בבלוג שלי אספר על החלומות, התוכניות, התכנונים והמימוש של טיולים ומסלולים שבניתי וטיילתי ברחבי העולם. הכול כמובן מנקודת מבט אישית. בדרך כלל בן זוגי ואני נוסעים לבדנו, או עם זוג נוסף, לשבוע עד 10 ימים ליעד באירופה, שוכרים דירה או בקתה מאובזרת ועושים טיולי כוכב עם רכב שכור. לעיתים אנחנו מחליפים בתים עם אנשים ממדינות אחרות וזוכים להיכנס לעולמם ולסביבתם. כנ"ל הם. בפירוש אפשר ללמוד איך לעשות את זה הכי בטוח והכי נכון. זו גם צורת הטיול החסכונית ביותר. אתם מקבלים בית ואוטו ולפעמים גם כלב, ובתמורה נותנים בית ואוטו ולפעמים גם כלב. ככה אפשר לנצח את השיטה. התכנון העצמאי מאפשר לנו חופש מוחלט וחופשה אידיאלית. היינו כבר כמעט בכל אזור בצרפת, איטליה, שוויץ, אוסטריה ובמדינות נוספות. אנחנו אוהבים יותר מכול את צרפת, איטליה, קנדה ויפן. אני עיתונאית ועורכת, בן זוגי אדריכל ושנינו עצמאים בני 60+. יש לנו ביחד 5 ילדים, 9 נכדים ואנחנו גרים מזה 10 שנים בגבעת עדה - אזור מדהים בארץ, בעצם פרובאנס הישראלית. אנחנו מנסים לצאת פעם עד פעמיים בשנה לפחות, ליעד בחו"ל ונהנים הן מהטבע והן מהאנשים, מהתרבות ומהגסטרונומיה המקומית. בשבילנו טיול טוב הוא טיול שבו גם אוכלים טוב. החלטתי לשתף אתכם בטיולים שלנו, שהיו ושיהיו. למה? כי זו חוויה מלהיבה שאני מאחלת לכל אחד ואחת מכם. ואם הצלחתי לתרום במשהו לחיים טובים יותר - דייני.. בנוסף, אשתדל לתת קצת טיפים לטיולים מוצלחים יותר, חסכוניים יותר ומעניינים יותר. במהרה תגלו שטיולים הם לא רק wishful thinking. הם בפירוש גם Tripful Thinking בהנאה רבה לכם ולי, זהבה

חלק שלישי - צפון מערב ארה"ב - אולימפיק נשיונל פארק וסיאטל

חלק שלישי -; צפון מערב ארה"ב -; אולימפיק נשיונל פארק וסיאטל
(22.6-29.6)
פרק א': ערפילים באולימפיק נשיונל פארק
ביום רביעי -; 22.6, לקחנו את המעבורת מויקטוריה שבקנדה לפורט אנג'לס בארה"ב. עברנו בדיקת דרכונים בצד הקנדי והדרכון הוחתם. ההפלגה נמשכה 90 דקות וככל שהתקרבנו לארה"ב יכולה לראות את ראשו המבצבץ של הר אולימפיה, במרכזו של הפארק אליו שמנו פנינו -; אולימפיק נשיונל פארק.
נחתנו בפורט אנג'לס (לא עיר ששווה לשהות בה) ופנינו מערבה לכיוון האטרקציות המרכזיות של הפארק. עצרנו באגם קרסנט ואכלנו יופי של ארוחת צהריים ב- Lake crescent lodge .שני לילות ישנו ב- Misty valley inn-; B&B (חוויתי בשל אופייה של בעלת הבית רייצ'ל שלא תחוס על קיבתכם ותאביס אתכם בארוחות בוקר "מפוצצות" תרתי משמע), ליד העיירה פורקס ומשם יצאנו ל- Hoh Rain Forest- יער גשם לח ומעניין בעיבורו של הפארק וטיילנו בשביל Hall of Mosses.
יער הגשם HOHיער הגשם HOH

