הקדמה קצרה

זוג הורים + 2 ילדים בגיל התבגרות, מנוסים מאוד בטיולים וזו השנה ה 15 ברציפות שאנו יוצאים לטיול משפחתי. בהבדל משנים קודמות הפעם היעד הוחלט והתכנון בוצע זמן קצר לפני היציאה (כשבועיים לפני) בעקבות ביטול טיול מתוכנן לארה"ב לתחילת יולי, מאילוצים שונים.

את היעד בחרתי דיי באקראיות - אזורים שלא היינו ולהם טיסות זולות יחסית. וכך נבחרה ברלין שבא לא היינו – בדקתי מה יש סביב ברלין ומצאתי יעד שפחות פופולארי למטיילים הישראלים והוא סקסוניה השווייצרית והרי ההרץ , שיכולים בשילוב עם ברלין להתאים לטיול של שבועיים.

טיסות ומלונות הוזמנו שבוע לפני הטיול (לגביהם פירטתי בבלוג נפרד). טיסות עם אל על אפ, שהיו הזולים ביותר ומלונות חלקם ישירות באתר המלון וחלקם דרך בוקינג.

באופן מכוון בחרנו מלונות או בתי דירות (כולם ביחידה אחת ולא 2 חדרים עם כניסות נפרדות) ולא צימרים/בתים של אנשים פרטיים, וכולם בערים ולא בעיירות קטנות. משיקול של טיול עם בני נוער בו בערב אפשר להיות בעיר עם פעילות קצת יותר שוקקת מהעיירות המנומנמות והחלטה של בחירת מלונות ברמה טובה.

רכב הוזמן ל 10 ימים באמצעות אוויס שהיו הזולים ביותר.

​פירוט המלונות וחוות דעת סובייקטיבית שלנו אפרט בבלוג נפרד

מסגרת הטיול

יום 1 - המראה בצהרים ונחיתה בערב בברלין - לינה סמוך לשדה

ימים 2 – 4 סקסוניה השוויצרית – לינה בדרזדן.

ימים 5 – 6 אזור Leipzig- לינה Leipzig

ימים 7 – 9 הרי ההרץ - לינה ב Wernigerode

יום 10 פוסטדם - לינה בפוסטדם

ימים 11 – 14 ברלין - לינה בברלין

תיאור הטיול

יום 1 - יום ג'

המראנו בטיסה של אל על אפ בשעה 17:00 לערך. בשעה 21:00 נחתנו בשדה שונפלד המשמש לטיסות לואו קוסט. שדה קטן ונוח. לאחר כשעה יצאנו עם הרכב השכור מסוכנות אוויס הנמצאת מעבר לכביש ביציאה מהטרמינל.

נסיעה קצרה (כ 10-15 דקות) והגענו למלון הולידי אין (כאמור, פירוט לגבי מלונות בבלוג נפרד) הסמוך לשדה. שינה וציפייה ליום למחרת.

יום 2 – יום ד'

יצאנו לערך בשעה 9:00 מהמלון, עצירה בסופר סמוך להצטיידות בשתייה וחטיפים להמשך, והמשכנו לנסוע ליעד הראשון של הטיול שהוא LUBBENEU השוכנת בעמק השפרייוואלד ונמצאת כ 70 ק"מ מהשדה.

בעיירה תעלות רבות של יובלים של הנהר בהם ניתן לשוט בין הבתים והטבע בקיאקים או קאנו באופן עצמאי או בסירות גדולות יותר המכילות כעשרים ויותר אנשים, המושטות ע"י שייט באמצעות משוטים גדולים (אין סירות ממונעות באזור).

