ברוכים הבאים לבלוג שלנו! בבלוג זה אנחנו מסכמים את שלושת הטיולים המשפחתיים האחרונים שלנו וטיול זוגי מאורגן למרוקו (פברואר 2015). הטיול המשפחתי הראשון לאיטליה (אגם גרדה והדולומיטים, 2012), השני לאוסטריה (זלצבורגלנד ווינה, 2013) והשלישי לצרפת (פריז, נורמנדי והלואר, 2014). הבלוג מלווה בתמונות ומפות. מקווים שתהנו. בהמשך הוספנו טיול לפורטוגל, מקווים להמשיך לטייל וגם לסכם טיולים שטרם הספקנו לעלות על הכתב. מוסיפה קישור לפוסט שלי שמסכם שבוע טיול זוגי בסיציליה.

טיול משפחתי בצפון איטליה - יוני 2012 - חלק 1 - אגם גרדה ותכנון הטיול

טיול משפחתי בצפון איטליה - יוני 2012 - חלק 1 - אגם גרדה ותכנון הטיול

אנחנו משפחה עם 3 בנים (בגילאים 13, 9 ו-5), ויצאנו ביוני לטיול בן 13 יום, מתוכם 7 באזור אגם גרדה ו-5 בעמק גרדנה שבדולומיטים (בבלוג נוסף, קישור בצד). הטיול היה חוויה נהדרת והשאיר לנו טעם של עוד, ואנחנו מאוד ממליצים על צפון איטליה כיעד לטיולי משפחות. (זהו הטיול השני שלנו ביחד לחו"ל, הראשון היה להולנד). הנה מסלול הטיול שלנו, וכל המסקנות והטיפים שלנו מהטיול.

תכנון הטיול
תכננו מראש את כל הטיול. הכנו דפים עם לוח הזמנים של כל יום, מידע על האתרים המתוכננים (שעות פתיחה, מחיר, כתובת אינטרנט, כתובת ל-GPS) ומידע על חניה בכל מקום). בנוסף - המייל והטלפון של מקומות הלינה. אנחנו ממליצים מאוד לתכנן מראש את כל הפרטים בטיול, זה חוסך המון זמן וכסף. המידע על מקומות חניה עזר מאוד, בכך שה-GPS כיוון אותנו מיד אל מקום החניה ולא היינו צריכים להסתבך בנושא הזה. (את החוברת העלנו כבלוג נפרד - קישור בצד).
ספרים שעזרו לנו בתכנון הטיול
המשפחה המטיילת לצפון איטליה (2011) - הספר עזר לנו מאוד, ואין עוד הרבה מה להגיד - הומלץ המון וכמעט שאי-אפשר בלעדיו.
המדריך הירוק של משליין לאיטליה - נותן הרבה רקע שמומלץ לקרוא לפני הנסיעה ובזמן שמגיעים לאתר מסוים.
אתרים שעזרו לנו
האתר הזה - אתר נהדר, עם המון חומר. עזר לנו מאוד בתכנון הטיול. תודה מיוחדת לחברי הפורומים שענו ועזרו בכל שאלה ששאלנו.
Gotravel - נעזרנו בעיקר בכתבות על הדולומיטים, מפורטות מאוד והוסיפו לנו הרבה מידע על עמק גרדנה - האזור שבו לנו בדולומיטים.
Google Maps - להערכת זמן הנסיעה ממקום למקום ולהוראות הגעה.
Google Street View - אפשר לראות כמעט את כל הרחובות באיטליה בעזרת הכלי הנהדר הזה. אנחנו ממליצים לראות במיוחד את האזור של מקום הלינה שבו תלונו, כי בשני הצימרים שלנו בהם, השילוט לא ממש בולט, וזה מאוד עוזר להסתכל על הרחוב, כדי שברגע האמת תדעו מיד למצוא את המקום.
אתרים למציאת מקומות לינה

