”אוכל כשר בית חב"ד“
אוכל כשר טעים מאוד, יש גם במהלך השבוע מסעדה פעילה במקום.כתובת:הכתובת בצילום המצורף.
קרא עודאוכל כשר טעים מאוד, יש גם במהלך השבוע מסעדה פעילה במקום.כתובת:הכתובת בצילום המצורף.
קרא עודכדאי להביא קפה מהבית הסינים אינם שותים קפה, אלא תה ומה שמגישים אינו טעים, אין שוקולד ודברי מתיקה. קשה להשיג חלב ודברי חלב וסוכר מפני שהסינים לא אוכלים דברים לבנים מעובדים תעשייתים.
ניתן למצוא בכל מקום מסעדות מערביות כגון מקדונלד, KFC, סטארבקס וגם אוכל סיני מגוון.
קרא עודמי שאוהב לאכול הכל, ולהתנסות במאכלים חדשים – לא תהיה לו בעיה. גם מי שאוכל בשר, דגים ולא מקפיד על כשרות. לכל השאר, יהיה מעט יותר מאתגר, כי לרוב מוסיפים בשר כמעט לכל דבר. אני ממליצה לקחת המלצות מראש על מסעדות עם מנות שמתאימות ל”תפריט” שלכם.
בנוסף, אפשר להצטייד במזון בסופר מרקטים – לחם, ממרחים, פירות וירקות. ומי שממש “בעייתי” באוכל – לא יזיק אם יביא גם כמה דברים מהארץ, למקרה הצורך.
וזה לא שחסר אוכל בסין, ממשל לא… יש המון ומכל הסוגים (גם אוכל “מערבי” יש בשפע). אבל מי שלא אוכל הכל, (בדגש על דגים ובשר) יכול למצוא את עניין האוכל מעט מאתגר. או, שיכול למצוא את עצמו אוכל הרבה פסטה :)
קרא עוד
לפני שנסענו לסין המליצו לנו לא לוותר על ארוחה בסגנון Hot Pot. האמת היא שתיאור הארוחה לא נשמע לי ממש מלבב ולא ממש במסגרת ה-Must. כאשר נתקלנו באחת מהמסעדות הללו הסתכלנו פנימה והחלטנו בכל זאת לנסות את מזלנו. לשמחתי, זו היתה חוויה כל כך מיוחדת, שחזרנו לאכול במסעדות מהסוג הזה שוב ושוב. הארוחה נראית כמעין מרק, אך בפועל זה לא מרק, אלא מנת נודלס עם תוספות טעימות מאוד.
הרעיון הוא שאת/ה מזמין סיר מרק המכיל רק את הנוזלים/רוטב. ניתן להזמין מרקים מסוגים שונים: חריף, פטריות, בשר, וכדומה. לצד המרק, אתה מזמין תוספות מסוגים שונים: צלחת ירקות, פטריות, נודלס, בשרים, עוף, ועוד מגוון רחב של אפשרויות. צלחת הבסיס עליה אוכלים מכילה עלי פטרוזיליה ותבלינים נוספים קצוצים דק, ולצידה רטבים סיניים טעימים להפליא. סיר המרק מוגש לפנייך על מעין פלטה ששומרת על החום ולצד הסיר מוגשות צלחות עם התוספות שהזמנת.
אתה הוא זה שמכין לעצמך את המרק: אתה שם את הנודלס במרק, מוסיף את הירקות מוציא לצלחת הבסיס מערבב רטבים ואוכל. התוצאה טעימה הרבה יותר טוב ממה שזה נשמע - אני מודה! מעבר לעובדה שזה טעים, (ממש טעים!) זו דרך אכילה מאוד מקובלת בביג'ין, מה שנותן לכם את האפשרות לשבת עם המקומיים, לאכול איתם וכמוהם, ולהרגיש לרגע אחד קטן, סיני. מסעדות ההוט פוט באות גם כמסעדות עצמאיות וגם ברשתות, אנחנו טעמנו גם וגם, וכולם היו נהדרים!
קרא עודבנסיעה לביג'ין נעזרתי בכמה משפטים בסינית, אשר מצאתי לאחר שיטוט באינטרנט. והרי הם:
你好! 我是素食者, 不可以吃任何肉,鱼和海鲜等食物/ 调味 (鱼露/鸡粉/蚝油或配菜。 我可以吃豆腐和鸡蛋。 谢谢!
משמעות הכתוב: Hi I am a vegetarian, I don’t eat any meat or fish products/ sea food, including seasoning and side dishes (fish sauce, chicken powder or oyster sauce). I do eat tofu and eggs.
בעזרת משפטים אלו, ממש הצלחתי להסתדר. הוספתי בפנטומימה, תנועה של ניקוי הווק או משטח האוכל.
ישנם הרבה דוכנים בשווקים, בהם אתה מצביע על מריכבי המנה והם מקפיצים לך את המנה. לדוגמא, בקומה התחתונה של שוק ה"יאשו" - יש דוכן קטן של בחור מטויאון, שהבין אותי מיד. ואף כתבנו לו על שלט "צימחוני".
קרא עודרחוב קיינמאן (Qianmen) הפך לפני לא הרבה זמן לרחוב קניות יוקרתי ועמוס מזון מהיר מערבי, אבל הסימטאות לצידו עדיין שומרות על האופי של ההוטונג, פחות או יותר. בסימטה אחת באזור ישנן מסעדות קטנות ועממיות, מבחר מאכלים מתוקים ומלוחים וגם מקום שמוכר דמפלינגס ורק דמפלינגס והם מצויינים, טריים וחמים שמוכנים במקום ועולים 1 יואן (כשישים אגורות) בלבד. אני אכלתי דמפלינגס צמחוניים מסוגים שונים: עם עלים שונים(תרד?), כרוב, חצילים ועוד, אבל נראה לי שיש לו גם עם בשר. בתיאבון, חבל שאי אפשר לעשות משלוחים לארץ...
קרא עודבקרבת הליאו הוסטל יש עגלה של אוכל רחוב. האוכל של מושקע בטירוף ויש הכל- משיפודיים נורמליים של עוף ובקר. לגלמים על מצע טופו, חלזונות והכל. השף שם מבעיר את הכל וזה שואו אמיתי. יש שם בחורה שמדברת אנגלית ומקלה על העיניינים. שווה לבוא רעבים, שווה לבוא עם מצלמה. השיפודים עולים בין 1 (צמחוני) ל-3. כל התוספות יכולות להגיע עד 15. שווה ביותר.
קרא עודשתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג