יום שלישי 31.7 מהומר לסווארד
מתעוררים לעוד בוקר בהיר ומקסים. את היום התחלנו בהמשך נסיעה במעלה הכביש East End Road לאורך Kachemak Bay. הנוף יפה. כעבור זמן מה, חזרנו, דרך כביש מאחורי שדה התעופה, שם ישנה תצפית מוס. קצת לפני שהתייאשנו, ראינו בעזרת המשקפות מוס. סוף סוף חיה בטבע. אומנם מרחוק, אבל לא בגן חיות. מלאי אופטימיות להמשך היום בו מתוכנן לראות דובים, עופות מים, לוטרות...
נסענו בדרך עפר Skilak Lake Road, קראנו שהכביש הזה נחשב לאחד מהמקומות הטובים בחצי האי קינאי לצפייה בבעלי חיים מסוף חודש יולי ובמהלך חודש אוגוסט. ירדנו לאגמים יפים אבל לא דובים ולא יער. חשבנו לעצמנו לא נורא. על פי המסלול מובטח לנו טיול ביער ושם בטוח נראה דובים. היום הוא נפלא הטמפ. מגיעות ל25 מעלות הכל כיף.
עוצרים ב Tern Lake כמה צילומים.
ממשיכים בנסיעה. אחרי שעוברים את הגשר החוצה את שוליו הדרומיים של Kenai Lake נמצא מפרץ חנייה מצד שמאל לדרך. עולים על גשר עץ לתצפית אל הביצה. הביצה מכוסה בצמחייה. באזורים הקרובים יותר, ישנן קרחות בצמחיה והשתקפויות יפות של הפסגות. (בחלק התחתון בתמונה)
ממשיכים מכאן לפי השילוט אלBear Lake . אחרי 0.6 מייל מגיעים לערוץ של Bear Creek במקום מבנה של אגודה שפועלת לשמר את מקורות הסלמון. עוצרים לצפות איך הדגים מזנקים במדרגה המלאכותית שנבנתה במקום. חוצים גם לצד השני. ממשיכים עם הכביש עוד 0.7 מייל. מגיעים לפנייה חדה ימינה. אין סימון ואין חניה מסודרת. חונים בצד הכביש. הגענו ליער בו בטוח נתקל בדוב. במקום לוח שמסמן את תחילת המסלול ואזהרות למטיילים. מצטיידים בספרי נגד דובים. ברגשות מעורבים אני מתחילה את המסלול. רק אנחנו בשלב זה מטיילים כאן. מדברים בקול, אני מתחילה לשיר, הרי אלו ההנחיות להשמיע קולות. קצת מפחיד אני רוצה לחזור על עקבותי, בדרך הצטרפה מטיילת מבוגרת, אנחנו הולכים פחות או יותר ביחד. נראה שהיא מנוסה ולפני פניות בדרך היא מאטה ומוחאת כפיים. הגענו לאגם. הטילת נמשיכה לבדה במסלול. אנחנו צופים בסלמונים יפים אדומים שוחים, אבל גם כאן לא דובים ולא עופות מים.
ספינה מגיעה ובה חברה צעירים, צועדים לקראתנו ומספרים שלפני חצי שעה עבר במקום דוב חום וכדאי שנזהר ונשמיע רעש. שרנו דברנו בדרכנו חזרה לכביש ושוב הגענו ליציאה בלי לראות דוב רק כמה חברה מלקטים פטריות ביער.
ממשיכים בכביש הראשי, פונים ימינה אל Exit Glacier הנמצא במרחק של 8.5 מייל מהצומת. מרכז המבקרים עמד להסגר כשהגענו אבל זה לא מפריע למטיילים רבים לבחור אחד המסלולים ולטייל.
עשינו מסלול נחמד אל הקרחון, במזג אוויר חם ונעים.
המשכנו לסווארד לצימר ב Sunshine House Bed and Breakfast. בעלי הבית זוג חביב מקבל את פנינו. את דלת הכניסה לבית לא סוגרים. מקום נחמד ביותר. בבית עצמו 3 חדרים. אחד בקומה הראשונה עם שרותים צמודים. אנחנו בקומה השנייה ומסתבר שהשרותים משמשים שני חדרים. כנראה לא שמנו לב לכך בזמנה כי אחרת לא היינו מזמינים. אבל, למזלנו בחדר השני בקומה אין ביומיים שאנו כאן אורחים. אנחנו יוצאים לטייל לאורך החוף. כאן כבר יש רוח ומזג האוויר פחות נעים. חיפשנו את הלוטרות שכאן אבל גם אותן לא ראינו.
כן ראינו הרבה מאוד קרוונים, ושטח ובו אוהלים רבים. ליד קו החוף.