בגרדה:
http://www.gardalake.it/ - אתר עם המון מקומות לינה. צריך לשלוח בנפרד לכל מקום לינה ברשימה (אפשר למיין לפי סוג). אומנם לא צריך למלא את הטופס כל פעם מחדש, אבל עדיין קצת מעצבן. באתר הזה מצאנו לבסוף את מקום הלינה שלנו Ai Tre Fienili (בקטגוריה Farm holidays).
http://www.lemontreerentals.com/ - דירות להשכרה באגם גרדה וטוסקנה. מעט יקר.
בדולומיטים:
http://www.valgardena.it/en/ - מקומות לינה בעמק גרדנה. מחפשים לפי סוג, תאריכים ומספר אנשים, ואפשר לשלוח לכל המקומות האפשריים מייל בלחיצת כפתור. באתר הזה מצאנו את מקום הלינה שלנו App Bellaria.
http://www.fassa.com/index.asp?l=en - מקומות לינה בעמק פאסה. גם כאן אפשר לשלוח לכמה מקומות לינה ביחד, אבל צריך לסמן כל עמוד בנפרד. שימו לב שהעיירות Canazei ו-Campitello יותר קרובות למקומות כגון מרמולדה, אלפ די סיוזי וקורטינה, מאשר שאר העיירות, הדרומיות יותר.
http://www.altabadia.org/ - מקומות לינה בעמק בדיה.
http://www.dolomiti.it/en/ - מקומות לינה בכל אזור הדולומיטים, כולל הדולומיטים המערביים, הדולומיטים שמעבר לקורטינה וצפון אגם גרדה.
http://www.suedtirol.info/en/ - מקומות לינה באזור אלטו אדיג'ה/ סוד טירול.
בכל האתרים יש גם הרבה המלצות על מה לעשות באזור.
טיסה
טסנו לורונה בטיסת לילה של אליטליה, עם החלפת מטוס (המתנה של שעה וחצי) ברומא. האפשרות הזאת הייתה הזולה ביותר מבין הטיסות לורונה.
רכב
השכרנו פולסווגן גולף סטיישן ידני. הרכב היה מעט דחוס כשנסענו בו עם כל המזוודות. את האוטו השכרנו ביורופקאר דרך האתר הישראלי carrent. הוא היה זול יחסית (450יורו לכל התקופה), אך שימו לב לסיפור שקרה לנו - קיבלנו הודעה מכרטיס האשראי על כך שחייבו אותנו בסכום גבוה ב-330 יורו מהסכום שסוכם. בסוף תקופת ההשכרה שאלנו בחברה - והתברר שזהו פיקדון, שלבסוף לא ירד לנו מחשבון הבנק.
ניווט:
לאחר שקראנו (במשפחה המטיילת), סיפורי אימה מזעזעים על GPS מרושעים, החלטנו להוציא מגוגל מפס את כל הוראות ההגעה שנצטרך במהלך הטיול. לבסוף, ה-GPS היה בסדר גמור, ולא היה צורך בהוראות ההגעה. עם זאת, אנחנו עדיין לא מוותרים על מפת דרכים טובה - מפה מס' 562 של משליין לצפון מזרח איטליה.
ועכשיו סופסוף אחרי כל ההסברים....
הטיול