אנחנו שכרנו 2 קיאקים במקום שנקרא Bootsverleih Franke (חניה בחינם במקום – נכנסים בכביש צר ועוברים גשר מעץ) בעלות של 10 אירו לקיאק + 5 אירו למפה. ישנם מסלולים שונים. אנחנו בחרנו במסלול מס' 2 במפה. שאורכו כשעתיים.

www.bootsverleih-franke.de‏

ביציאה ממעגן לקחנו ימינה, לאחר מאות מטרים לוקחים ימינה (בצומת גדולה) משם ממשיכים בשיט ארוך עד לנקודה שלפי המפה פונים שמאלה לערוץ צר יותר של הנהר (הפניה לא ברורה ואם מפספסים אותה ממשיכים לכיוון אחר), משם ממשיכים ישר עוברים מתחת לגשר להולכי רגל שלאחריו פונים שמאלה לכיוון חזרה. השילוט לא תמיד ברור במהלך השיט, לכן אני ממליץ לקחת שמאלה בצומת הגדולה מיד אחרי היציאה ולא ימינה כפי שאנחנו עשינו ולעשות את המסלול בכיוון ההפוך – כך הסיכוי לטעות קטן מאוד.

לאחר התיאור הטכני, אציין שהמקום יפיפה, רגוע מאוד ובהחלט פתיחה טובה לטיול.

בתכנון המקורי השארנו אופציה לסיור במפעל WW הנמצא בדרזדן (בו הזמנו מקום לסיור ב15:00 זו שעה המאוחרת ביותר שהייתה פנויה). מכיוון ששהות במקום התארכה החלטנו לוותר על הסיור ולא להילחץ בזמנים.

בכל מקרה ניתן להזמין סיורים במפעל באמצעות אתר האינטרנט.

המשכנו בנסיעה של כשעה וחצי עד לדרזדן, התמקמנו במלון NH Collection Dresden Altmarkt המצויין. את הרכב חנינו בחניון פתוח גדול של הכולבו Karstadt הנמצא בסמוךברחוב Waisenhausstraße . כניסה באמצעות לקיחת כרטיס מהמכונה – עלות לחניה משעות צהרים ועד למחרת בבוקר יצא לנו כל יום 6.5 אירו בלבד. לפעמים יש תור בכניסה לחניון – ממליץ להמתין בסבלנות תוך דקות ספורות מתפנה מקום.

בערב טיילנו במדרחוב הקניות של דרזדן ברחוב Prager Str - זהו החלק המודרני והחדש יותר של דרזדן ובו עשרות חנויות ומרכזי קניות. וגם מסעדות שונות.

יום 3 – יום ה'

אחרי ארוחת בוקר טובה, נסיעה מדרזן - לאתר Basteigebiet (50 ק"מ כשעה)

בסטאי Bastei - Basteigebiet – עמודי סלע המתנשאים מעל נהר האלבה ומעל העיירה Rathen. גשר אבן מחבר בין הסלעים והנוף ממנו נהדר. יש מסלול שעובר על גבי גשרים שנבנו בין הצוקים. טיול של שעה עד שעה וחצי.

מומלץ לנסוע עד חניון הקרוב לאתר ולחפש חניה. במקרה הגרוע אפשר לחזור ולחנות בחניון הרחוק ולקחת שאטל. אנחנו הגענו מוקדם יחסית לפני 10:00 והיו המון מקומות חניה (גם שיצאנו לערך ב 12:00 עדין היו).

הכניסה לשמורה בחינם, יש מסלול של 15 דקות בערך שבכניסה אליו צריך לשלם סכום סמלי ובו מגיעים לאזורים נוספים (שווה את התוספת). אפשר להמשיך לרדת עד הכפר ראתן ולאגם הקטן שיש לידו (באגם יש סירות פדאלים). הירידה לוקחת כ25 דקות, העליה קשה - אנחנו לא עשינו את הירידה. לשמורה מגיעים הרבה טיולים מאורגנים, כך שלעיתים דיי צפוף בשבילים.

לסיכום אתר מומלץ מאוד – אחד המרשימים באזור.

מבאסטי המשכנו ל Bad Schandau עיירה הסמוכה לגבול צכיה.

רצינו לשכור אופנים ולעשות מסלול לאורך הנהר. אך לצערנו לא נשארו זוגות להשכרה (ניתן לשכור אופניים בחנות אופניים/ציוד לטיולים הסמוכה למרכז המידע לתיירים).

