הגשמתי חלום, אני ביונאן !!

יונאן
חיכיתי המון זמן לחלק הזה של הטיול ביונאן. ובלי קשר אני אוהב לנסוע ברכבות בסין, בעיקר בגלל המפגש עם הסינים. לכן נהניתי מהנסיעה הארוכה ברכבת.

IMG_7960.JPG
צורת עישון פופולרית של סיגריות רגילות במחוז יונאן

כשהגעתי לקונמינג התקשרתי לאכסניה Hump, שם הסבירו לי איך להגיע. כשהגעתי הבנתי די מהר שאני מעדיף לחפש אכסניה אחרת. גם בגלל חוסר הניקיון בחדרים ובמקלחות, וגם בגלל היחס האגרסיבי והלא נעים של הצוות. יתרון אחד יש לה לאכסניה הזו - המיקום. אז נסעתילאכסניה Upland. מחיר לחדר משותף - 45 יואן. יש בחדר 8 מיטות עם שירותים ומקלחת במסדרון ולוקרים די גדולים. התרמיל הגדול שלי נכנס לשם בלי בעיה. למחרת נסעתי לאגם Dianchi שעובר שיפוץ בחלק המתוייר שלו. לכן חזרתי די מהר לקונמינג מבלי לטייל ולצלם יותר מדי. לא תיכננתי לבקר שם אז גם לא התחרטתי כל כך. בחזרה לקונמינג קניתי כרטיס לאוטובוס לדונצ'ואן. חשבתי שעדיף להגיע לעיר עצמה ומשם להמשיך לכיוון הכפרים , טעיתי!

Dongchuan
זמן מומלץ לטייל באיזור – מינימום יומיים שלמים, בגלל שאין אפשרות לנסוע ברכב פרטי וגם בגלל שזה לא איזור פופולרי בקרב מטיילים מערביים. לכן קצת יותר קשה להתנייד ולהתמצא. על המקומות הקודמים שטיילתי בהם העדפתי לא לפרט יותר מדי לגבי תחנות אוטובוסים ודרכי הגעה אבל כאן זה חשוב כי המידע בכמה אתרים קצת מטעה ולא מעודכן, אז ככה - 1. אוטובוס ישיר מקונמינג לדונצ'ואן, 4-5 שעות נסיעה 35-45 יואן (תלוי בסוג האוטובוס). האוטובוס נוסע בחלק מהדרך בכביש מהיר. בעיר דונצ'ואן לוקחים אוטובוס לכפר Fazhe (15 יואן, שעה נסיעה) ויורדים באחד מהכפרים Huashitou, Huagou. האוטובוס יוצא פעם ביום ב-9 בבוקר. כך נאמר לי ע"י המוכרת בדוכן הכרטיסים בתחנה המרכזית. למרות שהיה שם wifi לא הצלחתי להבין לגמרי אם יש רק אחד ביום, אז ביררתי שוב במלון ונאמר לי שיש עוד תחנה, קצת פחות מרכזית, ושם יש אוטובוס שיוצא גם ב-13:00. 2. האפשרות המומלצת – לנסוע מקונמינג ישירות לכפר Fazhe ולרדת בדרך בתחנה של Huagou. 5-6 שעות, 35-45 יואן. נוסע בין הכפרים ולא בכביש המהיר. העיר דונצ'ואן נמצאת בעמק יפה אך אין יותר מדי מה לראות בה, וגם אין יותר מדי בתי מלון שלא לדבר על אכסניות. איכשהו מצאתי בית מלון 3 כוכבים בערך, עם wifi ויכולתי לתרגם "יש בסביבה מלון יותר זול? תודה" הם הזמינו לי מונית והסבירו משהו לנהג. אמרתי להם תודה על העזרה, נכנסתי וקוויתי לטוב.. אחרי 5 דקות הגענו למלון אחר, יותר קטן ויותר זול. 60 יואן לחדר שנראה אותו דבר כמו החדר במלו הקודם. נקי ומסודר אך ללא זכר ל-wifi.. טוב נו, זה רק ללילה אחד אז לא נורא.

אגב, שכחתי לציין את מספר הפעמים שאכלתי אורז בטיול הזה. הפשרה שלי בנושא שמירת כשרות זה לאכול בעיקר ביצים מקושקשות עם עגבניות ואורז לבן בצד, לפחות פעם ביום. בעיר גדולה זה עולה 15-25 יואן ובעיירה או כפר זה יכול לרדת ל-10 יואן ופחות מזה. בבוקר, אחרי התארגנות זריזה הלכתי לתחנת האוטובוס ושם היהwifi הכי מהיר שהיה לי בסין ! חור נידח, די מעופש, מלא סינים, וחיבור לאינטרנט יותר מהיר ממרכז בייג'ין או שנחאי.. אין סוף להפתעות במדינה הזאת. לאחר נסיעה של שעה הגענו לכפר ודי מהר מצאתי בית מלון. יש שם גם כמה אכסניות פרטיות אך המחיר היה זול והמלון היה במיקום טוב. טיילתי באיזור במשך יומיים עם תיירים סינים בלבד.

