בודפשט בפעם ה...

תמונה ראשית עבור: בודפשט בפעם ה...
Várbazár

ושוב בודפשט

אז מה היה לנו ולמה הגענו בפעם ה...לעיר?

חשבנו לקחת את הסטודנטים שלנו לחופשה קצרה.

על חשבוננו כמובן. .הייתה להם שנה לא קלה, תקציב לחופשה, אין.

היעד אמור היה להיות לא רחוק, לא יקר, טיסה קצרה יחסית ,קניות טובות

ובתאריכים שיתאימו לחגיגות החינה והחתונות של החברים שלהם.

תחילה חשבתי על וורשה, לפני כמה שנים היינו איתם בקרקוב והם אהבו אותה מאוד.

איך שהו, ירדה מהפרק ואז אמרתי טוב...בודפשט. אנו ,כמעט בני בית בעיר.

יש בעיר מה לראות, היא זולה יחסית, יש דירות גדולות ומרווחות, אוכל טוב, והיא לא יקרה..

בתאריכים שקיבלתי עליהם אישור היו פסטיבלים שונים בעיר. פסטיבל יהודי, פסטיבל היין, פסטיבל סוסים ביום האחרון. .אז למה לא?

הטיסות נרכשו באתר וויז אייר, למרות הנחה של 20% כבר לא במחירי רצפה .

הלינות נסרקו וכאן נתקלתי בבעיה קטנה שגם סודרה. החבר'ה מעשנים .כן, לא בריא.. ועצלנים...רוצים דירה עם מרפסת. מעלית כמובן ורצוי מיזוג, למרות תחילת ספטמבר.

היו לי 5 דירות מלון ברחוב קיראלי מוחזקות בבוקינג. לקראת היציאה התחלתי לבטל חלק.

למדתי, שאם רשום בדף בוקינג מרפסת ,מזגן...זה עדיין לא אומר שהחדר שאזמין יהיה כזה.

חלק מהחדרים עם וחלק ללא. אחרי ניסיון לא טוב בקושיצה וע' שדה תעופה בבודפשט ביוני , לא לקחתי צ'נס .שלחתי הודעות שאלות ודרשתי לדעת בוודאות.

תוך כדי היו הוזלות ושיניתי את ההזמנות. כמעט כל הדירות היו על רחוב קיראלי. צומת תחבורה נוח, צמוד לכיכר דאק טר שפחות אהובה אלי.

דירה אחת שגם הומלצה מאוד ,הייתה ע' הבאזיליקה,The Basilica Apartments, אך ללא מרפסת-נפסלה.

אחת ,ממש על קו חשמלית 2 מול השוק המכורה, River Terrace Apartment, נפסלה בגלל מרפסת קטנה מידי וחוסר מיזוג(לא תקין ואולי יתוקן)

נשארתי עם 7 סיזנס ,סנטור, פארק רזידנס וקינג. קינג, קצת יותר מרוחקים. רציתי סנטרל פאסג' אך לא היו להם כבר חדרים.. סנטור ,אחרי ההוזלה יצאו זולים יותר מ7 סיזנס ב240 יורו. סכום לא מבוטל.

להבטחת מרפסות ,תשלום חד פעמי 10 יורו. .לא הבנתי למה אבל לא התווכחתי. הזמנתי.

מיזוג, אמרו שלא יהיה צורך בספטמבר ,לבוא עם עליונית לערב...אפשר לקבל שלט ולהשתמש במיזוג לפי צורך, בתשלום 13 יורו לדירת 2 חדרי שינה ליום.

הסעה ,הוזמנה בחברה שכבר הזמנו פעמיים וחצי מהחברים נסעו איתם. .

מחיר ל4 אנשים היה 23 יורו להלוך ו21 יורו לחזור .מחיר הסעה מהמלון היה גבוהה הרבה יותר.

בעלי ,אוהב שממתינים לו בשדה עם שלט שמו של אשתו ביד .אז מוכן לשלם..

דוקטורט על כרטיסי נסיעה עשיתי גם. למדתי שגם בביקור ה...בעיר לא ידעתי שהשייט הציבורי כלול גם בכרטיס יומי! החלטתי לרכוש כרטיס שבועי כבר בשדה תעופה. לאחר שבינואר אחרון לא הצלחתי לרכוש את השבועי מהמכונה מחוץ למטרו. הקופאית ביקשה דרכונים, רשמה על כל כרטיס את השם פרטי ומשפחה, ציינה לאחר בירור איתי ממתי הכרטיס מתחיל ומתי מסתיים.

כרטיס שבועי הוא שמי. כמה זה נכון ואולי זאת הסיבה שלא יכולתי לקנות אותו בינואר השנה במכונה, לא יודעת. בכל מקרה נוח מאוד לרכוש אותו או כרטיס אחר כבר בשדה, ביציאה מהעולם. כרטיסים לתווך ארוך צריך להגיד ממתי לאתחל. כדאי לשמור את הכרטיסים קרוב בשליפה מהירה, בכניסה למטרו ולפעמים גם ביציאה צריך להראות אותם לביקורת. במטרו יש רוחות (ממאוררים) להחזיק אותם כדי שלא יעופו.. בחשמליות, בקווים הפחות עמוסים, אבל לא רק, יש ביקורת גם.