במקום זה שוטטנו רגלית בעיירה ואכלנו קינוחי גלידה טעימים בגלידריה בעיירה.

בעיירה נמצא אתר מרחצאות TERMA TOSKANA (שאנחנו לא נכנסנו אליו)

משם המשכנו התחלנו לחזור לכיוון דרזדן ובדרך עצרנו בעיירה Stadt Wehlen . עיירה קטנה עם ככר קטנה ומרהיבה, יש שם שתי חנויות נחמדות, אחת לסוכריות בייצור עצמי והשניה לסבונים. הצטיידנו בסוכריות ושוטטנו בעיירה ולאורך הנהר הסמוך לעיירה. לאורך הנהר ישנם ספסלים בהם ניתן לשבת ופשוט ליהנות מהנוף המדהים ומהמקום הרגוע הזה.

במקום ניתן לשכור אופניים בכנסיה בכיכר (כמובן שכדאי לבוא בבוקר – בשעה 15:00 או אולי לפני כבר לא משכירים). בצד השני של הנהר, יש אפשרות לעשות ראפטינג או משהו דומה.

לקראת ערב חזרנו לדרזן – שוטטנו שוב במדרחוב וסיימנו בארוחה במסעדת ופיאנו.

יום 4 – יום ו'

הבוקר קמנו ליום גשום שאמור להימשך עד לשעות אחר הצהרים. לכן החלטנו לטייל באזור דרזדן.

בתכנון מקורי תכננו לעשות מסלול לשמורת הרנסקו הנמצאת בצכיה (בגבול גרמניה) הסמוכה לעיירה Bad Schandau - בגלל אילוצי חברת השכרה שאסרה עלינו לעבור לצכיה (בגלל קטגוריית הרכב) ויתרנו.

ארחיב טיפה על שמורה זו לטובת המתכננים העתידים (מתוך בלוגים אחרים שהעלו ומאתר ברשת).

המסלול מתחיל בהליכה בת 20 דק' - הגעה לשייט ראשון ב Edmund Gorge שייט בן 20 דק' . עוד הליכה בת 20 דק' לערך תביא אתכם לערוץ השני ומשם עוד שייט בן 15 דק' בחלק שנקרא wild Gorge. השייט הוא בין קירות הקניון הזקופים שגובהם מגיע במקומות מסוימים עד 150 מ'.

אח"כ צריך לשוב באותה הדרך, כולל קטעי השייט ( היות והשייט הוא במקומות בהם אין מעבר רגלי) או לחפש מונית / אוטובוס ולחזור מהעיירה MeznLouka. (בה מסתיים קטע השייט השני). כל קטע שייט מחייב תשלום נפרד.

למעוניינים במסלול הלוך וחזור מומלץ לותר על מסלול השיט השני וללכת עד אליו ולחזור.

בבוקר יצאנו לסיור בפנומטר של אסיסי בדרזדן Panometer Dresden - מבנה גלילי ענקי, ששימש במאה ה-19 לאחסון גז. בתוכו מוצגת תמונה פנורמית שיצר הפרופסור יֶגֶדָר אַסִיסִי (Yagedar Asisi) באמצעות שילוב של טכניקות ציור מסורתיות עם טכנולוגיית מחשב חדישה. נחמד מאוד ובהחלט מקום ליום גשום.

חזרנו לדרזדן, חנינו את הרכב - לקחנו מטריות מהמלון ויצאנו לטייל באזור העיר העתיקה הקרוב לנהר, אזור יפה אשר שוחזר לאחר החרבת העיר במלחמת העולם השנייה. שוטטנו ברחובות המובילים לכיוון הנהר ומשם לכיוון הארמון Dresden Zwinger שם טיילנו בחצר הפתוחה שלו.

חזרנו למנוחת אחר הצהרים. ובערב יצאנו שוב לאזור ואכלנו במסעדת ופיאנו הנמצאת בחלק של העיר העתיקה.