יום ה' 21/6 - יוצאים לדרך!
מתעוררים באמצע הלילה וכולם מתרגשים. נוסעים במונית לשדה התעופה - התהליך הרגיל עולים למטוס מגיעים לרומא. מיד לאחר שירדנו מהאוטובוס כבר ראינו מחלון הטרמינל את התור אדיר שמצפה לנו שם. בכל אופן, טיסה קצרה לורונה ומגיעים. אוספים את הרכב ונוסעים אל מקום הלינה שהוזמן - Agriturisimo Ai Tre Fienili. המקום הומלץ כבר פעמים רבות, גם פה וגם במשפחה המטיילת. הילדים מיד קופצים לבריכה - נהדרת - הלוואי שהיה בריכה כזאת בארצנו הקטנטונת. מתברר שבצימר לנות חוץ מאיתנו עוד 4 משפחות ישראליות ! (במקום יש בסך הכל 6 דירות). יתרונות: ג'ורג'יו האדיב - בעל הבית עם כובע הטמבל שלו, תמיד השתדל לעזור במהירות - אם במזגן שהתקלקל בדירה, מציאת הערוץ בטלוויזיה שבו רואים את משחקי היורו ואפילו הכיר לנו את המוסך הקרוב (מסתבר שיש מוסך פולסווגן 2 מטרים מאחורי הצימר) בגלל בעיה שהייתה במצת של הרכב (אכן היה לנו טיול בסימן בעיות טכניות...). המקום עצמו מאוד יפה, עם מדשאה, פרחים וכמובן הבתים, שצבועים בצבעי אדום - כתום בוהקים. הבית עצמו די מרווח, עם טלוויזיה ומטבח מאובזר. יש Wi-fi ומכונת כביסה (משותפת לכל הצימר). הילדים, שגרו בקומה העליונה, קיבלו מיטה זוגית ושתי מיטות יחיד, ועשו תורנות - כל לילה מישהו אחר ישן במיטה הזוגית. למרות היתרונות הרבים, לדירה היו שתי בעיות עיקריות - חום וזבובים. אבל בכל זאת, היא מאוד מומלצת, גם בשל מיקומה. הדירה נמצאת באזור שנקרא עמק המינצ'יו, בגלל נהר המינצ'יו שזורם בו. הנהר נשפך לאגם גרדה בפסקיירה, וכשעוברים שם, נחמד לראות שמצד אחד מסתכלים ורואים אגם ומהצד השני - נהר. בכל אופן, הדירה במקום מצוין וקרובה לכל האטרקציות המרכזיות.
כתובת המקום: Strada Monzambano, 61, 46040 Ponti sul Mincio
מייל: [email protected]
מחיר:בתקופה שבה היינו,המחיר היה 70 יורו ללילה + 10 יורו לכל מבוגר מעל גיל 12 (תמוה) זאת אומרת, 700 יורו לכל התקופה.

בריכת הצימרהכניסה לדירה

יום ו' 22/6 - צפון האגם (מסלול 14 במשפחה המטיילת)
התחלנו את היום בנסיעה למפלי וארונה Parco Grotta Cascata Varone . המקום מאוד יפה ומומלץ מאוד. עלינו בהתחלה למעלה, אל המפל העליון, בדרך מאוד יפה ומטופחת (יש גן בוטני לצד הדרך). המפל מאוד גדול ומרשים, ומאחוריו יש צוק - מראה מדהים. אח"כ ירדנו למפל התחתון - ההליכה לשם מאוד חוויתית - הולכים בתוך נקיק צר, וכל הזמן יורד "גשם" (מהמפל). גם כאן, המפל מאוד יפה ומרשים. (המפלים פתוחים כל יום בין 9:00 ל-19:00. 5.5 יורו לאדם. חניה חינם. http://www.cascata-varone.com/index_en.htm)
לאחר מכן, נסענו לאגם טנו Lago di Tenno. האגם מאוד יפה, עשינו מסביבו מסלול הליכה (שעה וחצי) והתרחצנו בו - לא לשכוח להביא בגדי ים ומגבות, אפשר ממש לשחות באגם - מומלץ וכיף מאוד. החניה עולה יורו לשעה (מדחן) ויש דוכן information בכניסה.
אחר כך נסענו לעיירה ריבה דל גרדה Riva del garda. עשינו שם סיבוב - עיירה מאוד נחמדה, מוקפת בצוקים מרשימים - מומלץ. יש שם כתובת בעברית על הישוב היהודי שהיה שם עוד מ-1400.
חזרנו לצימר דרך הכביש המערבי של האגם (SS45bis), העמוס במנהרות וצמוד לאגם, ועובר בעיירות יפות. הנסיעה בכביש אומנם מעייפת ומאריכה (לוותר אם אתם עם ילדים קטנים), אך היא מומלצת. בעירה סאלו Salo, הכביש נפרד מהאגם והנופים הופכים הרבה פחות מרשימים, לכן בדסנצאנו Desenzano נפרדנו מהכביש ועברנו לאוטוסטראדה.

