%|%מלונות ורכבות בסין

מלונות ורכבות בסין: ברוב המלונות מתבצע צ'ק אאוט בשעה 12:00. ניתן לעשות צ'ק אאוט מאוחר ולשלם מחצית מעלות החדר, אבל רק עד השעה 18:00. לאחר מכן משלמים מחיר מלא. מבחינת רכבות: סין מרושתת כולה ברכבות נוחות ויעילות. ברכבת יש ארבע אפשרויות: מושבים קשים, מושבים רכים, דרגשים קשים ודרגשים רכים. נסיעה בשתי המחלקות הראשונות יכולה להיות חוויה תרבותית מעניינת, אבל גם קשה. אלו מושבים כמו ברכבת רגילה ומכיוון שאלו המקומות הזולים ביותר, הצפיפות רבה. האפשרות המשתלמת ביותר לכיס הישראלי היא הדרגשים הקשים - טורים של מיטות (שלוש בכל טור). בכל מיטה מקבלים סדין, כרית ושמיכה. בחירת הדרגש (תחתון, אמצעי או גבוה) חשובה מאוד. בדרגש התחתון יש מקום לשבת בגב זקוף מה שחשוב מאוד לארוחות ולזמן הרב שתבלו ברכבת. כל זאת כמובן לאחר שעשיתם ויזה לסין.
שמענו סיפורים של אנשים על סינים, שמשתלטים על הדרגש הזה בלי קשר למי ששילם עליו ומשחקים קלפים ומרעישים. לנו זה לא קרה. בדרגש האמצעי יש פחות מקום, אבל הוא שקט יותר והדרגש השלישי הכי גרוע, יש בו מעט מקום ואי אפשר לעשות כלום חוץ מלעלות לישון. הבחירה שלכם. אנחנו ממליצים לשני אנשים לקחת דרגש תחתון ואמצעי. המחלקה היקרה ביותר היא הדרגשים הרכים, שם יש ארבע מיטות (במקום שש), מקבלים נעלי בית וניתן לסגור את הדלת, אך לעיתים הדרגשים יקרים יותר מטיסה ולא משתלמים. לנסיעה כדאי להצטייד בהרבה אוכל ומנות חמות (יש מכונות למים חמים ברכבת). רכבות עם אות לפני המספר הן מהירות יותר.
%#start|לתחילת הכתבה%

%|%אטרקציות בהונג קונג

הגעה למרכז העיר: ממש לפני היציאה מנמל התעופה קונים כרטיס רכבת לעיר (לאי הונג קונג או לקאולון) 100 דולר HK לאדם ו - 160 לזוג. כדי להגיע מתחנת הרכבת למלון ישנן שלוש אופציות: 1) מונית - 40 דולר הונקונגי 2) הסעות חינם לאזור המלון 3) רכבת נוספת עד לתחנת המטרו הקרובה למלון.

לינה: התארחנו במלון ,The Chrterhouse הממוקם ברובע Wanchai שהוא אזור מרכזי. החדרים יפים ונקיים בעלות 25USD ללילה. רובע וואן צ'אי בו ממוקם המלון הוא אזור שוקק חיים עם חנויות, מסעדות והרבה אנשים צעירים. כתובת המלון: Wanchai road 209-219.