מובן שביקרנו גם בחופים הערפיליים של האוקיינוס השקט ובהם Ruby Beach היפה. מזג האוויר היה סגרירי משהו והרוחות סערו -; בהחלט מתאים לטיול על חוף ים סחוף עצים. כן, גם כאן היו גזעי עצים לבנים שרועים על החופים. אם נשווה את חופי פסיפיק רים בקנדה לחופים שכאן -; חופי קנדה "לוקחים" את התחרות בענק. אם אתם חייבים לבחור ביניהם, לכו על פסיפיק רים וותרו על אולימפיק נשיונל פארק. את צמחיית יערות הגשם אפשר לראות גם בקנדה.
 חוף באולימפיק נשיונל פארקחוף באולימפיק נשיונל פארקחוף באולימפיק נשיונל פארק

העיירה פורקס (Forks) היא "חור" אמיתי -; רחוב אחד ארוך ארוך עם כמה מסעדות. "תהילתה" באה לה מסדרת סרטי הערפדים "דמדומים" שמבוססת על ספריה של סטפני מאייר. פורקס מככבת בסדרה ובעקבותיה היא הפכה לאתר עלייה לרגל למעריצים.
למחרת נסענו מזרחה לכיוון פורט אנג'לס והעפלנו ל- Hurricane Ridge -; אתר מומלץ בלב השמורה. אבל הקור והשלג שעוד לא נמס בפסגה מנעו מאתנו טיולים רגליים באזור. המשכנו לעיירה פורט טאונסנד שהייתה הפתעה נפלאה. הרחובות השקטים שלחוף האוקינוס, הבתים הויקטוריאנים והנמל היפה. השקיעה השלווה והאוכל הטוב, כמו גם שוק האיכרים שהתקיים למחרת בבוקר היו כיף של ממש. את הלילה העברנו ב-B&B נפלא בשםthornton house.

פורט טאונסנד
B&B בפורט טאונסנדהחוף בפורט טאונסנד
פרק ב': נהנים בסיאטל
סיאטל היא עיר יפהפיה. הגענו אליה במעבורת מ- Bainbridge Iland בשבת, ולאחר הפלגה של 35 דקות, כשמעל מלווים אותנו אלבטרוסים ושחפים, עגנו בעיר. שלושה לילות ושלושה ימים "חרשנו" את העיר: ביקרנו כמובן ב- Pike Market ובדוכן הדגים המפורסם שבו, אכלנו נקניקיות מעולות שמיוצרות במקום ב- Uli's Famous Sausage, נסענו במונורייל (רכבת עילית שנוסעת על פס אחד) ממחט החלל לדאון טאון ובחזרה וטיילנו בטיילת וברציפים, בבתים הצפים של אגם יוניון, בסכרים המפרידים בין אגם יוניון והאוקינוס- שם גם היינו עדים למאמציהם הבלתי נלאים של הסלמונים הבוגרים לזנק במעלה הזרם בדרכם חזרה למקום בו נולדו בנהר. גילינו שכונות מעניינות מאוד שמצויות בתהליך של התחדשות ובהן Balard, Fremont ו- capitol Hill- שבה גם שכרנו דירה מדהימה ומודרנית ב- Harrison Modern.

סיאטל
סיאטלהדירה בסיאטלדוכן דגים ב- PIKE MARKET

בעיר סיאטל מבחר מרשים של מוזיאונים ומסעדות, אטרקציות וגנים. אם בא לכם גם לעשות קניות -; ובזול, אני ממליצה לנסוע צפונה על כביש 5 לכיוון וונקובר. 30 דקות מסיאטל נמצאת העיירה Marsyville ולידה מרכז חנויות האאוטלט הגדול ביותר באזור - Seattle Premium Outlets -; Tulalip, עם 100 חנויות של המותגים המובילים בעולם בהנחות ענק. שווה!!!
המשכנו צפונה לכיוון ונקובר ומשם טסנו לקלגרי- מקום המוצא לטיול שלנו להרי הרוקי הקנדיים. ועל כך יסופר בחלק הרביעי.

תמונת הפרופיל של זהבה דברת
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של זהבה דברת