אז גם אנחנו חזרנו משהות קצרה בבודפשט. אמא ובת . חופשת חנוכה.
4 לילות אבל רק 3 ימי טיול מלאים ומהנים.
מצאנו עיר חגיגית , מוארת מקושטת ומזמינה.
כל כך שונה מהעיר האפורה והחפורה שזכרתי ממאי לפני 5 שנים.
ממליצה מאד לבקר בבודפשט לקראת חג המולד. שווקי כריסטמס עליזים צבעוניים וטעימים במקומות רבים.
היה לנו מלון מעולה , מזג אוויר מעולה, זמן איכות כיפי של אמא ובת. ניצלנו היטב את שלשת הימים והייתה חופשה נהדרת באמת.
טיסה - UP. כרטיסים נקנו בזול בנקודות 8 חודשים לפני. שעת ההמראה השתנתה פעמיים בפרק הזמן שחלף. מ 7 בערב הפכה ל 7.30 ואח"כ ל 8 . בסוף בגלל עיכוב בחזרה של המטוס מבודפשט , יצאנו רק ב 9. מובן שלא חשבו על פיצוי כל שהוא ... מה שגזר הגעה מאד מאוחרת.
מושבים עם מרווח רגליים סביר אבל מאד מאד צפופים ברוחב. אני לא גדולה במיוחד והיה לי צפוף. לידי ישב איש גבוה ורחב שבקושי נכנס בכסא. קחו את זה בחשבון...
טיסה חזור - ציק אין אמור להיפתח 24 שעות לפני. בפועל גם 26 שעות קודם אפשר היה לעשות צ'ק אין. בהלוך קיבלתי מושבים בשורה 48 זה באמצע המטוס והיה סביר.
בחזור קיבלתי שורה 61. כן שורה אחרונה. זאת למרות שעשיתי צ'ק אין 26 שעות קודם. מפת המושבים הראתה כאילו הכל תפוס. לא הגיוני ולא יתכן... מסקנה - אולי גם מוקדם מדי לא טוב לצ'ק אין.
לצערי הטיסה הייתה מלאה ולא הצלחתי לשנות את רוע הגזרה. למרות שביקשתי מדיילי הקרקע והאוויר לא נמצאו מושבים אחרים. לא נעים לא נורא. מושבי השורה האחרונה מוסטים לאחור. אין אף אחד מאחור שבועט במקרה בכסא. הבעיה היחידה היא הטיילת לשרותים. היות ואין אוכל ושרות מלא בטיסה הבעיה הזו קטנה יותר.. התבדנו לא מעט עם שכנתנו לשורה על מושבינו המובחרים. ( השלב הבא זה מושבים מתקפלים במטבח או בשרותים ..
לסיכום טיסת UP בעיננו לא כיף גדול מזל שהייתה קצרה וזולה .
מלון - לנו במריוט שעל הדנובה וזה היה שיחוק.
ב8 החודשים שחלפו מהזמנת הטיסה ועד למימושה שריינתי מספר בתי מלון מומלצים בבוקינג. כשמזמינים הרבה זמן מראש ולא רוצים לשלם - משריינים.
עד שבוע לפני הטיסה חשבתי שנלון ב queens court שהוא מלון דירות ברחוב DOB.
זה מלון דירות עם מסעדה וברכה ברמה גבוהה והשגתי אותו במחיר טוב.
אממה... ככל שהתקרבה הטיסה התחלתי לחשוש.. למרות הקרבה לרובע היהודי , לאזור בילויים ולמטרו אוקטגון חששתי שהוא קצת מחוץ לעניינים. לפחות בחורף.
בדקתי בגוליבר ( לפי ההמלצה שקראתי כאן בפורום) דילים של הרגע האחרון .
באותו מחיר של מלון הדירות השגתי את מלון מריוט. מלון 5 כוכבים מצויין ממש על הדנובה. מיקום מעולה. דקה מכיכר וורשמרטי המרכזית ממנה יוצא קו המטרו הצהוב.
דקה וחצי מואצי.
בכיכר וורשמטרי שוק חג מולד הכי שמח וצבעוני שפגשנו. מסביב כל בתי הכל בו של הרשתות הגדולות. היה גן עדן לבת ולא הרחקנו לשום קניון. כשהתעייפנו חזרנו למלון באמצע היום לנוח ולהחזיר חפצים.
המלון 5 דק' ברגל מגשר השלשלאות או בכוון ההפוך לגשר ארזבט. מכסימום 15 דק' הליכה נינוחה לשוק המקורה. אפילו לבודה אפשר להגיע ברגל. בקיצור המיקום היה מושלם.
