בעלי ואני אוהבים לטייל בעיקר בחיק הטבע ואם זה אפשרי אז הרבה ברגל כל עוד רגלינו נושאות אותנו. ערים עתיקות וכפרים ציוריים גם הם אהובים על שנינו. בד"כ אני המתכננת ובעלי הנהג שאוהב להיות מופתע. אני לא מוותרת עלאדריכלות הכנסיות והגשרים ולמען שלום בית אני מתנזרת ממוזיאונים רבים. וכך מיום שפרשתי ועד פרוץ הקורונה יצאנו לחו"ל בכל שנה, לפעמים גם פעמיים, "לסגור פערים". לרוב, עם שובנו מחו"ל כבר עלה על הפרק היעד הבא. בוחרים יחדיו. מקוים שנזכה לעוד טיולים.

סלובקיה ספטמבר 2022 חלק א' מטרנבה ועד הרי הטטרה (כולל)

תמונה ראשית עבור: סלובקיה ספטמבר 2022 חלק א' מטרנבה ועד הרי הטטרה (כולל)

בסיום הטיול שלנו באוסטריה בחודש מאי הצהרתי בפני נציג חברת ההשכרה: עוד נעזר בכם לטיול בסלובקיה. מסתבר שההצהרה לחצה אצל בעלי על כפתור "טוס". הסברתי לו שההצהרה נבעה מהבנה ש 1. נהנינו מאוד מתהליך שכירת הרכב הסלובקי לטיול, אם נהנינו משירותי החברה באוסטריה אז למה לא לחזור לטייל בסלובקיה הקרובה לאותו שדה תעופה ולהנות פעם נוספת מהפינוק? 2. אני יודעת שהיינו בסלובקיה 3 פעמים אבל 2 מהם בתנאי מזג אויר גרועים ויש לנו עוד מה לראות. יש לי רשימה מוכנה של הרבה נקודות ענין.. אתה יודע שאני אוהבת את המדינה הזו..

וכך , בהפתעה, באמצע אוגוסט הודיע לי בעלי שמצא כרטיסי טיסה במחיר סביר. הסברתי לו שעליו לבדוק את לוח השנה כי יש חגים ואשמח אם יזמין כרטיסים בהתאם. סמכתי עליו , הוצאתי את רשימותי והתחלתי לתכנן .

וכך יצאנו לדרך ונחתנו ב 16:15 ש. מקומי בשדה התעופה של וינה. יצאנו אל מגרש החניה בלוית שליח חברת ההשכרה. ב16:30 יצאנו בדרך למלון Saint Michael  ב Trnava .

עצרנו  בחנות Spar, הצטיידנו במצרכים לארוחות קלות.

נסיעה של כ105 ק"מ.

ציפתה לנו הפתעה. הפנינג סתיו הוציא לרחובות הרבה תושבים. התארגנו ויצאנו לטייל בעיר העתיקה. אוירה נהדרת. ירח מלא..

ערב בהפנינג בטרנבה

לפנה"צ נסענו לטירת Cerveny Kamen

קשת בשמים בדרך

המשכנו דרך Modra  ל Pezinok

בפז'ינוק

ממנה המשכנו מערבה בדרך נוף יפה לראות את בית הכנסת בMalacky .

חזית בית הכנסת ב Malacky

בערב טיילנו בטרנבה, עברנו בבית הכנסת האורתודוכסי שכיום הוא בית קפה פעיל מאוד.המשכנו ל   Status Quo Ante Synagogue שלפי המידע שבידי משמש כיום כגלריה. אמור היה להיות פתוח אחר הצהריים עד 18:00. אבל היה סגור .

חזית בית הכנסת האותודוכסי
פנים בית הכנסת שכיום הוא בית קפה פעיל
חזית בית הכנסת סטטוס קוו ...באור יום

בהמשך הטיול, לאחר שעברנו ליד עוד כמה מבנים מעניינים יצאנו דרך אחד השערים לראות את החומה מבחוץ. מרשים..

מבט מהחומה על כנסית סט. ניקולס

המשכנו לטייל לפי נקודות ענין שרשמתי לי:https://goo.gl/maps/hWBkhwsYRsc1Bt1t7

https://goo.gl/maps/oCyRCV7L8AXJA6Lv5 מסלול הנסיעה

יום 3

נסענו צפונה דרך Piešťany. מוכרת כעיר מרחצאות. היה מאכזב. קיוינו להגיע אל האגם שמדרום לעיר-כל הדרכים היו פרטיות, לא הצלחנו להתקרב לאגם מצידו המערבי.. היעד בית מלון שאמרו לי שהוא בקצה אי המרחצאות ויש בו תערוכה יפה.. וקל למצוא. קל? ממש לא כשאין שם המלון. הכניסה לאזור המרחצאות בתשלום,  מקום חניה ציבורי מצאתי רק ליד מרכז ספורט. לא מעניין.. יצאנו תוך 15 דקות אז לא שילמנו ... המשכנו לTrenčín, חנינו בחניון מקורה ועלינו לטירה.

אחרי העליה בסימטאות,כניסה לשטח הטירה. יש עוד עליה...
בשטח הטירה מתצעים שיפוצים/שיחזורים
אחת התצפיות אל העיר

אחרי שירדנו את כל המדרגות אל העיר העתיקה הגענו למסקנה שזו שעה מתאימה לארוחה... שוטטנו קצת בעיר העתיקה . מבנה בית הכנסת ידע ימים טובים מאלה, חלונות בית הכנסת שבורים. החצר הקטנה שפונה לכביש היתה נקיה, ( שונה ממצבה בבקורנו הקודם במקום), מישהו הניח בה זר זכרון למרגלות לוח זכרון.

זה לא כל כך נעים לראות בית כנסת עזוב

המשכנו בדרכנו לראות את Trenčianske Teplice מרחצאות טרנצ'ין שנמצאים באזור יפה בעמק בין הרים צפונה לעיר.  אחר הצהריים הגענו לŽilina. המלון במרחק הליכה סביר מהעיר העתיקה. החלטנו לצאת לטיול רגלי..רגע לפני שקיעה הגענו לעיר העתיקה. המרכז יפה. בצבעי השקיעה היה מושלם..

בכיכר המרכזית בז'ילינה
למרגלות הכנסיה ובית העיריה בז'ילינה
למרגלות הכנסיה
אין מילים

יום 4

לא היה ברור איך יהיה מזג האויר. היה ערפילי וצפי לגשם. בכל זאת החלטנו לנסוע ליעד הטיול Súľovské skaly .לשמחתנו הערפל הכבד התפזר לנגד עיננו כשהגענו לכפר. לא מעט זמן למצוא את תחילת המסלול. לפי גוגל המסלול מתחיל ליד חוה בתוך הכפר. טעות. כיון שבדרך אל הכפר ראינו מטיילים ומכוניות חונות חזרנו על עקבותינו...בשעה 11 נשמנו לרווחה. הרכב כבר עם תוית חניה ואנו במסלול הירוק. טיפסנו אל  הסלעים. מסלול לא קל לי, עליות חדות וגם ירידות. מאתגר בכמה קטעים לטפס בין סלעים בעזרת טבעות ושרשרות. הנוף מרשים ביותר. סה"כ כ 3.5 שעות. הדרך חזרה קלה, פונים ימינה במפגש שבילים אל השביל האדום. במהלך הטיול פגשנו כמה פעמים שלושה מטיילים נחמדים מצ'כיה. המליצו לי להתקין את mapy.cz , בעזרתו הם ניווטו. עשיתי זאת ונעזרתי מאוד במסלולים הבאים שלנו.

תחילתה של הדרך אל סלעי סולוב

לאחר עליה על גבעה תלולה וקרחת הגענו לכאן

הסלעים לא נגישים לנו, "תהום " מפרידה ביננו.

הדרך נמשכת בירידות ועליות בין בולדרים עצים וסלעים

שביל נוח למנוחה קלה..

בכיוון ההליכה שלנו הסולמות היו בעיקר לעזר בירידות התלולות.

בכמה מקומות מתגלה המרחב

בסיום המסלול שעה 14:30 חיפשנו מקום לאכול. לא מצאנו משהו מעניין בסביבה הקרובה. קיויתי שנגיע לBytča Castle כדי לראות ולצלם את בית הכנסת שממול. לבעלי לא התחשק, כי חיפוש בגוגל לא העלה מסעדה פתוחה במקום.. היעד הבא ששרשמתי לי כאפשרות Rajecké Teplice. הדרך אליו אמורה להיות יפה.בישוב זה יש דגם שנקרא"בית לחם הסלובקית " מינטורות, מגולפות בעץ,המתארות את חיי הכפריים. ראינו דגם זה באחד הטיולים הקודמים. מה שלא ראינו זה פארק שעשה עלי רושם נחמד ויש בו מסעדה Reštaurácia Rybárska bašta..

