מסלולי הליכה קצרים
באיסלנד מסלולי הליכה קצרים רבים (עד יום הליכה אחד). קיימים מסלולים מתויירים יותר וכאלה שפחות. בחלק מהמסלולים תמצאו עצמכם הולכים לבד לגמרי וזה בהחלט חוויה נהדרת. בחלק אתם הולכים בשיירה ארוכה של תיירים. פחות כיף.
אפרט כאן מספר מסלולים שהלכתי בעצמי וחלק שהלכה ענת ידידתי. שכתבה בלוג נהדר על טיול מלא באיסלנד. ברוב המקומות המסלולים מסומנים במקלות שהקצה שלהם צבוע בצבעים שונים.
רוב המסלולים כאן אינם מצריכים רכב המתאים לכבישי f. יש מעט שכן אבל הם מיעוט
כאמור הבלוג איננו מתאר את כל האטרקציות באי. למשל מעיינות חמים,מפלים וחיות בר באי אותם תוכלו לראות בבלוגים אחרים- מפלים-מעיינות -חיות בר או בתאור הכללי שכתבתי על טיול עצמאי באי- איסלנד למתחילים
יש מסלולים בעיקר הפנימיים שהכניסה אליהם בעיקר בקיץ אבל רוב המסלולים שתארתי כאן נמצאים כאמור לאורך כביש 1 ולכן ברובם הם פתוחים גם ביתר ימות השנה כמובן כפוף לתנאי מזג האוויר שגם בקיץ יכולים ליהיות מאוד בעיתיים. מוזמנים להוסיף עוד במידה ותרצו.
המסלולים לאורך כביש מס 1 נגד כיוון השעוi
מצורפת מפה עם רוב האתרים.(אין כאן את כל האתרים באי)במקומות שרואים במפה את האות P סימן שיש מסלול הליכה קצר
הגשר מעל הלוחות הטקטונים- Bridge America - Europe
ממש ליד שדה התעופה ליד כביש 425 שיוצא מהכביש בין שדה התעופה לרייקיאוויק נמצא מסלול קצר ומרשים בו ניתן לעבור מעל הבקע בין הלוחות הטקטונים של איסלנד
לא רחוק משם נמצא אתר צוקים יפה (ליד המגדלור ואתר גאוטרמי מרשים) בו מספר מסלולי הליכה אל ראש הצוק ולאורך החוף
שם המקום Valahnúkamöl
ליד החניה יש שלט המסביר את שהתרחש כאן וגם סיפור ופסל על ציפור שנכחדה- מצורף אתר המקום
מסלול הליכה למעיינות החמים ליד Hveragerði
המסלול יוצא מהחניה ועולה לרמה יפה בה הולכים עד הגעה לנחל מעיינות חמים. אורכו של המסלול ב3 ק”מ שבסיומו הדובדבן הוא המעיינות החמים
מצרף לינק לחניה של תחילת המסלול-Reykjadalur Hot Spring Thermal River
לא לשכוח להביא בגד ים. לאורך הבריכות מסלול עץ עם פינות החלפת בגדים וככול שממשיכים איתם המים חמים יותר. מצאו טמפ נוחה לכם ותהנו
מסלול המתחיל ממפל Gluggafoss-also called Merkjárfoss
חונים ליד המפל והולכים אליו במסלול קצר מצידו השמאלי.