והשיחוק - קיבלנו חדר בקומה גבוהה עם נוף פונה לדנובה ( כמעט כל החדרים עם נוף).
השרות במלון מעולה. כתבתי להם שאנו חוגגות יום הולדת כפול וקיבלנו חדר ענק עם 2 מיטות כפולות. שמפניה, שוקולדים , פירות ופינוקים על חשבון הבית. ארוחת בוקר מושקעת ומלאה. מה צריך יותר מזה…
וי פי בחדרים אמנם בתשלום אבל בלובי ובחדר האוכל הוא חינמי. רשת חזקה שאפשרה לנהל שיחות ביפון ולגלוש באינטרנט.
היינו מרוצות מאד !!!
לפני נסיעה כדאי לבדוק בגוליבר. מחיר המלון שם היה כמעט חצי מהמחיר בבוקינג. שווה.
הסעות -
ע"פ המלצה שקראתי בטיפים בחרתי להשתמש בשרותי ו של MR. JOE.
הזמנתי הסעה דרך האתר שלו. בהלוך לוקח 23 יורו, בחזור 22 יורו. עם הטיפ יצא שנתתי בערך 26 לכוון. היה נוח מאד. הגיעו בזמן. רכב גדול ומרווח. בהלוך שלח את אחיו הצעיר בחזור בא בעצמו. איש נחמד. מתאר ומספר על מקומות שרואים בדרך. אנגלית מצוינת ( בכלל התרשמנו ממספר דוברי האנגלית. הרבה יותר מגרמניה למשל - לפחות באזור דרזדן בה היינו בפסח האחרון).
בהחלט ממליצה על שרותיו.
מסעדות -
בחרנו לדגום 3 מסעדות מאלה שהומלצו כאן בפורום.
בחרתי בשלוש ששיתפו פעולה והבטיחו במייל מענה למנות ללא גלוטן.
לבת שלי יש צליאק. זו רגישות לגלוטן וזו מגבלה. אני מזכירה את זה כי יתכן וזה השפיע על התרשמותנו מהמסעדות. יתכן וסועד אחר שאינו מוגבל בשום דרך היה מוצא אותן טובות יותר. ובכל זאת לי אין צליאק, אני אוכלת ( כמעט ) הכל אז מרשה לעצמי לחוות דעה -
טרופאה גריל ( סניף קיראלי)- לא אהבנו. היינו אחר הצהריים ביום שישי. היה מאד עמוס. תורים בכל מקום בבופה, בגריל . הרגשה המונית. אוכל בינוני מאד. מבחר מוגבל. בבשרים - היה רק דג או חזה עוף במיני רטבים. היה גם חזיר אבל ויתרנו. התור לגריל כל כך גדול שממש לא היה חשק לעמוד. חוץ מהגולש שום דבר לא היה טעים במיוחד. אוכל סתמי ולרוב לא מספיק חם. לא היו תחליפים הולמים ללא גלוטן. בקינוח הציעו למשל רק פירות. השתיה החינמית ללא הגבלה היא תוספת נחמדה. 5000 פורינט לאדם. 10000 לזוג.
comme chez soi - רוברטו -
היה ערב מהנה ביותר. המקום קטן חמים ולבבי. לבת הציע פסטה ללא גלוטן. אני אכלתי פילה מיניון. הזמנו גם צ'יפס ומשקאות. למרות שדלגנו על מנה ראשונה הם הציעו אחת על חשבונם.
גם שפע קינוחים על חשבון הבית . שמפניה , שוקולדים ( במקום ולדרך) , סורבה לימון , פיסטוקים , עוגות. מה לא... מפנקים מאד. מדברים ומתעניינים. אתה מרגיש אורח רצוי.
ממליצה מאד. לרוברטו זיקה חזקה לארץ והוא הבטיח לפנק את כל מי שאשלח. כדאי !

מסעדת מנזה - ללא ספק , המסעדה המעוצבת שדגמנו. אהבתי את עיצוב הפנים. קצת רטרו. קוים נקיים. צבעוניות נעימה. חלל גדול בן שני מפלסים.
מרק השום עם הלנגוש שהומלץ כאן באמת מאד טעים, אבל משאר המנות לא נפלנו. המסעדה הזולה מבין השלוש. יתכן והבעיה הייתה טמונה בבחירת המנות ובעובדה שהגענו מוקדם ( אחרי הקרקס) ולא היינו ממש רעבות. לסיכום - נחמד.

אז מה ראינו ? ממש בקצרה כי יש מידע על כל המקומות באתר.
