הטיול לאתונה אומנם מתרחש בחודש ספטמבר אבל הוא בכלל טיול 25 שנות נישואין שחל באוגוסט.
בשנה הבאה מיכל תחגוג 50 והרצון לשלב את יום ההולדת שלה והתאריך המיוחד של שנות נישואין בטיול גדול לארצות הברית, במאי.
אז חשבנו לחגוג את יום הנישואין בקטנה באיזה צימר או סופש בתל אביב, המחירים בארץ אמרו לא לא והבנו שהפתרון הוא חול קצר.
סבבה חול אבל באוגוסט ? רצינו חגיגה לא סיוט !!!
אז הוחלט חול קטן אבל בספטמבר. מה יותר מתבקש מלחגוג עם הילדים כבר את ראש השנה ?
מיכל אמרה לא ! יש לנו חייל ולא בטוח שהוא בבית בחג וגם אם כן לא בטוח שיכול לטוס. בקיצור חג בחול ירד מהשולחן ונקבע התאריך 5 עד 9 בספטמבר.
כמו תמיד אני אחראי לוגיסטי מיכל אחראית תוכן.
ישבתי חפרתי ומצאתי טיסות, בובה של טיסות עם חברת אגיאן. סגרתי את זה.
לאחר מכן חופר קצת על מלונות, מחפש בעיקר להבין את המיקום הנכון ונופל על מלון A 13 Bella luctery room המיקום 10-15 דקות הליכה לכל בכיכרות ורחוב אלמו היוקרתי.
עכשיו התחלנו לחפש מה עושים באתונה
אז כמובן האקרופוליס
וכמובן טברנות, כמה שיותר אוטנטיות
מיכל רוצה יום שייט לאחד האיים ולהעביר אותו על החוף
וכמובן יום אחד קניות
פחות או יותר זה מה יש מבחינת זמן
יאללה ביי נתראה בטיסה
יום ראשון לטיול - יום טיסה
הבוקר מתחיל מוקדם בבוקר, מיכל מעירה אותי ב 4:30 בבוקר.
קם מתקלח מתלבש ומעיר את הראל שיקפיץ אותנו לרכבת.
מוריד את המזוודות אל האוטו ויאללה נוסעים לרכבת. הרכבת בארץ... טוב שהיא קיימת באמת אבל דחיל אללה אוויר לנשימה זו לא בקשבה מוגזמת. יורדים מהרכבת נכנסים לשדה.
השדה בספטמבר בתפוסה מדולדלת משהו ( איזה מזל שדחינו מאוגוסט ) ואנחנו די מהר מגיעים לדיוטיפרי. אין לנו כל כך מה לקנות, מה גם שהמחירים בכלל לא מפתים. אוכלים ארוחת בוקר, קפה ומאפה,ומחכים שהגייט ייפתח.
באופן יחסי הגייט נפתח בזמן, הצוות של אגיאן תיקתקו הכל בסדר מופתי ועלינו לשמיים ( עם המטוס ...)
נחיתה באתונה בזמן, המטוס אכן נחת ב 12:30 כפי שהובטח. צוות הקרקע באתונה תקתקו את הדברים ולפני 13:10 כבר היינו על המונית.
הדרך במונית עם הפקקים הייתה יכולה להיות יותר נחמדה אבל מי אנחנו מישראל שנלין על הפקקים ביוון.
נכנסים למלון, מלון קטן חביב בלוקשיין מעולה. מיכל מתחילה לסדר תיקים ואני מוצא לנו סיור בעברית למחר.
יוצאים לאכול ומקבלים הצעה לטברנה מקומית אוטנטית עם אוכל טעיייייים. אומנם במנות קטנות אבל טעים.
אמרנו מנות קטנות אז אכלתי גם שוארמה.
כל הטוב הזה ועוד המון טוב קולינרי נמצא מרחק 2-3 דקות הליכה מהמלון.
לאחר מכן החלטנו ללכת לכיכר מונסטאריקי. הדרך קצרה ונעימה, מטפטף עלינו גשם עם מעל 30 מעלות חום - תאילנד.
מגיעים לכיכר ויש שוק ססגוני מאוד מפתה, אבל כמה דקות שלמות לא אכלנו כלום אז התיישבנו בבית קפה מדהים לקפה ועוגה - אימלה ואבאלה איזה טעים. אפילו הקפה הפתיע לטובה.
