טיסות בברלין ”שימו לב למשקל עודף“
לפני מספר חודשים שינו את תעריפי המשקל העודף בכבודה אישית שמעלים לטיסות. הדברים אמורים במיוחד ובעיקר בחברות אירופאיות לטסים מנמלי התעופה השונים באירופה לישראל. על גבי כרטיס הטיסה מצוין משקל מותר לנוסע, בדרך כלל עד 20 קילוגרמים. שימו לב, כל קילוגרם נוסף, עולה כעת 52 יורו.
מחיר שערוריתי זה נקבע לפי תעריפים, לפי חלוקת אזורים: אזור A עולה 10 יורו לקילוגרם, איזור B עולה 15 יורו לקילוגרם ואיזור C (כולל ישראל) עולה 25 יורו לקילוגרם. אין הנחות מול החברות האירופיות, במיוחד לא בגרמניה, הולנד וצרפת.
את מה שכבד העבירו לכבודת היד, כלומר לתוך תיק צד קטן יחסית, ועלו עימו למטוס. בשדה התעופה Tegel בברלין לא שוקלים את תיקי היד, לפחות לא כדרך קבע.
הרעיון הוא, שמותר לנוסע לעלות תטיסה עם תיק במשקל עד שישה קילוגרמים בגודל סביר. תזכורת: באירופה לא מתירים לעלות למטוס עם בקבוקי שתייה, בקבוקי בושם או נוזל אחר, העבירו אותם למזוודה בעוד מועד.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל