איטליה מצפון לדרום כולל טוסקנה המהממת באוגוסט 2022

תמונה ראשית עבור: איטליה מצפון לדרום כולל טוסקנה המהממת באוגוסט 2022
פירנצה מפיאצלה מיכאלאנג'לו

בתחילת חודש מרץ 2022, כשהקורונה התחילה להראות סימנים של היעלמות, הבנתי שזה הזמן לתכנן ולהזמין את טיול הקיץ שלנו, אותו לא עשינו כבר מאז שנת 2019, בגלל הקורונה. טיול פסח 2022 לבלגיה שהיה אמור להיות במשך 5 ימים (שהתארכו בזכות ריינאייר ל 8 ימים) כבר היה בדרך, והיה ברור שהיעד לטיול הקיץ יהיה באיטליה אהובתנו, בה כבר טיילנו 3 פעמים בעבר (מילאנו ואגם קומו באוגוסט 2017, רומא בפסח 2018, וונציה דולומיטים ואגם גארדה באוגוסט 2018). באוגוסט 2020 היינו אמורים לטייל בטוסקנה ולאחר מכן לעשות שייט של שבוע מרומא לחופי איטליה, צרפת וספרד על סיפון MSC SEAVIEW, אבל כאמור בגלל הקורונה הטיול בוטל. שייט באוניה גדולה עדיין נראה כדבר מעט "קלאסטרופובי", אבל על טוסקנה, אין סיכוי שהפעם נוותר. וכך בחודש מרץ, מעט לפני הגל של עליות המחירים החדות והיסטריית (ביטולי) הטיסות ובעיות "המזוודות האבודות" בשדות התעופה בעולם, הזמנתי טיסות באל על למילאנו בהלוך, ומרומא בחזור, לחודש אוגוסט. כרגיל מיד אחרי הזמנת הטיסות (ומיד אחריהן הביטוח), התחלתי בהזמנת בתי המלון ביעדי הטיול השונים, אחרי סקרים מקיפים בטריוואגו, טריפ אדוויזר, בוקינג והוטלס קום. את ההזמנות לכל בתי המלון עשיתי דווקא מאתרי האינטרנט של המלונות עצמם, שבכל המקרים היו זולים מאתרי בוקינג והוטלס. אנחנו גם אוהבים שיש לנו רכב מהנחיתה ביעד ועד החזרה לארץ, וגם כאן אחרי סקר מקיף, הלכתי על החלופה הרגילה והיא הזמנה דרך אויס ישראל, שאני כבר מכיר ולמוד ניסיון טוב איתם. וכך, בסוף חודש מרץ כבר הייתי עם טיסות, מלונות ורכב מוזמנים. תמיד אני מזמין את הטיסות, המלונות והרכב חודשים רבים מראש, לפעמים אפילו כמעט שנה מראש, אבל הפעם בגלל הקורונה, גם 5 חודשים מראש, היה פרק זמן סביר מאוד לפני היציאה לטיול. ההזמנה המוקדמת יחסית משתלמת הן במחיר והן בטיב המלונות, אבל הפעם, לאור היסטריית הטיסות שהתחילה בחודש אפריל ועליית מחירי הטיסות, הרכבים וגם המלונות, היתה לכך השפעה אפילו גדולה יותר, ובמצטבר העלויות ששילמתי על כל אלה היו כ- 50% ואפילו פחות מכך, ביחס לעלויות אותן טיסות / מלונות / רכב החל מחודש מאי, ואני לא מדבר כלל על כך שיש מי שלא הצליחו בכלל להזמין רכבים או מלונות טובים קרוב לתחילת הקיץ.

