ירדן למטייל העצמאי –
או: איך הפך טיול ספונטני ודל תקציב במדינה שכנה לחוויה מוצלחת במיוחד?
כשהחלטנו להמיר את חופשתנו באילת לקפיצה קטנה בעקבה הסמוכה, לא תיארנו לעצמנו שמדובר בדיל משתלם במיוחד. המשתתפים: ארבעה רווקים ורווקות מרוששים אך ספונטניים. היעד: נופש של שלושה לילות באזור עקבה שהיה ממצה ושופע בחוויות. אם אתם מתלבטים או חוששים מביקור לירדן – מומלץ לקרוא את המסלול שעברנו ולהבין איך אפשר ליהנות מחופשה בניחוח חו”ל במחיר שווה לכל נפש.
מעבר הגבול ערבה (רבין) – הגענו למעבר הגבול הסמוך לאילת בשעה 12:00 בצהרים והמרנו שם את כספנו לדינרים (שער המרה יקר, אבל לא הייתה לנו ברירה אחרת). אח”כ התחלנו בהליך שכולל ביקורת דרכונים ותשלום מסי גבול בסך 107 ש”ח לאדם (או 102 ש”ח אם אתם קבוצה). מכיוון שנסענו בחול המועד פסח, נתקלנו בתור לא קטן שאילץ אותנו להתעכב במעבר הירדני כ-45 דקות, אך בסך הכל זה עבר ללא בעיות מיוחדות. שימו לב – ישראלים נדרשים לעבור חקירה קצרה במשטרת הגבולות אודות מהות הטיול המתוכנן. סיפרנו שאנחנו מתכננים לבקר בעקבה ובפטרה, הצגנו את ההזמנה שביצענו למלון וקיבלנו אישור לעבור (בניגוד לישראלים שהיו לפנינו ונאלצו לשוב על עקבותיהם – כיוון שהגיעו בלי הזמנה מסודרת).
ביציאה מהמעבר עומדות מוניות שרק מחכות לקחת אתכם. נסענו עם נהג נחמד בשם סובחי, שלקח אותנו למלון בעקבה תמורת 11 דינר, וקבענו לעשות איתו גם את הנסיעה לפטרה ביום המחרת.
עקבה – התאכסנו במלון 'אל-קידרה' (AL QIDRA) שהזמנו מראש, מה שהתברר כבחירה מוצלחת במיוחד. מדובר במלון 3 כוכבים, אך רמת השירות, הניקיון והחדרים לא נופלת ממלונות חמישה כוכבים בארץ. פקיד הקבלה האדיב, עבדוללה, קיבל אותנו בחיוך והציע לשדרג אותנו לחדר דה-לוקס ללא תוספת תשלום (“just to make you smile”).
המלון נמצא במרכזה של עקבה, כך שיכולנו להסתובב בשווקים, לבקר באזורים המתוירים וליהנות מעשרות המסעדות באזור. אהבנו במיוחד את מסעדת AL-SHAMI, החביבה על ישראלים רבים ומציעה מבחר של מנות בשריות אותנטיות, ואת מסעדת Syrian resturant palace, שם התענגנו על מנת מקלובה + כנאפה ותה נענע על חשבון הבית. מיותר לציין שהשירות הערבי יוצא דופן באדיבותו, וקיבלנו יחס מפנק ומכבד.
פטרה – הנסיעה מעקבה לפטרה אורכת כשעה וחצי, ובמהלכה סובחי (נהג המונית) עצר לנו בנקודות תצפית נחמדות. קבענו איתו על שהות של 5 שעות בפטרה – אך כיוון שעשינו את כל המסלול עד הסוף, זה לקח לנו קצת יותר, לכן מומלץ לקחת פרק זמן של לפחות 6 שעות. מחיר הכניסה לפטרה, למי שעשה לילה בירדן: 50 דינר (במקום 90). אז אל תשכחו להביא אתכם דרכון, אותו תתבקשו להציג בעת רכישת הכרטיסים.
פטרה, העיר החצובה בסלע, היא אתר ארכיאולוגי גדול ומרהיב במיוחד, ולמרות המחיר הלא זול בכלל, מומלץ מאוד לבקר כאן לפחות פעם בחיים. תתכוננו להרבה הליכה, הרבה מדרגות והרבה דברים לראות. כדאי מאוד להגיע עד לקצה ההר, שם מחכה לכם נוף מדהים המשקיף לארצנו הקטנטונת. למתקשים – ניתן לעשות את הדרך באמצעות גמלים וחמורים. לא לשכוח: נעלי הליכה, כובע, מים וכמובן מצלמה.