ויקטוריה פיק (27 דולר הונקונגי במונית), הבניין מדרום לסנטרל, הוא מרכז העסקים של הונג קונג. בכניסה מציעים כרטיס משולב לעליה בחשמלית ולכניסה למוזיאון מדאם טוסו ב - 190 או 40 רק לחשמלית (הלוך ושוב). הדרך למעלה בחשמלית היא בשיפוע מטורף, שווה! מלבד הכניסה למדאם טוסו, שהופכת את הביקור למצחיק ומעניין בהרבה, ישנה תצפית על כל הונג קונג וקאולון מהקומה עליונה. אחרי שחוזרים למטה עם החשמלית, ממש בכניסה יוצא קו ,C15 שלוקח עד לסנטרל ומשם ניתן ללכת ברגל למדרגות הנעות הארוכות בעולם ברחוב Queens Road - נחמד אבל סתמי, אין כלום למעלה. הירידה חזרה היא ברגל ולא במדרגות נעות. באותו אזור ממוקם גם הסוהו של הונג קונג, רחוב עם המון מסעדות. אגב, שווי דולר הונקונגי זהה למטבע הסיני (יואן), שערכו כ - 55 אגורות ישראליות (נכון לאוגוסט 09).
המרכז הפיננסי של הונג קונג: בבניין הגבוה מבין השניים ניתן לעלות לקומה ה- 55 וללא תשלום להכנס לתצפית על כל העיר. יש להירשם בקבלה ולקבל תג מבקר לפני העלייה. חזרנו למלון עם מונית בעלות 35$. Ocean Park: לקחנו מונית ל - Ocean Park שעלתה 50$. עלות הכניסה לפארק היא 208$, הוא נפתח בשעה 9:30 ומומלץ להגיע מוקדם. הפארק נחמד לילדים ויש בו תצוגה של מספר חיות ומתקנים כמו רכבת הרים, ספינת פיראטים ועוד. כמו כן, יש מופע דולפינים וכלבי ים. לנו היה מאוד מאוד חם שם והדבר היחיד שהיה שווה את הביקור היה רכבל מטורף שחוצה את שני חלקי הפארק הממוקמים על הרים שונים. סך הכול בילינו בפארק 4 שעות. בסך הכל, הפארק מתאים לילדים ולא ממש מלהיב מבוגרים ללא ילדים.

מעבר הגבול לסין דרך שנזן: נאמר לנו כי הדרך הזולה והנוחה ביותר להיכנס לסין היא על ידי מעבר בעיר שנזן, הממוקמת על גבול הונג קונג. משנזן כרטיסי רכבת וטיסה לשאר היעדים בסין אמורים להיות זולים יותר, המלצתנו היא לברר את שתי הדרכים (מהונג קונג ומשנזן) כי זה לא תמיד ככה. יש לקחת מונית לתחנת הרכבת Hong Hum, שבקאולון, בעלות של 100$. כרטיס רכבת עולה 20$. ירדנו בתחנת Lo wu לאחר כ - 45 דקות נסיעה. בתוך התחנה נמצא מעבר הגבול לסין וההליכה עד לתחנה היא ברגל, עם כל המטען ללא עגלות. קודם יוצאים רשמית מהונג קונג ולאחר כ - 50 מטרים נכנסים לשטחה של סין. מעבר ארוך ופרוצדורה ארוכה ולא נוחה. משנזן תכננו לנסוע ברכבת לגווילין ואת כל הברורים המתישים עשינו עם התיקים על הגב ובהליכה רגלית, כאב ראש לא קטן.

נסיעה ברכבת לגווילין: מומלץ להזמין כרטיסי רכבת מראש, כי כשרוכשים כרטיסים ביום הנסיעה עלולים להיגמר הדרגשים הקשים ומחיר דרגש רך יקר יותר מטיסה. זה מה שקרה לנו ולכן הזמנו מדלפק Ctrip טיסה באותו יום לגווילין, בעלות 350 יואן. תחנת הרכבת ממוקמת כ - 500 מטרים ממעבר הגבול ומומלץ לשאול אנשים שיכווינו אליה.

טיסה לגווילין: מול תחנת הרכבת, מעבר לכביש, ניתן לקחת אוטובוס לשדה התעופה בעלות 20 יואן, כשעה נסיעה. שוב, מומלץ להיעזר באנשים שיכווינו, כי קצת מסובך למצוא אותה.

