נחתנו בהונג קונג בסביבות 12:45. כניסה יעילה למדינה למרות כמות רבה מאוד של נכנסים. תוך רבע שעה, בניגוד לטיאוון, שם הכניסה ערכה כשלושת רבעי השעה. איסוף מזודות. ביציאה נגשנו למשרד תיירים קבלנו מידע על דרך ההגעה למלון, מקום קנית סים והמרת כסף. קנינו כרטיס לרכבת המהירה מהשדה וגם כרטיס אקטובוס. באותו איזור היה סניף 1010 שם קנינו סים למרות שבהרבה מקומות יש WiFi.
נסענו כחצי שעה עם הרכבת המהירה. הגענו לאזור השאטלים החינמיים שמובילים לבתי המלון. אנחנו עלינו על 3K שהביא אותנו למלון Kowloon Shangri-La. בסופו של דבר הדרך הייתה מאוד ארוכה. הגענו בסביבות 5 אחה"צ.
מכיוון שלא הזמנו כרטיסים למעבורת ולהצגה במקאו החלטנו לעשות זאת כשהגענו. נסינו להזמין הצגה ליום המחרת יום שבת. (הצגות יש בימים שבת א' ב') לא היה מקום אז הזמנו ליום א'. והזמנו כרטיסים לJET. רצינו לנסוע ולחזור מאיזור קולון, המקום בו המלון, למרות שהתדירות כל חצי שעה, אבל המקומות הפנויים בבוקר היו החל משעה 12. לכן הזמנו מעבורת מהונג קונג הלוך בשעה 10:15 וחזרה לקולון ב22 (רצינו במעבורת של 21 אך לא היה מקום לא לקולון ולא להונג קונג).
אחרי כל ההזמנות יצאנו לטייל ולהכיר את האיזור. הערב ירד והאורות עלו. העיר מתכוננת לחגים. קישוטים מוארים מוסיפים יופי. טיילנו לאורך רחוב ניתן, נכנסנו לפארק קולון ממנו לפסלי הקומיקס ומשם חזרה לרחוב ניתן. נכנסנו לקניון מירה לבדוק גם כאו את חנות יוניקלו, שהסתבר היתה הזולה מהחנויות הללו בסינגפור ובטיאון בגלל שער המרה היקר.
ירדנו לאורך רחוב נייתן עד לנמל. אנשים ישבו על מדרגות, התישבנו למרות שהשעה היית 7:40. חיכינו למופע הליזרים שהיה סתמי ביותר. אין מה להגיע במיוחד.
רצינו ללכת בטיילת אך היא הייתה סגורה, אז הלכנו לכיוון הפירים. נכנסנו לאחד הקניונים ושם לסניף של Pizza express טעים אבל מאוד יקר. משם חזרנו למלון בדרך ראינו את 1881 ומלון פנינסולה.
10.11 ארוחת בוקר מגוונת ביותר. אך שוב לנו לא היה הרבה מבחר. מרק, בשר, ואוכל מקומי לא ממש מתאים לי בבוקר. יצאנו לרובע Stanley עם אוטובוס מספר 6A (ישנם גם 260 ,6)אוטובוס קומתיים כמובן. התחבורה הציבורית מדהימה. האוטובוסים החשמליות הן קומותיים בתדירות גבוהה. הדרך ערכה כ40 דקות. עברה באזורים יפיפיים בין עצים ומפרצים יפייפיים.
הגענו ל Stanley. לרחוב השוק. חנויות נחמדות. זה המקום לקניית מזכרות. משסיינו לטייל במקום חזרנו וירדנו מהאוטובוס ליד פארק הונג קונג.
טיילנו מעט בפארק וחזרנו בסביבות השעה 4 למלון למנוחה לקראת היציאה בערב.
בשעה 5:30 אורות הקישוטים נדלקו אותם ניתן לראות מחלון חדרנו. בשעה 6:30 יצאנו לכיוון איזור הסוהו. עלינו במדרגות הנעות עד סופן והתחלנו לרדת במדרגות. בדרך חפשנו מסעדה לאכול. נכנסנו למסעדה יפנית לאכול סושי. אני בדר"כ פחות מתחברת אבל הייתה בחירה מוצלחת. משם נסענו לאיזור טיים סקואר. היה סופ"ש של יריד לקראת חג המולד והיה צפוף מאוד...
11.11 שמנו לב שבכל יום מחליפים שטיח במעלית לפי היום.