יום 5 – יום ש'

בבוקר עזבנו את המלון בדרזדן כאשר היעד הסופי היא העיר ליפצייג.

המטרה המרכזית היום הוא מבצר קוניגשטיין Festung Koenigstein- מבצר מרשים עם נוף יפה על נהר האלבה. תכננתי את הביקור ליום זה כי בימים אלו התחיל פסטיבל במבצר הכולל: הופעות של אופני פעלולים ושל הליכה על חבל מעל המבצר, תחנות ספורט כגון: חץ וקשת, קליעה למטרה, אפיית פיתות, מסלול מכשולים, טרמפולינות ועוד ואומגה מעל המבצר.

בסמוך למבצר קיימת חנייה מקורה - לאחר חניה ניתן לעלות ברגל למבצר או לקחת רכבת תיירותית המעלה למעלה בעלות של כ 10 אירו למשפחה הלוך חזור. אנחנו בחרנו ברכבת (חשוב לשמור את הכרטיסים לחזרה).

באופן כללי אציין כי כמעט בכל האתרים שהיינו היה כרטיס משפחתי המיועד לזוג + 3 שבד"כ הוא מאוד משתלם. הכרטיס עלה כולל כל הפעילויות במבצר כ 46 אירו למשפחה (כניסה ביום רגיל זולה יותר).

המבצר עצמו מרשים מאוד ונשקף נוף נהדר. אנחנו בילינו במקום מ 9:30 – 14:30 – ונהננו מאוד מכל הפעילויות ובמיוחד מהופעה של הליכה על החבל.

באם מגיעים ביום רכיל בו אין פסטיבל – אני מניח שצריך להקצות למקום בין שעתיים לארבע שעות.

מהמבצר המשכנו בנסיעה לעיר Leipzig

הגענו לדירה שהזמנו במרכז העיר ל 2 לילות הקרובים. לאחר התארגנות בדירה לקראת ערב יצאנו לטיול בעיר. עיר יפה מאוד ומהנה לשיטוט וכוללת כמו כל עיר גרמנית הרבה מאוד חנויות. בימים אלו התקיים בכיכר המרכזית מידי ערב הופעות חינמיות בבמה מרכזית של אומנים מקומיים (יותר לכיוון מוזיקה קלאסית ואופרה) כאשר בכל הכיכר ישנם שולחנות וכסאות לישיבה ועשרות דוכנים של אוכל ושתיה.

יום 6 – יום א'

בתכנון המקורי היינו אמורים ללכת לפארק השעשועים - BELANTIS - Das AbenteuerReich. מאילוצים שונים ויתרנו על הפארק. ובילינו יום רגוע בליפצייג והאזור.

בבוקר הלכנו לאנדרטת קרב האומות Monument to the Battle of the Nations בגרמנית Völkerschlachtdenkmal - אנדרטה להנצחת תבוסת צבאות נפוליאון במסגרת הקואליציה השישית בקרב שהתקיים בשנת 1813 בסמוך לעיר לייפציג בגרמניה. האנדרטה היא הגדולה ביותר באירופה. כדי להגיע למרפסת התצפית, שגובהה 91 מטר, צריך לטפס 364 מדרגות.

אנחנו ויתרנו וטיפסנו עד האמצע לערך. במקום חניה חינמית ומעבר לחניה היו דוכנים שונים של ממכר מאכלי מזון או פירות וירקות.

בהמשך ניסינו להיכנס למרכז "פורשה" הנמצא באזור תעשיה (שלפי בדיקה חשבתי שפתוח גם ביום ראשון) . מסתבר שהמקום סגור ביום ראשון. כפיצוי לכך השומרים במקום נתנו לנו פוסטרים של מכונית וקטלוג מכוניות פורשה.

חזרנו למלון וממנו המשכנו ברגל לפארק העירוני הסמוך Clarapark הגובל בנהר הסמוך. מכיוון שהיה יום ראשון, הפארק היה מלא בתושבים מקומיים שבאו לבלות את יום המנוחה. הרבה נוסעים באופניים. במרכז הפארק ישנו מתחם של בתי קפה ודוכני אוכל.