%#start|לתחילת הכתבה%

%|%מחוז גואנגשי: גווילין, יאנגשו וטראסות האורז

לאחר הנחיתה בגווילין יש לקחת אוטובוס בעלות 20 יואן אל העיר עצמה, כשעה נסיעה.
לינה בגווילין:
  • Backstreet youth hostel: מומלץ על ידי הלונלי פלנט, בעלות 120 יואן ללילה, חדר גדול עם מזגן ומקלחת צמודה. קצת מעופש אבל סביר.
  • Flower youth hostel: מומלץ אף הוא על ידי הלונלי ואנחנו מצאנו אותו מוצלח יותר מהראשון. ההוסטל ממוקם ממש ממול לתחנה ממנה יוצאים אוטובוסים ליאנגשו וכן בקרבת תחנת הרכבת ותחנת האוטובוס המרכזית. מחיר לחדר, כולל מקלחת - 90 יואן וללא מקלחת - 70 יואן. בהצגת כרטיס סטודנט שילמנו 80 על חדר עם מקלחת. גם כאן החדרים מעט מעופשים, אבל הצוות נחמד והלובי מקסים. ההוסטל ממוקם קרוב לרחוב ,Zhong Shen Zhong Lu בו המון חנויות ומסעדות וכנראה גם כמה מהאתרים התיירותיים המוזכרים בלונלי פלנט. אנחנו התרשמנו שגווילין עצמה לא מעניינת וחלקים ממנה גם לא סימפטיים לתייר. הלונלי ממליץ על מספר אתרים, אך מכיוון שלא ביקרנו באף אחד מהם לא נוכל להמליץ. בתחנת הרכבת של גווילין ניסו לכייס אותנו אז שמרו על ערנות.
יאנגשו: עיירה כייפית ויפה, מלאת אטרקציות, שהיתה האהובה עלינו ביותר בטיול. אוטובוס ליאנגשו, כשעה נסיעה, עולה 16 יואן. ביאנגשו מומלץ לישון בXi jie -  (הרחוב המערבי), בו מגוון גסטהאוסים, מסעדות וחנויות. זהו האזור התיירותי והציורי ולעומתו כל השאר סתם עיר טיפוסית. International youth hostel שב - Xi jie מומלץ על ידי הלונלי פלנט וממוקם ממש במרכז העניינים. חדר נעים ממש ובמיקום מעולה. היינו גם ב -Culture House  המומלץ בספר, שמענו שהוא מצוין ומציע ארוחות ולימודי טאי צ'י וגם החדרים יפים מאוד, אבל המיקום רחוק וצדדי, מה שלא התאים לנו. בעל המקום נעלב כשסירבנו לשכור חדר וביקש שלא נחזור.
אטרקציות ניתן לסגור באמצעות המלון או הסוכנויות הפזורות ברחוב. מערת הכסף: היציאה למערת הכסף בשעה 9:30 בעלות 70 יואן לאדם. נסיעה של 40 דקות וכניסה למערה, ההדרכה בסינית. מדובר במערת נטיפים ענקית, הליכה של כשעה. בסך הכל נחמד, אבל לא חובה. חוזרים להוסטל כבר ב - 12:00. מופע Impression: בעלות 188 יואן לאדם כולל הסעה, זה המחיר למקומות הזולים ויש כרטיסים יקרים יותר. בעצם קיבלנו אחלה מקומות וממש במרכז. מציעים לשכור משקפת, לא חובה, אבל יכול להיות שזה די נחמד. המופע בן שעה ובו מאות דייגים מקומיים המציגים את אורח חייהם בשירה וריקודים, העוצמה שבמאות סינים המבצעים את אותה פעולה מרשימה מאוד.
טיול אופניים: ניתן לשכור אופניים החל מ - 10 יואן (אופני הרים עולים 20) ולטייל באזור לבד או עם מדריך מקומי. אנחנו נסענו באופניים (כחצי שעה) לגבעת הירח עם מדריכה מקומית, לה שילמנו 55 יואן. כניסה לאתר עולה 15 יואן לאדם. העלייה לגבעת הירח קשה יחסית למי שלא בכושר, אך לא ארוכה במיוחד. תוך שעה מגיעים לפסגה. השביל מתפצל בשלב מסוים לשניים ויש לקחת את הימני מביניהם שהוא המהיר והקל יותר. במעלה ההר ילוו אתכם סבתות זקנות, שמוכרות שתייה ומנפנפות על המטיילים במניפה. יש להן כושר יותר טוב משלכם, עד שלא תקנו שתייה הן לא יעזבו אתכם וכשתרדו הן כבר יהיו באמצע הדרך עם תיירים חדשים. מהפסגה נשקף נוף מדהים, שמצדיק בהחלט את הטיפוס.
