ישבנו עם חברים וקיטרנו,כמה אנו עייפים וזקוקים לחופש.חברתי,לילי,אוהבת את ים המלח,את הספא(גם אני)פינטזה על חופשה עם מרחצאות חמים,מרחבים ירוקים,בתים ציוריים,אגמים ובאופן די ספונטני יצא לי "היער השחור" לא בדיוק ספונטני,חברים טיילו באזור כמה פעמים כהחלפה ללינת קלאב הוטל,אחותי טיילה באזור עם שלושת ילדיה.היעד לא היה זר לי שמעתי עליו רבות. תחילה,הטיול אמור היה להיות לשבוע ביער,אבל אם כבר נוסעים לא נראה בדרך ממינכן ואליה עוד משהו? כך הוספנו את דרך הרומנטית הצפונית והדרומית בסוף הטיול.נזכרת בבת משפחה בהילדנברג,אז מה לא נבקר אותם? מוסיפים עוד יום.אחותי ממליצה להוסיף 2 לילות סביב אגם בודנזי,בדרך למינכן,לבקר גם בארמונות לודדויג.לא צריכים לשכנע אותנו,לא טיילנו המון זמן,מגיע לנו.וכך נולד טיול של שבועיים בגרמניה עם קפיצה קטנה לשכנות בדרך. ישבתי לקרוא הרבה סיכומי טיול וטיפים בלמטייל,"חפרתי" לחברה עם הקלאב הוטל,לאחותי,קיבלתי מהן את הספרים,מפות,חוברות ומה לא?ידעתי בעל פה את האתר של יונית, כרטיסי טיסה נקנו למינכן.היה לנו חשוב לטוס באל על. זה היה טיול ראשון שלנו בגרמניה.יש לנו משפחה בברלין ולא ביקרנו שם אף פעם.הנסיעה לגרמניה לא היתה קלה.היא התבשלה במוח לעט,והאפשרות בכלל עלתה לאחר ביקור בפולין,במחנות.עוד פרט שהיה חשוב לנו מאוד,להתחיל את הטיול ממחנה דכאו ולסיים במינכן בבית כנסת ומרכז יהודי החדש. הזמנו לינה ללילה הראשון ב ROTHENBURG.O.D.T לילה אחרון ב MUNCHEN וסימנתי לנו את העיירות שתכננו ללון בהן או קרוב אליהן.לאחר שחרשתי את אתר הלינה,ידעתי פחות או יותר היכן נלון,קיבלתי "הבטחה" שבכל מקום,בכל מקרה יהיה נחמד מאוד. לבסוף חלוקת הימים היתה כזאת: נחיתה במינכן וקבלת רכב ביקור במחנה ריכוז דכאוי לילה1 ROTHENBURG.O.D.T. לילה 2-WURZBURG לילה 3- HIDELBERG לילה 4,5-BADEN-BADEN לילה 6.7.8-BADENWEILER לילה 9,10-אגם בודנזי MUHLHOFEN לילה 11-PETING לילה 12-MUNCHEN הטיול רכב שכרנו מחברת RENT DIRECT(למיטב ידיעתי החברה אינה מתפקדת עכשיו)בפורום למטייל היו דעות חלוקות מאוד בקשר להשכרה מחברה "פחות ידועה".לאחר בירורים רבים ,הזמנו בחברה הנ"ל.המחיר שלהם היה הנוח ביותר ושרות נהדר.חייבת לציין שהאבידה היא מול חברה גרמנית מקומית שנמצאת מחות לשדה תעופה.המתינו לנו בשדה עם שלט,נילקחנו למשרדי החברה ובחזור,לאחר שהחזרנו את הרכב,לקחות אותנו לשדה תעופה, לטיסה. הזמנו רכב פולקסוואגן אוטמטית(חובה) רצוי דיזל,ללא GPS מובנה(הבאנו את שלנו) במשרד הוצא לנו לשדרג לרכב מרסד ויטו הגדולה ללא תוספת תשלום,חדישה עם 600 ק"מ על המונה. לא מצרפת פרטים מדוייקים על כבישים מתאימים יותר או פחות.הטיול היה לראשונה עם מכשיר GPS.והוא הסתדר נהדר(המכשיר איתנו). מידי פעם בדקנו אותו,אבל די מהר זנחנו את המפות והתמסרנו לGPS.טיפ חשוב,לתת כתובת מלאה ולבדוק את המרחק ליעד לפני תחילת הנסיעה.יש עיירות באותו שם במחוזות שונים.נתינת רק שם הישוב,תביא לכיכר הכפר/עיר.אם רוצים לבקר בעיירות על הדרך,להכניס לזכרון המכשיר עיירה,עיירה.לבדוק איזה דרך בכר או לתת לו. ברגע שמבינים את ראש הניווט, החיים נהיים קלים יותר.

קבלת רכב במינכן כמובן ששמחנו,היינו 4 מבוגרים עם מזוודות.מייד חשבתי שהייתי צריכה לקחת גם את הסנדלים האדומות,הנה יש מקום..הרכב שירת אותנו נהדר.העמסנו עליו בקבוקי שתיה,קניות סופר ולא תמיד אפילו הוצאתי את התיקים מרכב. התחנה הראשונה היתה דכאו.היה לנו חשוב מאודלהתחיל דווקא משם, במיוחד לאחר סיור בפולין,שערכנו ממקום עבודה שלי.בחדר תא המסרפות ראינו פקח צעיר מקומי,ביקשנו רשוה להדליק נר נשמה ונענינו בחיוב.הפקח אמר שאנשים בודדים מדליקים נרות אבל בהחלט מותר.