בדרך לקפה עברנו עוד הרכב שמנגן מוזיקה יוונית, נגן הבוזיקי הוא............ ישראלי.
אנחנו באתונה כן ... יש יותר ישראלים מיוונים וחבורה של ישראלים מדליקה את מיכל שברחוב אלמו יש מחירים מצחיקים וזה פה מעבר לפינה. אז מה לא נלך לראות ?
מגיעים לאלמו וזה אכן רחוב שלא מבייש רחובות לקניות אחרים באירופה, כל המותגים, אין סוף חנויות והכל צבעוני והמחירים ....... טוב נו
מיכל אומרת שכיכר סינטאגמה נמצאת פה קרוב, אני בודק וזה באמת מרחק 10 דקות הליכה. מהדרך רואים מרחוק את האקרופוליס משקיף ממרום מושבו עלינו האנשים הקטנים שסוגדים לאלי הקניות והמודרניזציה.
מגיעים לכיכר ויש שם טקס בכל שעה עגולה של החלפת משמר ליד קבר החייל האלמוני. טקס ??? יותר ריקוד טיפשי משהו, בו חיילים ( שלא להגיד רקדנים) מתחלפים בינהם במין ריקוד ממש לא מושחת.
עכשיו חזרה אל המלון, להתקלח, לנוח קצת ולצבור כוחות לקראת טברנת בערב.
יצאנו מהמלון בידיעה שאנחנו רוצים להגיע לפלאקה. אבל מטר מהמלון שלנו נימצאת כיכר פיסרי שהייתה כל כך מפתה שהחלטנו להישאר. מוזיקה יוונית משובחת מתובלת בזמר יווני ששר בעברית האוכל מדהים והאווירה - ככה אני רוצה להמשיך את חיי.
באמת כייף מזוקק.
היום השני
היום יש לנו סיור באתונה. הסיור יוצא מכיכר סינטאגמה.
לפני כן צריך לאכול ארוחת בוקר
ואוו ואוו איזו ארוחת בוקר. קודם כל המיקום , ארבע וחצי פסיעות מהמלון. שנית העיצוב האווירה זה משהו שלא ניתן לתאר במילים. האוכל, יש מלא אפשרויות וכל אחת יותר מזמינה מהאחרת.
הטעם אלוהים הטעם לעגבניה יש טעם של עגבניה, מי ידע שלמלפפון יש טעם והזיתים פה משהו מיוחד. הסלט חתוך גס מאוד אבל זה כזה טעים
בסוף חשוב גם השירות והמחיר וגם פה אין בכלל אכזבה השירות מדהים והמחיר שווה לכל נפש.
הגענו לנקודת המפגש של הסיור.כמובן כמו שאני אוהב הגענו ראשונים כמה דקות לפני. לכל הדרך היה גשם בקטנה. מגיעים למפגש וכמובן ישראלים לא מגיעים בזמן. לאט לאט הם מתחילים להתקצב והגשם מתגבר.
מתחילים את הסיור והגשם הולך וגובר. עד לנקודה שלא ניתן להמשיך ותופסים מחסה בתחנת המטרו המקומית.כמה דקות חולפות ואנחנו רטובים אז מה זה משנה יאללה חוזרים לסייר.לאט לאט הגשם נרגע ואפילו השמש יוצאת לכמה דקות.
בסיור הכרנו את לימור, שהגיעה לטייל ביוון לגמרי לבד - תותחית. היא מספרת שהיא רוצה לנסוע לאגם ויוליגמאני, יש שם מיים חמים. אני עושה 1 +1 ומבין שאגם מיים חמים בגשם צריך להיות חוויה. מחליטים לחשב סיכון ולוותר על האקרופוליס היום לטובת האגם.
נוסעים לאגם ובאמת איך נגיד אגם מדהים. אגם כמו בתוך שקע בתוך הר רק מה המיים לא היו חמים. הגענו עד פה... לא מוותרים נכנסים למיים. בתוך המיים בונוס, אלפי דגים כמו באקווריום באילת אוכלים לנו את העור המת - פדיקור בחינם.
