אמסטרדם יפה, נעימה וכיפית תמיד. ביקור באמסטרדם המשלב את הפסטיבל מעניק לחווית אמסטרדם נופך נוסף.
יצאנו יומיים לפני הפסטיבל בטיסת בוקר של אל על. לעיר נסענו ברכבת, למלון Sint Nicolaas. המלון נמצא במקום מרכזי, צוות נחמד, מומלץ. במהלך היום ובבוקר למחרת טיילנו בעיר. העיר לובשת חג בצבע כתום כמובן.
ב-26 בערב מתחיל הפסטיבל. ברחבי העיר במות, עליהן מופיעים זמרים שונים או תקליטנים. המוני תיירים והולנדים שמחים ורוקדים וכמויות אינסופיות של בירה נישתות.
למחרת בבוקר ה-27 נפרסים דוכנים או עמדות מכירה של משפחות ולא רק, ברחובות וב-Vondel Park וכמובן גם בפארקים אחרים.
מתנסים באתגרים שונים כמו קליעה של ביצה לחור
האוירה כייפית.
כמו רוב החוגגים גם אנחנו התלבשנו בצבעי כתום.
התעלות מלאות כלי שייט והצהלה גם על גבי כלי שייט אלו
אפילו הכלב לבוש בהתאם
בערב מתחלפת האוירה ואת שווקי הפשפשים שהיו בבוקר מחליפים רבבות החוגגים שמחים ולמרות שלא מעט שיכורים, הם נחמדים וכמובן לא מזיקים.
למחרת בבוקר, יום שישי, נסענו לאלקמאר. ביום שישי מתקיים שוק הגבינות. יצאנו ברכבת מהתחנה המרכזית נסיעה של כ40 דקות. ועוד כרבע שעה הליכה לשוק .
אחרי שמיצינו את שוק הגבינות טיילנו בין הדוכנים,
שטנו
טילנו ביו הרחובות הנעימים וחזרנו לאמסטרדם.
בכיכר הדאם ראינו שכנראה משהו יהיה גם בערב ואכן כשיצאנו לכיכר התברר שאנחנו עומדים להיות מצולמים עם המלך והמלכה בתמונה ברזולוציה מאוד גבוהה. עוד חוויה נחמדה. מצורף קישור. https://tag.gigapixel.nl/wa50/ ניתן לראות בברור כל אחד. גם אותנו.
למחרת נסענו ל:Keukenhofגני צבעוניים מדהים ביותר
ביום השישי לטיול היינו באמסטרדם ואני רוצה להמליץ על מקום מאוד מיוחד. אנדרטת הלוחמים היהודיים. מאוד מרשימה עשויה זכוכיות שבורות, השמיים משתקפים מהן ונראים גם כן שבורים. האומן שיצר את האנדרטה אמר שהזכוכיות השבורות משקפות את השמיים מעל אושוויץ, שמעולם לא היו שלמים.
בבוקר היום השביעי והאחרון לטיול, אפסנו את המזודות במלון ויצאנו לאדם היה יום גשום אבל בהחלט מהנה.
מי שמתכוון להיות באמסטרדם ביום המלך כדאי מאוד להזמין מקומות לינה במלונות מוקדם ככל האפשר.