיצב מאסיבי מסרטי דבק. כל כך הרבה דבק שאפשר לטפס ולקפוץ עליו בבטחה. סיום מעניין ליום מוצלח בו הסתובבתי, התנסתי, בדקתי, שיחקתי וצילמתי. היה לי כל כך כיף ומעניין, אז חזרתי שוב למחרת!