המזוודה של הבת נשברה. לאחר בירור נאמר לה היכן לעמוד לקבל רישום.

השארתי אותה שם ויצאתי לנהג, היה סוג של לחץ, אם הנהג לא יראה אותנו, ילך לו. לרגע לא חשבתי שלא תהייה בעיה להזמין מונית או לעלות על אוטובוס E200. ברגע שיצאתי מהשדה, לא יכולתי כמובן להיכנס עליו.

והבת, שכמובן לא ידע לאיזה מלון, מקום היא מגיעה, לא יכלה לענות על שאלות הפקידה.

לא בדיוק הבנתי לשם מה צריכים את הפרטים. .ניסיתי להתקשר אליה, אבל הלחץ כנראה עשה את שלו, אמרתי לה טוב, צאי. נראה מה נעשה. בכל מקרה צריך לרכוש מזוודה חדשה.

הנהג המתין, ובכלל העביר אותנו לנציגה אחרת, שהעבירה אותנו בחוץ לנהג שלנו. הנציגה הסבירה שלא כולם מופיעים למרות שהזמינו, ולפעמים קורה שהנהג לא יוצא לנסיעה אז עכשיו מגיעה נציגה והיא זאת שקוראת לנהג להתייצב. תשלום עבור הנסיעה אפשר לשלם מראש דרך האתר או ישירות לנהג. אז באמת בבקשה, הזמנתם הסעה, תתייצבו או תבטלו בזמן. זאת פרנסה של אנשים.

הגענו לפסג' שלנו. קיבלנו מפתחות דירה די מהר, הפקיד מקבלה, בחור צעיר ונעים, עלה אתנו, להסביר, להראות שהכול בסדר.

כדי להבטיח דירה עם מרפסת, נדרשתי לתשלום 10 יורו תוספת. למה? לא בדיוק הבנתי. הבנתי שכל הדירות 2 חדרים עם מרפסות.

הדירה הייתה נעימה מאוד. שתי מרפסות. אחת מהסלון שאשפר לצאת גם מחדר שינה. טוב ולא טוב.. ומפרסת מחדר שינה נוסף. שני חדרי אמבטיה ושירותים. מטבח מאובזר מאוד, מכונות כביסה. בדירה לא היו חלונות נוספים. חוץ ממרפסות. וזה אומר שאם החבר'ה שלנו היו על המרפסת, לא יכולנו לפתוח חלון בחדר שינה שלנו.. לא מאוד קריטי. המרפסות, פונות לחצר פנימית. המתחם נראה כ4 בניינים A B C Dמחוברים .כל החברות שחשבתי והזמנתי, מסתבר שנמצאות באותם המבנים. באותה קומה נמצאים דירות של 7 סיזנס וגם סנטור, טרייד אפרטמנטס,ופארק,וגם..פסג' סיטי. ההבדלים בפנים הדירות, חברות אחזקה. למתחם כולו יש חברת שמירה. בסופי שבוע ראיתי שומרים בכניסה. ביום יום, לא שמנו לב אם היו או לא.. גם אם יש בעיות של רעש ,או אחרות שאינן קשורות לתחזוקה, צריך לפנות לחברת האבטחה. הטלפון בתוך הדירה מגיעה אליהם.

חברי הפורום המליצו לקחת דירה פונה לחצר, להיות בפחות ראש.

הרעש, נוצר בגלל ההד של מקום סגור,, ריבוע חצר פנימית. וגם מקומות בילוי לצעירים. שדווקא אותם לא הרגשנו. נוצרה לנו בעיה מאוד גדולה ומרעישה במשך יומיים שתי לילות.. הייתה קבוצה של צעירים בקומה 3 מעלינו ובהמשך קומה שניה. יצא שהם היו קבוצה אחת מול השנייה. הם פשוט ישבו כל קבוצה במרפסת שלה וצרחו אחד לשני, שתו, ושרו כל הלילה. בערב השלישי, כאשר עלו אתנו במעלית 2 נשים שהיה ברור מאוד לאיזה מטרה באו, לקומה 3,ירדתי לקבלה והרמתי אני צרחות. פקידת קבלה טיפלה מהר מאוד והסבירה שאם כל בעיה היינו צריכים פשוט להרים טלפון לביטחון. השקט חזר.

המיקום-זאת פעם 4 שלנו בבודפשט. כל פעם היינו במקום אחר.

פעם ראשונה, בבודה במלון מרקיור בודה-אהבנו והיה לנו נוח.

פעם שניה, בדצמבר במלון מדוז, שהומלץ על אנרסט והיה ממוקם מעולה לתקופה, נוח, במחיר מעולה.

בינואר השנה, במלון ברון רזידנס ,כי רציתי מלון עם ספא ולא רחוק ממרכז. המיקום של רזידנס היה לנו מעולה, וגם המלון טוב.

עכשיו, חיפשנו דירה,2 חדרי שינה, עם מעלית, עם מרפסת חובה.

המחירים היו בתנודה, וניצלתי הוזלה של דירות סנטור. דירה מקבילה של 7 סיזנס עלתה כ240 יורו יותר. הפרש שהלך בכייף לקניות.