לפי התכנון המקורי היינו אמורים לנחות במילאנו, לעשות יומיים באיזורי האגמים מאג'ורה וקומו (את אגם קומו המהמם אנחנו כבר מכירים כאמור מביקורנו שם באוגוסט 2017), משם לרדת לאזור הריביירה האיטלקית ופורטופינו, משם לפיזה, ולטוסקנה ולסיים ברומא. ממש כשבועיים לפני מועד היציאה לטיול, שיניתי את המסלול של סיום הטיול, בזכות העובדה שהזמנו כרטיסים למשחק כדורגל באולימפיקו ברומא (נגד קרמונזה), וכך הקדמנו ביום את המעבר מטוסקנה לרומא, מה שגרם לכך שיש לנו עוד אפשרות לסוע דרומה למשך יומיים ולטעום גם מנאפולי וחוף אמאלפי, אזור בו לא ביקרנו עדיין. אומנם השינוי גרם לכך שמצאתי את עצמי שבועיים לפני היציאה לטיול, מחפש מלון בנאפולי, אבל בסופו של דבר מצאתי שם מלון שממקום מעט מחוץ למרכז העיר (אליו בכל מקרה לא ניתן להכנס עם הרכב), עם דירוגים טובים בכל אתרי המלונות למיניהם ובמחיר סביר.

תכנית הטיסות והמלונות היא כזו:

טיסה עם אל על 387LY במטוס בואינג 737-900, למילאנו שאמורה להמריא מנתב"ג בשעה 18:30 ולנחות במילאנו בשעה 21:40.

14-17/8/2022 (ימים ראשון-רביעי) - 3 לילות במלון POLI HOTEL ליד שדה התעופה מלפנסה, ממנו נעשה טיול כוכב לאגם מאז'ורה ולאגם קומו, וגם נבקר בקניון איל סנטרו הסמוך למלון.

17-19/2022 (ימים רביעי-שישי) - 2 לילות בססטרי בריביירה האיטלקית, במלון HOTEL DUE MARI. ממלון זה התכנון לעשות שייט לסן פרוטוסו ופורטופינו ביום ההגעה למלון, ולמחרת שייט לצ'ינקווה טרה. בחרתי במלון זה כי רציף העגינה של ספינות השייט ממוקם כ- 200 מטר ממנו, כך שאפשר ללכת לרציף מהמלון ברגל, וכמובן בזכות המלצות מצויינות שהיו על המלון בכל אתרי המלונות באינטרנט והמחיר הסביר שלו.

19-22/8/2022 (ימים שישי-שני) - 3 לילות במלון HOTEL CASOLARE LE TERRE ROSA בסן ג'ימיניאנו.  מלון זה היה אמור להיות בסיס האירוח שלנו בטוסקנה בשנת 2020, ואני מאוד רוצה להתארח בו. בסרטוני התדמית של המלון באינטרנט הוא נראה ממש סוג של גן עדן, והמיקום שלו מאפשר טיול כוכב לפירנצה, לסיינה וכמובן לסן ג'ימניאנו עצמה. בתכנון המקורי שלי היינו אמורים לשהות במלון זה למשך 4 לילות, אבל בגלל השינוי בתכניות סמוך למועד הטיול, ורכישת הכרטיסים למשחק הכדורגל ברומא, הקדמנו ביום את עזיבתו, כך שנשהה בו בסופו של דבר 3 לילות.

22-23/8/2022 (ימים שני-שלישי) - לילה אחד במלון ZONE HOTEL ROMA. התכנון המקורי היה לשהות ברומא 2 לילות, אבל בגלל השינוי בתכניות, רומא היתה זו ש"שילמה את המחיר" וקצרנו את השהות בה ללילה אחד, בגלל הרצון להגיע גם לנאפולי ולחוף אמאלפי.

23-25/8/82022 (ימים שלישי-חמישי) – 2 לילות במלון RANCH PALACE HOTEL בנאפולי, שעליהם התארגנתי כאמור, ממש במהלך 10 הימים שלפני היציאה לטיול. בנאפולי התכנון הוא כאמור לעשות מסלול של חצי יום בעיר עצמה אחרי ההגעה מרומא, ויום שלם לעיירות המקסימות של חוף אמאלפי. בגלל שהטיסה חזרה לארץ ביום חמישי 25/8 היא בשעת ערב מאוחרת (22:40), יש לנו עוד יום שלם לפני הטיסה, אותו נעביר בקניות, באווטלט ליד נאפולי בבוקר, ולאחר נסיעה לכיוון רומא, גם בקסטל רומאנו דייזינר אווטלט שליד פיומיצ'ינו ברומא.