ואדי רם – החלטנו להמשיך את היום האתגרי שהתחיל בטיול לפטרה עם טיול קצר בואדי רם. סובחי שלנו קבע עם אחד מנהגי הג'יפים במקום, וכך זכינו לסיור של שעתיים על ג'יפ בואדי היפהפה והצבעוני. מומלץ מאוד להגיע בשעת השקיעה, המראות והצבעים הנשקפים מהואדי בשעה זו פשוט עוצרי נשימה. על הליווי לאורך כל היום (נסיעה לפטרה+ואדי רם) שילמנו לסובחי 140 דינר (שהתחלקו בין ארבעתנו כמובן).
לתפוס שמש – את יומנו האחרון בטיול החלטנו לנצל לטובת יום פינוק של ים ושמש. בעל המלון החביב הציע לנו שייט בסירת מירוץ, על חשבון הברון, וכמובן שניצלנו את ההטבה – מה שלגמרי עשה לנו את היום. (מרתק לטבול בים סוף מהצד הירדני ולראות את אילת באופק!). כדי להשלים את החוויה חג מעל ראשנו מטס של חיל האוויר הירדני, כמחווה למלך עבדאללה שביקר באותה עת בעקבה, ואנחנו זכינו ליהנות מההפקר.
אחרי השיט המרנין, שמנו פעמינו לכיוון חוף הים. הסבירו לנו שפחות מומלץ להשתזף בביקיני בחופי הים המקומיים והעמוסים, לכן נסענו לחוף הדרומי והמרוחק יותר שנחשב לחוף של תיירים – שהוא אכן ריק ורגוע יחסית. גם שם זכינו לסיים את היום עם שקיעה מרהיבה.
בחזרה לישראל – תפסנו מונית מעקבה למעבר הגבול בעלות של 8 דינר. המעבר הפעם היה מהיר במיוחד ותוך 10 דקות כבר היינו בתחומי מדינת ישראל. בצד הירדני יש לשלם מסי נמל בסך 10 דינר, אז אל תשכחו להשאיר עודף בסיום החופשה!
אנקדוטות לסיום:
* ביטחון – בתחילה חששנו כי הביקור במדינה ערבית יהיה כרוך באווירה עוינת, אך הופתענו לגלות שיש לא מעט ישראלים שמסתובבים ברחובות עקבה ומדברים עברית ללא חשש, שלא לדבר על פטרה שבתקופת חול המועד שורצת בישראלים. בנוסף, רוב נותני השירות הירדנים בהם נתקלנו היו נחמדים ואדיבים והראו לנו הכנסת אורחים מכבדת ואוהדת. התיירות הישראלית חשובה להם מאוד, ולכן רבים הדגישו את השלום החזק בין ישראל וירדן וביקשו לשמוע את חוות דעתנו. מומלץ תמיד לשמור על משנה זהירות, אך יחד עם זאת לתת למקומיים בחזרה את הכבוד המגיע להם ולא להסס לפתוח איתם בשיחות חולין. תופתעו לגלות עד כמה זה משעשע. השלום ללא ספק מתחיל באנשים הקטנים.
* חיי לילה – חיי הלילה של עקבה לא מסעירים במיוחד. לא שהיו לנו ציפיות גדולות בנושא הזה, אבל בכל זאת ביקשנו מפקיד הקבלה שיעשה לנו סיבוב בפאבים המקומיים. מכיוון שפספסנו את החפלות הגדולות (ככה זה כשרגילים לצאת למסיבות רק אחרי חצות), נאלצנו להסתפק בפאב מקומי נידח. (אבל היי, לפחות עכשיו חיי הלילה של ירושלים נראים מטורפים!).
* אוכל – עקבה מתהדרת באוכל נהדר, בין אם אתם מעדיפים מסעדות ערביות אותנטיות או מזון מהיר כמו מקדונלדס וKFC. אנחנו לא מקפידים על כשרות ולכן נהננו ממיטב המטעמים שיש לעיר להציע, החל מבשר הכבש, דרך הסלטים הטובעים בטחינה ועד הקינוחים המתוקים. תענוג קולינרי אמיתי.
* לינה – לא קשה למצוא מלונות בעקבה, רובם ברמה גבוהה ובמחירים מפתיעים ושווים לכל כיס. אנחנו, כאמור, הלכנו על מלון 3 כוכבים בעלות נמוכה – אבל ברמה מספקת. חדר דה-לוקס לזוג – לכל השלושה לילות – עלה לנו כ-700 ש”ח. (נכון לחודש אפריל 2015).
** טיפ למזמינים דרך Booking – הזמינו דרך הקישור הזה כדי לקבל 15$ מתנה לאחר ההזמנה » https://www.booking.com/s/34_6/25d0787d
לעצות, טענות, מענות וחוויות נוספות – מוזמנים לכתוב לי ואשמח לסייע.
טיול מהנה!