אחר צהרים חזרנו למנוחה במלון ובערב שוב יצאנו לעיר שהפתיע כל פעם בסמטאות היפות שלה.

יום 7 – יום ב'

היום אנו עוברים לחלק של הטיול באזור הרי ההרץ. אחרי ארוחת בוקר קלה בבית קפה מתחת לדירה. יצאנו ליעד הבא שלנו ( כ 130 ק"מ מלייפציג) שהוא העיירה Thale ומגלשת הרים הממוקמת בסמוך לעיירה (Seilbahnen Thale Erlebniswelt).

לפסגת ההר ניתן להגיע ב 2 דרכים או להחנות את הרכב בעיירה בחניה הסמוכה לרכבל ועלות עם הרכבל או לנסוע עם הרכב למעלה. אנחנו בחרנו לנסוע עם הרכב למעלה.

במקום מגלשות הרים נחמדות לא ארוכות מידי, ועלות נסיעה כ 2.5 אירו למבוגר, אין עומס מיוחד. אנחנו עלינו פעמים. בנוסף, במקום אטרקציות נוספות כגון מסלולי טיול ביער, דוכני אוכל ומזכרות, כניסה לבית אגדות ועוד.

משם המשכנו לעיירה Quedlinburg, חנינו בחניון הסמוך למרכז. ושוטטנו בעיירה הציורית והיפה בין הסמטאות והחנויות השונות, ישבנו בכיכר המרכזית בבית קפה המגיש קינוחי גלידה נהדרים. סך הכל היינו בעיירה כשעתיים.

נקודה חשובה שאציין היא לאורך כל הטיול במרבית החניות והשירותים היו באמצעות מכשירים בהם נדרשות מטבעות של יורו/2 יורו/חצי יורו. לכן חשוב כל הזמן שיהיה לכם כמות סבירה של מטבעות.

משם המשכנו לכיוון העיירה Wernigerode (כחצי שעה נסיעה) שם אנו נלון בשלושה הלילות הבאים. לאחר שהגענו למלון/בית דירות הנמצא ממש על המדרחוב המרכזי (כולל חניה) התמקמנו ויצאנו בדלת המקשרת בין חצר בית למדרחוב הראשי.

המקום דיי הפתיע אותנו, מסתבר שהגענו לעיירה ציורית ויפה מאוד עם מדרחוב ארוך יחסית הכולל הרבה חנויות ומסעדות/בתי קפה וכיכר מרכזית מאוד יפה. הסתובבנו בעיירה (בשעה 18:00 כל החנויות במדרחוב נסגרות ורק המסעדות נשארות פתוחות). אכלנו בבית קפה/מסעדה הנמצאת בכיכר המרכזית ומגישה מבחר של מנות במחירים סבירים בהחלט (זולים יחסית לארץ) ורוב המלצרים דוברי אנגלית -cafe-wiecker.

המשכנו להסתובב עוד קצת והגענו עד ל"בית הקטן" Kleinste Haus Wernigerode בכתובת

Kochstraße 43 . זה בית בעל מממדים קטנים בו חיה משפחה עם מס' ילדים עד שנת 1920. מקום חביב להצטלם בו. ניתן גם להיכנס פנימה בין השעות 10:00 – 16:00 בעלות של 1 אירו.

יום 8 – יום ג'

בבוקר יצאנו לכיוון פארק Bocksberg-Hahnenklee‏ - אתר סקי המשמש בקיץ כפארק לרכיבה על אופניים, מגלשת הרים, מסלולי הליכה, קפיצה מגובה למזרון ועוד.

בתחתית ההר חניה מסודרת (בתשלום ע"י מכונות) להר עולים באמצעות רכבל. ניתן לקנות כרטיס משולב לרכבל + סיבוב אחד למגלשת הרים. המגלשה יותר ארוכה מהקודמת שלנו ומאתגרת יותר. גם פה עשינו 2 סיבובים.