אחרי שעתיים שעברו ממש בכיף באגם חזרנו חזרה יחד עם לימור לכיכר מונסטראקי כדי לממש את אחת ההבטחות - הקבב בטברנה טנסיס.
בדרך חזרה שוב התחיל גשם שלאט לאט התחיל מתגבר ואנחנו מחליטים לשבת במסעדה בתפר שבין החוץ והפנים.
ההבטחה לא מאכזבת וזו מנה באמת טובה, אכלנו עד שהתפוצצנו, מיכל ולימור לא סיימו את המנה זה היה באמת גדול.
תוך כדי הארוחה פתאום הגשם הופך למבול וכל האנשים בורחים פנימה לתוך המסעדה, לימור תפסה לנו שולחן בפנים וסיימנו את הארוחה.
נפרדנו מלימור המקסימה וחזרנו למלון.
בכניסה למלון ראינו את לוסי ואנגל סופגים מיים מהרצפה. מערכות הניקוז דווקא נראה שעובדות תקין אבל כמות הגשם הפתאומי הייתה גדולה מאוד.
עכשיו להתקלח, לנוח לקראת הערב בכל זאת רוצים היום פלאקה.
טוב אז גם היום לא היינו בפלאקה. תוך כדי מנוחה בחדר הטלפון שלי ושל מיכל מקבלים הזעקה. התראה לסופה באיזור שלנו. דיברנו עם הבעלים במלון שאמרה שלא כדי לצאת מהחדר.
יצאנו. מיכל לא רצתה להתרחק, אמרנו נצא החוצה לראות מה קורה. ירד קצת גשם אז קנינו "אספקה" לסופה ורצינו לחזור לחדר.
בחוץ אומנם היה קצת גשם אבל לא נורא, אז חשבנו ללכת לשבת בליטל קוק לשתות קוקטיל
אז אני מקווה שנצליח לשלב מחר את האקרופוליס והפלאקה
לילה טוב
היום השלישי
קמנו בבוקר קצת יותר מאוחר, הלכנו לארוחת בוקר. אני הזמנתי "סל ארוחת בוקר" אשכרה הגיע סל עם לחם ועם ריבות ועם שוקלד נוטלה וגבינות וסלט ופאי גבינות וכל זה רק לסועד אחד. באמת אכלתי והתפוצצתי.
מיכל תכננה לנו יום רגוע, קניות אוכל וטיול בפלאקה לאור היום. באמת הגענו לרחוב אלמו של הקניות ומיכל נבלעה באחת החנויות. אני מצאתי לי פינה עם להקה מקומית והתמכרתי למוסיקה שלהם. מתישהו מיכל יצאה וקטעה לי את ההופעה.
מיכל לקחה את הקניות למלון ואני נשארתי עם המוזיקה.
כשמיכל חזרה התחלנו ללכת לפלאקה. פתאום יצאה השמש והבנו מיד שזו ההזדמנות לטייל באקרופוליס.
בכניסה לאקרופוליס, החלפתי את הכרטיסים שהיו לאתמול, להיום. לא שאלו יותר מידי שאלות ראו את הכרטיסים וישר נתנו לי כרטיסים חדשים להיום.
נכנסנו לאקרופוליס, הרגיש קצת כמו לחזור לשביל ישראל. עלייה שלא נגמרת, לדלג על סלעים וכל זה שמטפטף עלינו גשם.
לשמחתי הגשם היום היה נחמד, הוא חיכה שנסיים את הטיול באקרופוליס ואז הוא התחזק לאיזו חצי שעה וזהו. לאט לאט נרגע עד שפסק לגמרי.
חזרנו לטייל בפלאקה ועברנו דרך חנות כלי נגינה. לא התאפקתי ולקחתי גיטרה. אחרי הנגינה התחלנו לפתח רעב. ישבנו בטברנה הנוספת של טנסיס.
מיכל אכלה שיפוד ואני אכלתי גירוס - בקיצור שוארמה. היה טעים ולא יקר אבל היה חסר לנו מתוק.
מיכל רצתה להגיע לקפה הוורוד. מהכיכר מונסטראקי דרך השוק עברנו בעוד חנות כלי נגינה והפעם לא התאפקתי וניגנתי על בגלמה.
