אמרו שנעשה ״קניוניג״ בחיים לא שמעתי על המונח הזה , אמרתי אולי איזה קניון ב- present progressive. מסתבר שממש לא, מדובר במונח טיילים מכובד.
המונח קניונינג מתאר טיול בנחל קניוני שלרוב מאופיין במצוקים צרים ומעבר מכשולים תוך שימוש במגוון טכניקות כמו גלישה (סנפלינג), שחיה , אומגה, קפיצות וטיפוס. מסלולי הקניונינג יכולים להיות יבשים או רטובים, כמו שמסבירים מאוד יפה באתר של רדיוס.
אנחנו עשינו מסלול של 3 קמ רטוב וקר מאוד. המים במסלול מגיעים מהרי הג׳ורה המושלגים. המסלול שלנו כלל ברובו קפיצות מגבהים שונים, אולי פעם אחת מישהו עשה גם סנפלינג קטן כדי להמנע מהקפיצה, מסלול מאתגר למיטיב לכת. האתגר הראשון היה להתלבש… ניסנו להכנס ל - Wetsuit בעובי 3 מ״מ, לא היה קל , החליפה ככ צמודה שרואים דרכה את הסטייק שאכלת בערב הקודם . קיבלנו גרביים מיוחדות שנכנסו אך בקושי לנעליים והתגלו כאפקטיבית מאוד בהגנה מפני קור המים. ברגע שחודרים מים קפואים לחליפה , חום הגוף מחמם את המים הכלואים בחליפה וכך נוצרת שכבת בידוד, קסדה ורתמה שמאפשרת לנו לאבטח את עצמינו אם יש צורך, ויאללה לדרך.. לא הרשו לנו לצאת עם כלום עלינו. יצאנו רק כשהחליפה לגופינו, משקפי ראיה אם יש, נכנסים לחליפה בכל קפיצה ואם רוצים מצלמה חייב בתיק עמיד במיים וגם בתוך החליפה.
דויד, סטפן והובר- היו צוות צרפתי מקצועי שליווה אותנו והדריך אותנו לאורך המסלול. דויד פתח ואמר שזו הפעם הראשונה שלו אבל הוא צפה במסלול ביוטיוב וראה שהוא מאוד קל😂. יצאנו לדרך רגועים.. נעזרנו בחבל מסכן כאילו שחיינו תלויים בו לרדת מהגשר, והגענו לנהר. המדריך טבל את עצמו במים הקרים בשלולית הראשונה ואנחנו אחריו כדי להתרגל למים, אז זהו שלא... בפועל בלתי אפשרי היה להתרגל למים, כל פעם שקפצתי, או החלקתי לתוכם חטפתי שוק תרמי מחודש. בקפיצה הראשונה היו מחיאות כפיים, קריאות עידוד אחרי ״הטבילה הראשונה״ כבר הבנו את הרעיון. הסלעים היו חלקלקים והייתי שמחה לומר שדילגנו כמו סלמנדרות (🤷♀️) אבל לצערי הרבצתי שם כמה החלקות על טוסיק מרופד, למערכת האקולוגית שלום.
היתה אלטרטיבה לעקוף את המכשול דרך הגדה או לשחות את המעבר מבלי לקפוץ אותו. הקפיצה האחרונה היתה מגובה של 10 מטר , אני הגבלתי את הקפיצות שלי לגובה עד 3 מ׳ אני לא ככ בעד שהאיברים הפנימים שלי יעופפו בגוף ולא ישארו מקובעים במקומם. מי שקפץ קיבל מחיאות כפיים סוערות על זה שנשאר בחיים. לבעלי הלב החלש הוצעה אלטרנטיבה להעזר בחבל, לרדת טיפה ולקפוץ מגובה של 5 מטר. האמיצים ביותר נותרו לצפות. בחזור, עברנו לגדה והתחלנו במסע על היבשה חזרה לנקודת המוצא. היינו צריכים לקלף את החלק העליון של החליפה כדי לא למות מחום. התאחדנו בשלב מסוים עם הקופצים שטיפסו מלמטה וחזרנו. חוויה בלתי נשכחת ...