כדור פורח: כל הסוכנויות מציעות טיסה בכדור פורח במחירים שבסביבות 500 יואן לאדם. לאחר ברורים בחרנו בסוכנות של Lucy, הממוקמת בכניסה לרחוב הראשי וליד תחנת המשטרה, לוסי ביקשה רק 480 יואן. שילמנו לה מקדמה ואת שאר הסכום שילמנו לפני העלייה לכדור. המראות יש בזריחה בשעה 5:30 בבוקר ובשקיעה ב - 17:30 בערב. אנחנו בחרנו בזריחה וחיכינו מחוץ לסוכנות בחושך ביחד עם שיכור מקומי להסעה שתאסוף אותנו, לא כל כך סימפטי. שיוט של שעה באוויר, עם נופים מדהימים. כדי לנחות המפעיל בלם את הכדור בתוך העצים וכמה עוזרים קיפצו על הכדור כדי להוריד אותו למטה, חוויה בפני עצמה. אינטרנט: יש בסוף הרחוב שבו סניף ענק של מקדונלדס יש אינטרנט ענק שפתוח 24 שעות ביממה. ביאנגשו יש הרבה מסעדות ואוכל מערבי ברחוב הראשי. ברחובות הצדדים יותר יש אוכל סיני, אנחנו אכלנו אצל Wang Long אוכל סיני מעולה.
טראסות האורז בלונגשאן הן חוויה מדהימה שאסור לפספס. ביאנגשו מציעים טיולי יום לטראסות האורז בלונגשאן אל הכפר פינג אן. אנחנו רצינו לישון לילה באזור וסוכני הנסיעות אמרו שאין אוטובוס ישיר מיאנגשו לטראסות שאינו שייך לטיולים המאורגנים. זה כנראה לא נכון, אבל מכיוון שהטראסות קרובות יותר לגווילין חזרנו לשם ומשם המשכנו ללונגשאן. אוטובוס ללונגשאן 27 יואן לאדם, כשעה וחצי נסיעה. האוטובוס יוצא מהתחנה המרכזית.
לונגשאן עצמה היא תחנת מעבר ומשם יש להמשיך לאחד הכפרים. אנחנו בחרנו ב - Da zhai שהוא הפחות מתויר. נסיעה במיניבוס בעלות 8 יואן, כשעה וחצי נסיעה עד לכניסה לכפר. בתחנה יקפצו עליכם בעלי הגסט האוסים עם תמונות וכרטיסי ביקור, כדי שתבואו איתם. אנחנו הלכנו עם פאן, בעלת הגסט האוס Jin Mei Ge Hotel הממוקם בנקודת תצפית מספר 1, הגבוהה ביותר בטראסות. היא ליוותה אותנו ודאגה שנגיע לגסט האוס שלה. עלות כניסה לטראסות היא 50 יואן או 40 לסטודנט. בכפר מתגוררות ארוכות השיער ובבית של אחת מהן אכלנו ארוחת צהרים, בעלות 40 יואן לזוג, כולל תצוגה של סידור השער הארוך שלה. 
הגסט- האוסים ממוקמים בנקודות התצפית הגבוהות והטיפוס אליהן הוא טיול בפני עצמו. לאחר עליה של כשעה כולל עצירה בנקודת תצפית יפה מגיעים לגסט האוס. חדר עם נוף לטראסות עולה 60 יואן וללא הנוף 50. החדרים נקיים והתחושה - כמו בצימר. במקום הנידח הזה יש במפתיע אינטרנט חינם וקליטה מלאה לסלולארי. טלפון: 13737379687 ביום שלמחרת ניתן להמשיך לכפר פינג אן, כ - 3 שעות הליכה או ללכת לנקודת תצפית מספר 3 בכפר Da zhai7. בכל מקרה, יש להיעזר במדריך מקומי. אנחנו המשכנו לנקודת תצפית מספר 3 ונהנינו גם מההליכה בשבילים יפים וגם מהנוף שבפסגה. עלות מדריך מקומי - 5 יואן לאדם. מכאן ניתן לרדת לכניסה לכפר ולקחת אוטובוס ישיר לגווילין (בתאום מראש עם הגסט האוס ובעלות 40 יואן לאדם, כשעתיים וחצי נסיעה).
%#start|לתחילת הכתבה%

