בבלוג שלי אספר על החלומות, התוכניות, התכנונים והמימוש של טיולים ומסלולים שבניתי וטיילתי ברחבי העולם. הכול כמובן מנקודת מבט אישית. בדרך כלל בן זוגי ואני נוסעים לבדנו, או עם זוג נוסף, לשבוע עד 10 ימים ליעד באירופה, שוכרים דירה או בקתה מאובזרת ועושים טיולי כוכב עם רכב שכור. לעיתים אנחנו מחליפים בתים עם אנשים ממדינות אחרות וזוכים להיכנס לעולמם ולסביבתם. כנ"ל הם. בפירוש אפשר ללמוד איך לעשות את זה הכי בטוח והכי נכון. זו גם צורת הטיול החסכונית ביותר. אתם מקבלים בית ואוטו ולפעמים גם כלב, ובתמורה נותנים בית ואוטו ולפעמים גם כלב. ככה אפשר לנצח את השיטה. התכנון העצמאי מאפשר לנו חופש מוחלט וחופשה אידיאלית. היינו כבר כמעט בכל אזור בצרפת, איטליה, שוויץ, אוסטריה ובמדינות נוספות. אנחנו אוהבים יותר מכול את צרפת, איטליה, קנדה ויפן. אני עיתונאית ועורכת, בן זוגי אדריכל ושנינו עצמאים בני 60+. יש לנו ביחד 5 ילדים, 9 נכדים ואנחנו גרים מזה 10 שנים בגבעת עדה - אזור מדהים בארץ, בעצם פרובאנס הישראלית. אנחנו מנסים לצאת פעם עד פעמיים בשנה לפחות, ליעד בחו"ל ונהנים הן מהטבע והן מהאנשים, מהתרבות ומהגסטרונומיה המקומית. בשבילנו טיול טוב הוא טיול שבו גם אוכלים טוב. החלטתי לשתף אתכם בטיולים שלנו, שהיו ושיהיו. למה? כי זו חוויה מלהיבה שאני מאחלת לכל אחד ואחת מכם. ואם הצלחתי לתרום במשהו לחיים טובים יותר - דייני.. בנוסף, אשתדל לתת קצת טיפים לטיולים מוצלחים יותר, חסכוניים יותר ומעניינים יותר. במהרה תגלו שטיולים הם לא רק wishful thinking. הם בפירוש גם Tripful Thinking בהנאה רבה לכם ולי, זהבה

צפון יוון - רשמי מסע, מסקנות והמלצות

תמונה ראשית עבור: צפון יוון - רשמי מסע, מסקנות והמלצות
מנזרי מטאורה - פלא קסום של מבנים על גבי מצוקים מדהימים

יצאנו ב-16.9 מהארץ אחרי גל האבק הגדול, בטמפרטורה של 34 מעלות סלציוס. הגענו לסלוניקי ובמשך כ-5 ימים ליוו אותנו טמפרטורות של 36-38 מעלות סלציוס. בהחלט לא פיקניק. בהחלט פגם בהנאה מהטיול.

ובכל זאת, מסלוניקי נסענו למפלי אדסה המרשימים ומשם המשכנו לאזור אגמי פרספה - אזור שיכול לעניין חובבי ביצות ועופות מים. ישנו בכפר יפה = אגיוס ג'רמנוס ובערב התוודענו לראשונה לסופלאקי (שיפודי עוף, במקרה שלי). היה טעים. גם הסלט היווני היה לא רע ומאותו ערב הוא ליווה אותנו לכל אורך הטיול: עגבניות חתוכות גס, פלפל ירוק, בצל לבן חי ועל כל זה גבינת פטה ושמן זית.

למחרת שמנו פעמינו לכיוון הרי הפינדוס וכפרי הזגוריה. בדרך עצרנו בקסטוריה - עיר הפרוות, שנראית בערך כמו טבריה. רק שטבריה יותר יפה... מיהרנו להגיע לכפרי הצפחה של זגוריה ובדרך עוד הספקנו לצפות על קניון ויקוס העצום מהכפר ויקוס.