חזרה לארץ מרומא על טיסה 384LY במטוס בואינג 737-800, שאמורה להמריא מרומא ביום חמישי 25/8 בשעה 22:40 כאמור, ואמורה לנחות בארץ אור ליום שישי בשעה 03:10 בלילה.

כרגיל את מסלולי הטיול לכל יום ויום בניתי ב- GOOGLE MAPS, ואת בנייתם עשיתי בהתאם להכרתי את יעדי הטיול מהעבר (כמו למשל אגם קומו בו כבר ביקורנו בעבר), ממידע שאספתי משיטוט ב- GOOGLE ובאתרי יעדי הטיול השונים, וכמובן ממידע יקר ערך שאספתי בקבוצות הווטסאפ והפייסבוק של מטיילים באיטליה.

יום הטיול הגיע, אחרי כל התכנונים, ההזמנות ובניית המסלולים, ועוד מעט יוצאים לשדה התעופה. מכאן אשתדל מאוד לתאר ולתעד מידי יום את הדברים שעשינו באותו יום (מה שלא קרה בפועל בגלל האינטנסיביות של הטיול. כותב את הדברים אחרי החזרה לארץ).

יום ראשון 14/8 – טיסה למילאנו והתמקמות במלון

הגענו לבן גוריון כארבע שעות לפני הטיסה, בגלל ההתרעות על הבלגאן וזמני ההמתנה הארוכים בבידוק הבטחוני ובצ'ק אין בשדה התעופה. בפועל התורים היו רגילים לגמרי וסבירים לאמצע אוגוסט. מה שכן התעכב זו הטיסה שהמריאה לקראת השעה 20:00 במקום בשעה 18:30, כך שנחתנו במילאנו לקראת שעה 22:30 (הבדלי של שעה בין שעון ישראל ושעון איטליה). הבעיה היתה שסוכנות השכרת הרכב של AVIS נסגרת בשעה 00:00, וצריך עכשיו למהר בביקורת הדרכונים ובאיסוף המזוודות. לשמחתנו, ההסעה של המטוס בשדה התעופה במילאנו אחרי הנחיתה היתה קצרה, וגם ביקורת הדרכונים עברה במהרה, כך שמעט אחרי השעה 23:00, כבר הגעתי לסוכנות AVIS, וקבלתי את הרכב, אופל אסטרה אסטייט דיזל, גיר ידני 6 הילוכים (היה "אלכוהוליסט", ושתה המון דלק ביחס לרכבים ההיברידים של היום). עוד חזרתי לאישה ולילדים שאספו את מזוודות, ויצאנו לדרך למלון POLI HOTEL. המלון כאמור קרוב יחסית, ונמצא על הדרך משדה התעופה לכיוון מילאנו. הנסיעה ארכה מעט פחות מחצי שעה, ולקראת שעה 00:00, הגענו למלון. ביצענו צ'ק אין מהיר ועלינו לחדר. ההזמנה במלון זה היתה לחדר משפחה עם 2 מיטות קינג. בפועל קבלנו יחידת משפחה מרווחת, שמחולקת לחדר כניסה לילדים וחדר פנימי לנו ההורים ממנו גם הכניסה לחדר האמבטיה והשירותים. שני החדרים מרווחים ומודרניים, אבל מיטת הקינג שהובטחה בחדר הילדים, התבררה כמיטת ספה לשניים. בגלל שהילדים כבר גדולים, אני פוסל מראש מלונות בהם מיטת הילדים היא ספה נפתחת, ואילו הייתי יודע מראש שזה יהיה המצב, הייתי פוסל את המלון. הילדים העבירו את הלילה עם מיטת הספה, וביום שלמחרת הכניסו לבקשתנו לחדר מיטת יחיד נוספת, סידור שהיה טוב, לאור היחידה הגדולה והנוחה.