נוף מאזור הפיקניק של מפלי וארונה (לא צילמנו את המפלים עצמם מחשש שהמצלמה תירטב)צוק במפלי וארונה

אגם טנואגם טנו

ריבה דל גרדה

יום ש' 23/6 - ונציה (מסלול 20)
התחלנו את היום בנסיעה לעיר מסטרה Mestre התעשייתית, כדי להגיע אל תחנת הרכבת ולקחת רכבת לונציה. (החנייה מול תחנת הרכבת עולה 15 יורו ליום) קנינו כרטיסים (12 יורו לכולם, הלוך חזור) ועלינו על הרכבת (יש בערך פעם ברבע שעה). הגענו לונציה והתחלנו את סיורינו בעיר. עלינו על גשר היחפים Ponte degli Scalzi (הנוף מדהים), שנמצא מול תחנת הרכבת. משם, התחלנו ללכת ברגל בסמטאות אל גשר הריאלטו Ponte di Rialto. הגשר מאוד מרשים (ומאוד עמוס) והנוף הנשקף ממנו מרהיב ביופיו. משם המשכנו, דרך הסמטאות העמוסות לכיכר סן מרקו Piazza San Marco המרשימה. נחנו בכיכר, האכלנו יונים (בעיקר הקטן) והתפעלנו מאוד מהמבנים, ובמיוחד מהבזיליקה הענקית (כמובן שלא הפסקנו לצלם). לאחר מכן, עלינו במעלית אל מגדל הפעמונים (8 יורו לאדם, http://www.basilicasanmarco.it) - לדעתנו חובה! נוף מרשים של כל ונציה - מדהים. כשהיינו במגדל, התחילה פתאום רוח מאוד חזקה (אף פעם לא נתקלנו ברוח כ"כ חזקה) וגשם - זאת הייתה חוויה. כשירדנו הרוח נחלשה, והחלטנו להיכנס לבזיליקה. עמדנו בתור, וכשהגיע תורנו, הודיעו לנו שאנחנו לא יכולים להיכנס לשם עם תיקים, ושאנחנו צריכים להפקיד אותם ברחוב שליד הכיכר. וויתרנו, כי כבר היינו מאוד עייפים וירד גשם. אכלנו במסעדה מצוינת שמצאנו ברחוב שיוצא מהכיכר. למסעדה קוראים Venezia Felice - אכלנו ניוקי ברוטב שמנת וספגטי בולונז, שהיו ממש טעימים. המים במסעדה מאוד יקרים (3.5 יורו), אבל בסך הכל היא יחסית זולה וטעימה. אחרי הארוחה הטובה הלכנו אל תחנת הוופורטו Vaporetto של כיכר סן מרקו ונסענו בקו מס' 2 חזרה לתחנת הרכבת. הנסיעה בוופורטו יקרה מאוד והסירה צפופה ועמוסה מאוד, למרות זאת, הנסיעה מומלצת, במיוחד כשיושבים במרפסת שבסוף הסירה - הנוף מדהים ויש רוח (הנסיעה עולה 7 יורו לאדם, http://www.actv.it/en). מתחנת הרכבת הלכנו עוד קצת על התעלה הגדולה, כדי לראות את גשר קלטרווה Ponte di Calatrava שנבנה ב-2007 (רצינו לראות מה השתנה מאז ביקורינו האחרון ב-'96, כמובן בלי הילדים). למען האמת הגשר לא מרשים במיוחד ולא משתלב בנוף, ולא היינו מנחשים שאדריכל בינלאומי עיצב אותו. משם חזרנו לתחנת הרכבת והביתה. (שימו לב שאפשר לקחת רק רכבות שנוסעות בתוך המחוז, שהן רכבות קטנות ופחות משוכללות מהרכבות שנוסעות מחוץ למחוז, למילאנו למשל).