בכפר בו לנו - פפינגו- היה נעים ונחמד בלילה. ביום היה חםםםםםם. מסעדת אסטרה הנפלאה ובסוף הארוחה התכבדנו במה שהפך לשבועיים אחרי חזרתנו הביתה לקינוח המועדף - יוגורט יווני עם דבש מקומי. מעדן.

הדרך למיקרו פפיגו עברה דרך גבי מים ובריכות חמודות ויער של אבני צפחה מונחות בשכבות זו על גבי זו. משם חזרה לאריסטי, ביקור בגשרי האבן היפים של קיפוי, מונודנדרי ועוד תצפית על קניון ויקוס, הכפר מטצובו- ואנחנו בקסטראקי - עיירה שיושבת מול מצוקי המטאורה שרק בשבילם היה שווה כל הטיול שלנו. מרפסת החדר שלנו השקיפה מקרוב על המצוקים - וואוו. בערב נסענו לראות את השקיעה מעל הרי ומנזרי מטאורה. מאות צלמים טיפסו כיעלים על כל גבעה וסלע וצילמו מכל זווית. גם אנחנו...

למחרת בבוקר יצאנו להתרשם מקרוב מהמנזרים. כמה יפה!! וכמה צפוף! תורים ארוכים ארוכים הביאו אותנו לבקר במנזר הנשים דווקא. מה שמרשים באזור בעיקר זה ה"ממול". מול המצוקים והמנזרים התלויים אתה פשוט נשאר פעור פה.

המשכנו לכיוון חצי האי פיליון בדרך ארוכה, משעממת ומוזנחת (המצב הכלכלי ניכר בכל פינה של יוון).

בדרך עצרנו קצת אחרי העיר הגדולה של חצי האי - וולוס, בכפר לחוף הים ואכלנו קלמארי. 38 מעלות סלציוס אבל הבריזה...

משם עלינו לפסגה וירדנו לצד המזרחי של פיליון - זה הצד המועדף והיפה יותר, לכיוון המלון שלנו ששכן בקרבת חוף מילופוטמוס. איזה יופי!!! החום הגדול דחף אותנו לכיוון פיסת החוף הפרטית של המלון - כולה סלעים וזיזים עם סולם ברזל שהוריד אותנו למים בעומק הרבה מטרים, והופ - איזה כיףףףף

עוד לא הספקנו להתאושש מהרחצה והשמים התקדרו, וגשם עז ניתך כל הלילה...ובשלושת הימים הבאים באי.. כן, אתם יכולים לקרוא לזה bad luck אני קוראת לזה סתם נאחס... אבל המלון היה מדהים (Faros למי שמתעניין), האוכל היה ביתי וטוב ויצאנו לטיולים גם בגשם.. אז מה?? עדיף גשם על 38 מעלות סלציוס. לא? נסענו לחוף דאמוחרי המהמם, העיירה טסגרגדה, הכפרים קיסוס, זגורה, פורטריה ומקריניצה.. אני בטוחה שבימים שמשיים הם יפים פי כמה, אבל גם הגשם השרה עליהם קסם משלו.

נפרדנו מפיליון ובגלל הגשם מיהרנו לכיוון סלוניקי. הצטערנו שלא הקדשנו לה עוד יום יומיים. לדעתנו עיר מקסימה, עם אופי והרבה הסטוריה, עליזה ומלאת חיים ועליצות.

חזרנו הביתה עייפים אחרי עיכוב של 12 שעות בגלל שטפונות.. ככה זה.... אבל זו בהחלט הייתה, כמו שאומרים הילדים, חוויה!!!

מסקנות והמלצות:

1. יוון - רק עד אמצע אפריל ורק מאמצע אוקטובר. כמו בארץ.

2. טיסה ישירה בלבד.

3. אל תעשו חבילה בחברת הסלולר שלכם. עדיף כרטיס סים מקומי ותוכנת ניווט לא אינטרנטית. דוגמת sygic. מעולה.

4. אל תסמכו יותר מידי על ספרי התיירות. תשאלו מי שהיה ואתם סומכים עליו.

זהו, טיול נעים.

אם אתם רוצים המלצות על מלונות ומסעדות. מוזמנים לתקשר...

תמונת הפרופיל של זהבה דברת
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של זהבה דברת