הסתיו הזה… כל פעם שמתחיל להתקרר והימים מתחילים להתקצר אני מתחילה להרגיש שאירופה קוראת לי. אין על אירופה בסתיו. תזרקו אותי בכל עיר בירה אירופאית בחורף, עם הרחובות היפים, האוירה הקסומה, הרומנטיקה שאופפת אותך.. רק לשאוף לריאות את היופי, להריח את ריח הערמונים הקלויים, ולשמוע את צליל הפעמונים מהכנסיות. מכורה לאירופה בסתיו.
אז גם השנה זה קרה, והתחיל החיפוש – לאן לנסוע. יש כמה דברים שאני מוכנה להתפשר אליהם אבל יש גם כמה דברים שלא. אחד מהם הוא טיסה נוחה ובטוחה. וככה יוצא שרב הפעמים אני טסה עם אלעל. בתור סלקטורית במיל אני יודעת דבר או שנים לגבי בטיחות בטיסות ואני לעולם לא אחליף את הטיסות הישראליות, במידה ואוכל. דבר זה כמובן מקשה על מציאת טיסה במחיר שפוי. אבל, אם מחפשים מספיק מוקדם ובמקומות הנכונים, אפשר למצוא מציאות. מציאה כזו מצאתי באתר travelist בצורת טיסת אלעל למדריד ב- 306$ לאדם. תודו לשלא יקר. הזמנתי 2 כרטיסים – לי ולבן זוגי.
הטיסה יצא אחר הצהרים ביום חמישי ה -3.12 וחזרה ב- 7.12 בשעות הבוקר. מה שמשאיר לנו 3 ימים מלאים להכיר את מדריד.
לגבי המלון, התגלתה בעיה: בתקופה הזו יש חג נוצרי. לא הצלחתי להבין גם לאחר בירורים מה בדיוק מהות החג. מה שכן הבנתי זה שני דברים:
- שזה משהו שקשור לאמא של מריה, אמא של ישו.
- שזה אומר שאלפי ספרדים מגיעים למדריד, מה שיוצר בעיה במציאת מלון.
שוב נעזרתי בחברי הטוב, האינטרנט ובעזרת אתר בוקינג מצאתי מלון נחמד מאוד, באזור המרכז: Ganivet. המלון היה נחמד מאוד, לא חדש במיוחד אבל נתן לנו כל מה שרצינו – קרבה למרכז העיר וארוחת בוקר מעל הממוצע במחיר נוח.
נחנתו בנמל התעופה במדריד בלילה. השעה היתה אחרי 22:00. בלי לחשוב הרבה לקחנו מונית למלון והלכנו לישון. אני זוכרת שבדרך עברנו ברחובות מדריד. הרושם שהשאירה עלי העיר בשעות הלילה היה מפתיע – עיר יפה, צעירה ומבוגרת כאחת, עם קישוטי חג המולד ושלטים מוארים ומצד שני כיכרות מפוארות ובינינים אירופאים כבדי אופי ויופי. אין ספק, אנחנו באירופה
התעוררנו בבוקר רעננים ומוכנים להכיר את העיר. מדריד היתה תעלומה בשבילי. לא ידעתי כלום עליה ולא ידעתי למה לצפות. הכרתי את אחותה – ברצלונה. ואין מה להגיד, אין שונה ממדריד כברצלונה. מדריד היא עיר מאוד אירופה קלאסית. אירופה של פעם. התאהבתי בה ממבט ראשון.
ללמרות שלרב מפרטים בבלוגים מסוג זה מה נעשה בטיול בחלוקה לימים, אני לא אעשה זאת. היופי של טיול בעיר הוא בשוטטות. ללכת לאיבוד בצורה מבוקרת. לכן אני אתאר מספר מקומות שאהבתי במיוחד בעיר המיוחדת הזו, שהם מאין עמוד שדרה לתכנון טיול בעיר.
