מסלול טיול 3 שבועות לסין חודש יולי – אוגוסט– 2 מבוגרים ונער בן 16
הטיול היה מאורגן פרטי. תכנון המסלול (בהתייעצות איתנו), מדריכים, מלונות, נהגים וכו' נעשו על ידי סוכנות נסיעות בסין oriental legend מול סוכנת ששמה אמילי.
יום 1 - טסנו בטיסה ישירה (אל על) לבייג'ינג. נחתנו בערך בשעה 13. נסענו לארמון הקיץ וטיילנו בו. משם נסענו לכפר האולימפי וראינו את האצטדיון הבנוי כקן ציפור והבריכה שנראית כמו קוביית מים.
המשכנו למלון, התארגנות קצרה ונסענו לרחוב wangfujing. ברחוב אוכל מסוגים שונים, בליל ריחות וצבעים.
יום 2 – התחלנו את היום בחומה הסינית. נכנסנו בקטע Mutianyu Great Wall. הלכנו על קטע החומה עד שהגענו למבנה שמירה ממנו אין מעבר. כבשנו את החומה הסינית!. המשכנו לאיזור האומנות 798 וראינו דברי אומנות נחמדים. משם נסענו לחוטונג שם רואים איך בייג'ינג היתה בעבר. נסענו בריקשה בסמטאות החוטונג. נכנסנו לבית חוטונגי וראינו איך נראים הבתים מבפנים. בבית זה גם השתתפנו בסדנת קליוגרפיה וניסינו להבין איך כותבים בסינית. בערב הלכנו למופע נערי שאולין, מופע קונגפו.
יום 3 – התחלנו במקדש השמים בו הקיסרים התפללו לשפע יבולים.המשכנו לשוק הציפורים והפרחים שלמרות שמו היו בו בעיקר דגים וחיות ים למכירה. משם לכיכר טיאנאנמן הגדולה ונכנסנו לעיר האסורה. שער ועוד שער ועוד שער, ארמונות מפוארים לרב, לכל אחד ייעוד משלו. יצאנו מהעיר האסורה, חצינו את הכביש ועלינו אל גבעת הפחם ממנה נשקפת תצפית על העיר האסורה אלמלא היה ערפיח שלא אפשר לראות כמעט כלום. אכלנו במסעדה בחוטונג. נסענו שוב לרחוב wangfujing , אכלנו סוכריה שנופחה לדרקון בעזרתו של בננו, פירות מסוכרים, שתינו מיץ אבטיח מרוסק בתוך האבטיח.
יום 4 –היינו אומורים לטוס לשיאן ב8 בבוקר אך כאן למדנו לראשונה כי זמן אמת לטיסה לא בהכרח מתקיים והטיסה יצאה כשעתיים אחרי הזמן המתוכנן.הגענו לשיאן ונסענו ישירות לאתר חיילי הטרה קוטה. האתר מרשים ביותר. המשכנו לרובע המוסלמי, השוק הומה האנשים ואיזור המסגד שהוא שילוב בין ארכיטקטורה סינית ואלמנטים מוסלמיים. אכלנו במסעדה שמתמחה בדאמפלינגים. המשכנו לכיכר פגודת אווז הבר הגדולה. למרגלות הפגודה נמתחת שדרה בה מזרקות רבות ותושבי שיאן באים לנפוש אחר הצהריים.
יום 5 – בבוקר נסענו למוזיאון שיאן בו למדנו על ההיסטוריה של האיזור. המשכנו אל פגודת אווז הבר הגדולה שם עלינו לראש הפגודה, צפינו על האיזור ושמענו הסברים על הבודהיזם.
אחר הצהרים טיסה לצ'נגדו. בערב צפינו בהופעה המשלבת פולקולור וסיפורים סיניים אופייניים.
יום 6 – התחלנו את היום במרכז רביית דובי פנדה. ראינו גורי פנדה בני יומם חסרי כתמים שנולדו במשקל כ-100 גרם, דובי פנדה בלול, דובי פנדה בני כמה חודשים משחקים ודובים בוגרים זוללים במבוק.
בדרך ללישאן עצרנו ב – Huanglongxi Ancient Town. בעיר זורם נחל והוא מהווה אטרקציה למקומיים ולתיירים מקומיים. הילדים והמבוגרים נכנסים לנחל ומתיזים מים אחד על השני.