המיקום, קרוב מאוד לתחבורה ציבורית וכיכר דאק טאר.

ביציאה שמאלה לרובע היהודי הקרוב, פאבים, מסעדות.

ביציאה ימינה לתחבורה ציבורית, מטר( כמעט) מבאזיליקי, אנדרשי

חנות סופר קטנה מול, פעילה 24 שעות. בפינה חנות סופר רשת CBAמקומית פעילה עד 22.00 מסעדות, בתי אוכל, פיצריות, שווארמה, טבק..

ובפסג' עצמו בסופי שבוע שווקים. לפי נושאים שונים והמון אנשים.

על הרחוב עצמו, לא מעט קבצנים, במיוחד מהפסג' ועד הכיכר דאק.

יושבים ולנים שם, לא מפריעים ,לא נטפלו לאנשים .אך המחזה לא נעים לעין בכללל.

בהמשך מכיכר דאק לכיוון אנדרשי יושבים הקבצנים נכים וזה מחזה נורא. אנשים מבוגרים/זקנים נכים ,לראות כך ברחוב ולא משנה מאיזה סיבה, מאוד לא היה לי פשוט. למי שזה יהיה מאוד בלתי עביר, שישקול את המיקום.

כניסות ואטרקציות- ידעתי שבעיר בימים שלנו יש פסטיבלים שונים. פסטיבל יהודי, פסטיבל היין בבודה, ו פסטיבל FŐZDEFESZTבפארק העירוני ליום האחרון..והכנות לפסטיבל תחרות סוסים..

ידעתי גם שהחבר'ה הצעירים שלי פחות ירצו לבקר בפרלמנט, אופרה, מרחצאות, מקומות (“משעממים”) בנינים יפים פחות עושים להם את זה. מכיוון שזה טיול שלהם, ואנו כבר פעם 4 בעיר(לא אחרונה) רק הצעתי, מבלי ללחוץ.

הם, מצדם, "הרשו" לנו ללכת לאן שנרצה והם יסתדרו.

אוכל, הילדים שומרים כשרות. כמה שניתן בחו"ל. לא ברמה של תעודה.

אוכלים עוף, בקר .לא בכל מקום. .ריחות חזקים של בישול לא עושות לבת נעים.. פיצות ושווארמה היו המקומות המועדפים הפעם.

מתוקים, גם כאן לא הייתה התנפלות על בתי הקפה. כמובן שקיורטש נדגם בכל מקום אפשרי וביום האחרון הגיע זמנו של לנגוש.גלידה,לאומת זאת ליקקנו לא מעט. לרוב הייתה טעימה.חיפשנו את גלידה רוזה ע' הבאזיליקה.עברנו חצי רחוב,ולא ראינו שום שלט או את המתקן לצילום שראיתי בתמונות של אחרים. עלינו קצת במעלה הרחוב ושאלנו..בדרך..גילינו בית קפה ומאפה מקרונים Chez Dodo,( המיקום)רכשנו כמות נאה מאוד לחדר כמובן.טעימים מאוד עם מילוי טעים ומיוחד ובכמות נדיבה. המוכרת התעקשה לארוז כל 2 מקרונים בנפרד,אחרי הזוג השני ביקשתי אריזה כדולה יותר,פשוט לא עמדתי בחום שהיה בצוך בית הקפה.אמיתי.

עוד ראינו והומלץ לנו מאוד גלידריה ללא תוספים,ללא לקטוז,אך היינו נחושים על רוזה..עד שמצאנו את הדוכן בפינת ברחוב.גלידת רוזה,היום לא נמצאת בתוך חנות.הם מוצאים דוכן /עגלה החוצה.הדוכן שייך לביסטרו.וכשהגענו בבוקר פשוט העגלה עדיין לא הייתה בחוץ.לכן פספסנו את המיקום.

כאן,בכניסה לביסטרו,מוציאים את עגלת הגלידה.

אימא קיבלה את הורד שלה,עכשיו מרוצה.ולא למדת להצטלם?להוריד את התיק!

ארוחות בוקר אכלנו בדירה. הכנו חביתות ,סלט ,גבינות, נקניקים להורים.

מאפים טריים ממאפיה ממול ,עוגות שמרים , שוקולדים בירות, בקיצור חיים טובים.

מזג האוויר, אולי האשמה הייתה בו. עדיף מגשם, אבל היה חם מאוד.

הבעיה עם החום היא שהמקומות אינם ממוזגים. בחלק גדול של מסעדות/בתי קפה יושבים בחוץ. בשמש. לרגע רציתי להיכנס פנימה, הגיוני יותר ממוזג לא? אז לא. לשבת בתוך סאונה בבית קפה, או מסעדה.. למרות שרציתי ספא, היה מעבר ליכולת. נכנסתי לבתי קפה לרכוש עוגה, מקרונים ומיד ברחתי החוצה.

בפנים, ישבו אנשים, שתו קפה. רק המחשבה על ישיבה בחום, העבירה את הרעב. החבר'ה ביקשו לקנות מנות ולאכול בדירה.