בחקור במחנה דכאו
http://www.kz-gedenkstaette-dachau.de/index-e.html לקראת הצהריים המשכנו לעיר AUGGSBURG,ממנה תכננו לטייל צפונה בדרך הרומנטית. היה יום ראשוןוהעיר נראתה ריקה כמעט לגמרההכיכר המרכזית היתה ריקה מאדם.היה מוזר ביותר,לא יוצא לנו לראות כיכר כל כך "לבד".בהמלצת הספר ,חיפשנו את בית הכנסת,לאחר שאלות רבות מצאנו אותו. באחד האולמות היה קונצרט כל שהו ולא הורשינו להיכנס,אפילו לא לחצר.מוזר,הקונצרט וודאי לא היה באולם בית הכנסת עצמו.יצאנו מהעיר עם הרגשה של ביזבוז זמן,

הכיכר של יום א' באוגסבורג
המשכנו צפונה בדרך הרומנטית,עיירה אחרי עיירה.עוצרים בכמה עיירות,קצת מסתובבים.הנופים מקסימ
ים,על אחד הגשרים צועקים לנהג לעצור,כי הנוף פשוט מקסים וחייבים,חייבים לעצור בצד לכמה דקות. עיירות שאהבנו במיוחד,למרות שגם הן היו קצת ריקות מאנשים,והשעה היתה כבר 17.00 Dinkelsbl, וNdlingen. את תכנון טיול בדרך הרומנטית,עשינו בעזרת אתר הרשמי https://www.romantischestrasse.de/?lang=uk מקום לינה ללילה הראשון הוזמן מראש ב ROTHENBURG O.D.T,בפנסיון בקר http://www.pension-becker.com/ http://www.youtube.com/watch?v=ty2nNmn4NqU&feature=relmfu
Dinkelsbl
בדרך בין העיירות
הנוף מחומות רוטנבורג
עלות לינה+ארוחת בוקר לזוג היתה 50 יורו.לבעלי הפנסיון,בחור איטלקי חמוד הנשוי לגרמניה,יש שני בתים,הפנסיון נושק למרכז העיירה ובית דירות מחוץ לחומות העיר.הגענו לשם ב20.00 ובאו לפתוח לנו במיוחד.היינו רעבים ,בדרך רוב המסעדות ובתי קפה כבר היו סגורים,דבר שמאוד הפליא אותנו.בהמלצת בעל הצימר,הלכנו למסעדה איטלקית נחמדה ברחוב הראשי.מעל המסעדה,היה פנסיון בחמירים אף זולים משלנו.בכלל בעיירה,מבחר גדול של אפשרויות לינה.
מרכז רוטנבורג

בחנות הכריסמס
בית ובית לציפור
תכננו להישאר 2 לילות ברונבורג,לטייל בין העיירות ומשם לחתוך ישירות להילדנברג.סיור בוקר בעיירת רוטנבורג המקסימה,סיור מודרך ע' איש העיריה,הסתובבות בין המוזיאונין הקטנים,חנות מוזיאון של כריסמס ושו לנו טעם של עוד.מכיוון שלא היינו עם לינות סגורות מראש,המשכנו צפונהעצנו בעיירות בדרך ביקרנו בארמונות,וארכנו פיקניק בטבע. אנו פחות אוהבים לשבת במסעדות בצהרי היום,מרגישים סוג של ביזבוז זמן, לכן מצטיידים בסופר במצרכים מכול טוב,ואורכים פיקניק בטבע,מושקע,עם כל הציוד החד פעמים שתמיד דואגים להביא מהבית.בגרמניה,יש מקומות רבים,מאוד מסודרים למטרה זו.אפילו עם שרותים ניידים.בכניסה לאחת העיירות ראינו שולחן עץ שממש קרץ לנו "בואו, אלי"

פיקניק ,בדרך מקומות רבים לעצירה מסודרת התיישבנו,הוצאינו את כל המצרכים ופתאום ראינו אחד השכנים יוצא לקראתינו.עבר לנו בראש כבר תסריט איך הוא מסביר לנו שכאן לא עושים פיקניק,אבל השכן קידם את פנינו בברכה והצטרף לשיחה והמלצות לבקר בווירצבורג בארמון. האיש,נגן בלהקת ג'ז כל שהיא אף נתן לנו דיסק שלו במתנה.
ארמון WEIKERSHEIM
גנים מאחורי הטירה

http://www.weikersheim.de/english_version/index.html את המשך הדרך עשינו תוך כדי האזנה לצלילי ג'ז גרמני.בWEIKERSHEIM ביקרנו בסיור מודרך בטירה המקסימה.המדריכה מאוד התלהבה מאורחים מישראל,ואפילו הודיע על כך ליתר הקבוצה,קצת הינו נבוכים.הטירה מעניינת מאוד ולפני אחת הדלתות היא ביקשה שנעמוד בזוגות,נסגור עיניים וניכנס לאולם בריקוד.היה זה אולם נשפים מדהים,עם מנורות ענק בתיקרה מצויירת וכך נכנסנו בצעדי וולס לצלילי מוזיקה נעימה. http://www.weikersheim.de/fv/schloss.html המשכנו לסיור בגנים היפים. וכבר היינו צריכים להמשיך לווירצבורג.האיש אמר להגיע לשם,אז מושמעים. ווירצבור עיר גדולה,נכנסנו לבית מלון ,המחירים היו בהתאם לעיר,לכן החלטנו להמשיך כמה ק"מ ולמצוא לינה באחת העיירות הקרובות.כך כ2 ק"מ מהעיר,על שפת הנהר ממש מצאנו ,יותר נכון הומלץ לנו, צימר מקסים.חיפשנו לינה בפרבר,נכנסנו למלון ספורט שהיה מלא,אבל בעל המלון,בחור נעים הליכות התקשר לכמה פנסיונים וצייד אותנו בכתובת ,טלפון והסבר מדוייק של צימר שמצא לנו. גם לטייל בנופים יפים מעייף,והחלטנו להישאר לערב רגוע בחצר הצימר ולטייל לאורך הנהר. ישבנו לארוחת ערב קלה בחצר היפה ואחריה טיילנו לאורך הנהר. http://www.zum-kreutzer.de/

בחצר צימר של קרויטצר
בניין הרזידנציה

לאחר ארוחת בוקר מושקעת ונעימה,ולאחר שבעזרתו של בעל הצימר ציצלנו להילדנברג לבת דודתי,שהינה אנו מגיעים בערב,המשכנו ליום סיור בוויצרבורג. נצמדנו לקבוצה של פנסיונרים גרמניים ושמענו קצת הדרכה על העיר,איך היא נהרסה בזמן מלחמת העולם השניה,איך עד היום ממשיכים בשיחזור ובנייה.עשינו שייט נחמד על הנהר,בליווי בירה קרה.ביקרנו בארמון ובית הרזידנציה היפה.הכניסה בתשלום וצריך להבין איזה כרטיס לרכוש.לחלק מהחדרים הכניסה רק בקבוצה.לא ידענו זאת,אבל המשגיחות הכניסו אותנו כי בדיוק נכנסה גם קבוצה כל שהיא.בזמן שהבנות טיילו בין לדרי הרזידנציה,הבנים המשיכו לסיבוב בירה נוסף בגנים היפים. http://www.wuerzburg.de/de/tourismus-tagungen/urlaub-wuerzburg-ferien-wuerzburg.html http://www.youtube.com/watch?v=ZGnK0kf_HMA&feature=related בזמן תכינון הטיול,התברר לי שבת דודתי גרה בהילדנברג,ז"א בפרבר שלה,בעיירה לימן LIMAN.

קיר הרוס של טירת היילדנברג

מראות מתצפית בגנים לעבר גשריה של הילדנברג
http://www.heidelberg.de/servlet/PB/menu/1088101_l2/index.html יצרנו קשר איתה לפני הטיול,והם מאוד שמחו לארח אותנו בביתם כמובן.הגענו ללימן לקראת ערב,ודי הדאגנו את בת דודתי שחשבה איך הישראליים שלה הלכו לעיבוד בדרך.המפגש המשפחתי היה נעים מאוד,משמח וגם טעים.טיילנו לקראת לילה ברחובות השקטים של לימן,כדי להוריד את המנות הרבות שטעמנו.העיירה עצמה ללא יחוס מיוחד,אבל היא זולה הרבה יותר למי שמעוניין להישאר ללילה ולטייל בהילדנברג . בבוקר,לאחר הסברים מה ואפיה כדי לנו לבקר בעיר יצאנו לטירה ההרוסה.הכניסה לגנים היפים סביב הטירה חינם,החניה בתשלום,אפשר למצוא גם חניה בחינם אבל לא ניסינו לחפש אותה.יש כמה סוגי כרטיס כניסה.ברגיל-הכניסה רק לכמה אולמות,ובית מרקחת. כרטיס מודרך נותן אפשרות להכינס לחדרים הפרטיים והמרוהטים.לא ידענו זאת מראש ולא נשיאר לנו מספיק זמן לקבוצה השניה.הגנים והתצפית על העיר מקסימים.בהילדנברג עמה,טיילנו לאורך הרחוב הראשי,,נכנסנו לקטדרלה ו...לאחר לילה נוח במיוחד על כריות ענק,גם לרשת קאופהוף,שם חברתי אפילו רכשה כרית אחת גדולה כזאת הביתה. מהילדנברג לבאדן באדן(BADEN-BADEN) בערך שעה וחצי נסיעה ירוקה ונעימה.. הגענו לפאתי באדן-באדן,נכנסנו למודעין שפתוח רק עד השעה 17.00 וכולם כבר היו לחוצים לסיים.. אתר הרשמי של תיירות היער השחור http://www.blackforest-tourism.com/schwarzwaldcard/schwarzwaldcard אתר לינה נוח לחיפוש לינה ביער השחור שבו השתמשתי רבות,מאז הטיול שלנו שמרתי ונכספתי לאתרים רבים נוספים
http://www.breisgau-schwarzwald.de/index_de.htm הבנו שמחירי לינה בעיר יקרים ומידע על לינה בעיירות קרובות אין להם.החלטנו לצאת לדרך ולחפש לבד.כמה ק"מ אחרי ,מצאנו פנסיון ממש בתוך היער עם שלט גדול "חדרים פנויים" ,נכנסנו,ראינו מצא חן בעיניינו ונשארנו 2 לילות.הפנסיון , HOTEL GASTHAUS ZUR NACHTIGALL,נמצא בין BADEN- BADEN ו , GEMSBACH מנוהל ע' בני זוג עם רקע שוויצרי,לא צעירים אבל מנהלים את הכל למופת ובזריזות מופלאה.הפנסיון,נקי מאוד,יש בו מטבח מעולה והמסעדה פתוחה עד אחרון האורחים.לאחר שהתקמנו,יצאנו לעיר.
הצימר,קרוב לבאדן-באדן http://www.hrs.com/uk/booking/en/germany/gernsbach-baden-wuerttemberg/nachtigall-15226.html
סיור בעיר אריסטוקרטית,כאשר יוקרה מציצה מכל עבר ופינה. מכוניות פורשה אדומות,גברים בחליפות לבנות,נשים שמדברות בלחש,רובם רוסים אגב.לאחר סיור בעיר,קניית כרטיס היער השחור,וארוחת ערב במסעדה סינית לא בדיוק מוצלחת,בגלל השעה המאוחרת,כי הרוב כבר היה סגור ולמקדולד'ס ממש לא בא לנו.חזרנו לפנסיון שלנו ביער.