%|%השמורה במחוז סצ'ואן

הגעה: בעקרון ניתן להגיע לסצ'ואן ברכבת או בטיסה. אנחנו טסנו ישר לחלקו הצפוני של המחוז לשמורת Jiu zhai gou. טיפ חשוב: ישנם שדות תעופה שנסגרים בלילה (מסביבות 12:00 ועד 5:00 בבוקר). אנחנו נתקענו בשדה התעופה של העיר צ'ונג צ'ינג כשחיכינו לטיסת המשך שיוצאת בבוקר. עלות הטיסה לשמורה כולל קונקשן בצ'ונג צ'ינג: 930 יואן. לשם השוואה, טיסה מצ'נגדו, בירת סצ'ואן לשמורה עולה 970 יואן. המסקנה שלנו הייתה שלא מומלץ לטוס בטיסות האחרונות ולא לעשות קונקשן בלילה. שמורת הטבע ג'ו זאי גו: שמורת טבע ענקית ובה בריכות בצבעי טורקיז וכפרים טיבטיים יש אנשים שאומרים שהשמורה היא הדבר הכי יפה שראו בחיים, אנחנו לא התעלפנו ובהתחשב בכל האנרגיות והכסף שצריך להשקיע כדי להגיע, היינו מציעים למי שמוגבל בזמן להפעיל שיקול דעת.
לאחר הנחיתה בשדה התעופה ג'ו זאי גו יש לנסוע לאזור השמורה עצמה. כרטיס קונים ביציאה מהשדה בעלות 45 יואן, כשעתיים נסיעה. האוטובוס יוצא כשיש מינימום 6 אנשים. מומלץ להביא בגדים חמים, כי די קר בערב ובבוקר. העיירה עצמה נחמדה ומאוד מאוד רגועה. חוץ מללכת לשמורה אין כאן הרבה מה לעשות. סך כל הביקור כאן אמור לקחת יום-יומיים להגעה ויום לטיול. ביום השלישי מוקדם בבוקר עוזבים. לינה: Jiu Tong Bing Guan - מומלץ על ידי הלונלי בעלות 140 יואן לחדר זוגי. זה מלון של ממש והמחיר כולל ארוחת בוקר. המיקום מצוין - 5 דקות הליכה מהשמורה וממש ממול לתחנת האוטובוס.
בעקרון, יש באזור השמורה המון בתי מלון שלא מאוישים רוב השנה, לכן אפשר לבדוק עוד אופציות כשמגיעים. השמורה נפתחת בשעה 7:00 ומומלץ להגיע מוקדם כדי ליהנות מכמה רגעים של שקט. עלות כניסה 200 יואן או 170 לסטודנט. כרטיס לאוטובוס ברחבי השמורה עולה 90 יואן (כל הבריכות ממוקמות במרחק קילומטרים משער הכניסה). האוטובוסים עוברים כל היום בשמורה ועוצרים ליד המקומות המעניינים. עלות הכרטיס היא ליום אחד שבעינינו היה מספיק בהחלט, יש אנשים שנשארים לישון בתוך השמורה, בכפרים. בשעות הבוקר המאוחרות המקום מתמלא בסינים, אבל מטר מהבריכות עצמן כבר אין אף אחד, ככה שנחמד לעשות הליכה רגלית. עזיבה: אוטובוס לצ'נגדו יוצא ב - 6:20, 7:00, 8:00 בעלות 125 יואן לאדם. מומלץ להזמין כרטיס יום קודם כי האוטובוסים מתמלאים מהר. הנסיעה אמורה לקחת 10 שעות, אבל הכבישים משובשים מאוד. אנחנו נתקענו בדרך 22 שעות בגלל שקטע מהכביש קרס. ניתן להמשיך מכאן לטרק סוסים בסונגפן הנמצאת על הדרך לצ'נגדו וכמו כן, יש שמורה נוספת של אגמים שאומרים שהיא יותר יפה מג'ו זאי גו.
%#start|לתחילת הכתבה%