הנוף ממגדל הפעמוניםונציה
יום א' 24/6 - סירמיונה וארוחת האבירים (מסלולים 12, 16, 19)
התחלנו בנסיעה לעיירה סירמיונה Sirmione הנמצאת בלשון היבשה בדרום אגם גרדה (חנייה יקרה מאוד בצד ימין קצת לפני המבצר. לשכת תיירות בצד שמאל.) נכנסנו לעיר העתיקה ועלינו למבצר העתיק (4 יורו לאדם), שממנו נשקף נוף מרהיב של כל חצי האי. טיילנו ברחובות היפים ועצרנו לפיקניק בחצר כנסיה. טיילנו בשביל הפנורמי לאורך החוף העמוס מתרחצים. כיוון שהתעייפנו ושהדרך הייתה חסומה, עלינו חזרה לעיר העתיקה ברכבת תיירותית שעברה שם במקרה. אחרי אכילת גלידה משובחת במיוחד ברחוב הראשי, חפשנו ומצאנו שייט (ליד תחנת המעבורות. לחברה קוראים TAXI BOAT. 5 יורו לילד, 10 למבוגר). בסירה יושבים כעשרה אנשים ומדריך/נהג שמסביר על העיר ועל נוף. הסירה מקיפה את לשון היבשה. בדרך ראינו את המרחצאות החמים בעיר ואת הבועות המבעבעות במים כתוצאה מהמעיינות החמים. רואים גם את המרחצאות הרומיים העתיקים שנמצאים בקצה לשון היבשה. הסיור מעניין ומומלץ. אז אחרי שמיצינו את סירמיונה, כבר היינו מאוד עייפים וחזרנו לצימר למנוחה (הורים) ורחצה בבריכה (ילדים).
בערב יצאנו לארוחת האבירים Medieval Times. האורחים מחולקים לארבע קבוצות וכל אחד מקבל כתר בצבע שלו. אנחנו עודדנו את האביר הכחול גולפרדו. הסיפור, המסופר גם באנגלית ובגרמנית, הוא על מלך שרוצה להשיא את בתו לאחד מארבעת האבירים ולשם כך עורך תחרויות שונות בינהם המבוססות בעיקר על דו קרב ועל רכיבה על סוסים. לבסוף ניצח האביר שלנו והתחתן עם הנסיכה (כפרס קיבלנו כוסית יין). ישבנו קרוב והילדים היו מרותקים בעיקר הקטן שזו הייתה בעיניו לא רק אטרקציה מדהימה אלא שהוא ממש נכנס לסיפור. המופע לווה בארוחה כיד המלך בסגנון ימי הביניים: שתייה בלי הגבלה (קולה, מים ובירה), פיצה משובחת ביותר (יותר טוסט עשיר מפיצה), מרק ירקות שווה, עוף ותפו"א יבשים מאוד שסבלו ממליחות יתר (חבל שלא לקחנו את המנה הצמחונית. העוף גם לא טעים וגם מבוזבז, חבל על התרנגולות). כל הזמן עברו מלצרים ומלאו את הכוסות, אוכלים בידיים. (יש מופע כל יום ב-19:30. בימי שבת שני מופעים ב-19:00 וב-21:30. 29 יורו למבוגר, 19 לילד. חניה חינם. http://www.canevaworld.it/medievaltimes/index.php)

מופע האבירים בארוחת האביריםסרמיונה מבט מהטירה
יום ב' 25/6 - גרדלנד! (מסלול 15)
נוסעים לגרדלנד! בתחילת היום, מתפצלים לשתי קבוצות - עידית ונועם הקטן מתרכזים בפנטזילנד לילדים וכל השאר במתקנים המפחידים - 15 שבחרנו מראש (טיפ חשוב: חובה לתכנן מסלול מראש - לראות את המתקנים באתר של גרדלנד, להחליט לאיזה הולכים ואז לתכנן את הסדר לפי המפה. ככה נהנים ומספיקים הכי הרבה). ביחד היינו בפירמידה התת- קרקעית של רעמסס (תחרות יריות לייזר בתפאורה של קבר מצרי עתיק, מומולץ מאוד, אפילו הקטן נהנה), בקרוסלה הגדולה שבכניסה (קרוסלה... הקטנים מאוד נהנו), רכבת ברחבי הפארק (זאת שמאחורי הקרוסלה) ובספינת הפירטים (מומלץ מאוד לכל המשפחה, עם תפאורה מדהימה). המתקנים המפחידים והשווים שחלקנו היינו בהם (היינו בעוד הרבה, אבל אלה הכי מיוחדים): מג'יק האוס (מפחיד, בסוף המתקן אתה לא יודע אם היה לופ 360 מעלות או לא), פוגה דה אטלנטיד (רכבת הרים עם הרבה מים), מג'יק מאונטיין (רכבת הרים עם 4 לופים מפחידים, היתרון שלה לעומת האחרות הוא שיש בה הרבה פחות תור), אשליית רכבת הרים של בובספוג (ממש כמו רכבת הרים, אבל לא באמת. כל שעה מוקרן סרט אחר - לפעמים של בובספוג ולפעמים לא). לסיכום, היה יום ממש כיף לכולם, שברנו שיא משפחתי והיינו 10 שעות (נהדרות) רצוף בלונה פארק.
בתקופה שבה היינו, היה פתוח כל יום מ-10:00 עד 23:00. קנינו (בקופות שבמקום כרטיס משפחתי (2+2 ילדים עד גיל 10) ב-120 יורו ובנוסף קופון לילד הגדול שהבאנו איתנו מהבית ב-31.5 יורו (מומלץ לבדוק באתר מראש אם יש הנחות או קופונים בתקופה שבה תגיעו). חניה במקום ב-5 יורו. http://www.gardaland.it/resort-en/ .