ארמון המלך Palacio Real de Madrid:
כתובת: Calle de Bailén, 3, 28013 Madrid
אי אפשר לבקר במדריד בלי לעבור פעם אחת ליד ארמון המלך. ארמון מהאגדות. הארמון מתוחם בגן יפה מצד אחד ובכנסיה מהצד השני. בכניסה אליו יש רחבה ענקית עם קיר קשתות יפיפה שממנו נשקף נוף לא עירוני ויפה מאוד.
ארמון המלך והרחבה:
קיר הקשתות והנוף:
הכנסיה מצד אחד והגנים מצדו השני:
ניתן להכנס לארמון תמורת תשלום. מבפנים הארמון יפה מאוד ומרשים, אבל לטעמי בשלב מסויים, זה די ממצא את עצמו. טיול בגנים היתה חוויה יפה יותר.
מקדש דבוד TEMPLO DE DEBOD:
כתובת: Calle Ferraz, 1, 28008 Madrid
אני חייבת לציין שהמקום הזה הפתיע אותי. מדובר על מקדש מצרי קדום, שהועבר במלואו למדריד, כמתנה ממצרים.
המקדש נמצא כרבע שעה הליכה מארמון המלך בתוך גן. מגיעים למקדש וישר מרגישים שחזרנו למזרח התיכון. השמש החזקה שהפציעה מעלינו באמצע דצמבר תרמה אף היא להרגשה.
המקדש מורכב משלושה מבנים שניצבים אחד אחרי השני, כאשר האחרון הוא מאין מוזיאון קטנטן הממחיש ומסביר את הסמלים ומה שימש כל קיר וחדרון. חוויה בעיני. מאוד רציתי להגיע למקדש בשעות השקיעה, כי נראה לי שזה יכולה להיות תפאורה מושלמת למקום, אבל לא יצא לנו.
כיכרות בעיר:
PUERTA DEL SOL:
כיכר יפה ומיוחדת, מצד אחד מוקפת בבניניים המסודרים בחצי עיגול, והצד השני פתוח.
או איך שאנחנו ראינו אותה בין המוני האנשים:
Plaza mayor
כיכר מרובעת מוקפת בנינים. כנראה שהכיכר מאוד גדולה. כשאנחנו ביקרנו במדריד היה שם שוק נחמד עם דוכנים לחג המולד:
פארק רטירו El Retiro Park:
פארק מדהים בלב העיר, גדול ורחב ידיים. במרכזו אגם מלאכותי ויפה מוקף בפסלים. מומלץ להגיע בשעות הערב לפני השקיעה ולאחר השקיעה להמשיך לטייל ברחובות מדריד בלילה.
מדריד בלילה:
אנחנו סיימנו טיול בפארק רטירו והמשכנו לכיוון שער אלקלה: Puerta de Alcalá שהוא מאין שער (כמו שער הנצחון בפריז, רק קטן יותר). משם התגלגלנו לנו ברחובות מדריד בלילה. רחוב calle el Alcala מזכיר את השאנז אל ליזה בפריז, ומדריד כולה יפיפיה אמיתית בלילה:
כמה המלצות לסיום:
מומלץ מאוד לעבור בשוק האוכל – Mercado de san Miguel כתובת: Plaza de San Miguel, 3
אומנם אוכלים בעמידה אבל האוכל אותנטי וטעים מאוד. מומלץ להזמין כוס יין, ופשוט להסתובב במקום ולספוג את האוירה. רק אחר כך לבחור מה לאכול. מנסיון של כמה ביקורים, הכל טעים…
יש הרבה מאוד מוזיאונים בעיר (מוזיאון פרדו ומוזיאון לאומנות מודרנית), אנחנו לא ביקרנו בהם הפעם. במוזיאון פרדו השעתים האחרונות בחינם. הגענו, אבל התורים היו כלכך גדולים, שויתרנו.
מי שמגיע למספר ימים גדול יותר מומלץ לקפוץ לטולדו. לנו לא היה זמן.