משם נסענו לבודהה הענק. לקחנו שיט למרגלות הבודהה ואחכ נכנסנו לפארק ממנו ניתן לרדת ולעלות לצידי הבודהה. מאחר והירידה הינה ברוחב של אדם אחד מתהווה תור ארוך של כשעה לרדת. ההמתנה שווה כי לראות את הבודהה ממרחק כל כך קצר זה מרשים מאוד.
נסענו ללישאן תחתית ושם ברחוב צידי לרחוב הראשי ישבנו ואכלנו מה שנקרא "אוכל רחוב". אכלנו פיסות בקר במרק עם אורז. המנה עלתה 12 יואן לאדם. אחת המנות הטעימות ביותר שאכלנו. כדאי להעז ולאכול גם "אוכל רחוב".
יום 7 – הר אמישאן. עלינו ברכבל ואחכ ברגל למקדש Wanniansi. בסוף הסיור במקדש ירדנו רגלית אל מתחם הקופים. זהו מתחם עם שבילים מסודרים, הקופים שחיים בין העצים למדו כי בני האדם המבקרים מגישים להם אוכל. מבקשים מהאנשים לתת לקופים רק בוטנים שנמכרים במקום ב5 יואן כדי לשמור על בריאות הקופים. הקופים ממש באים ונוגעים באנשים ומבקשים אוכל. יחד עם זאת, כדאי להיזהר הקופים עלולים להיות תוקפניים.
לאחר ארוחת צהרים מאוחרת הגענו אל רחוב ג'ינלי בעיר העתיקה. הרחוב תוסס מאוד, הרבה מאוד אנשים מסתובבים. כדאי להקדיש למקום עד שעתיים. משם נסענו לאיזור מותגי יוקרה ועל אחד מהקניונים ישנה בובה של דובי פנדה ענק מטפס על הבניין.
יום 8 – טיסה לדאלי. בהגעינו נסענו ל-Chan Mountain, עלינו ברכבל והמשכנו ברגל לתצפית על האיזור. בשוק העולה אל הרכבל קנינו פירות שלא ראינו כמותם בארץ, חלקם מאוד טעימים.
משם נסענו למעגן לשיט באגם Erhai . לפני העלייה לספינות ישנו שוק קטן, קנינו מיני פירות מיובשים. אולם, הפירות אינם מיובשים כמו בט"ו בשבט אלא חצי מיובשים. מתקבל פרי שדומה לסוכריות גומי אך מפרי אמיתי. למחרת חזרנו וקנינו עוד פירות. הבעיה שהיות והפירות לחים לא ניתן לשמור אותם זמן רב.
שטנו באגם וירדנו בנקודת העצירה בכפר קטן, שוק דגים בכניסה לכפר, רחובות ציוריים, תרתי משמע, על הבתים נהוג לצייר ציורים עשירים. כמו כן, דלתות הבתים מגולפות באומנות רבה וצבועות בצבעוניות משמחת. במועדון השכונתי ראינו חבורה של גברים משחקים מז'ונג. חזרנו חזרה לדאלי, אכלנו וטיילנו בעיר העתיקה. בעיר חנויות רבות וצבעוניות, בדים, בגדים, נעליים, אוכל ועוד.
יום 9 – שכרנו בדאלי אופניים ונסענו אל איזור האגם. רכבנו מסביב לאגם, לעיתים עצרנו לצלם את החקלאים העובדים את אדמתם ולעיתים עצרנו כי החל לרדת גשם. בכביש המקיף את האגם ההתנהלות איטית, מעט מאוד מכוניות נוסעות, הרבה קלנועיות והרבה אופניים ששוכרים בעיר או סביב האגם. מעניין מאוד לראות את החיים האמיתיים, החקלאים שעובדים את האדמה, התוצרת הנקטפת נערמת בערימות על עגלות, נשטפת בבורות מים, חלקה נמכר בין סוחרים וחלקה נמכר מאוחר יותר בשווקים. הכל טרי ביותר, באוויר ריח משכר של ירקות טריים. חזרנו לעיר עייפים אך מרוצים. אוכל ושיטוט ברחובות הצבעוניים. (בדאלי זורמים מים בתעלות ברחובות, צריך להסתכל לאן הולכים, רגלי נתקעה במשהו, נפלתי על הפנים ונפצעתי).