חניה קרובה לפארק שבתוכו הולכים אל המסעדה. נוף האגם סביב, מזרקות וברווזים ששטים במים יוצרים אוירה נפלאה. האידיליה נקטעת בארוחה כי המלצרית לא הכי נחמדה והאוכל כמעט סביר. הדג שהזמנתי הגיע קר וטפל...העוגה לקינוח לא מפצה. נחמד שהצ'כים , גם הם הגיעו לכאן ותרגלתי צ'כית בשיחה קצרה איתם... בסיום הארוחה טיילנו עוד קצת בפארק הנחמד עד שגשם החל לרדת.

חזרנו לז'ילינה. במלון ארוחת הערב היתה טעימה.

מסלול היום https://goo.gl/maps/zU9rkUQUV5oSTyXKA

יום 5

יום גשום. אנחנו בדרכינו להרי הטטרה. לאחר הרבה התלבטויות הזמנו ערב קודם דירה בApartments Moravienka שבTatranská Lomnica.

ויתרנו כמעט על כל התחנות האפשריות בדרך. עצרנו במרכז קניות ליד ליפטובסקה מיקולש,   בTesco  "טיילנו" והצטיידנו במצרכים לארוחות בוקר בימים הבאים בטטרה. כבר שעת צהריים.. אכלנו במקדונלדס.  החלטנו  לנסוע לעמק דמנובסקה,  הערפל היה כבד  הגשם התגבר. הגענו עד OUTLET Demänová . בדקנו מה חדש..הגשם לא פסק ולו לרגע.  עליה לחופוק וטיול ליד אגם ורבצ'קה ירדו מהפרק,  גם המוזיאון הפתוח בפריבילינה. המשכנו. גם על טיול ב שטרבסקה פלסו ויתרנו– הנסיעה בתנאי מזג האויר היתה מעייפת..

תחת מטריה יצאנו לארוחת ערב במסעדה הונגרית. המנה שקיבלתי היתה מאכזבת מאוד.מאוד לא טריה.. (כשהמלצרית ראתה שהצלחת נשארה כמעט מלאה. שאלה למה... . לא שילמתי). בעלי היה מרוצה מהמנה שלו.  הקינוח היה מוצלח. פלצ'ינקי במילוי אגוזים, עם ריבה ורוטב שוקולד.

יום 6

לפי התחזית הרבה גשם.. כדאי ללכת לספא. לא בשבילי... קמנו לבוקר סביר מיכלי המים בשמיים התרוקנו במשך הלילה. ערפל כיסה את פסגות ההרים. החלטנו לא לקחת סיכון, את מסלול הרבינוק נדחה למחר והיום נטייל  בבוקר בעיירה,

השביל ממלון מורבה אל לשכת התירות והמכולת.
לרגע צצה פסגה שלא נשכח היכן אנחנו נמצאים או למה הגענו לכאן.

הגענו לגן הבוטני שלה . עלות כניסה סכום סימלי.

בגן הבוטני

לקראת צהריים החלטנו לנסוע ל Červený Kláštor (דרך Majere) . קודם כל אכלנו פיצה מצוינת ב Reštaurácia U Jakub . חצינו את הגשר וטיילנו כשעה בצד הפולני לאורך הנהר.

החלטנו שלא נחזור באותה דרך אלא ניסע ל Lesnica ומשם לטטרנסקה לומניצה.. הדרך, דרך ההר יפה.

דוקא כשהגענו אל נקודת תצפית מרשימה התחיל לרדת גשם.. על טיול רגלי ב Lesnica, ויתרנו .. רוב הדרך חזרה ירד גשם.. ארוחת ערב אכלנו במסעדה איטלקית.