הגענו לקפה הוורוד. הזמנו קפה ועוגה - זה הרגיש כאילו מישהו הזריק לי סירופ סוכר לתוך הוריד. אז הזמנתי מנת אוזו כדי להוריד את כל המתוק הזה.
אחרי כל זה מיכל רצתה עוד סיבוב ברחוב אלמו. נו היא כנראה מרגישה שלא מיצתה את הקניות. עברנו בעוד רחובות מלאי טברנות ואוכל ואנשים שרים - אך איזו עיר זו אתונה.
בשלב מסוים הגענו לחנות ממנה התנענו את הטיול הבא לסקוטלנד( בדיחה פרטית)
עכשיו בחדר לנוח מקלחת ואם ירצה אלוהי המזג אויר אז הלילה נלך לשבת בפלאקה .
היום בערב היינו בפלאקה!!!!! איזה כייף שלא ויתרנו. אתמול לא הלכנו בגלל התראת סופה, שלשום לא הלכנו כי היה לנו כייף בפיזירי ליד המלון. היום כל הכוכבים הסתדרו ויצאנו לפלאקה.
אחרי שכבר היינו שם בסיור וגם היום בצהריים, כבר לא היינו צריכים את ה GPS. הגענו בקלות ועלינו במדרגות ישירות לטברנה.
איזה כייף של טברנה עם מוזיקה טובה וריקודים ואוכל ממש טוב. מה צריך יותר מזה הבן אדם.
אכלנו, שרנו, רקדנו, שתינו - זאת אתונה שלי.
לילה טוב ושמח
היום הרביעי
הי הי הי איזה יום זה היה
נכון הוא תוכנן להיות כבר לפני אך נדחה בגלל הגשם ואין טעם טוב יותר ממשהו שמחכים לו
כמו תמיד התחלנו את היום בארוחת בוקר מפנקת, היום לקחתי הר של פנקייק מכוסה בשוקולד במידה רעילה. היה טעים ובעיקר מתוק.
אחרי ארוחת הבוקר מיהרנו חיש אל תחנת הרכבת לעבר עיר הנמל פיראוס. כן כן הקולות של פיראוס.
מפיראוס עלינו ללא דיחוי על מעבורת בשם flying dolphin אל האי אגיסטרי.
אגיסטרי אי משגע אבל הוא לא היעד הסופי שלנו. אנחנו עולים על אוטובוס אל האי אפוניסוס.
הנסיעה באוטובוס מזכירה את סיני או יעדים מפחידים אחרים בעולם הכביש צר עד שהאוטובוס צריך לתמרן בעיקול בין שני בתים. אבל האי שווה וכדאי להגיע אליו.
עכשיו צריך לחזור את כל הדרך חזרה.
עולים על האוטובוס ונוסעים כל הדרך אל האי אגיסטרי כולל העיקול בין הבתים. באגיסטרי עולים על מעבורת שתיקח אותנו חזרה לפיראוס ובפיראוס עולים חזרה על הרכבת לכיוון אתונה לכיכר מונסטראקי שאנחנו כל כך אוהבים.
בדרך למלון מיכל אמרה שאולי כדאי לאכול. מול המלון יש לנו מסעדה מעולה !!! שעד עכשיו איכשהו לא יצא לאכול בה. נכנסנו אני ביקשתי דג על הגריל - מנה מעולם אחר, היה לי טעים ברמות על.
זהו עכשיו אורזים מסדרים את הקניות בתוך התיק וננסה לתפוס כמה שעות שינה לפני הטיסה.
סיכום
אתונה הייתה טובה אלינו, נהנינו בה מאוד. זהו יעד שווה עם אתרים לראות ואווירה לחוות ולספוג. גם מי שלא אוהב מוזיקה יוונית באתונה הופך להיות גרופי מושבע.
זו עיר שמחה יפה מעניינת ובהחלט שווה ובסך הכל מרחק שעתיים טיסה מישראל.
העם היווני, אנשים חמים, נחמדים מאוד שירותיים, אני לא מצאתי את היווני העצלן שכולם מדברים עליו.