יום 10 – נסיעה לפארק שלושת הפגודות, צילומים מזויות שונות ממש כמו בגלויות. התחלנו בכניסה לפארק ועלינו עד הגיעו אל המקדש הטיבטי. הנהג והרכב חיכו לנו ליד המקדש ונסענו אל Xizhou Market and village. השוק מלא סחורות טריות, מאפים טעימים (מאפה ממולא בממרח שעועית מתוקה), טופו עם רוטב ועוד. המפגש עם המקומיים וההסתכלות על חיי היום יום מעניינים מאוד. סיירו בעיר המשמרת את הבתים הישנים. נכנסנו לבית ספר לרקמה בו לומדים לרקום רקמה סינית אומנותית. זמני עבודת הרקמה נמדדים בשבועות וחודשים. העבודות מרשימות מאוד, חלקן נראות ממש כמו ציור (רקמה בחוט דק מאוד). המשכנו לבית בו ראינו את עבודות ה-Tie dye, שיטה בה קושרים קשרים בבד, טובלים בצבע, מייבשים, פותחים את הקשרים ומתקבלות דוגמאות יפות.
חזרנו לרכב ונסענו לליג'יאנג כשעתיים בגשם שוצף. בליג'יאנג הגשם המשיך והיה קר. טיילנו בעיר העתיקה. הדלתות המגולפות אופיינות גם כאן.
יום 11 – יצאנו מוקדם בבוקר ל – Jade Dragon Snow Mountain כדי להגיע לפני המוני הסינים ולפני התורים הארוכים. עלינו ברכבל Yunshanping לאחת הפסגות של ההר. ראינו אנשים שקונים בלוני חמצן קטנים אך המדריכה שלנו אמרה שמניסיונה אין צורך בהם. טיילנו בפארק, הנוף מדהים ביותר, פסגות ההר הרבות מופיעות בין העננים, השמים כחולים והתמונה המתקבלת כאילו רקע בחנות צילום. ירדנו עם התחבורה בפארק אל בריכות הטורקיז. ומשם אל מופע "Impressions of Lijiang". המופע מתקיים תחת כיפת השמים, ביום שמש מקבלים כובע וביום גשם מקבלים מעיל גשם. המופע כשעה על רקע ההרים. מאות השחקנים במופע הינם תושבי הכפרים הסמוכים והם מציגים מיעוטים שונים ואת חיי היום יום בקול ובתנועה. מרהיב ביותר. המקומות אינם מסומנים, כדאי לשבת כמה שיותר גבוה ובאמצע כדי לראות את כל המרחב.
המשכנו לכפר באישה. הבתים בכפר בנויים מאבנים לא מסותתות וללא חומרי דבק או מילוי בין האבנים. הרחובות אינם מרוצפים. ממש כמו פעם. המשכנו ל – Yuhu village and Yufeng Temple. שמענו הסברים על מיעוט הנאשי, ועל זרמים שונים בבודהיזם.
חזרנו לליג'יאנג וטיילנו בעיר העתיקה.
יום 12 – בבוקר יצאנו אל השוק שהיה מלא ברוכלים ובקונים. ירקות, פירות, נודלס, בגדים, סלים והכל צבעוני ושוקק חיים. שוב, ההתרועעות עם המקומיים היא שעושה את הטיול בעיננו למיוחד יותר.
המשכנו ל – Black Dragon Pool אגם ציורי בלב ליג'יאנג. סביב האגם פארק יפה, אנשים באים לעשות התעמלות בוקר, טאי צ'י, הילדים מכינים שיעורים, הגברים מוציאים את ציפוריהם בכלוב לטיול ויושבים לפטפט. פארק פסטורלי. בכניסה לפארק 4 אריות, 2 עם פיות סגורים ו-2 עם פיות פתוחים. האריות עם הפיות הסגורים מסמלים את הנשים הנאשיות שעובדות כל היום. האריות עם הפיות הפתוחים מסמלים את הגברים שמרבים לפטפט ולשיר כדי לשעשע את האורחים הבאים לביקור.
נכנסנו למוזיאון נאשי שם למדנו על שפת הדונגבה הציורית ההולכת ונעלמת.
ביקרנו בכפרShuhe ובמקדש Zhiyun, מנזר ומקדש טיבטי בו לומדים מגיל 4. הצצנו לכיתות בהם התקיימו לימודים שונים. הכל צבעוני כיאה לסגנון הטיבטי.
יום 13 – ממשיכים אל האיזור האוטונומי הטיבטי בצפון יונאן. עצרנו לתצפית ב – Yangtza First Bend שם מי נהר היאנגצה נכנסים אל ערוץ דילוג הנמר.
עם הגיענו אל ערוץ דילוג הנמר התחלנו מנקודה ליד Qiaotou לעלות אל ראש ההר, אורך המסלול KM11, כ-6 שעות. הגענו ל – Tea House Guest House ולנו שם.
יום 14 – קמנו לבוקר ערפילי ביותר, הלכנו בתוך ענן במסלול על ראש ההר. לאט לאט השמים התבהרו וראינו את הנוף לפנינו. מאחורי אחד העיקולים נגלה לעינינו מפל שיורד לאורך ההר. ההליכה הינה על דופן ההר ומעבר בתוך מי המפל. בשלב מסוים מתחילים לרדת עד שמגיעים אל Tina Guest House. אצל טינה אכלנו ארוחה קלה. אורך המסלול KM9, כ – 4 שעות הליכה.
מומלץ להביא מקלות הליכה ונעלי הליכה טובות.
נסענו אל נקודת הירידה אל הערוץ עצמו בסמוך לאבן ממנה האגדה מספרת דילג הנמר מצד לצד. המים שוצפים וגועשים בעוצמה רבה בעונה זו.
בערב הלכנו להופעה המתארת את החיים של הטיבטים. ההופעה מתקיימת במוזיאון בעיר שנגרילה.
יום 15 – נסענו לPudacuo National Park- טיילנו בין האגמים, ראינו מרחבי דשא ויאקים רועים.המשכנו ל – Songzanlin Monastery ראינו טקס במקדש, שמענו על הבודהיזם ונהננו מהצבעוניות, מהנוף, מהמבנים. אכלנו אצל משפחה טיבטית מטעמים חדשים שטרם אכלנו, כמו כן, ראינו איך נראה בית אמיתי מבפנים. מקושט וצבעוני.
טיסת ערב לקונמינג.
יום 16 – נסיעה ליער האבן. תופעה גיאולוגית מרשימה. מי הגשמים יוצרים צורות שונות בסלעי הגיר, מעברים צרים, אבנים שנתקעו בראש סלעים וגם פיל, צב וציפורים מאכילות זו את זו.
טיסה לגווילין. ארוחת ערב וסיור בשוק הלילה.
יום 17 – נסיעה לשדות האורז Longji Rice Terrace, ראינו את שדות האורז המוצפים במים הנפרשים על ההרים, טרסות טרסות. הלכנו בין כפרים עתיקים. נכנסו למוזיאון ולמדנו על התרבות של המיעוטים השונים.
המשכנו ל – Xianggong Mountain ממנו יש תצפית מדהימה על נהר הלי.
יום 18 – שכרנו אופניים ויצאנו אל שדות האורז המקיפים את יאנגשו (יש מסלול מסודר). ההרים המזדקרים ונהר היולונג השקט והרוגע הינם נוף בלתי ניתן לתיאור במילים. צריך להיות שם כדי להבין. באמצע המסלול השמים החלו להתקדר, הגיע הגשם, תפסנו מחסה, חיכינו חצי שעה עד שהגשם עבר אותנו. חזרנו ליאנגשו ויצאנו לשיט פסטורלי על נהר הלי. ירדנו בעיר העתיקה פולי שהיתה ריקה מאדם.
בערב יצאנו להופעה "Yangshou Impression" מופע המתקיים על גבי המים בלילה.
יום 19 – סדנת בישול בה למדנו להכין אוכל סיני. בהמשך שטנו ברפסודת במבוק על נהר היולונג.
אחה"צ טיסה לשנחאי.
יום 20 – התחלנו במגדל התקשורת (לפני בוא הסינים הרבים) לתצפית על העיר.
המשכנו אל המוזיאון היהודי ושמענו על הצלת יהודי אירופה במלחמת העולם השניה על ידי הסינים משנחאי. טיילנו באיזורים שונים בעיר. בערב ראינו מופע אקרובטיקה Era Acroatics Show נשארו פעורי פה.
יום 21 – טיסה חזרה לארץ.
בטיול הושם דגש על נופים ואנשים ולא על קניות. אם רוצים לעשות גם קניות כדאי להפוך את הסדר ולסיים בביג'ינג שם יש שווקים בהם ניתן לעשות קניות.