7.11.2010

היום סוף סוף חגגנו לנועם יום הולדת. הזמנתי אתמול עוגה ב-20 דולר והיום אספנו אותה. עוגה עגולה ענקית וגבוהה מקושטת בפרחי קצפת. אן הגיעה כבר בשלוש וראתה אותי מנפחת בלונים, לקחה את כל הבלונים וחזרה אחרי כמה דקות עם 50 בלונים מנופחים קשורים בחוט והחלה בקישוט הסלון. עשינו יחצנות ליום ההולדת בארוחת הבוקר, הגיעו הילדים, חלקם הגיעו בארבע ולחלקם היינו צריכים לקרוא מבחוץ. ערכנו שולחם עם ממתקים, שתיה והעוגה כמובן. אן והאחיינית שלה מאוד התפלאו שאין זיקוקים ואביזרי פירוטכניקה. היה מאוד נחמד, הרמנו אותו על כסא (לא עושים את זה כאן), שרנו והוא כיבה את הנרות, אך היתה חסרה איזושהי התלהבות, איזו פתיחות ואושר של ילדים. משהו היה עצור. לא היה חשמל בכל האזור מהבוקר ולכן לא יכולתי לשים מוזיקה וגם לא להטעין את הבטריות של המצלמה, אז אין לי תמונות (חבל מאוד מאוד). חילקנו את העוגה, וכשמזגנו שתיה שאלו אותנו כל מיני שכנות שהגיעו אם אין קרח (אנחנו כמובן לא נוגעים בקרח). ש' מייד הלך לאיש הקרח להביא שקית ענקית של פתיתי קרח. כולם יצאו די מהר בלי לגעת בממתקים אלא אכלו רק מהעוגה, זה היה לי מאוד מוזר. אפילו כשהצעתי לשכנה לון (שהיא כמו האמא השכונתית: מתחילים לשחק קלפים כשהיא מגיעה, היא זו שחוטפת את נתנאל ועושה איתו סיבוב והיום אני כבר לגמרי מרשה לה, היא זו שבודקת בערב אם הדלת שלי נעולה...) - בננות מטוגנות היא סירבה בנימוס. אבל - שלחתי את נועם ועומרי עם קערות לעשות סיבוב בשכונה ואז החלה התקהלות סביבם בשולחן ארוחת הבוקר ובמכולת. סביב הכיבוד והשתיה ישבו מבוגרים (לון ופאו, אשת ארוחת הבוקר, קבוצת הנערים השכונתית (בני 18-20 שיושבים הרבה בשולחן) וילדים וכולם צחקו ואכלו. שרנו לנועם יום הולדת שמח, עומרי ישב מחובק עם פאו ונועם ועומרי לימדו את כולם לעשות לחיים עם השתיה וכולם אמרו לחיים ומאוד צחקו מהמנהג. סוף סוף משהו השתחרר והרגשתי חגיגה אמיתית.
החל מהבוקר יש לנו אופנוע, 125 סמ"ק חצי אוטומטי, שאני נוסעת עליו בקרטוע וצריכה עוד להתאמן. שכרנו אותו ב 40 דולר לחודש. ש' בינתיים מפחד לעלות עליו, יש לו קטע עם שווי המשקל ועם אופנועים.
והדבר הכי משמעותי – אני כותבת עכשיו במיטה ליד נועם שנרדם בפעם הראשונה בחייו ללא מוצץ. זה היה הסיכום, ועכשיו זה בכפייה – בגיל 6 הוא מפסיק. הוא קיבל הארכה מתאריך יום ההולדת עד למסיבת יום ההולדת. עברה עלינו עכשיו שעה ומשהו של יללות, צעקות וקללות, אבל כמו שהוא הפסיק לינוק, הפסיק לגעת לי בבטן ועוד כל מני דברים, גם מזה הוא ייגמל בגבורה. הוא רק צריך הורים שיאמינו שהוא יכול, נכון?
עכשיו התחיל לרדת גשם, למרות שרשמית עונת המונסון הסתיימה לאחר חודש אוקטובר גשום בצורה לא אופיינית. גם הים היום היה צלול יותר, ואפשר היה לראות להקות דגים קטנות וסרטנים לבנים שמתחפרים בחול. נועם שם משקפת ועשה צלילות.

תמונת הפרופיל של אליה צוקר
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אליה צוקר

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לקמבודיה

לפני שעתיים
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב לאייטם המלא
בזמן שאחרות מבטלות: זאת חברת התעופה הזרה שממשיכה לטוס לישראל למרות המצב
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב לאייטם המלא
בורחת מישראל: חברת התעופה הראשונה להודיע על ביטול טיסות בעקבות המצב
עדכונים חשובים לנוסעים לגבי טיסות אל על עקב ההסלמה במצב הבטחוני לאייטם המלא
עדכונים חשובים לנוסעים לגבי טיסות אל על עקב ההסלמה במצב הבטחוני
עקב המצב הבטחוני: עדכונים על טיסות אייר חיפה נכון ליום שני 8 ביוני לאייטם המלא
עקב המצב הבטחוני: עדכונים על טיסות אייר חיפה נכון ליום שני 8 ביוני
הפיליפינים מתקרבים לעולם: חברת התעופה הוותיקה באסיה מצטרפת לברית הגלובלית לאייטם המלא
הפיליפינים מתקרבים לעולם: חברת התעופה הוותיקה באסיה מצטרפת לברית הגלובלית
מחפשים יעד זול לקיץ? הטיסות לבירה האירופית חוזרות בדיוק בזמן לחגיגה הכי גדולה בעיר לאייטם המלא
בפעם השנייה ברציפות: המדינה האהובה על הישראלים שוב נבחרה ליעד הטוב בעולם לאייטם המלא
בפעם השנייה ברציפות: המדינה האהובה על הישראלים שוב נבחרה ליעד הטוב בעולם
מסי על הזנב ורונאלדו באוויר: המטוסים של מונדיאל 2026 לאייטם המלא
מסי על הזנב ורונאלדו באוויר: המטוסים של מונדיאל 2026
דווקא בשיא עונת התיירות: האי היווני המבוקש נכנס למצב חירום עקב מחסור מים לאייטם המלא
דווקא בשיא עונת התיירות: האי היווני המבוקש נכנס למצב חירום עקב מחסור מים