פורשה אדומה לגבר בחליפה לבנה

כאן ציפתה לנו הפתעה.הגברים שתו כמה בירות וביקשו מנשים לקחת אותם הביתה.חברתי לילי התיישבה על ההגה,היא נהגת ותיקה,"נהגת שודים" ורכב גדול ממש לא הפחיד אותה ,התחברה עליו מהרגע הראשון עוד במינכן.התחלנו לטפס ביער,חושך מסביב,הדרך מתארכת,היה רשום 6 ק"מ לבאדן באדן בכניסה לפנסיון.לא יכול להיות שעוד לא עברנו.ולא זכור לי הטיפוס הזה למלה.הדרך נעשת צרה,בצדדים רואים את העצים אסופים למשלוח,הקול המוכר של ג'י.פי.אס מודיעה 300 מטר ליעד,איזה יעד בראש שלו,חושך מצריים ולא רואים ממטר.החבר פוקד "תסתובבי כאן,ונרד" לאן להיסתובב?לא רואה? אני על השוליים כבר??השעה אחת בלילה,איכשהו חוזרים לבאדן,ברחוב הראשון עומדות כמה מוניות.אני ניגשת לאחת מהן,מושיטה יד עם כתובת הפנסיון ומבקשת ליסוע לפנינו.הנהגים קצת נבוכים, "זה כאן,כמה ק"מ" כן אני יודעת,אבל נמאס לי מהיער בלילה. 20 יורו והמונית יוצאת לדרך ואנו אחריה. 6 ק"מ יקרים להחריד. בבוקר יצאנו לבדוק למה התכוון הgps כאשר התעקש שאנו 300 מטר מהיעד.האמת?הוא צדק.רק שהשביל היה בלתי אפשרי לעבור עם רכב גדול במיוחד.

כאן נסענו בלילה,בחושך
בדיקת השטח,300 מטר ליעד
ארוחת בוקר מאוד עשירה ומיוחדת,בעלת הפנסיון קמה מוקדם ומגישה לנו אותה בעצמה. לא הספקנו להגיע לחדר אוכל כבר אחת העובדות מיהרה עם השואב לחדר לסידור. יום טיול בכביש 500 היפה, שיוצא מצפון עד הדרום.מאחותי שמענו על אגם ממולסי,ולמרות מזג אויר ערפלי אנו ממשיכים עליו וממנו לפרידנזשטאט.היינו די נעולים לתכנון הראשוני וחבל שלא החלפנו ימים.היינו משאירים את הדרך ליום נאה יותר וביום הערפלי יורדים לשטראבורג,אותה תכננו למחורת היום. בדרך,על כביש 500 נתקלים בקטע יער עם עצים הפוכים,עקורים.גם על קטע זה שמעתי מאחותי שהמליצה עבור גם בו.

מצבות עצים בקטע כביש 500
אגם ממולסי לא גדול במיוחד,יש בו אפשרות לשייט,אהבנו את מרפסת ישיבה על האגם. http://www.hrs.com/uk/booking/en/germany/gernsbach-baden-wuerttemberg/nachtigall-15226.html

אגם ממולסי

גזע עץ-מפלצת עם כרטיס היער השחור,אפשר לשבת בבית הקפה על קפה ועוגת היער השחור על חשבון הכרטיס,חינם.לא ידענו.
דוכנים בממולסי
לפרידנשטאט הגענו לקראת השעה 18.00,לאחר מבט על כיכר המרכזית החלתנו לשבת בבית קפה נחמד.נכנסנו,הוא נראה די שומם,אבל העוגות היפות על הדלפק קרצו לנו.כאן נתקלנו במשפט מוזר.עוגה,לא היתה להם בעיה למכור לנו,קפה אי אפשר.לילי בלי לחשוב רגע אומרת "שיהיה תה" גם תה אי אפשר.בעצם אי אפשר כלום עם מיים חמים,המכונה סגורה.למה?? כי סוגרים ב18.00.ויצרנו על העוגה,כעונש על אי הגשת הקפה. בחזור לכיוון הפנסיון שוב נתקלנו באותו בית יערן מנסיעת הלילה אמש,הבנו ששוב אנו מסתבכים.יצאנו לעיירת GEMSBACH,עצרנו רכב מקומי ושאלנו איך מגיעים,האיש בסובלנות רבה הסביר לנו ורגע אחד כנראה אחרי שהעיף מבט על פנינו ,החליט לקחת אותנו לשם.מסתבר כי בעל הפנסיון חבר טוב שלו.כשגענו,הוא אמר לו בצחוק "הבתי לך את אורחיך העבודים".כולנו צחקנו.לארוחת ערב נשארנו בפנסיון ואכלנו ארוחת ערב טעימה במיוחד.