קיימת אפשרות נחמדה לשכור תלת אופניים (Bocksbergcarts ) שניתן לשבת עליהם ולעשות את הירידה מההר מאמצעותם – חוויה נחמדה. חשוב לשים לב שאת התלת אופן יש לקחת לפני העליה לרכבל ולאחר תשלום על האטרקציה מעלים לכם את התלת אופן באמצעות הרכבל.

משם המשכנו לעיירה GOSLAR - חנינו ברחוב סמוך למרכז (תשלום במדחנים) עיירה חביבה להסתובב בה כשעתיים.

משם המשכנו לכיוון להר Brocken‏ מתוך מטרה לעשות את מסלול השביל המעגלי בפסגה. שהגענו קרוב לפסגה הסתבר כי לא ניתן להגיע לפסגה עם הרכב אלא רק ברגל (הליכה ארוכה מאוד) או באמצעות רכבת. מכיוון שהגענו כבר בסביבות 16:00 הסתבר שהרכבת אחרונה יורדת עד חמש לערך ולכן ויתרנו (תושב מקומי שניסה לעזור לנו למרות שלא ידע מילה באנגלית, מסר לנו את השעות של הרכבת וכי עלות הרכבת לא זולה ושנשקול אם שווה לנו לעלות).

חזרנו לעיירה בה אנו לנים ויצאנו לאכול במסעדה.

יום 9 – יום ד'

היום מצפה לנו בוקר גשום ויום קריר (16 מעלות). לכן החלטנו לנסוע לאחת ממערות הנטיפים באזור. נסענו למערת Hermannshöhle (קיימת חניה קטנה לפני המערה - תשלום במדחנים).

שהגענו למערה הסתבר כי סיור הקרוב מלא והסיור הבא יוצא רק בעוד כשעה. לאחר התייעצות קלה עם הילדים הוחלט שמכיוון שהסיור בגרמנית ולא התאים לנו לחכות שעה (במיוחד שהיה בוקר סגרירי וגשום) ויתרנו על המערה.

ישנה עוד מערה באזור Rübeländer Tropfsteinhöhlen.

חזרנו לכיוון העיירה Wernigerode והלכנו לבקר במוזיאון תעופה קטן הנמצא במקום - Luftfahrtmuseum Wernigerode‏ - מקום חביב להעביר כשעה וחצי – ממש לא חובה.

משם המשכנו לכיוון טירת Wernigerode Castle‏ עליה צפינו כל יום מחלון החדר. ישנם 2 אפשרויות להגיע לטירה, הראשונה באמצעות רכבת תיירים היוצאת מעיירה Wernigerode והשניה באמצכות הרכב עולים להר בתחילת כביש העליה לטירה ישנה חניה (רק נכים רשאים להגיע עם הרכב עד הטירה) משם ממשיכים ברגל בעליה כרבע שעה (לא עליה קשה במיוחד). מסביב לטירה ובגנים הקטנים שלה כולל התצפית נכנסים בחינם. אנחנו נכנסנו גם לטירה (עלות של 12 אירו למשפחה) בה קיימים 2 מסלולים שונים. טירה נחמדה וקומפקטית – מומלץ להיכנס.

לקראת ערב חזרנו לעיירה .

אציין עוד מס' מקומות בהרי ההרץ שהיו בבנק היעדים שלנו ולא מימשנו אותם:

מכרה פחם + מוזיאון (Weltkulturerbe Erzbergwerk Rammelsberg‏)

סיור במכרה המלח של SONDERSHAUSEN מגיעים למקום, מקבלים חולצה ארוכה שלובשים מעל הבגדים, כדי שלא תתלכלכו מהמלח. ניתן לעשות סיור קצר במוזיאון החיצוני, שם רואים את המכונות העתיקות. יורדים במעלית לעומק של כ- 700 מטר מתחת לאדמה ושם מתחיל סיור/טיול במשאית ספארי פתוחה לאורך של כשמונה קילומטר כשעתיים, עם מספר תחנות ביניים, כולל חדר המראה שלל ממלחמת העולם השנייה, שייט בסירה באגם המלח ולקראת סיום אפשרות לגלוש במגלשה מהירה, כ- 70 מטרים בארבע שניות. לסיום יש סיור באולם קונצרטים ואירועים.