אז כפי שאפשר להבין, שום מסעדת מנזה, פאטל, פור סייל, רוברטו, או אחרת לא נדגמה.

בפסג' שלנו, יש חומוסיה, לא כשרה אבל מפרידה מנות.. אכלנו בה ערב אחד. מעורב ירושלמי, פרגיות, פלאפל, סגנון של מסעדה מזרחית .בקטנה.והילדים שבו אליה שוב.ואף לקחו מנות לדירה.

שקשוקה הונגרית

מעורב ירושלמי בהגשה הונגרית

הבעלים ישראלי, שכבר הרבה שנים חי במקום. עוד מסעדה בפסג' שפתוחה עד 22.00וישבנו בה אך ברחנו כי "השכנים" שלנו באו ועשו רעש נוראי. הבעלים, לא חשב לרגע להשתיק אותם לטובת לקוחות שישבו במסעדה.

לאחר 20 דקות של המתנה ברעש הנוראי, שאלנו מה הוא חושב לעשות בנידון? העבירו אותנו לסאונה פנימה. אני...הייתי קמה והולכת. כמובן מבלי לשלם. אבל הפולנים שלי, אמרו שלא נעים. חוסר התחשבות בלקוחות שיושבים לאכול לאומת קבוצה צעירה ששותה וכבר אינה מסוגלת להיכנס לבד לשירותים .המזל שלנו שהם נרדמו כנראה מיד בדירות שלהם והיה שקט.

שווקים בעיר- בסופי שבוע העיר מתמלאת בשווקים ססגוניים. כמעט בכל מקום.

טעים וחריף,היו טעימות והסברים

החבר'ה שלי חשבו שזה כדורי שוקולד,ולקחו מכזה וכזה וכזה,מרציפן,הם לא אוהביםblush

נחמד מאוד, ריחות נעימים לנו, פחות לחבר'ה שלנו. בכל זאת קנו מרציפנים ,שחשבו אותם לשוקולדים, קיורטאש, ומזכרות, שתיה מיוחדת עם פרי..

אגב שתיה. משום מה היא נמכרת לא מקוררת, בדוכנים. בחלק הייתה שתיה עם פרי וקרח. שתינו משהו עם אבטיח בפנים, בזכות קוביות קרח.

באזור הפארק העירוני התכוננו לפסטיבל בירה וסוסים וכבר היו בהכנות לקראת. דוכנים רבים, ובמות מפוזרות עם מגברים ונראה שאמור להיות מאוד שמח, לפי כמות המגברים.

סדר הימים שלנו אינו חשוב, כי לא נכנסנו פנימה לסיורים..

בחצי יום הראשון,עשינו סיור הכרות ברחובות הקרובים,והכול היה קרוב..בהליכה.אכלנו במסעדה איטלקית על רחוב אנדרשי.זאת שהייתה נעימה לנו בדצמבר לפני שנה.המחירים כמו מחירי רוברטו,היה טעים,חם בחוץ,מלצר קצת עייף..מלצר השני בחור צעיר היה חמוד מאוד.הפלוס שאין צורך להזמין מקום.אומנם רשום פיצה,אך יש מהכול.סיבוב עם חשמלית 2 לפרלמנט המואר,מהנהר ברגל לדירה תוך טעימה מכיכר Vörösmarty

החבר'ה התאהבו בעיר המוארת ועשו לה בוק שלם של צילמוי ערב

יום אחד התחלתנו מכיכר גיבורים, הפארק וגן חיות. למרות הגיל.

בן, מסיים וטרינריה וגני חיות הם חובה ראשונה בכל יעד. הבת אוהבת ואנו מוכנים תמיד.

אז הגן חיות נחמד .שוב, אולי בגלל החום. החיות היו מאוד עייפים, אפשר להבין. גם לנו היה חם מאוד. ואחרי קיורטאש חם רותח נהייה קשה עוד יותר. לאחר גני חיות של ברלין ואמסטרדם הבן סיכם שבבודפשט הוא די פשוט. ברכישת כרטיס כניסה קיבלו הנחה עם הצגת כרטיס סטודנט ישראלי רגיל.

בדרך, בכניסה לגן ראינו דוכנים, והשארנו אותם לחזור.

קרקס היה בפגרה, לשמחתם של הצעירים.. אני, אישית, מוכנה לראות קרקס כל פעם.. בבודפשט הוא גם נחמד מאוד וגם במחירים של בודפשט זה אפילו חובה.

את הסיור ברובע יהודי שהיה מתוכנן עוד מהארץ ויצרתי קשר לבדוק עם ראובן המדריך מתי הוא ידריך.. במקום החליטו שלא. אז סיירנו לבד, נכנסנו לבתי הכנסת ב Kazinczy Street Synagogue. שמענו סיפור מהאיש בכניסה על חיי יהודים במקום. הצעירים שעוזבים והכוונה לתת לבית חב"ד את בית כנסת רומבך שכרגע בשיפוצים.עם כרטיס כניסה לבית הכנסת מקבלים 10% הנחה במסעדת חנה.לא היינו.

משם לבית הכנסת הגדול והחצר.

בינואר, בסיור מודרך עם ראובן נכנסנו ל Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga. ,ראובן שר והקירות שמחו..

המקום יפה מאוד ובטוח יהיה יפה אף יותר.

תוצאת תמונה עבור ‪Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga‬‏

התמונה מגוגל,לא הורשנו להיכנס,היה איזה סיור מיוחד לקבוצה סגורה.

כך נראה עכשיו מבפנים,עם כסאות עץ..

בערב היה בו קונצרט, כחלק מפסטיבל היהודי .לגבי פסטיבל יהודי, חשבתי שתהייה גם פעילות רחוב, בדומה לקרקוב. אבל לא. היו קונצרטים באולמות סגורים עם כרטיס כניסה.

החבר'ה לא רצו.. ויתרתי גם אני. היום, חושבת שעשיתי טעות.

בית הפרלמנט-"אימא, אנו נהנה מאוד לראות מבחוץ. ביום ובלילה.. ונדמיין אותו. אתם רוצים? תלכו". אנו...היינו 3 פעמים.. ראינו.

פתרון להתרעננות קלה

באו נעשה טיול עזה בספינה,נראה מדליק-הצעה לטיול הבא

בגדול עברנו מול הפרלמנט כמה פעמים, בשעות יום שונות, צילמו, נהנו..

כמובן אנדרטת הנעלים.

בודה-מאוד רציתי לעלות בשעות הערב. בחורף, היה קר יותר ולא עשיתי זאת.

נסענו לפי הדרך שהכרתי. .עם מטרו 2 עד תחנת ומשם בקו 16.

לא הבנתי את המפה מאיפה מתחיל קו 16 מהדאק.

אז קודם כל מאוד אהבנו את כיכר קלמון. היא השתנתה מאוד לטובה.

יפה נעימה, עם מזרקות מים. בקו 16 היו המוני אנשים. ונזכרתי בפסטיבל היין!

עצרנו מול מצודת הדייגים, סיירנו, עלינו וירדנו, עברנו מול רוזוום שלמרות השעה היה מלא אנשים. רציתי לקנות עוגות לחדר אבל קיבלתי מבט של "מה??עכשיו תסחבי עם שקית עוגות??????" ויתרתי.

במתחם המצודה התכוננו לחתונה. היה יפה. פגשנו את הזוג מצטלם בהמשך הדרך .גם לכיוון הארמון היה עוד זוג צעיר בצילומי חתונה.

הכניסה למתחם הארמון הייתה בתשלום 3000 פורינט. היה בו בדיוק פסטיבל היין.

היו המון דוכנים וקיבלו משהו בכניסה,, המוני אנשים עמדו להיכנס, במות מוזיקה. .הרוב החליט שלא נכנסים. האמת שהרגליים שלי גם. להיכנס לרבע שעה לא היה טעם.

הסברתי לחבר'ה על חומות הארמון ,ואיך מגיעים ממנו למקום שערב לפני היינו בו.. לשמחתם לא היו חילופי משמר ,מספיק היה להם לראות אותו בתמונות של אימא מלפני חצי שנה.

בתמונה,נראים כתיירים,אך תוך דקות זרמו לכניסה מאות אנשים.לבושים יפה וחגיגיים לקראת הפסטיבל.

כל ערב כמעט חזרנו קצת דרך כיכר ורמושה,לפעמים עלינו תחנה אחת במטרו 1,בדרך כלל ברגל. כמה פעמים עברנו את רחוב וואצי, ואת אנדרשי עד אוקטגון.

בניני האופרה והאופרטה, בחרו גם לראות מבחוץ. חנות שוגר "עברנו את הגיל" וסבתא קנתה לנו סוכריות גומי לפני המון שנים..אלקסנדרה, ספרים ובית קפה "את רוצה לשתות עכשיו קפה? כי אם לא מה הסיבה להיכנס..אימא, זה בית קפה וחנות ספרים-מפוארת כן.."

הם אהבו יותר לראות רחובות, ללכת ברגל, למרות הכרטיס השבועי. .

בחיפוש בגוגל מפס,ומסיפורים נראה לי,מצאתי קפה חתולים.היה קצת מרוחק באזור תחנת גיבורים.ואז פתאום ראיתי שממש באזור אנדרשי ב Budapest, Révay u. 3 יש גם בית קפה חתוילים.שלא ניכנס? אנחנו הרי בית החתול.הבת תחילה הייתה נגד,כמה ימים אני בלי שערות חתול אליה,אז חייבים? זה מעניין,וזה כאן,צמוד לנו,בדרך..היה מעניין לראות מה זה ואיך.חתולים באמת לא חסר לנו.3 בתוך הבית ו2 בחוץ.כולם שלנו ,מטופלים וחיים בגן עדן על האדמותlaugh

קניתי את השלט בדוכנים בgozsdu udvar.

נכנסנו,קיבלנו דף הסבר איך מתנהגים בבית הקפה.החתולים היו ענקיים.וישנוניים.חתול בדרך כלל חיה שאוהבת לישון.אבל כאן הם נראו הרבה מעבר.במיוחד לנוכח מבקרים,אנשים זרים.המקום מסודר יפה לחתול,מחושב.אהבתי את המתלים על בטריות-להתחמם.את הסולמות.

למבקרים,מבחר האפשרויות היה מאוד דל.העוגות לא עשו חשק מיוחד,חבל.הרגיש כאילו סתם מקום.ולא לשכוח שהיה חם.לשבת בפנים בחום,לשתות משהו חם או סתם קר,עוגה סתמית ולראות חתול ישן,מיותר.

הבן חושד שקיבלו משהו,להיות כל כך רגועים.מאוד מקווה שזה לא כך.פשוט הם היו פגר כולם.

שוק המקורה, נסענו עם חשמלית 47, הסתובבנו, עלינו לקומת המזכרות. מרוב שפע היה קשה לבחור. האוכל בדוכנים, לא דיבר אליהם כי היו אחרי ארוחת בוקר. מהשוק ירדנו ברגל את רחוב וואצי. לא לפני שנכנסתי לבית מרחת הביתית מינואר ורכשתי מלאי של קרמים מחברת HELIA D. הרוקחת זכרה אותי אף סיפרה שיש סידרה חדשה Helia-D Botanic Concept Tokaji ומאוד מומלצת. בפעם שעברה בעיר ראיתי שהמחירים בה היו זולים יותר. בכיכר ורמושה, בחנות מזכרות הגדולה והיפה בפינה הם נמכרו יקר מאוד ,ביורו..

התקווה הייתה לאכול במסעדת פאטאל שאהבנו בינואר. רצינו לשבת בתוך גינה פנימית, משום מה המלצרית לחצה לשבת בחוץ. חם, שמש..

מסתכלים על תפריט.. אני חולמת על מרק שום, בעלי עם ברך.. אבל חם מאוד.

גם קיבלנו דף תפריט שונה. ידעתי שיש ספרון מצולם וקמתי לקחת אותו.

השף ניגש אלינו וניסה לעזור לבחור מנות ללא רוטב חלבי, עוף בלבד..

לאחר כמה דקות הבת הודיעה שאין לה מה לאכול, היא תשב על בירה קרה.. קמנו כולנו.. בהמשך, הם ראו את KFC עוף, מטוגן, הכי בריא שיש. ושולחן בצל. אחר כך גילינו שאפשר היה לשבת בקומה שניה קרירה ונעימה.

נכנסנו לחנויות השונות, נעליים, ביגוד. הלכנו לאיבוד בסניף H&M הענקי והמיוחד כל כך. ארמון ממש.

כל יום חזרנו לדירה למנוחה. ולקראת הערב יצאנו שוב.

בשתי חופשות קודמות, ירדנו קצת מארמון בבודה, מעל חומות וגשרים אבל לא המשכנו. הפעם, לפני הנסיעה ראיתי תמונות יפות שLBD והמטייל המתמיד שלנו צירפו מ Várbazár. מקום יפה מאוד. בגלל הימים החמים החלטנו לבקר בו לקראת הערב, וגם לראות את פשט המוארת ממנו.

אפשר להגיע בכמה אופנים. ניסיתי לשדל לשנות . עם חשמלית 47 חצינו את הגשר היפה עד תחנת גלרט. כמובן כמה דקות והסברים על המלון ומרחצאות..

לא, לא היו מעוניינים להיכנס למלון או למרחצאות. משם תכננתי להמשיך 2 תחנות בקו 19.בשני קולות זימרו לנו, "באנו לראות את העיר או רק לנסוע בה?" בואי ברגל..2 תחנות. הלכנו. נכנסנו למתחם, יש מסעדה.. אבל לא תודה..

מדרגות נעות עולות גבוהה, ומולם מדרגות רגילות.. חשבנו טוב, נעלה בנעות, לרדת אפשר כנראה רק ברגילות. השארנו את אבא שבקושי הלך כבר, על הספסל ועלינו. מסתבר שהכול חדיש, הכול מותאם, יש מעליות, מדרגות, תצפיות. אפשר להגיע עד הארמון. אם אבא לא היה ממתין לנו למטה, היינו ממשיכים. מאוד אהבנו את המקום. לא יודעת האם בשעות היום יש בו משהו פעיל יותר, לא חזרנו למרות התכנון.

המזרקה המנגנת ואי מרגרט. בערב בטיול ברחוב וואצי נפגשנו עם מכרים שלא ראינו מזמן, למרות שחיים באותו ישוב. החלפנו חוויות, נרשמו טיפים ,שלי, ולרגע חשבתי איזה מחשבה עברה בראשו של משה... "מאיפה באת לי? עכשיו מאירה תרצה את כל המקומות והדקטלון" אז הם היו באי מרגרט ולא אהבו כל כך.. לא ראו אופנים, לא נהנו, אין מה לעשות באי, המזרקה פשוטה..

אנחנו הולכים. בערב היא מוארת ומנגנת.. משה מסכם, תלכו, צלמי וספרי לנו.

בערב יצאנו, מוקדם מידי לחפש את תחנה קו אוטובוס 26 שנכנס לאי.

משה,, שפגשנו בעיר, טען שאין אוטובוס. אבל אני יודעת שיש. עם חשמלית מספר 2 הגענו לתחנה אחרונה שלה, זאת שתכננתי כמה פעמים להגיע אליה בשעות בוקר לפלודן המקורי. פנינו ימינה לתחנת אוטובוס. עומדים ועומדים ואז שמתי לב שרשום משהו.. תחנות מסוימות מסומנות כלא מגיע עליו. בעצם, כל התחנות שאנו צריכים. ביקשתי מבנות מקומיות לקרוא לנו, ובאמת הקו לא היה פעיל.אפשר היה להתעמק קצת באתר של תחבורה ציבורית,ולדעת זאת מראש.קו 26 מסומן בסימן קריאה ! שימו לב,יש עוד כמה מסומנים בסימן קריאה !!! גם חשמלית 2..תבדקו.

יש שיפוץ דרך בתוך האי. אפשר להגיע ברגל, לא רחוק כל כך. הכי טוב היה להמשיך מעצירה של קו 2,אך כבר נכנסנו חצי רחוב פנימה. חצינו כביש ועלינו על חשמלית 4/6 שעוצרת בחצי גשר. משם צעדנו ברגל.

בשעה 20.00 המזרקה מופעלת ל10-15 דקות. בשעה 21.00 לשעה.

הבעיה הגדולה שאין מקומות ישיבה רבים. שורה של כיסאות, ספסל פה ושם. סוג של גדר נמוכה וזהו. דבר אחד לעמוד ולראות את המזרקה בפעולה.. אך להמתין עוד 45 דקות בעמידה או להסתובב באי חצי חשוך פחות נעים.

בשעות היום, לפי דברי חברה שלי ,ביולי היה מאוד נחמד באי מרגרט. הם בילו בו חצי יום בכייף ולא רצו לחזור. היה פארק מים, חפירות, אפשר לרדת קרוב יותר למים.. אני יודעת שיש בית קפה ו2 מלונות בהמשך, ראינו אורות מרוחקים.לא ידענו האם פתוח, ואם נגיע יהיה היכן לשבת.

רבע שעה של הפעלה היו מקסימות, הסתפקנו בהם. גם הרעב התחיל להציק. ולבחור מקום לאכול, כבר הבנתם שלא פשוט לנו. חזרנו לדירה, לסופר שלנו, לשווארמה והם לפיצה.

אך לא לפני כמה תמונות מהגשר,על מול הפרלמנט המואר,הציפורים החגות מעליו,שנראו כפתיתי שלג במצלמה

ותמונה של אימא מוכשרת שתפסה את שניהם מצלמים כיוונים מנוגדים

אני רוצה לציין ששווארמה הייתה מצוינת, עלתה רק499 פורינט.2 מנות היו מעבר לכוחות.. הצעירים חזרו עם מגש פיצה ענק, אבל באמת ענק מפיצריה ממול, שהייתה מעולה גם. ועלתה גרוש וחצי.. הם לא סיימו את המגש. בפינה יש מסעדת MIR מסעדה מזרחית/ערבית, חשבנו לאכול בה, אך החום והעומס הבריחו אותנו לפינה שלנו. עוד צמוד אליה מקום גדול בסגנון הכנה במקום. Belvárosi Disznótoros סלטים מוכנים, אוכל מבושל ובשרים שבוחרים ושמים אותם על הגריל. היו המון חבר'ה צעירים. יש מקומות לשבת בקומה השנייה או לקחת. המוני חבר'ה צעירים,וגם משפחות צעירות ,תיירים ומקומיים ישבו בבורגר מרקט,שנראה תוסס ומענייון, Burger Market.

בכלל היו לי המון מקומות אוכל מומלצים במיוחד ברובע יהודי ע' IBD , ארנסט, אחותי.. שנותרו לטעימה בפעם הבאה בעיר.

בינואר גילינו בעזרת תיירות רוסיה את ביסטרו אוקטגון. חשבנו ללכת עליו גם הפעם,

כי שם נוח לבחור כל אחד מה שנראה לו. לא יצא.. וגם קצת נפסל. "מה? לעמוד מול מזנוני אוכל ולקחת לעצמך כמו בחדר אוכל בבית ספר(למדו בבית ספר עם ארוחות) שכחנו כבר את התקופה"

גילינו סניף חדש (יחסית) שלהם בהמשך הרחוב לכיוון רובע יהודי.

יוצאים ממתחם הפסג',שמאלה. נכנסים כאילו יורדים למרתף. המקום יפה מאוד. המחירים זולים הרבה יותר מטרופיה העמוסה. בין 1000-1600 פורינט תלוי ביום בשבוע. יש גם ארוחות בוקר.

קניות-קניות היו חובה. "אין לי בגדים בכלל". שירה בשני קולות."אין לי כסף גם, אני סטודנט" וכל הסיפורים שלך על דקטלון, נראה מה זה..

לשמחתנו שמענו על סניף חדש של הרשת דקטלון ממש בתוך העיר. מול קניון ווסט. בNEUGATY TER הגעה פשוטה ביותר עם מטרו קו 3.מטרו כחול, שאגב שונה לקרונות חדישים יותר ולבנים. כייף. התחנה עצמו פחות כיפית. לא מעט הומלסים וכל מיני טיפוסים שניגשים אליך, מוכרים כל מיני בשמים. לא נטפלים אומנם, אך לא נעים.

הכניסה לדקטלון צמודה לכניסה חנות גדולה של הכול.. מבגדים ועד תיקים וכלי בית. המוכרים מבוגרים, השומרים גם. דווקא רכשנו בה תיק לי ומזוודה לבת.

דקטלון-סניף קטן עם הצע מצומצם. החבר'ה אהבו חולצות וסווצ'ר פליז. גרבים ותיק נפתח לאימא. לדעתי, היה כדאי הרבה יותר לחזור לסניף שהיינו בו בינואר. מה גם שהיה בו קניון אוטלט עם רשתות מוכרות. כמובן שהם כבר לא רצו .השארנו את המזוודה לחזור ונכנסנו לקניון. כמו שזכרתי אותו. קניון ווסט אנד סיטי קצת מבולגן, גדול. עברנו את כל חנויות השעונים גם את אלה שמחוץ לקניון. גם את אלה שהומלצו ע' IBD בחיפוש דגם שעון מסוים. מי אמר שרק נשים בעיתיות בקניות? בקניון אין מקומות ישיבה. בקומה עליונה יש כמה קוביות ישיבה.

יש קומת אוכל גדולה וגם בסופה כמה קוביות ישיבה. קומת המזון המהיר הייתה עמוסה בקושי מצאנו מקום ישיבה. יכול להיות שנהיינו רעבים ממש, אך כולם נהנו מהארוחות. הם מסיני ועוף מוקפץ/מתוק , אנו מדגים וטורטיות.

היבול(קניות) היה נחמד. השארנו מקום ליום ראשון בקניון ארנה.

ארנה, קניון נוח יותר, לא עמוס בכלל, שפע מקומות ישיבה .ומתחם מזון מהיר נוח. הגעה עליו הייתה פשוטה עם קו מטרו 2,ממנו העדפנו ללכת ברגל. יש אפשרות להמשיך באוטובוס, תחנה..

לפני הנסיעה, שמעתי מחברה לקבוצה על מקום לנגוש ברחוב אנדרשי, קצת מעל אופרה,

פאפה לנגוש. לנגוש, ראינו רק בדוכנים בפארק עירוני, ובשוק המכורה, אז, לא רעבים.

בערב האחרון בעיר , יצאנו לכיוון הלנגוש. ערב אחרון , חייבים.

המקום חביב. יש תפריט מובנה ב3000 פורינט. מורכב ממנה ראשונה מרק או קומפוט פירות, מנת לנגוש בשרית או חלבית מקורית, מנת קינוח הונגרית מקומית ושתיה. סביר אבל עמוס לנו וחם עדיין למרק. יושבים בחוץ, בפנים סאונה. גם בחוץ חם ומלצרית הצעירה מנסה להיראות שמחה למרות שמזיעה כולה. אנו הזמנו את הלנגוש הרגיל עם שמנת וגבינה מגורדת. המנה גדולה מאוד .אפשר בשקט להתחלק בה. מה שמציל את המצב זאת השתייה. בדומה לסלובקיה, לימונדקה. מים מוגזים עם סוג של קומפוט פירות וקוביות קרח. יש בעיר קרח!

סידור מזוודות כיוון פלאפונים, הזמנת השקמה מקבלה ומוכנים לטיסת חזור. בערב, עשיתי בדיקה בסיוע קבלה לגבי ההסעה שלנו.

בשעה 03.00 המתין לנו נהג בחוץ. למרות שההזמנה הייתה ל4 מבוגרים והיה רשום רכב רגיל, פעמים אסף אותנו רכב גדול, מרווח ונוח מאוד.

פתיחת דלפקים שעתיים לפני. התור עובר מכוון, כי הדלפקים משרתים את כל הטיסות היוצאות. הבדיקה ביטחונית גם סבירה. הבן התבקש להוריד כפכפי טבע נעות. השער מפורסם חצי שעה לפני. החבר'ה עלו למתחם עישון וחזרו עם וואו. הנוף ממנו מקסים. ממש עומדים בחוץ. היה זמן לקפה אך תור ענק בקוסטה הבריח לבית קפה שבדיוק נפתח. המלצרים, די מבוגרים כנראה עוד לא התעוררו והיו חסרי סובלנות ממש. הקפה היה נוראי, היחס עוד יותר.

ואז הליכה ארוכה ל"מחסן" שלנו.

לנו אישית הוא מוכר ופחות חשוב.

הטיסה עברה בנעימים, הייתה נוחה.

מפת אטרקציות שבניתי ועדכנתי לקראת הנסיעה

תמונת הפרופיל של אמה
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אמה

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לבודפשט

לא רק בטן-גב: זה האי שנבחר למספר 1 באירופה לגלישה וצלילה לאייטם המלא
לא רק בטן-גב: זה האי שנבחר למספר 1 באירופה לגלישה וצלילה
לא אוורסט ולא אנאפורנה: ראש ממשלת נפאל ממליץ על הטרק הכי שווה בהימלאיה לאייטם המלא
לא אוורסט ולא אנאפורנה: ראש ממשלת נפאל ממליץ על הטרק הכי שווה בהימלאיה
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ לאייטם המלא
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל