טשקנט – היום השלישי
אחרי ארוחת הבוקר העשירה במלון, עשינו צ'ק אאוט והצטרפנו לאיסלאם המדריך ולנהג. העמסנו את המזוודות ויצאנו לשוק הגדול Charsu old Bazaar. במרכז השוק מבנה דו קומתי. בחלק התחתון אגף הבשר, החמוצים (ראינו כמעט את כל הירקות כבושים ומוחמצים) והגבינות, בחלק העליון שוק תבלינים מהמם. שפע של ריחות וצבעים. בהסתובבות בין הדוכנים תמיד הציעו לנו לטעום, בנדיבות בחיוך גדול. קנינו את החלווה המקומית, פירות יבשים ופיצוחים. דבר חדש שפגשנו היה גלעיני מישמש. מפצחים את הגלעין, את תוכו מיבשים וקולים במלח. טעיםםםם!!
בהמשך הסתובבנו בשוק הירקות והפירות. קנינו בננות צהובות טעימות מאוד. הסבירו לנו שהבננות יקרות כיוון שהן מיובאות מהארצות השכנות. לא מגדלים בננות באוזבקיסטן.
סדנת הקרמיקה הייתה חוויה נחמדה (12 דולר לאדם, במידה והחלטתם להשאיר את הכלי שהכנתם לצביעה בתנור, תדרשו לשלם עוד 5 דולר נוספים ולאסוף אותו אחרי כחמישה ימים). הכנו ספל שתיה וכלי לדבש. ישבנו עם האומן המקומי, כשידינו מעצבות את הכלי המסתובב על האובניים מולנו. מגוש חימר סתמי, הצלחנו לייצר כלים לתפארת.
נשארו לנו עוד כשעה וחצי עד שעת ההגעה לשדה התעופה, אותן בילינו באקו פארק. פארק אוקולוגי נעים, מסלול הליכה לאורך הפארק, פופקורן צבעוני וגלידה טעימה.
את היום סיימנו בשדה התעופה (טיסות פנים בלבד) של טשקנט. פנינו קדימה – לחיווה היפה.
קפה ומאפה בשדה התעופה הקטן, עליה למטוס הבודד שחיכה בשדה, סגירת חגורות בטיחות ושעה וחצי טיסה נעימה עם נחיתה רכה.
חיווה…. בפוסט הבא