בסביבות השעה 9 יצאנו להונג קונג למעבורת שיצאה ב10:15. הראנו את ההזמנה האינטרנטית בכניסה, הבודקת סרקה את הברקוד וקיבלנו כרטיסים. חשוב להביא דרכונים. עברנו ביקורת דרכונים והגענו לטרמינל היציאה. שם קיבלנו מספר מושב. כהרגלנו הגענו מוקדם וחיכינו כ 3/4 שעה. 5 דקות לפני שעת ההפלגה נפתח השער וכולם עלו.
מסתבר שקבלנו מקומות טובים ליד החלון. שורות הישיבה במעבורת הם 2, 4, 4, 2.
שייט של כשעה עד מקאו. גם כאן ביקורת דרכונים מהירה. ביציאה נהגי מוניות וכל מיני אחרים "מתנפלים" עלינו. על מנת להפטר מהם אמרנו שמחכים לנו. האמת שפתחנו את המפה והתחלנו ללכת על פי הנקודות שסומנו וגם הוספנו תוך כדי. התחלנו ברציף הדייגים היפה. נתקלנו מייד בבתי המלון והקזינו היפים (מבחוץ), לא נכנסנו.
מזג האוויר מושלם. רחובות נעימים. ראינו מלון יפה והרבה אנשים נכנסים, אז נכנסנו. בלובי הייתה הופעה, כנראה למשוך אנשים. עלינו לקזינו. פעם ראשונה שלי בקזינו. המון שולחנות ומכונות. ניתן היה לשתות תה או קפה או לקחת בקבוק מים קטן. המשכנו, עברנו ליד Lisboa Hotel סיבוב קצר להתרשמות, ויצאנו בדרכנו לעיר העתיקה. בדרך עברנו גן נחמד. הגענו למבצר, ירדנו לעבר הקיר שהוא שריד של כנסיית הקדוש פול.
עברנו דרך הכיכרות המסומנות עד הבסיס הצבאי של המורים. משם הלכנו לאורך חוף הים למגדל התצפית לעבר השאטלים החינמיים לאיזור בו ההופעה The House of Dancing Water. הגענו בזמן לפי התכנון, בשעה 3:45. השאטל אמור לצאת בשעה 4. חיכינו וחיכינו השעה הייתה כבר 4:10 . חשבנו שאנחנו עדיין בסדר עם הזמנים. הסתבר שהשאטל של 4 לא יגיע והבא אחריו רק ב4:30. ירדנו מהשאטל לעבר תחנת מוניות. הנהג לא הבין מה אנחנו רוצים. חזרנו לאוטובוס וחיכינו לשעה 4:30. בשעה טובה האוטובוס יצא לדרכו. הנסיעה היא של רבע שעה, אבל תחנת ההורדה מרוחקת גם מרחק רבע שעה. בהליכה מהירה, תוך כדי זה שמפסידים את המראות סביבנו הגענו. לקניון ענק שם ממוקם The House of Dancing Water. מסתבר שהאולם בדיוק בקצה השני של הקניון, ואנחנו עוד צריכים להוציא את הכרטיסים שנקנו באינטרנט. בזריזות נתנו לנו בקופה את הכרטיסים ונכנסנו לאולם ב בדיוק לתחילת המופע5:05. נאמר לנו שהכניסה מתאפשרת 15 דקות מתחילת המופע. מופע מדהים. חובה!!!
כשהסתיים המופע, דבר ראשון בדקנו מהיכן לוקחים שאטל לרציף המעבורות. התחנה נמצאת סמוך למלון הייט וכל 10 דקות יוצא שאטל. יצאנו לעבר מלונות אחרים. חשבנו שמלון ונציה יפה. נכנסנו. כמובן קזינו ענק, חנויות בלי סוף. קנינו פיצה במתחם האוכל. לא ראינו שגם כאן יש תחנה לשאטלים אז החלטנו לחזור להייט, אומנם מוקדם, אך לאור הנסיון קודם העדפנו להיות על הצד הבטוח. תוך 20 דקות הגענו לרציף. עברנו ביקורת דרכונים מהירה והגענו רבע שעה לפני המעבורת הקודמת למעבורת שלנו, מה שאומר שחיכינו מעל שעה.
ירדנו בקולון משם ברגל חצי שעה למלון.
היה יום מעייף אך מאוד מהנה.