לאחר ההתבוננות במפל חוצים גשר קטן שחוצה ימינה ומתחילים בטיפוס לעבר הרכס שממנו מגיע המפל. הטיפוס לא קל אבל שווה בהחלט. מפלים נגלים ככול שעולים יותר גבוה. לבסוף לאחר כחצי שעה טיפוס מגעים אל הרכס
מסלול נוסף נמצא באיזור מעגל הזהב והוא נמצא בשמורת Þingvellir National Park
חונים בחניה המזרחית של השמורה והולכים ממנה כ20 דקות לכול כיוון בין הלוחות הטקטונים על דק עץ עד המפל ששמו Öxarárfoss
מסלול להמפל הכחול-Bruarfoss
מסלול נחמד ופרס בסופו. בדרך עוברים עוד שני מפלים קטנים וכחולים.3.5 ק"מ הליכה מהחניון למפל אחד היפים באי
חונים במפגש נחל כביש והולכים לאורך הנחל בשביל הולכי רגל מסודר. ב2023 נפתחה בתשלום חניה מערבית לנחל לא רחוק מהמפל. אני עדיין מליץ ללכת את הנתיב שצינתי
מסלולי הליכה יפים מאוד בעמק מעשן מלא גשרים ומדרגות עץ המקלים על ההליכה. במקום מספר מסלולים אבל ניתן גם לטייל בעמק כשעה ובהחלט להתרשם מהנופים. אל המקום ניתן להגיע רק עם רכב גבוה המתאים לדרכי F
כשעתיים נסיעה מגייזר בדרך F35 שממנה יוצאים לדרך F347
מסלול Gjáin
מספר מפלים יפים כשבינהם מסלול הליכה יפה. ניתן לחנות במספר חניות לאורך דרך העפר. אני חניתי בחניה הראשונה ממערב כשהגעתי עם דרך 327 והלכתי הלוך וחזור בין המפלים. כשעה סיבוב נהדר
מומלץ לעלות מעל העמק ולראות את מכלול המפלים כולו
ממליץ לחזור בחזרה לכיוון מערב ולא להמשיך עם הרכב מזרחה. הדרך מזרחה קשה יותר לרכב
חונים בחניה בסוף דרך עפר קופצנית היוצאת מכביש מס 32 ומשם יוצא מסלול קצר לתצפית על זוג מפלים מרשים. מהתצפית ניתן להמשיך מערבה לאורך המצוק ולרדת לקניון ולראות את המפל מלמטה. כשעת הליכה
מסלול הליכה באי וויסטמנייר
המסלול מתחיל מנקודת הירידה מהמעבורת. משם הולכים תוך כדי עקיפת הנמל לנקודה ממנה מתחיל המסלול. במקום שלט המתאר את המסלול
המסלול מתחיל בעליה בסולמות ומדרגות ובהמשך בשביל עד הפסגה(280 מטר) ממנה תצפית מרהיבה על כל האי. זו הנקודה הגבוהה ביותר באי
לאורך המסלול ניתן לראות פאפינים בתעופתם. אחד נחמד במיוחד נעמד לידי בתנוחת דוגמנות
מסלול 26 המפלים
המסלול מתחיל ממפל סקוגפוס שמו של המסלול Fimmvörðuháls Hike
לאחר הטיפוס במדרגות ליד המפל בתחילת הדרך הולכים לאורך הנחל ועוברים מפלים רבים ומרהיבים.
הלכתי 5 ק”מ עד לרמה שם נמצא השלט המצורף. המסלול המומלץ במידה ולא הולכים עד הבקתה הוא של 7.5 ק”מ בערך עד הגשר. המסלול נהדר ובמזג אוויר טוב גם רואים את הקרחון הקרוב בהחלט תמונה נהדרת.
לקח לי שלוש שעות בהליכה נינוחה ועצירה בכל מפל בדרך. בחזרה לקח לי שעתים
מסלול קצר למעיין חם ליד סקוגר
מעיין חם הראשון שהפכו לברכה-שם המקום Seljavallalaug Swimming Pool. נכנסים בכביש 242 בחלקו המערבי ונוסעים צפונה וכשהכביש פונה מזרחה ממשיכים צפונה על שביל עפר עד הסוף. חונים שם והולכים 10 דקות לברכה
מסלול למפל נחמד ליד סקוגר
מפל יפה נוסף נמצא ממש ליד מפל סקוגפוס ושמו Kvernufoss waterfall
גם במפל זה ניתן לעבור מאחוריו
השביל למפל יוצא ממוזיאון סקוגר ולאחר 10 דקות הליכה מגעים אליו
מסלולי הליכה יומים בשמורת Landmannalaugar
מכיוון שהלכתי את הטרק כולו לא עשיתי מסלול יומי במקום- לינק לטרק כולו
אני ממליץ בחום על המסלול היומי בשמורה כפי שענת עשתה-ראו לינק לתאור המסלול
קיימים מסלולי הלכה נהדרים גם בקצהו השני של הטרק בשמורת פורסמרוק. בהחלט מומלץ לבלות שם יום
השמורה נפתחת בסוף יוני ונסגרת באמצע ספטמבר. התחבורה הציבורית מסתיימת בתחילת ספטמבר והבקתות בשמורה נסגרות במחצית ספטמבר. תתעדכנו באתר השמורה.
מסלולים בשמורת Þórsmörk
אני מצרף לינק למסלולים בשמורה.אני הלכתי חלק קטן מהם בסיום טרק שמסתיים שם
בהחלט שווה להקדיש יום או יומיים אם זמנכם בידכם. ממלץ להגיע בתחבורה ציבורית ולא ברכבכם. מעברי מים גבוהים יסכנו אותכם.
האוטובוסים מפסיקים לנסוע לשמורה בתחילת ספטמבר. תתעדכנו באתרי החברות
קרחון Sólheimajökull
מכביש 1 יוצא כביש קצר מס 221 לאחר חמש דקות נסיעה מגעים לחניה ממנה יוצא שביל לקרחון
10 דקות הליכה ורואים את אתר
ניתן לרדת לבריכה ולגעת במים. מקפיא
חוף המטוס- Solheimasandur Plane Wreck
קצת אחרי הכניסה לכביש 221 לקרחון תראו דרומית לכביש חניה ובה הרבה מכוניות. משם הולכים 3 ק”מ לשרידי מטוס. משום מה זה הפך לאטרקציה וגם כאן כלות מצטלמות
מסלולי הליכה בשמורת PAKGIL
שעה נסיעה מויק נמצאת שמורה נהדרת בה מספר מסלולי הליכה היוצאים מחנית השמורה. הדרך למקום אינה דרך F אבל אני ממליץ לבוא עם רכב גבוה בלבד.
מסלול הליכה בקניון השחור Fjaðrárgljúfur
הקניון השחור הוא אחד המקומות המפורסמים באי לאחר שגסטין ביבר צילם שם קליף לשיר שלו
לאחרונה סידרו אותו המקומיים וסימנו את השביל. בכל מקום מבקשים לא לרדת מהשביל לטובת שימור הטבע. לוקח 15 דקות להשלים כיוון אחד תוך כדי עליה קלה עד המפל בסופו של המסלול
מסלול מפל Systrafoss
אני מצרף לינק להסבר מצויין של ענת על המסלול. חונים ליד המפל ומשם יוצא מסלול מעגלי שעולה על הרכס ליד המפל וממשיך ליד אגם יפה וחוזר דרך רצפת הכנסיה העתיקה
מסלול צוק הגמדים
המסלול הבא נמצא על הכביש 1 לא רחוק מהמקום הקודם.משם ניתן גם לראות את מפל Foss a Sidu ונראה הייטב מאתר יפה על אם הדרך Dverghamrar
חונים בחניה המסודרת והולכים הליכה קצרה בשביל אבנים אל הצוק
מסלולים ב Skaftafell / Vatnajökull National Park
מסלולים רבים בשמורה.המסלול המוכר ביותר הוא למפל יפה ששמו Svartifoss
המפל מזכיר את המפלים שלנו בגולן. אל המפל מוליך שביל נחמד של שעה הליכה. ניתן לחזור באותה הדרך שעולים או להשלים מסלול היקפי.
מצרף מפה של מסלולים נוספים בשמורה.בהחלט שווה ללכת כמה מהם אם זמנכם בידכם.
מסלול Svínafellsjökull Glacier
החניה לקרחון נמצאת מעט מזרחית לכניסה לשמורת סקפטפל. חונים ליד כביש 1 בחניה מסודרת והולכים בדרך רכב שכרגע חסומה לנסיעה. 3 ק"מ הליכה קלה ומגעים לקרחון נהדר
מסלול להר הגבוה באיסלנד
חונים בחניה המסומנת וממנה ניתן ללכת בשני הכיוונים. יש צורך בציוד מיוחד והמסלול אינו מתאים לחובבנים. אני הלכתי במסלול קצר למפל נסתר הנמצא בתחילתו של המסלול הארוך לפסגה. מתחילים ללכת על השביל לכיוון מערב ולאחר כמה דקות כשרואים מעבר מים על שתי קורות עץ פונים לערוץ הנחל והולכים לאורכו ממזרח. לאחר כ20 דקות תגיעו למפל מרשים בתוך הנקיק. המפל מתגלה רק כשמגעים אליו
מסלול פחות מוכר אך לדעתי אחד המקומות היפים באיסלנד נמצא ליד הלגונות הקרחניות
שביל עפר קצר מוביל לחניה מהחניה יוצא שביל מסומן במקלות העולה אל הקניון. 45 דקות ואתם באחד המקומות היפים באיסלנד. מצורפת נקודת הירידה מהכביש
מצרף שוב לינק לתיאור המסלול של ענת . מדובר ב15 ק”מ בו הולכים בין שתי הלגונות הקרחוניות בהם מבוצע שייט.בצעתי אותו השנה. 2022. פשוט מקסים.
טיפ קטן אם יש רוח חזקה תבחרו את כיוון ההליכה כשהרוח בגב. חוזרים בטרמפים לרכב. לי לקח 5 דקות עד שעצרו.
מסלול Guesthouse Stekkatun
אומנם שמו של המסלול שונה אך מכיוון שרק כשהגעתי אל המלון הקטן והחמוד הזה נודע לי על המסלול החלטתי לקרוא לו בשם המלון
המסלול יוצא ממש ממנו ואורכו כ7 ק”מ נהדרים שכרגיל מתחילים בעליה אל הרכס הקרוב ובהמשך המסלול עובר ליד קרחון נהדר וחוזר לאורך הנחל הנמס ממי הקרחון
מסלול לצוקי VESTRAHORN
לא רחוק מהופן ממש לפני הכניסה למנהרה כשמגעים מדרום נמצא מקום נהדר.רובינו נכנסים לצלם את הצוקים אבל יש במקום מסלולי הליכה נחמדים שאם זמנכם בידכם שווה ללכת אותם
מסלול קניון BUOARA
קניון -Búðará Canyon נמצא בפיורדים המזרחיים-קניון קטן ומרשים העולה לכיוון מפל יפה. מסלול קצר יוצא ממוזיאון למלחמת העולם השניה שבעבר היה בית חולים של בעלות הברית.השביל יוצא ממש מהמוזיאון צמוד לגדת הנחל. ביוני יולי תורמוסים רבים פורחים לאורך הדרך.
המוזיאון ליד הקניון
מסלול אל מפל .Hengifoss
אל המפל יוצא שביל הליכה של כשעה. ניתן לראותו גם מרחוק.חונים בחניון המסודר למפל. בדרך עוברים ליד מפל נהדר נוסף
מסלולי הליכה בפיורדים המזרחיים
שוב אני נעזר בבלוג של ענת המתארת שני מסלולים באזור Vestdalur ובאזור Storurd
ענת הלכה הלוך וחזור במסלול 1. אני הלכתי בהלוך במסלול 1 וחזרתי במסלול 3. שימו לב להצמד לרכס הנמצא משמאלכם כשאתם חוזרים בשלוש. הסימון שם בפיצול לא מאוד ברור. יש מסלול נוסף שהולך לעיירה מזרחית למקום אז לא להתבלבל.לא הייתה בעיה לתפוס טרמף לחניה
שימו לב שבאזור הזה יש גם תצפיות על פאפינים בעונת האביב והקיץ עד אמצע אוגוסט
מסלול קניוןÁsbyrgi
אחד המקומות היפים באיסלנד המשלב קניון מיוחד ויער נהדר שבחודש ספטמבר מלא פירות יער הניתנים למאכל
מסלולים באזור Myvatn
שוב אני מצרף לינק לבלוג של ענת שהיטיבה לתאר את המסלולים באזור היפה הזה
מסלול Hvitserkur
רוב המטיילים הולכים אל הצוק בלבד ולא יודעים שדרומית לצוק נמצאת מושבת כלבי ים
ניתן לחנות בחניה של הצוק ומשם ללכת דרומה למושבה או לחנות במלון הנמצא ממש לפני הצוק ומשם לרדת לחוף שם נמצאת המושבה ומשם ללכת צפונה עד הצוק וממנו לחזור על הדרך למלון- מסלול של 30 דקות לערך
מסלול מפל Valagil
המסלול הבא נימצא בחלקם המזרחי של הפיורדים המערביים דרומית לעיירה Súðavík ושמו Valagil
אל המפל יוצא מסלול של 2 קילומטר
הדרך למפל יפה מאוד כשממול רואים קרחון שמימנו יורד מפל. המפל שלנו נימצא מימין לשביל והוא מתגלה רק לקראת ההגעה אליו.
