חצי שעת נסיעה מאמסטרדם צפונה תמצאו את עצמכם בפולדר ההולנדי. האזור שהיה בעבר ביצתי ויובש במאה ה-17 במטרה ליצור אזורי מגורים וחקלאות.
הנוף - מישור עד האופק. תעלות מים צרות חורצות את הפולדר לאורכו ולרוחבו ויוצרות פאזל ויזואלי מנוקד בטחנות הרוח המוכרות מציורי המאסטרים. וכמובן, הפרות ההולנדיות הרועות באחו.
האווירה - כפרית ופסטורלית. רק רחש הרוח וסיבוב כנפי טחנות הרוח נשמע.
הצבעים - ירוק של אחו, כחול של שמים ומים, ופרות בשחור ולבן.
נדמה לי שזה מספיק כדי לעורר בכל אחד רצון לבלות שם ובכל זאת, יש בו בפולדר אפילו יותר מזה - הפולדר הוא תמצית התרבות ההולנדית - חיה ותן לחיות, עבודה קשה למען מטרה משותפת וכושר יצירה.
***
בראיון עם קייס ההולנדי, אשר נולד, גדל וחונך באזור הזה, הוא מספר לי על ילדותו בחווה בפולדר.
***
בפוסט המלא אמליץ על בילוי של יומיים באחד האזורים היפים בהולנד. טעימה מהתרבות ההולנדית על מגוון אופנותיה.
על מנת לא לפספס את שוק הגבינות אמליץ להגיע לאזור לימים חמישי ושישי או לימים שני ושלישי, בו מתקיים שוק קטן יותר בשעות הערב. ניתן, כמובן, לשנות את סדר הימים בהתאם לתוכניותיכם.
כל הכתובות והקישורים יופיעו בסוף הפוסט כמו גם המלצות שוות למקומות לינה שונים ומיוחדים באזור.
בסוף הפוסט מצורפים גם קישורים לשתי מפות אינטראקטיביות המכילות את כל המקומות המוזכרים כאן.
כל התמונות הן שלי וצולמו בחורף. בעונת הקיץ צפויים לכם שמים כחולים (לרוב) וצבעים קיציים.