יום 7

יום קר ויפה. ב 9:00 הגענו  לStarý Smokovec. עלינו מהחניה לתחנת הרכבל לHrebienok. . חיכינו בתור כ20 דקות ובדיוק כשלקחתי את הכרטיסים פתחו את השער לכניסה לקרונית. עלינו בקרונית של 09:30  שיצאה קצת יותר מאוחר. לקראת השעה10:00 התחלנו לטייל במסלול הירוק , שמתחבר לצהוב ואחר כך לכחול, עד לבקתה שלידה התישבנו לנוח. שעה וחצי של טיול מהנה, ברובו קרוב לנהר כשמידי פעם יש מפלונים.   יש לציין שבקטעים מסוימים יש אבנים גדולות וההליכה פחות נוחה.

חזרנו במסלול האדום, כחצי שעה. נקודות התצפית המענינות הן לאורך המסלול הירוק.

פספסנו את הקרונית של השעה 12:00 לכן החלטתי לרדת ברגל. תחילה ירדנו אל הכביש שנשקף מרחוק (כי סימון שביל לא ראינו) בהמשך מצאנו את השביל לצידנו, וחצינו צמחיה  כדי להמשיך את הדרך עליו. הירידה ארכה כ40 דק' . ארוחת צהריים מעולה אכלנו  בסטארי סמוקובץ, ב koliba Kamzik.

יש לציין שההליכה במסלול הירוק מאתגרת יותר מאשר ההליכה במסלול האדום בו האבנים מסודרות יותר.

כל אחר הצהריים ירד גשם והתפנקנו בחדר. ארוחת ערב הכנו לבד. אין חשק לצאת ערב ערב בחושך ובגשם .

https://goo.gl/maps/aKXR6GMh2UJrDySF9   המסלול הרגלי

יום 8

נסענו לŠtrbské Pleso . הגענו בשעה 10:00.  ע"פ התחזית 7 מעלות. קריר והראות טובה למדי.  מגרש החניה גדול והיה כמעט מלא.  היעד Popradské pleso שילוט הכוונה לא ראיתי. נעזרתי במפת Mapy כדי להגיע להתחלת השביל האדום. העליה בין אבנים ושורשי עצים, תחילתה מתונה בהמשך תלולה יותר.

כשהגענו לפיצול שבילים  המשכנו בירוק שתחילתו בירידה והמשכו בעליה, רובה לא קשה במיוחד. המסלול יפה מאוד..

קצת לפני האגם השביל מתחבר לכביש (שאני לא רואה במפה) .. ואחרי מספר דקות הליכה יש עוד מפגש שבילים ואחריו ירידה במדרגות אל האגם. למטה קרוב לאגם בקתה/מסעדה. בוחרים מה רוצים לאכול ומתישבים בחוץ ליד שולחן.    חלקנו מרק פטריות וגולאש עם כרוב.. ליד האגם קרר(לפי התחזית 3 מעלות).

אחרי האוכל התחלנו ללכת  לבדוק את השביל שסובב את האגם,  אין לי מושג כמה זמן נמשכת ההליכה, לפי גוגל רק 1/4 שעה ובשטח זה לא נראה כך. נראה לי שהשביל מתרחק  מהאגם וכיון שההליכה בקטע שהלכנו היתה ממש לא נוחה, בבוץ ושלוליות מים  ואני צריכה עוד לחזור מטה לשטרבסקה פלסו החלטתי לוותר על כל המעגל..

הגענו עד צומת שבילים שבו אנשים ממשיכים, בין היתר לפסגת הר אוסטרבה . בשביל הנחש. חזרנו דרך השביל האדום. ההליכה בחלקו הראשון איטית למדי על אבנים בגדלים וזויות שונות. הנוף  בקטע הזה של הדרך יפה מאוד.  סה"כ טיילנו כ5 שעות. אורךך המסלול שעשינו כ5.5 ק"מ בכוון אחד. . למעשה הציעו לי להגיע באותו יום לאגם נוסף, עוד כ4 ק"מ אבל הבנתי שזה לא מתאים לקצב שלי אם אני רוצה להגיע מטה חזרה לפני החשיכה. אנשים מהירים ממני בהחלט יכולים להספיק.

בתכנית שלי היה גם לטייל סביב אגם שטרבסקה פלסו כי הראות היתה טובה אבל לבעלי לא התחשק להמשיך לטייל בקור.

אחרי מנוחה יצאנו לאכול.  גשם לא ירד הערב. אכלנו ארוחת ערב מוקדמת טובה ב"גריל פאב".  https://goo.gl/maps/tqrkXfTE8dMGcrHe8

המשך בחלק ב'

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
טסים לאירופה? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם גל החום לאייטם המלא