IMG_5337.JPG
העיר דונצ'ואן נמצאת מצד שמאל למעלה, צולם מהאוטובוס

כמה טיפים לגבי האיזור: 1. ממליץ מאוד להגיע בעונה. אני הגעתי באיחור לא גדול של שבועיים, כמו שאפשר לראות בתמונות שלי, וקצת פיספסתי את הצבעים הנפלאים שרואים בגוגל. מה שאומר שאם זו לא העונה אין כ"כ טעם לטרוח. 2. חלק מנקודות התצפית המומלצות נמצאות במרחק לא קטן האחת מהשניה. המרחק מקצה לקצה הוא בערך 10 ק"מ, אז רצוי לתפוס מונית או רכב בתשלום של מישהו מקומי שמכיר את המקום. אני עצרתי טרמפים וזה לקח 10-15 דקות מקצה לקצה. 3. רצוי מאוד להצטייד במפה קטנה שמחלקים בבתי המלון או באחת החנויות בדרך כדי לראות בדיוק היכן ממוקמות נקודות התצפית. 4. צילום שקיעה – התצפית נמצאת בחלק קצת מרוחק ממרכז הכפר ויש כלבים בדרך, ממליץ לשים לב ולקחת מקל. אפשר כמובן לצלם את השקיעה גם מהכפר עצמו, אך זה לא אותו דבר.

IMG_7463.JPG
IMG_7483.JPG

IMG_5429.JPG

IMG_5417.JPG
 האוטובוס עוצר ליד הבית הצהוב, בכפר huagou

IMG_5416.JPG
מפה של נקודות התצפית המומלצות

אגב, התושבים באיזור שייכים בחלקם למיעוט Yi אך לצערי כמו במקרים קודמים קשה לתקשר איתם בגלל קשיי שפה. קשה לדלות מידע לגבי אופן חייהם והמנהגים שלהם. ואלה שעובדים עם תיירים יכולים לומר מספר מצומצם של מילים באנגלית וגם זה רק בנושא מלון, אוכל, נסיעות, קניות. בנסיעה חזרה לקונמינג כבר התקשרתי להזמין מקום באכסניה ב-Yuanyang וקניתי כרטיס לאוטובוס למחר. אגב, באחת העצירות בדרך מהכפר Huagou לקונמינג אכלנו תפו"א עם ביצים ב-3 יואן... ! חזרתי לאכסניה Upland והתחיל גשם חזק. זה לא מנע ממני לצאת לטייל בקונמינג, כי החלטתי לנסות להכיר מעט את העיר. בעיקר כדי לבדוק האם היא סתם עיר מעבר אפורה ומשעממת או שיש בה כמה פינות חמד ששוות ביקור. חרשתי את העיר באוטובוס וגם ברגל והמסקנה היא שאין יותר מדי מה לעשות בה. יש פארק אחד מאוד יפה צמוד לאכסניה Green Lake Park. נמצא במרחק 3 דקות הליכה מהאכסניה.

IMG_5211.JPG
IMG_5186.JPG

IMG_5190.JPG
Green Lake Park, Kunming

בערב, לפני שהתחלתי להתארגן לנסיעה ליואניאנג, החלטתי להוריד מהמסלול את Puzhehei. זה נמצא ב – Qiubei county ואומרים שזו התשובה של יונאן לגווילין. אולי בטיול הבא..

Yuanyang
שיא העונה בשדות האורז ביואניאנג הוא בכלל בפברואר, ועכשיו אמצע יולי , אז למה לנסוע בכל זאת? כי קוויתי לראות משהו בכל זאת, וגם כי זה בדרך לנקודה הבאה במסלול – שישואנ(ג)בנה. הקטע המצחיק הוא שאין אוטובוס ישיר מיואניאנג לשישואנבנה אז צריך לחזור לקונמינג. זה מאריך את הדרך מאוד, האופציות שיש חוץ מזה הן לקחת טרמפים או לנסוע באוטובוסים עם עצירות בדרך. בקיצור מחכה לי חוויה. רק שלא ידעתי כמה מעניינת תהיה ה"חוויה".. עוד התלבטות שהיתה היא האם לנסוע באוטובוס ישיר או דרך כפרים. בבוקר החלטתי לנסועבאוטובוס ישיר לעיירה Xinjie אך איחרתי אותו ב-5 דקות. נאלצתי לנסוע באוטובוס לא ישיר לעיירה Jianshui , משם ל- Nansha, ומשם במונית ל- Xinjie. הדרך מקונמינג לג'יאנשוי מתחילה בכביש סביר ולאט לאט המצב מתחיל להתדרדר. עד כדי כך שאין כל כך כביש. בשלבים מסויימים הרגשתי כאילו קינג קונג מנער את האוטובוס כמו שייק חלבון...

אגב, הסינים באוטובוס מדברים בפלאפון כאילו אנחנו לא באמצע הג'ונגל... בנקודה מסויימת היה בור כל כך גדול שנאלצנו ממש לעצור ולרדת למלא את הבור באבנים כדי שנוכל להמשיך לנסוע. אז לשמחתם של הסינים הנחמדים באוטובוס, ירדתי לעזור לנהג כשכל מי שהיה באוטובוס הוציא מצלמות וצילם את התייר המערבי המוזר ואת הנהג מרימים סלעים ומכסים את הבור. כשחזרנו לאוטובוס קרה משהו די מפתיע מבחינתי. המוזיקה הסינית הרועשת התחלפה במוזיקה מערבית. אולי כאות תודה? לא יודע.. מה שבטוח, היה מוזר לנסוע באוטובוס מקומי רעוע בהרים עם נוף מטורף ומהפנט (לא מגזים), כשהאוטובוס רועד כי אין כל כך כביש, וברקע מתנגנים השירים האלה – air supply – all out o flove righteous brothers - unchained melody George Michael – careless whisper Queen – show must go on ועוד ועוד.. ללא ספק אחת החוויות בטיול. כשהגענו לננשה כבר היה חושך, אבל למזלי היה שם איזה פסטיבל או משהו, ולכן היו המון מוניות שנוסעות בשעת לילה מאוחרת לעיירה Xinjie. הנהג עצר בכניסה לננשה ומשם צריך לקחת ריקשה ל – Laugai, 5 דקות נסיעה. שם מצאתי מונית שהסכימה לקחת אותי ב-20 יואן, ולא ב-100 או 150 כמו שביקשו כל השאר. הדרך אורכת קרוב לשעה. הגעתי לאכסניה בשעה 23:00, כלומר 10 שעות כולל המעברים בדרך, בסכום כולל של 130 יואן. האכסניה של בלינדה (זאת מ- wikitravel) די פשוטה ונמצאת בכביש הראשי של העיירה. בלינדה עצמה מאוד נחמדה ועוזרת בכל מה שצריך, דוברת אנגלית ברמה טובה.

IMG_7938.JPG
אישה בעיירה Xinjie

IMG_7643.JPG
Xinjie town

למחרת טיילתי עם תייר ספרדי באיזור ובעיירה. הסיור בטרסות ארך 7 שעות ברגל ורובו על שביל בטון די נוח. אין פה צורך בנעלי הליכה מסיביות, אפשר גם עם סנדלים. בשלב מסוים ניסינו להבין לאן כדאי להמשיך, אך לא היה את מי לשאול אז עצרנו לאכול באחד הבתים/חנויות. אחרי כמה דקות הגיחה משום מקום תיירת סינית עם מצלמה שדיברה אנגלית שוטפת! לפעמים יש תחושה שהסינים "שותלים" דוברי אנגלית כדי לעזור לתיירים מערביים.. היא עזרה לנו להגיע לכביש הראשי ומשם לקחנו מונית בחזרה לאכסניה.

IMG_7620.JPG

IMG_7694.JPG

IMG_5722.JPG

IMG_7709.JPG
אחת הפעמים היחידות שראינו השתקפות בטרסות

IMG_7890.JPG
הזריחה מהחדר באכסניה

בערב שאלתי את בלינדה איך ניתן להגיע לשישואנבנה והיא ענתה שיורד שם גשם מטורף ואין טעם לנסוע. שמעתי בעצתה וחזרתי באוטובוס (ישיר!) לקונמינג. האוטובוס הישיר לקונמינג יוצא מהתחנה ב-Xinjie בשעה 09:30, 135 יואן, 7 שעות נסיעה. יצאנו באוטובוס די חדש ונוח ומהר מאוד עלינו על כביש מהיר עם 2 נתיבים והנסיעה היתה נוחה. משהו אחרון לגבי יואניאנג – המיעוטים שגרים באיזור בין היתר הם Yi, Hani. הפתיע אותי לגלות שהם כמעט לא מדברים מנדרינית. היה איתנו בחור סיני שהתקשה להבין אותם. הם גם לא נועצים מבטים בכל תייר מערבי. בהחלט מרענן! זו היתה התחושה שלי לפחות.

תמונת הפרופיל של גילי ט
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של גילי ט