יום 10 – יום ה'

היום עזבנו את הרי ההרץ ומתחילים את חזרה שלנו לכיוון ברלין. היעד היום היא העיר פוסטדם הסמוכה לברלין.

לאחר נסיעה של כשלוש שעות הגענו לפוסטדם. קבלת חדר מוקדמת במלון והתארגנות. ויצאנו רגלית לטיול ב Sanssouci Palace - טיול בארמון וגנים. הגנים יפים ונחמדים הארמון לא נראה מרשים מבחוץ ואנחנו ויתרנו על סיור בחדרים.

המשכנו לטייל ברחובות העיר לקראת ערב נכנסנו למסעדה המבורגרים בשם Waikiki Burger‏ - מסעדה באוירה אמריקאית של איי הוואי המגישה המבורגרים מסוגים שונים כולל צימחונים וסלטים. שרות מצויין מחירים לא גבוהים ודוברי אנגלית בהחלט מומלץ (לקחת בחשבון שלא מקבלים כרטיסי אשראי) http://www.waikiki-burger.de/en/

אציין שבאזור נמצא גם פארק הסרטים. אנחנו ויתרנו לאור "עברנו המפואר" ביוניברסל ודיסני.

יום 11 – יום ו'

בבוקר נסענו לכיוון Designer Outlet

מרכז קניות מומלץ בהחלט ומזכיר את האוטלטים של ארה"ב.

בילנו במקום עד לשעה 15:00 לערך משם נסענו לברלין הגענו למלון שלנו הממוקם בקרבת רחוב קודם (H10) התמקמנו והחזרנו את הרכב בתחנה הסמוכה למלון.

לאחר מכן יצאנו לסיור ראשוני בברלין ברחוב הקניות קודם.

ימים 12 - 15 - ימים ש' – ג'

בברלין טיילנו 3 ימים מלאים, ביום ג' טסנו על הבוקר.

לא אפרט את המקומות שטיילנו, כי הם לא שונים ממקומות אחרים שמפורטים באתר וברשת.

אציין רק כמה מסקנות שלנו מהעיר (מהביקור הקצר שלנו) ומסעדה פשוטה אחת מומלצת.

את ברלין אי אפשר להגדיר כעיר יפה או מרשימה (זו לא רומא או פראג או ברצלונה או בודפשט) היא עיר גדולה מאוד עם אזורים שונים ורשת ענפה שלתחבורה ציבורית. חלקים גדולים ממנה דיי אפרוריים ויש בהם מבנים עוד מימי מזרח גרמניה. אין בה הרבה מבנים קלאסים הקיימים בערים אירופאיות אחרות.

כן יש בה הרבה היסטוריה, הרבה מאוד מקומות לשופינג ואוירה מיוחדת .

אזור אותו אנחנו הכי אהבנו הוא אזור ההאקשה מרקט (Hackescher Markt) אזור יפה עם הרבה מסעדות ובתי קפה ואוירה צעירה ותוססת. מקום מתאים מאוד לבילוי בערב.

זו כמובן דעתנו הסובייקטיבית על סמך ביקור קצר ואני בטוח שלא ממצה.

מסעדה פשוטה שנתקלנו בה במקרה שהיא בעצם המבורגריה באזור האקשה מרקט בשם KREUZ BURGER בה אכלנו המבורגרים מצויינים וסלטים פשוטים וטובים ותפוחי אדמה מטוגנים מיוחדים . מזמינים בדלפק ובאים לקחת שמוכן. במקום מס' לא רב של מקומות ישיבה בפנים ובחוץ. שרות אדיב ואוכל טעים מאוד. חיסרון יחידי לא מקבלים כרטיסי אשראי.