סיור בקזינו מכיון שהבעלים לא דוברי אנגלית הם הראו לנו כמעט כל מרכיב בארוחה לאישור. בבוקר,לאחר שנפרדנו מחלקת היער שלנו נסענו לשוטראסבורג היפה.התכנון היה להספיק כמה שיותר בדרך אלזס.אי אפשר לטייל מהר בשטראסבורג, רגע לפני, ביקרנו ב סיור מודרך בבית הקזינו בעיר ובאולם השתיה.עם מיי בריאות המלוחים. http://www.casino-baden-baden.de/
לסיור בבית הקזינו אין צורך בלבוש מיוחד כמו לביקור קזינו בערב.אז הגברים חייבים להיות עם מקטורן ונעלים הולמות,נשים חייבות להיות בשמלת ערב ונעל מתאימה. הסיור היה נחמד,כלל הסברים רבים בצורה מאוד טאטרלית.האולמות היפים והגן המטופח השאירו רושם של מועדון חברים יקר ומיוחס. בעיר רכבת תיירותית איתה אפשר לסייר בעיר תוך הסבר ממצא,נחמד ונותן מנוחה לרגליים
אתר מודעין של העיר

שטראסבורג
בית הכנסת בשטראסבורג
http://www.e-heidelberg.com/attractions/ בשטראסבוג, קראנו בספר,על קהילה יהודית רבה,וחיפשנו שוב בית כנסת.רק כדי לראות שהוא סגור ובכלל נמצא בשיפוצים. מבית הכנסת ממהרים לקטדראלה שכמובן פתוחה.אורכים שייט נחמד,לקחנו אוזניות בשפה הרוסית כך שלפחות הבנו היטב על מה מדובר.השיט היה מעניין,הזכיר את השייט על סיין.תכננו להגיע עד קולמר,אך את הלילה לבלות בגרמניה בעיירה בדנווליר.מכיון שהלינה לא הוזמנה מראש והמקום נבחר כי בעיירה יש מרחצאות שפתוחות עד 22.00,מיהרנו לחזור ליער השחור ולחפש לינה בשקט.את אזוא אלזס החלטנו להשאיר לטיול אחר.עברנו בכל זאת כמה עיירות קטנות,שנראו כחנות אחת מתמשכת ליין . http://www.otstrasbourg.fr/?lang=en

בין העיירות באלזס בבודנווילר ידעתי איזה בית אנו מחפשים ,חרשנו על אתרי אינטרנט ו"בחרנו" כבר. ובאמת הלכנו על בית של בטינה שהופיע באתר. לקחנו בבית של בטינה 3 לילות,לטיול כוכב בדרום היער,מסרנו טונה כביסה(בתשלום די סימלי) ויצאנו למרחצאות,לנוח. http://www.hausbettina.de/ http://www.badenweiler.de/

בחצר הצימר בבדנווילר
בניין המרחצאות מרשים מאוד נמצא קרוב לפארק ירוק ויפה,נמצא במרחק הליכה מהצימר,אנו החלטנו על נסיעה ברכב..במרחצאות,מקבלים הסבר על המקום,מקבלים תא איכסון ונכנסים לאולמות עם ברכות מיים טרמיים.בגד ים חייב להיות צמוד גוף.על נושא זה היו סיפורים רבים.לנו,העירו על כך.בגד ים של חברתי עם סוג של חצאית פיצפונת מקדימה,נראתה למשגיחה כשמלה ולקח זמן להסביר שזה בגד יםלנשים מלאות,היא כמובן לא הבינה למה צריך את החצאית הקצרה.הגברים היו בבגד ים גלישה,הנהוגים בארץ,גם זה ממש לא מצא חן בעיני המשגיחים.הם הסבירו שהכל לטובת הכלל.הם לא מוסיפים כלור למיים,כי הוא ממש לא בריא לעור שלנו,לכן מקםידים על לבוש מתאים. לסאונה לא נכנסנו,ידענו שהיא נהוגה בעירום מלא או חלקי,ולא תכננו שיחה נוספת עם המשגיחה. http://www.badenweiler.de/ בבוקר,לאחר ארוחת בוקר נהדרת,מלאה בכל טוב בחדר אוכל בקומה השניה,עשינו סיבוב בחצר הבית.החצר נעימה מאוד,נחל זורם בחלקה,עציצים רבים,שולחן פיקניק גדול ו2 בתים ,מחולקים לחדרי אירוח.ממש מול הבית בריכת שחיה ומתקני ספורט מקומיים,משתלת פרחים נמצאת קרוב מאוד וכמעט הזמנו את כול הצמחים למשלוח מיוחד ארצה.מבדנווילר טיילנו בפרייבור,פלדבגר,אגם טיטיזי ושלוכזי.מכיוון שיצאנו די מאוחר,חלק מפעילויות כבר היא סגורות מהצהרים.כך את השעון הגדול ראינו רק מבחוץ.כן נכנסנו לראות ניפוח זכוכית והסתובבנו בחנות היפה לצידו.

ניפוח זכוכית ביער השחור

בחוברת שבאה עם כרטיס היער השחור,הבנו שיש אוכל במלון הצמוד,נכנסנו לברר.מכיוון שלא היינו רעבים החלטנו לקחת את המגיעה ארוז איתנו לצימר.המלצר,עמד כמה דקות בשקט וחשב,לשאלתי האם יש בעיה?ענה "לא בדיוק אני רק חושב איך לארוז לכם? מסתבר שמדובר בוופל בלגי ענק עם מנת גלידה ענקית,פירות יער והמון קצפת כל זה בא בליוי כוס קפה/תה/שוקולטה. מה נפסיד את הקינוח? לא,לא אנא הגש לנו.התקבצנו סביב השולחן ולעט,לעט חיסלנו הכל..
באגם טיטזי,עשינו סיבוב בעיירה,מצויירת ולאת שווקים זולים עם תוצרת סין לרוב. לקחנו אחד השייטים שרשומים בכרטיס .בשייט מקבלים שובה לבית קפה ,כן סוף סוף עוגת היער השחור.הציפיה היתה ענקית,העוגה טעימה,אבל לא נפלנו מהטעמים.
שייט בטיטיזי http://www.bootsbetrieb-schweizer-titisee.de/d/bootsbetrieb-schweizer.htm
יום נוסף טיילנו בטריברג ובדרך השוענים,בפרייבורג.בפרייבורג ע' הקטדרלה מתמקם לו שוק העיכרים. יצאנו לתור את העיר לאחר כמה לחמניות עם נקניקיה. וכרוב חמוץ מבושל ברוטב.

מפלי טריברג
http://visiting-germany.de/triberg.html פרייבורג יפה,אפשר לקחת סיור מודרך בעיר,אפשר לעלות ברכבל.צריך קרוא היטב את ספרון האטרקציות. צמוד לרכבל בפלדברג מצוי מוזיאון היער השחור.בטיול זוגי-לא הייצי מקדישה לו זמן רב.הבנתי שיש פעילויות מתאימות לילדים,כדאי להתעדכן מראש.ברכבל בפלדברג,ניתן לעלות ולרדת ברגל.יש מסלולי הליכה מסודרים. http://www.feldbergbahn.de/
הרכבל בפלדברג

המראות מהגבעה http://www.naturpark-suedschwarzwald.de/bildungsangebote/haus-natur דבר מעניין קרה לנו באזור,השפה הרוסית נשמעה כמעט מכל פינה.היסתבר שסטודנטים רוסיים באים לגרמניה בחופשת קייץ לעבודה,לכם ברוב תי אוכל הטבחים דיברו רוסית,גם הדרכות השונות העדפנו לקחת בשפה הרוסית הקפדנו לבדוק מה אפשר לנצל עם כרטיס היער השחור,לפי המסלול,וניצלנו כמה שיותר. הכרטיס מקנה גם אפשרויות כיבוד לא מעטות,כניסות למוזיאונים,מרחצאות,מכרות,שייטים מכמה סוגים,הרבה בריכות ופעילויות מיים. התוכנית היתה לעבור ללינה של 2 לילות לפחות סביב אגם בודנזי כדי לטייל באזור בצורה רגוע ונינוחה.בדרך למפלי הריין,עברנו במערת נטיפים בעיירהHASSEL.המדריכה הקפידה להסביר עבורינו באנגלית ומאוד שמחה כששמעה כי אנו מישראל.במערה נמצאת בתוך יער יפה.בחנות,נימכרים אבני מינרל מאזור ומאובנים שונים.בתור חובבי אבנים למינהם לא עמנו בפיתוי ורכשנו רק כמה מהן, מפני פחד משקל יתר.המוכרת הקפידה לרשום את תכונות כל אבן והסגולות שלה.

הכניסה למערת הנטיפים
המערה http://www.gemeinde-hasel.de/inhalt.php?WEBYEP_DI=4
עצירה קצרה במלפי הריין .על הסירה שמגיע קרוב למפלים לא עלינו.לצערי המיים ואני הולכים היטב רק במקלחת/ג'קוזי.מזג אויר היה קצת גשום,מעונן לכן הביקר היה קצר.העיר קונסטאנץ קידמה את פנינו בגשם קל אבל תורדני.ניצלנו את הכרטיס היער ליום האחרון בביקור בעולם המיים בקונסטאנץ.

מפלי הריין
הביקור היה סתמי,ולנו אישית היה חבל על הזמן שבוזבוז עליו. בטיול עם ילדים זה וודאי מרגיש אחרת.לאחר ביקור במודעין ונסיון לחיפוש לינה,יצאנו מהעיר לעיירות הקרובות.במעבורת הגענו לעיירה מיירסברג.התלהבנו כמו ילדים קטנים. מהפלגה במעבורת.סיור קצרצר במיירסברג,והשעה מאוחרת הובילו אותנו לעיירות הקרבות במרחק כמה ק"מ ממירסברג UHLDINGEN-MUHLHOFEN.שם מצאנו לינה ל2 לילות . http://www.obst-und-ferienhof-loehle.de/ http://stadtwerke.konstanz.de/en.html

שורות,שורות במעבורת
טיפטף גשם קל,ובעלת הצימרים עמדה בחוץ וחישבה האם מתאים לה להשכיר לנו ל2 לילות. היא אמרה בקול,שהמיטות לא מוצעות וצריך להביא מגבות,לאורר את החדרים.ואנו מצידינו אמרנו לה,מתאים לנו ,תסדרי ואנו בינתיים נטייל במיירסברג.
בעלת הצימר מאוד התלהבה כששמע כי אנו מישראל.מסתבר שהם ביקרו בארץ,במקומות הקדושים,חתנה הוא כומר והיה מוצב בכנסיה בארץ,תקופת מה.למשפחה שני בתים,חדרים מעל דירת המשפחה,כמה חדרים ודירה אחת עם נוף מקסים במיוחד.בבית ממול,עוד כמה חדרים ודירה גדולה אחת.הדירות מאובזרות,למרות שהרהוט די מיושן.הכל כמובן נקי מאוד.לארוחת בוקר,היא הזמינה אותנו לפינת אוכל המשפחתי,אמרה שאנו אורחי כבוד שלה.היה נעים לשמוע.מחיר הלינה+א.בוקר היה 42 יורו. לאחר ארוחת בוקר בבית המשפחה,נסענו לעיירת לינדאו LINDAU.העיירה מתויירת מאוד אבל חמודה ונעימה למרות זאת. הנכנסנו לעיירה דרך חניה וחומת העיר,ישר לתוך חנות כל בו גדולה.סיבוב קצר בחנות,הניב כמות בלתי מבוטלת של שוקולדים במחיר מצחיק.במדרחוב של לינדאו חנויות רבות עם מזכרות של כל אזור היער השחור,המחירים טובים יותר מאשר בעיירות היער עצמו.

לינדאו בגלל מזג האויר,לא היה שייט באותו היום,לכן המשכנו לטייל סביב האגם ברכב. המשכנו לעיירה האוסטרית ברגנץ BERGENZ.הטיילת היתה נחמדה,במיוחד בגלל הציפורים הרבים שאפו ממש לקראתינו.העיירה עצמה לא עשתה רושם טוב,סתמית ופחות "מסודרת" מעיירות גרמניות.

קטדרללה בעיירת ברגנז תכננו להגיע לאי הפרחים לקראת השעה 17.00.קיבלנו טיפ,להגיע לאי לאחר שעה זאת,לדעתי היה זה נבון.קודם כל מספיקים לטייל,כרטיסי כניסה משעה 17.00 יורדים למחצית המחיר,עדיין נשארים 3 שעות לבילוי באי,כי הוא נסגר ב20.00. אין הרבה אנשים בשעה זו,לכן קל יותר לטייל ומספיקים להקיף את הכל.באיפרחים,עצים רבים,פסלים פורחים,פינות חמד,וגולת הכותרת ביתן הפרפרים. שממש מתיישבים על כף היד.

בביתן הפרפרים אהבנו מאוד את החלק הטבעי של האי,זה שפונה לאגם,עם הספסלים לאורך הטיילת . החלק הטבעי

והפחות טבעי

ביקור באי הפרחים http://www.mainau.de/home.html קראתי הרבה בפורום על קניות בקונסטאץ,על המותגים היפים בחצי המחיר בו,לצערי הגענו לקניות בשעה מאוחרת,רוב החנויות כבר היו סגורות ובחלק בדיוק עמדו בפתח הדלת לסגור.הבנתי שגם כאן כבר קניות לא יהיו. בהמלצת הפורום,הזמנו כרטיסי כניסה לארמונות לודוויג מוקדם בבוק יום לפני הביקור. ניתן לבחור את שפת ההדרכה,עברית אומנם לא היתה אבל רוסית כן.טוב שעוד לא שכחנו לגמרה את רוסית. הזמנו ביקור בשני הארמונות.בתור חובבי ארמונות,שלא הספיק להם מדר הרומנטית,רצינו את שתיהן "הזילה" לחניה מתחילה עוד מפניה על הכביש לכיוון הארמונות.נוסעים מוד לעט.יש חניה מאוד גדולה,משאירים את הרכב ומתחילים ללכת.יש כמה אפשרויות עליה לארמון הדיסני.,באוטובוס,בכרכרה או ברגל.בכל מקרה ההסעות לא מגיעות ממש עד הארמון,עדיין נשארת דרך עליה ברגל.הנוף סביב הארמון יפה מאוד,יער,עצים,גשרים.בחלק התחתון של המתחם חנויות רבות לממכר מזכרות השונות.התורים בכניסה מתנהלים ביעילות גרמנית למופת.שורות עם מספור התור וכולם נעמדים בתור שלהם.מקבלים אוזניות עם השפה המבוקשת ונכנסים לסיור מודרך.. הארמון נחמד,קצת שונה מארמונות שראינו כבר,הבניה מאוד מעניינת,פנים החדרים פחות מפואר.

ארמונות היפים והנוף http://www.neuschwansteincastle.net/
הפרשי זמן בין ביקור בארמונות,מאפשר לנו ארוחת צהרים בדוכני המזון המהיר,וסיור בין דוכני מסכרות.ארמון הילדות,קטן יותר,אהבנו במיוחד את הנוף הנשקף מחלונות הטירה. במחשבה לאחור,אפשר להסתפק בביקור רק באחד הארמונות ולהמשיך לסייר בעיירת פוסן עצמה. http://www.neuschwanstein.de/englisch/tourist/index.htm
לאחר ביקור בארמונות ממשיכים בדרך הרומנטית,תכננו ללון באחת העיירות,ולהתקדם למינכן למחורת בבוקר. מחירי לינה בדרך הרומנטית גבוהים יותר מיער השחור,ומשום מה בחלק מהעיירות היה פחות נעים.גם הנוף נהיה מישורי יותר ופחות מעניין.כך עברנו כמה עיירות ועצרנו בפטינג PETING.

בדרך דרום הדרך הרומנטית http://www.gasthof-buchberger.de/
בעיירה נכנסנו לכמה פנסיונים,בחלק מהם היתה באותו ערב מסיבה באוורית עם הרבה בירה,מוזיקה ותלבושות יפות.משום מה כל המסביב עשה לא טוב לחברינו,הוא ממש הרגיש לא בנוח,הזכיר לו את המסיבות הבוואריות לפני פרוץ המלחמה, כמו סרטים שראה פעם. אני דווקא קיוויתי להישאר ולהנות ממסיבת פולקלור.עברנו רחוב ונכנסנו לפנסיון פרטי נחמד מאוד ושקט יות.החדרים גדולים,ויפים,בעלת הפנסיון שירתה את האורחים במהירות ויעילות.גם המסעדה המקומיס היתה פוחה עד אחרון האורחים וטעימה מאוד.מיהרנו להזמין ארוחת ערב כדי לא לעבור את השעה 20.00 כי ב20.00 הטבח מסיים את הכנת הבשרים.הסטייק היה מעולה וסלט שומים עוד יותר.ישבנו על בירה קרה,ניהלנו דיון מעמיק היכן הבירה היתה טובה יותר והתחלנו להרגיש איך הטיול מתחיל להסתיים לנו.בשעת בוקר די מוקדמת,עם רגשות מעורבים יצאנו לכיוון מינכן.
את המלון HOTEL SCHWEIZ הזמנו מראש,המלון היה מומלץ באתר על אל נראה נוח מבחינת מיקום והמחיר.72 יורו לזוג כולל א.בוקר חופשית.סביב המלון,הראה לנו שכונה טורקית,חנויות סופרים רבים,ירקנים וחנויות בגדים זולות.קיבלנו הסבר מפי פקידי המלון ומייד יצאנו העירה לטיול רגלי ארוך. על השדרה הראשית פזורים דוכנים לממכר פירות מיוחדים.היו שם פירות שכבר הספקתי לשכוח את טעמם.קנינו קצת כמעט מכל פרי,המחירים יקרים אפילו לא כדאי לחשב,אבל הטעמים והנוסטלגיה שווים זאת.עמדנו והמתנו זמן רב לאוטובוס תיירים,עד שאחד מעוברי אורח אמר לנו שמזמן הוא כבר הפסיק את פעילותו להיום.לא יאומן,האוטובוס האחרון יצא ב17.00.ומה אחרי ה17.00,סוגרים את העיר?הולכים לישון?? חוזרים לכיכר,לביקור בסניף קאופהוף וישיבה בבית קפה. ממש מול בניין הקטדרלה בית קפה ותיק עם מקני גלידה בכניסה.גם אם לא רוצים לשבת על קפה ועוגה,כדאי להיכנס ולהתפאל משרותים היפים,שמנוקים אחרי כל ביקור,באופן אישי ומיידי.

מינכן

השווקים של מינכן

שוק אפייה בייתית
ביתהכנסת החדש
מוזיאון היהדות לאחר ש"תדלקנו" את עצמינו בעוגה טובה הולכים לכיוון מרכז היהדות.בספר יש שם רחוב,רק שלצערי הספר כנראה כבר לא חדש והמרכז עבר כתובת.לאחר בירורים לא מעטים,מופנים למרכז יעקוב פלטץ,שם פוגשים בית כנסת חדש ומעניין-שמובן סגור ומרכז הטרור-גם סגור.קירות בית הכנסת בנויות מאבן בדומה לקיר בכותל המערבי..טיילנו עד מאוחר,סוף סוף בעיר היה כמעט הכל פתוח עד מאוחר.בבוקר ציפתה לנו ארוחת בוקר עשירה ומושקעת.אוכלים ויוצאים לדרך,להחזיר את הרכב.קצת התברברות בחיפוש לאחר משרדי החברה.והגעה קצת מאוחרת,עוברים בדיקה מהירה,ומוקפצים לשה תעופה.יורד גשם קל,המטריה כבר ארוזה והנהג מוציא את שלו,איך יתן לגברות להירטב בגשם?? הזמן עבר מהר,וטיולינו טם.נהנינו מאוד.
תם לו עוד טיול נעזרתי רבות באתרים של: http://www.megalim.co.il/0707070707/070707070707/070707070707
האתר של מירי,איתה גם דיברתי בטלפון וקיבלתי עידוד רב
לא ידענו על קיומו ונראה לי מעניין ומצחיק לא רק לילדים
צילום בלבוש מקומי למזכרת
אתר מעניין על הנעשה סיער השחור
http://www.black-forest-travel.com/places-of-interest/ קובץ אטרקציות הכלולות בכרטיס היער השחור לשהת 2013-2014