פנטזילנד בגאדלנדאיטליה 833.jpg
יום ג' 26/6 - מלצ'סינה (מסלולים 13, 19)
מונטה באלדו Monte Baldo: לאחר תור ארוך במיוחד, עלינו על רכבל צפוף במיוחד מהעיירה מלצ'סינה Malcesine למונטה בלדו. הנוף היה מדהים והזכיר את הדולומיטים (אותם טרם פגשנו) אך בנוסף להרים המדהימים ראינו גם את האגם מלמעלה! כל זה במרחבי דשא אינסופיים. מדהים ביופיו. הלכנו שמאלה מתחנת הרכבל ועשינו פיקניק נהדר בנוף "היידי בת ההרים". המשכנו, והגענו לתצפית נפלאה. לסיום התמקמנו בבית קפה בתוך הטבע, לשוקו וקפה ליד מתקני משחקים וכסאות נוח.
טיפים: כדאי לעלות אחרי צהרים, שירדנו הרכבלים שעלו היו ריקים. למי שעושה טיול קצר יותר באגם ואח"כ גם עולה לדולומיטים, שישקול לוותר - הנוף בדולומיטים מרשים יותר. מי שלא עולה לדולומיטים - אתר חובה! הרכבל פתוח כל יום מ-8:00 עד 18:30 כל חצי שעה (בחזור - 8:15-18:45). מחיר - 19 יורו למבוגר, 8 לילד. http://www.funiviedelbaldo.it/en .
חזרנו למלצ'סינה, ובעיר העתיקה אכלנו פיצה בינונית. אבל קבלנו בפיצרייה טיפ שווה. התכנון שלנו היה לנסוע משם לחוף "בתולות הים" לפי המלצת ספר המשפחה המטיילת, אבל החוף נסגר בשש וחצי ולא היה די זמן. המלצר כיוון אותנו לחוף של מלצ'סינה, קנינו כמה דברי מאכל, והזזנו את הרכב מחניון הרכבל (שנסגר בערב) לחניון של חוף הים, שפתוח כל הזמן. זה היה חוף חמוד מאוד (למרות שהמים קרררים), עם נערים איטלקים שרחצו בו והזכירו לנו סרט איטלקי. מאחורי החוף יש טיילת נחמדה, עם ספסלים והרבה רוכבי אופניים ולמקומיים יש מן מזח קטן שמגיע לתוך המים. אנחנו הסתפקנו בחוף חצץ ודשא ובנוסף אלינו שחו במקום גם ברבורים. בקיצור, יום נפלא שהסתיים בחזרה לאורך העיירות של החוף המזרחי.

מונטה באלדומונטה באלדו

יום ד' 27/6 - ורונה ומפלי מולינה (מסלול 18)
נסיעה לורונה Verona וחניה בחניון במרכז העיר (Piazza Cittadella, להקיש ב-GPS ויש גם שילוט. http://www.apcoa.it/en/parking/parking-information/veneto/verona-parcheggio-cittadella.html ). התחלנו בהליכה קצרה לארנה. הארנה (6 יורו למבוגר, אחד לילד. http://www.arena.it ) מאוד מרשימה, ובערבים יש בה מופעי אופרה. ממנה נשקף נוף מדהים של כל העיר והסביבה. לסיכום, הביקור בה מומלץ מאוד. משם, הלכנו דרך המדרחוב האופנתי מאציני Via Mazzini שיוצא מפיאצה ברה Piazza Bra, מאחורי הארנה אל פיאצה ארבה Piazza dell'Erbe המרשימה, מלאת דוכנים למזכרות (ככל שמתרחקים מהמרפסת, יותר זול). הצטיידנו בכמה והמשכנו למרפסת של יוליה. כל האזור שטוף ישראלים (ואחת אמרה: מה זה כל הילדים האלה, אין להם בית ספר?).
המשכנו לטייל בעיר ובאתרים התיירותים. לבסוף, למרפסת של יוליה לא התקרבנו בגלל ריבוי תיירים. מפיאצה ארבה המשכנו לאתר שהוא ללא ספק האתר הכי מרשים - פיאצה סינורי Piazza dei Signori - נעים לעמוד במרכזה, ליד האנדרטה, ולהתפעל בהבניינים המרשימים שמקיפים אותך מכל עבר. ליד הכיכר יש כנסייה עם מאוד מרשימה. המשכנו להסתובב בעיר והגענו עד לנהר האדיג'ה העכור. לצערנו, בנוסף למבנים היפים, העיר מלאה בפושטי יד ולא נעימה במיוחד.
הגענו למסעדה שהיא למעשה מסעדת שירות עצמי לעובדים בסביבה אבל רמת האוכל נפלאה והכל מתבשל מיידית. עוברים חלונות ואפשר לבקש בהם מה שרוצים. העובד לוקח הזמנה משני אנשים במקביל ומיד מכין אותה. תוך חצי שעה כל הטבחים נעלמו ורוב העובדים חזרו לעבודתם. מצד שני - המחירים יקרים יותר מבארץ. אכלנו ריזוטו ברוטב עגבניות וליקקנו את האצבעות. אבל גם כשהיינו במסעדה קבצן אחד עמד מבחוץ וביקש כסף ללא הרף. למסעדה קוראים San Matteo Church ristorante והיא נמצאת בכתובת Vicolo del Guasto 4, קרוב יחסית לגשר גובי המיסים http://www.smatteo.it/ . בדרך חזרה לחניון עברנו מתחת לגשר גובי המיסים Ponte dei Borsari היפה, שעומד באמצע המדרחוב.
מהעיר הגדולה נסענו למקום נידח ביותר -; פארק מפלי מולינה Parco delle Cascate di Molina. נסענו בדרכים פתלתלות לישוב נידח ושכוח אל. שלוש הזקנות שעזבנו יושבות על הספסל שנכנסנו היו שם גם שחזרנו. הלכנו מרחק לא קצר ותלול יחסית עד שמורת הטבע, ואז את מסלול השמורה (הכל משולט היטב) הליכה בין מפלים יפים שבאחד יש אומגה ובאחר יש נדנדה עד אליו. רמת הגולן במרוכז. המסלול קצת קשה, ולא מומלץ עם ילדים קטנים. לסיום המסלול -; ארטיק מגנום פיסטצ'ו (למה אין בארץ?). (השמורה פתוחה כל יום מ- 9:00 עד 19:30, 5 יורו למבוגר, 3 לילד, http://www.parcodellecascate.it/indexeng.php )

הארנהאיטליה 1406.jpg

מפלי מולינהנדנדה במפלי מולינה

יום ה' 28/6 - בורגטו ונסיעה לדולומיטים (מסלול 17)
אחרי אריזת מטלטלנו, פרידה מג'ורג'יו, נסענו לכפר הציורי - ימי-בינמי בורגטו Borghetto. מקסים! טיילנו בסמטאות היפות עם המסעדות, עלינו על החומה וראינו בתים מדהימים. הגענו גם לגדת הנהר היפה. במהלך הסיור ראינו הרבה גדרות-ברזל שאליהן קשורים מנעולים. רק לאחר שחזרנו, התברר לנו שזהו מנהג איטלקי - זוג לפני הנישואים שלו שם מנעול על אחת מהגדרות האלה.
לאחר טיול הבוקר הקצר, חזרנו למכונית ונסענו לדולומיטים. נסיעה של בערך שעתיים, מהם יותר ממאה ק"מ באוטוסטראדה. כאן נתקלנו בנופים מדהימים במספר מקומות. ירדנו מהאוטוסטראדה בבולצאנו, והמשכנו מזרחה לאורך עמק גרדנה. נוף שלא ניתן לתאר במילים: כל כך הרבה ירוק ! (המשך בחלק הבא...)

בורגטובורגטו

תמונת הפרופיל של elidit