%|%צ'אנגדו - אטרקציות בבירת מחוז סצ'ואן

צ'אנגדו היא בירת מחוז סצ'ואן, עיר כיפית שנעים להסתובב בה. האוכל בסצ'ואן ידוע בחריפותו לכן מומלץ לבקש Bu La (לא חריף), כשמזמינים אוכל במסעדות המקומיות. לינה: מיקס הוסטל בכתובת Xing Hui Xi Lu מספר 23. אין כאן חדרים עם מקלחת צמודה, אבל במקלחות המשותפות תמיד נקי והמחיר מצדיק 90 יואן לחדר עם מזגן. לא תמיד צריך מזגן ואז אפשר לשלם פחות לחדר בלי מזגן. מימין לאסניה יש בנק ובקומה שמעליו אינטרנט קפה ענק שפתוח 24 שעות. מקום נוסף המומלץ על ידי הלונלי הוא ה - Sim's Cozy בעלות 140 יואן ללילה לחדר זוגי עם מקלחת. בשני המקומות יש הרבה ישראלים ושניהם מומלצים.
אטרקציות בצ'אנגדו והסביבה:
  • אמי שאן: הר גבוה וקדוש לבודהיסטים שהטיפוס עליו כולל המון מדרגות והמון קופים. ניתן ללון לילה על ההר באחד המנזרים או לעלות ברכבל ולעשות טיול יום. כמו כן בתחתית ההר יש אתר מעיינות חמים. הגעה: יש להגיע לתחנת האוטובוס Xinanman בצ'נגדו ולקחת אוטובוס לאמי שאן, 45 יואן, שעתיים נסיעה. יש להמשיך לכפר באו גו בו נמצא ההר (במונית או עם אוטובוס, האוטובוס שלנו פשוט המשיך לשם). עלויות: כניסה לאתר - 80 יואן לסטודנט, עליה ברכבל - 70 יואן (הלוך וחזור) אוטובוס להר - 40 יואן לכל כיוון. אנחנו ויתרנו על הטיפוס ונשארנו ללון ב - Teddy bear, מלון חדש ויפה בעלות 120 יואן לחדר זוגי עם מסעדה מצויינת (מומלץ להזמין עוף חמוץ מתוק). המלון ממוקם כמה מטרים אחרי תחנת האוטובוס וימינה בסמטה, תזהו אותו לפי שלט בצורת דובי. ניתן להזמין לחדר מסאז' לכל הגוף, 60 יואן לשעה.
  • הבודהה הגדול בלשאן: פסל בודהה ענק, שסביבו פארק יפה עם שלטים ברורים באנגלית ועוד אתרים כמו מקדשים ובודהה שוכב. אנחנו מצאנו את המקום מהנה ביותר והתרשמנו מאוד מהפסל העצום. מומלץ להתחיל מראש הבודהה ולרדת עד לרגליים. ניתן לצאת לכאן בטיול יום מצ'נגדו או להמשיך לכאן אחרי הביקור באמי שאן. יש גם אופציה לשייט בנהר ותצפית על הבודהה ועוד שני שומרים, שלא ניתן לראות מהיבשה. השייט יוצא מהגשר שבדרך לשמורה והוא מיותר! הגעה: מתחנת האוטובוס בבאו גו (אמי שאן) 11 יואן, שלושת רבעי שעה. בלשאן עצמה קו 13 בעלות יואן 1 עד לפסל הבודהה Da fu - פשוט אימרו Da Fu למקומיים וכבר יכווינו אתכם. בדרך חזרה, קו 13 לתחנה המרכזית ומשם לצ'נגדו בעלות 45 יואן, כשעתיים נסיעה. מעבורות לתצפית על הבודהה וגם קו 13 בחזרה לתחנה המרכזית יוצאים כ-400 מטר מימין כשפניכם לכניסה לפארק. עלויות: כניסה 90 יואן 50 לסטודנט.
