מסלול הליכה: 1.5 ק״מ
מטרו: 1 צהוב - saint paul
אחת החוויות המהנות והמרגשות שהיו בחיי, זה להגיע לפריז לתקופה של 5 שבועות, לשכור דירה וללמוד פטיסרי. לעצמי.
למה? כי רציתי להגשים חלום.
וזה היה חלום.
בבוקר הלכתי לבית הספר, למדתי פטיסרי ובמשך הימים ובסופי שבוע, שוטטתי בעיר, בלעתי אותה, הכרתי פינות נסתרות, מקומות יפים, כיכרות קטנות ומלאות קסם וכמובן בולנג׳ריס ופטיסריס.
יש פטיסריס שפרצו דרך, שחרטו בתודעה מוצר מסויים, סגנון, טעם או מראה.
כאלה שהביאו שינוי לעולם המתוק הצרפתי ואני הייתי בעקבותיהם.
החלטתי לצאת לסיור מתוק מתוק כזה ברובע הכי עסוק בפריז, המארה.
מכיוון שהמארה היתה גם שכונה שגרו בה יהודים ויש בה עדיין, החלטתי לשלב את הקונדטוריות המיוחדות הללו ביחד עם ההסטוריה היהודית ברובע הזה.
Aux Merveilleux de Fred
הייחוד של פרד הוא המארוויליוז (הנהדרות) Merveilleux.
בעצם מדובר בשתי עוגיות מקרון שמודבקות זו לזו באמצעות קרם רך ובטעמים שונים.
עד כאן זה מקרון רגיל. בערך.
מכאן, לוקחים את המקרון ועוטפים אותו בקצפת עדינה ומתוקה, בוזקים עליו שבבי שקדים, קוקוס קלוי, שבבי שוקולד, פטל, פירורי מרנג בטעמים ובצבעים, אגוזי לוז קלויים ומבחר רב של טעמים נוספים.
המופלאות מצופות גרגרי אגוזים מקורמלים והסימן המסחרי של פרד.
כשנותנים ביס נמס כל הטוב הזה לתוך הפה ומותיר אותך בתוך ענק קטן של אושר.
פה יש גם בריושים נהדרים, עם שוקולד, עם מרנג שעשירים בחמאה ובביצים והבצק שלהם עדין, ריחני ומבושם.
עונג אמיתי.
מפרד אני פונה ימינה ובסמטאות הקטנות נכנסת למוזיאון השואה.
מוזיאון השואה – Shoah Memoria
מדובר במוזיאון קטן ואיכותי וצובט בלב.
יש פה אבטחה מטורפת, כמו כל מוסד יהודי בצרפת.
אחרי שעוברים את גלאי המתכות נתקלות העיניים בקירות המתכת הבוהקות, עליהם חרוטים, בכאב, שמות הנספים הצרפתים.
גם אוהל יזכור במקום, מזכיר את יד ושם שלנו.
במעבר חד אני פונה לנקודה המתוקה הבאה שלי.
פה ברחובות התנהלו קרבות עזים בתקופת המהפכה הצרפתית, סוסים שעטו, ראשים נערפו ועדיין יש שרידים קלים של מבנים מתקופה זו.
היום הרחובות שקטים וכמעט שאין בהם תיירים, רק חנויות עיצוב מקסימות.
וורסאי הקטנה במארה
המאפייה הזו ידועה בעיקר בשל הבגטים שלה, גם הפאלמיירים מצויינים (האוזניים הטעימות והקראנ׳ציות מבצק עלים מצופות תועפות סוכר קרמלי).
היא גם ידועה בשל מאפי הבוקר: קרוואסונים, לחמניות שוקולד, בריושים, מאפי תפוחי עץ או קינמון.
לקונדיטור פה יש תואר גבוה מאוד של מצויינות. MOF.
זהו התואר הגבוה ביותר שכל קונדיטור ואופה נכספים אליו והם משיגים אותו רק אחרי שעברו וועדות מחמירות, תקנים ואת שיפוט הציבור.
אחת לארבע שנים הם עומדים למבחן כדי לחדש את התואר היקר הזה.
מפה יוצאים ועולים למעלה לרחוב ריבולי, חוצים אותו והנה אנחנו מול אחד השוקולטיירים המפורסמים בכל צרפת כולה………...
להמשך קריאת הפוסט הכולל צילומים נוספים, המלצות ומפות יש ללחוץ על הלינק המצ״ב: