באוגוסט האחרון הייתי 3 שבועות פה, שמרתי על חתולים וישנתי ככה בחינם;) העיר הבינלאומית ששוכנת לצד אגם ג׳נבה כשברקע שלה הרים וטבע עוצר נשימה. מכאן תוכלו להגיע בקלות ל2 ערים מדהימות בצרפת- אנסי ושאמוני (בפוסטים הבאים אספר עליהן) ולעוד מדינות שכנות באירופה.
דברים מעניינים על שוויץ שאולי לא ידעתם-
1. אין מזגנים בבתים (בקטע עקרוני, זה אסור מטעמי שמירה על הסביבה וקיימות אלא אם יש אישור בריאותי מיוחד ומאשרים)
2. אסור לזרוק באסלה בשירותים שום דבר מלבד נייר טואלט
3. בגנבה העיר תרגישו שאתם בצרפת- כולם יברכו אתכם ב״בונז׳ור״ כשתלכו ברחוב (ממש אהבתי את זה!)
4. בימי ראשון צריך לשמור על השקט בבתים ובשכונות, יש אזורים שאסור להפעיל מכונת כביסה כדי לא לעשות רעש לשכנים
5. קפה הפוך עם חלב שיבולת יעלה בחוץ 30 שקל לעומת הסופר שיש בו המון דברים זולים יותר מישראל
6. אפשר להגיע כמעט לכל מקום בעיר בתוך רבע שעה
7. אחת הערים הבטוחות בעולם שנעים להסתובב בה בכל שעה ביום
8. בימי הקיץ החמים תראו מאות אנשים מתרחצים בנהרות ובאגם ואפילו חוזרים מהעבודה דרך באדי רפטינג בנהר במקום באופניים/ רכבת
9. המים מהברז מושלמים לשתיה ויש לכם בכל מקום אפשרות למלא בקבוקים
10. דרך התניידות מגניבה כאן זה דרך סירות קטנות שעובדות כמו אוטובוס על המים
רוצים לשמוע עוד מהחוויות שלי בשוויץ? בואו לאינסטגרם: https://www.instagram.com/ellaosmo.sola/
*ואם אנחנו עוד לא מכירים אז, היי! נעים מאוד, אני אלה אוסמו, בעלת SOLA- מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם. בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עד לפני כ-4 שנים עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים - לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי.
מוזמנים לעקוב אחרי המסע שלי באינסטגרם ובפייסבוק:
לטיולי הנשים שאני מוציאה בואו לכאן:https://www.ellasola.com/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9