יום שישי - יום פשט -
כיכר וורשמטרי ( כולל קניות !) שוק חג מולד נהדר.
מדרחוב ואצי.
שוק מקורה .
טיילת הדנובה מוארת ונהדרת בעיקר בערב.
גלגל ענק. - כיף. עלינו בשעת בין ערביים. מראה מרהיב של העיר.
בזיליקה- הבזיליקה מרשימה מאד אבל השוס מופע אור קולי מרהיב שמוקרן עליה מבחוץ. כולל אזכור יפה של נרות חנוכה. ברחבת הבזיליקה משטח החלקה על הקרח. בעיקר לילדים קטנים ושוק חג מולד נחמד.
עברנו איך לא דרך גלידריה גלטו רוזה - אבל בקור של הערב לא היה חשק לשום דבר קר..
עוד היינו בחצרות גודזו וראינו את החנוכיה ( ערב שישי ולא דלקה .. ) וארוחה בטרופאה גריל.
לא יודעת איך זה בקיץ - אנחנו לא מאד התרשמנו לא מהחצרות ולא מרחוב קיראלי. הרבה הומלסים וקבצנים. הרגשה לא נעימה. הבת שלי רק בקשה שנעוף משם חזרה לכיכר וורשמטרי השמחה שלנו ולמלון על שפת הדנובה. בקיצור , שמחתי ששיניתי את מקום הלינה.
יום שבת - יום בודה ( וקצת פשט...)-
התחלנו בטיול בוקר לאורך הטיילת עד לאנדרטת הנעליים.
אח"כ לקחנו אוטובוס 16 ועלינו איתו לבודה.
כנסיית מטיאס - יפה ומרשימה אבל לדעתי דמי הכניסה די גבוהים ולא מוצדקים. בבזיליקה למשל הכניסה כרורה בתרומה קטנה בלבד.
בסטיון הדייגים.
מוזיאון המרציפן ( חביב) ופיפי במלון הילטון.
בית חולים בסלע - נהדר - אחד המקומות של הטיול. התרשמנו מאד. הבת טוענת כי זה המקום שהכי אהבה.
קונדטוריה רוזוורם - נכנסנו כי היה שולחן פנוי. אז אי אפשר לדלג על שולחן פנוי מבוקש במוסד כזה. האמת - הקרמשינט בבלד סלובניה יותר טעים.
ארמון המלך - רק מבחוץ וירידה נינוחה ברגל לעבר גשר השלשלאות ולמלון. לא יותר מרבע שעה. קל בירידה .
אחרי הצהריים מרחצאות סצ'ייני - כיף גדול נהנינו מאד בעיקר מהברכות החיצוניות.
ארוחת ערב אצל רוברטו לסיום יום מושלם.
יום ראשון -
סיור בבית הכנסת דוהני. ( מדריכה לקונית שרק רצתה להפטר מאתנו. השאירה טעם רע למרות שבית הכנסת מאד מרשים והאנדרטה בחצר מרגשת).
ממשיכים ברגל ל דק פרנץ טר ומשם אחרי קיורטוש נהדר ומנוחה בסטרבקס - מטרו לאופרה.
סיור בשדרות אנדרשיי - אופרה , קפה אלכסנדרה , שוגר
קרקס - נחמד אבל קצת התאכזבנו. בשנה שעברה ראינו 3 מופעי אקרובטיקה בסין. אצל הסינים הכל יותר... יותר גדול , יותר מושקע , רמה יותר גבוהה. הבת שלי טוענת שרמת הבצועים בקרקס אינה גבוהה. בטח לא כמו בסין. אבל בכל זאת אוהל קטן ואינטימי. מופע בהחלט חביב אם לא באים עם ציפיות מוגזמות. שורה ראשונה באמצע , מול כניסת האמנים הוכיחה עצמה כמקום מצוין.
מסיימות את היום עם ארוחה במסעדת מנזה וחוזרות לכיכר וורשמטרי להשלמת קניות ומתנות.
3 ימי בודפשט חלפו ביעף. נשארנו עם הרבה טעם טוב לחזור לעיר פעם נוספת. חופשה כיפית , קלילה , מראות יפים , אווירה שמחה והוצאה סבירה.
מוסיפה כמה תמונות. הפעם אין הרבה כי התעצלתי ואפילו מצלמה של ממש לא לקחתי. הכל צולם בטלפון נייד.
מבט מחדר המלון. פונקנו בשמי תכלת ומזג אוויר מצוין בדצמבר.

קריסטמס בואצי -

הבזיליקה היפה-