מסלול צוק Látrabjarg
הצוק מוכר כנקודה המערבית ביותר באי אך המקום מיוחד במינו והצוק בהחלט מצדיק את הנסיעה הלא קלה אליו
מסלול למפל DYNJANDI
מסלול קצר מוליך לאחד המפלים היפים באיסלנד נימצא בפיורדים המערביים.
חונים בחניה מסודרת לא רחוק מהמפל שם המפל DYNJANDI המפל נראה כמו מניפה גדולה ולבנה
המסלול הבא נמצא גם בפיורדים המערביים לא רחוק מהמעבורת והוא מולך לאורך נחל יפה עם מפלים רבים לאורכו. אחד המפלים נקרא מפל נוני ומאניס NONNI AND MANNIS או מפל ללא שם
הוא נמצא 3 קילומטר לפני צומת הכבישים 60 וכביש 62
המים נקיים אך קרים. ביום חם ניתן להיכנס
מסלול הליכה קצר בסנייפלסנס יוצא אל המפל שמזכיר את מפל סער שלנו. ניתן להמשיך למפל נוסף הנמצא מעט מזרחית ממנו
מסלול Skarðsvík Beach
לאורך החוף מסלולים רבים ובנוסף מסלול יפה שניכנס פנימה אל קבוצת הרי געש כבויים
ניתן לטייל באזור שעות רבות .אני טיילתי כשעתיים במסלולים שבמקום
הר געש כבוי בהמשך הדרך לפני ההגעה לארנטספי. להר עולים במסלול קצר ונחמד
מסלול החוף בין Hellnar ל Arnarstapi
מסלול נחמד העובר בין שתי העיירות לאורך החוף למי שזמנו בידו
חמש דקות נסיעה מארנטספי נמצאת נקודה יפה ששמה Rauðfeldsgjá ravine אליה הולכים כ10 דקות .ניתן להכנס לתוך המצוק וללכת כ100 מטר לתוכו. בהחלט מרשים
מסלול מפל Glymur Waterfall
המסלול הבא הוא אל מפל השני בגבהו באיסלנד
שמו של המפל גלימור (Glymur)
אל המפל מוביל טרק של שעה הליכה בו חוצים את הנחל על קורה
.לקראת המפל יש עליה לתצפית על המפל.
מסלול Esjurætur - Hiking Center
לא רחוק מעיר הבירה נמצא מסלול נחמד המתחיל ממרכז הטיולים במקום. המסלול עולה עליה תלולה אל הרכס שמעליו. ניתן ללכת כמה שרוצים. אני הלכתי חלק קטן מהמסלול
סוף דבר
צירפתי מספר מסלולי הליכה באי. כאמור הבלוג איננו מפרט את כל האטרקציות באי אלה רק מקומות שנידרש ללכת אליהם והייתי בהם או שענת תארה אותם
מפלים רבים ומעיינות חמים רבים אינם מצריכים הליכה ולכן אינם מצורפים לבלוג
אני מצרף לינקים לתאור מפלים ומעיינות חמים באי