12.11
היום התחלנו את היום קצת מאוחר. חשבנו בבוקר לטייל ובשעות אחה"צ לעלות לויקטוריה פיק. יצאנו לLadies market למרות שהשעה הייתה 10:30 הכל היה סגור והחלטנו שהמקום ממש לא לטעמנו. נסענו לאיזור הטיים סקאור, שם נכנסנו לחנות אלקטרוניקה. הוחלט לא לחכות לצהריים אלא לעלות לויקטוריה פיק. מקריאה מוקדמת ידענו שלמי שיש את כרטיס האוקטובס לא צריך לעמוד בתור . הראנו לשומר את הכרטיס והוא אמר לנו לגשת לתור. למזלנו התור לא היה ארוך . רבע שעה בתור והגענו לקופות. בקופות נאמר לנו להכנס לתור לעליה לרכבל וכך המחיר היה 37$, הנחה משמעותית. עלינו והתישבנו בצד ימין. מראה הבנינים עקומים בגלל שיפוע מעלות גדול.
כעבור 8 דקות הגענו. לא קנינו כרטיס עם כניסה למגדל. טיילנו במסלול סביב הפסגה.
התכוונו להזמין כרטיסים לרכבל לבודהה באינטרנט דרך טלפון המלון שהיה לנו בחדר, שם יש הנחה. האתר לא איפשר. מסתבר שהרכבל לא פעל מה13.11 ועד ה15.11 כולל.
יצאנו לטייל ברחוב ליד המלון. אורות יפים לקראת חג המולד. ממש יפה.
13.11
יצאנו לסוף תחנת הרכבת הכתומה. מסתבר שאין רכבל והתור באוטובוס מספר 23 לבודהה מאוד ארוך. לכן החלטנו להתחיל את היום בכפר Taio עם אוטובוס11 כ40 דקות נסיעה. טיילנו בכפר.
שטנו 20 דקות תמורת 30$ לאדם. דולפינים לא ראינו אבל היה נחמד. בתחילת השייט שטנו בין קלונסאות הבתים.
לאחר טיול של שעה וחצי בכפר חזרנו לתחנת האוטובוס.
ראינו במרחק קצר את אוטובוס מספר 21 בתחנה. הגענו כבר כשסגר את הדלתות. יש פעם בשעה אוטובוס והצלחנו לעלות. הגענו לבודהה.
250 מדרגות עד למרפסת הראשונה ועוד שתי מרפסות של 22 מדרגות ועוד 6 מדרגות לתחילת המסלול.
כשירדנו הלכנו במסלול שביל החוכמה. נחמד אך מוזנח.
כשחזרנו נכנסנו למקדש ובסיום לאיזור החנויות.
התור לאוטובוס 23 היה מאוד ארוך. שלושה אוטובוסים יצאו בזה אחר זה. אנחנו נאלצנו לחכות לאוטובוס הבא. בעיקרון יש אוטובוס כל 20 דקות.
נכנסנו למינוס בכרטיס של 2$. כשחזרנו לתחנה החזרנו את הכרטיס. קיבלנו את הפקדון פחות 9$ עמלה וקנינו כרטיס חזרה למלון. 20$ במקום 16% זו ההנחה לאוקטבוס.
14.11
ירדנו בשעה 7:00 לאכול. בשעה 8:00 הגיע ההסעה לקו הירוק לרכבת המהירה לשדה. 150 ₪ לזוג. נסיעה של כ40 דקות. הגענו לטרמינל 1 יותר מ3 שעות לפני הטיסה, שעדיין לא הופיע על המסכים. השדה גדול השער 19אז הוא די קרוב.
טיסה:
עלינו למטוס ישבנו כחצי שעה עד ההמראה. היה תור מטוסים לפנינו. טיסה של 9וחצי שעות עברה בסדר. נחתנו בזמן ושוב חיכינו כחצי שעה עד כניסה לשער. היה עומס. כשהגענו תור ארוך בכניסה לטיסות המשך. שוב לבידוק שתי פקידות שונות, בדקו את הדרכון וכרטיס עליה. מטרמינל F לטרמינל D הליכה של כ20 דקות. בסופו של דבר הגענו כ10 דקות לפני העליה למטוס. (קונקשן של שעתיים). עלינו למטוס קיבלנו מקומות לא שסימנו משום מה. טיסה קצרה של 4 שעות יוצאת ומגיעה בזמן. בקבלת המזודות ראינו ששמו לנו מנעול על אחת המזודות כנראה ברוסיה. לא ברור פשר הענין.