אי אפשר לסכם את הטיול שלנו בלי לדבר על הגשם. הגענו בשבוע שאחרי השרפות וביוון רבתי הייתה סופה רצינית. לשמחתנו הסופה לא הגיעה בעוצמתה לאתונה. כן ירד לנו גשם ! אבל רוב הזמן זה היה גשם דרדלה כזה לא רציני. במהלך הסיור ביום השני היה גשם משמעותי למשך כחצי שעה. מפלס המיים עלה אבל ירד די מהר. ואז שהתיישבנו לאכול פתאום היה מבול למשך שעה שלמה. מפלס המיים עלה בצורה די משמעותית( לא השיטפונות שהראו ברשתות ) ולקח לו קצת זמן לרדת. זהו, זאת הייתה חוויה עם ערך מוסף גשום משהו ...
המלצות
ראשית נמליץ בחום על העיר אתונה, עיר כיפית אחלה יעד שבעולם.
מלון,
A - 13 Bell luctery suits, מיקום מיקום ועוד פעם מיקום. היינו על כיכר pyseri מקום מדהים עם מלא אוכל טוב ובתי קפה מעולים ומוזיקה יוונית בלייב כל ערב, עד השעות הקטנות.
מיקום.
אם כבר מלון אז המיקום. כיכר pyseri נכון הוא לא על המשולש הקדוש של אתונה אבל הוא בהחלט הצלע הרביעית התוססת יותר והקולינרית יותר. לא לפספס
אתרים
אי אפשר שלא לדבר על האקרופוליס. תעשו לעצמכם טובה ותזמינו כרטיסים באינטרנט ותבואו. באמת שאי אפשר להיות באתונה בלי לבקר באקרופוליס.
כיכר מונסטראקי. אחת משלושת הקודקודים של המשולש הקדוש. כיכר שמובילה לפלאקה. מובילה לשוק הפליה ולטברנת טנסיס המופלאה.
כיכר סינטאגמה. עוד קודקוד מהמשולש, כיכר שמגיעים אליה דרך רחוב אלמו - רחוב הקניות. נמצאת לפני בניין הפרלמנט, הארמון של המלך של יוון. כיכר עם הרבה משמעות לעם היווני.
רחוב אלמו איך לא. כן בגלל הקניות אבל לא רק. לרוב יהיו בו הרכבי מוזיקה, יש בו כנסייה יפה ששווה לראות והוא בין שתי כיכרות אהובות.
ליטל קוק. מסעדה וכל החוץ שלה מעוצב בסגנון אליסה בארץ הפלאות. המלצרים לבושים כמו דמויות מהסיפור וכל המנות מעוצבות בסגנון הסיפור. מאוד יפה וורוד
הקפה הוורוד. בסוף שוק הפליה אליו מגיעים מכיכר מונסטראקי, ישנו בית קפה מעוצב על טהרת הוורוד. המנות וורודות, השולחנות. המלצרים, התפריטים בקיצור הבנתם - וורוד
פלאקה, איזור עם הרבה קניות ומזכרות. טברנות מעולות ואדריכלות מעניינת. כל השכונה בנויה על צלע הר ויש הרבה גרמי מדרגות. בקצה של הפלאקה נמצא האקרופוליס.
אגם ווליוגאמי. אמרו לנו שהוא אמור להיות עם מיים חמים ולא ! אבל גם בלי מיים חמים אתר ששווה מאוד לבקר בו. ראשית היוונים השקיעו במקום והוא מאוד מפותח, שנית, במיים יש דגים שעושים לכם פדיקור בחינם היה ממש כייף שווה ממש.
אי אפוניסוס, קצת רחוק ונסיעה וזה אבל שווה לראות את הטבע של יוון - היה כייף ממש
אוכל
טברנת טנסיס הידועה. מנת הדגל קבב. מגיעה מנה טעימה גדולה על פיתה כזו שסופגת את כל הטעמים - מנה מנצחת
עוד מנה שווה, גירוס, מנה טובה מאוד, גם מגיעה על הפיתה הזו ( כמו הרבה מנות ) שוארמה עם יוגורט.
טברנה בפלאקה בקצה גרם מדרגות לבן עם סמל של פלפל בשלט. טברנה עם הרבה שמח ומוזיקה טובה וריקודים. איזה כייף שם בערב
ואחרון אך בהחלט חביב כל איזור ה pyseri. פשוט כל דבר שאכלנו שם היה בול. טעים משביע זול ובעיקר עם מוזיקה טובה והרבה שמח.
תהנו ..