  • שמורת הפנדות: מקום נחמד שאפשר להעביר בו חצי יום (אנחנו חזרנו כבר ב - 12 בצהרים להוסטל). מומלץ להגיע עד 10, הזמן בו הפנדות הכי פעילות. עלות צילום עם פנדה אדומה (מין דביבון) היא 100 יואן וצילום עם פנדה גדול 1000 יואן. עלות הכניסה המקורית לשמורה היא 58 יואן. שמענו על "כרטיס פנדה", שמשיגים בסופרים ומאפשר כניסה בעלות של יואן בודד (חוץ מהפנדות אפשר להיכנס איתו לעוד אתרים בעיר). לאחר בירורים השגנו את הכרטיס בכתובת Yang Shu Street ברשת סופרים די נפוצה בעיר. את כרטיס הפנדה צריך להפעיל בטלפון, מומלץ להתקשר כבר דרך ההוסטל, כדי לא לבזבז את מה שחסכתם על שיחה בחו"ל. מונית לשמורה עלתה 30 יואן לכל כיוון, ככה שאם חולקים מונית ל - 4 כל הביקור עולה בסביבות 20 יואן. אנחנו ממליצים לצאת לסיור הזה לבד, לא מסובך וחוסך כסף (עלות סיור מאורגן - כ- 100 יואן).
  • בסביבת ההוסטל: אפשר להעביר ימים שלמים בהסתובבות בעיר עצמה. השלמנו חוסרי קניות בסופר ענק שיש בו כל מה שאפשר לדמיין. ביציאה מהמיקס פונים שמאלה, עוברים את הכביש והולכים צמוד לנהר עד שמגיעים לגשר בו פונים ימינה ומיד בסיומו שוב פונים שמאלה. הולכים כ - 100 מטרים ואחרי שעולים כמה מדרגות מגיעים לסופר. בצ'אנגדו יש גם אזור חנויות למטיילים בו לא ביקרנו אבל למי שצריך להצטייד להמשך הטיול מומלץ לבדוק.
  • מקדש וונשו (Wenshu) נמצא גם הוא באזור, מהמיקס פונים ימינה עד הכביש הראשי ואז פונים שמאלה וממשיכים ללכת עד שרואים שער עתיק וגדול מצד שמאל. זו הכניסה לרובע העתיק, בו מגוון דוכנים ומסעדות וגם המקדש, אפשר להעביר שם אחר צהרים נחמד. הכניסה למקדש עולה 5 יואן. הלונלי פלנט ממליץ על מסעדה צמחונית שיש בה כל מה שאפשר לדמיין (סטייקים, דגים וכו') והכל מתחליפי בשר. אולי לא בחרנו מנות מוצלחות, אבל בעקרון האוכל לא היה טעים והמנות לא זולות בכלל.
  • שוק הלוטוס: ימינה מהיציאה מהמיקס ושוב ימינה לרחוב הראשי, ממשיכים ישר עד שמגיעים לשוק ענק. יש כאן הכל: בגדים, תיקים, מגוון מטורף של נעלי בית ואפילו בובות פרווה ענקיות וזולות. קנינו כאן כמה דברים זולים בהרבה ממה שראינו בהמשך בבייג'ינג, אבל האיכויות משתנות וצריך לבדוק לפני שמשלמים וכמובן גם לא לשכוח להתמקח.
  • פארק העם: לא היינו אבל שמענו שממש נחמד.
%#start|לתחילת הכתבה%

יוצאים לטיול תרמילאים בסין? כל המידע לטיול שלכם באתר "עפתי" >>

יעדי הכתבה