יום שני 15/8 – אגם מאג'ורה, העיירה סטרזה, איזולה בלה והר מוטרונה

ארוחת הבוקר במלון היתה סטנדרטית למלונות איטלקיים (קונטיננטלית, בתוספת חביתות, גבינות ונקניקים). הדבר המיוחד בארוחת הבוקר, היה שאפשר היה לשבת גם בחצר המלון הקטנה והנחמדה ולא בחדר האוכל הסגור. מיד אחרי ארוחת הבוקר יצאנו ליעד הראשון של הטיול, והוא העיירה Stresa שלחוף אגם מאג'ורה. הנסיעה ארכה כשעה, כאשר במהלך עשר הדקות האחרונות של הנסיעה, אחרי שיורדים מהאוטוסטראדה, יש נוף מקסים של האגם מנקודות תצפית גבוהות שונות, מה שאפשר כבר לעצור בדרך לתמונות נוף מקסימות של האגם.

אגם מאג'ורה, האיים הבורומאים והעיירה סטרזה.

בסטרזה כיוונתי מראש להגיע ל- Piazzale Lido בה יש מגרש חניה, ממנה יוצא שייט לאיים הבורומאים ובשגרה יוצא משם הרכבל למוטרונה שהיה סגור עדיין, בגלל התאונה שאירעה בו בשנה שעברה, עובדה שהיתה ידועה לי מראש. למרות העומס של מטיילים ורכבים, מצאנו במהרה מקום חניה שהתפנה, והסתובבנו מעט באיזור הפיאצלה לספוג מאווירת המקום, מהחוף הסמוך המקסים ומנוף האגם, האיים וההרים באופק. מזג האוויר היה מעונן חלקית, והחום לא היה כבד מידי, מה שהוסיף להנאה מהטיול הראשוני.

איזולה בלה ואגם מאג'ורה מהחוף בסטרזה.

מיד לאחר מכן עלינו על מעבורת שיצאה מהפיאצלה ל- Isola Bella (האי היפה), מרחק דקות בודדות של שייט. מיד עם הירידה מהמעבורת מגלים את החנויות הצבעוניות והססגוניות במקום, ולאחר טיול קצר בהן, נכנסנו לטיול בארמון בורומיאו ובגנים המקסימים שלו, עם נוף פנורמי מסביב לכל חלקי האגם.

הגנים המקסימים בארמון בורומאו – איזולה בלה

אחרי שיצאנו מהארמון המשכנו לטייל מעט באי והתכוונו לחזור לפיאצלה לידו, אלא שהמעבורת שלקחנו הפעם חזרה לסטרזה, לקחה אותנו דווקא למסוף המעבורות בחלק הדרום מזרחי של העיירה, מרחק הליכה של כקילומטר וחצי מפיאצלה לידו. עשינו מה"לימון" לימונדה, והלכנו את רצועת החוף שבין שתי הנקודות, מרחק הליכה איטית של כחצי שעה, אבל נהננו מכל מלון, בריכה וחוף בעיירה שעברנו, וכמובן נוף האגם לכל אורך הדרך. הגענו חזרה לרכב, ונסענו לארוחת צהריים מעולה במסעדה מרשת Roadhouse האהובה עלינו מביקורינו הקודמים באיטליה. לאחר ארוחת הצהריים התחלנו בנסיעה להר המוטרונה ולמגלשה האלפינית שעל פסגתו. כאמור, בגלל תאונת הרכבל שאירעה במקום בשנה שעברה, הרכבל מסטרזה עדיין לא עובד, וניתן להגיע לפסגת ההר ברכב בלבד. הנסיעה למקום ארכה כשעה, בסיומה כבשנו את פסגת ההר. הנוף מכאן מרהיב ביופיו וכמובן שהמטרה העיקרית היתה נסיעה במגלשה האלפינית שבמקום. אחרי המתנה של כמעט שעה בתור, ותוך כדי שבאופק מתחיל להתענן עם ברקים וקולות רעמים מתקרבים, הגיע תורנו ובצענו בכיף את הגלישה.

הנוף המהמם של אגם מאג'ורה מפסגת הר מוטרונה.
תחילת מסלול המגלשה האלפינית שעל פסגת הר מוטרונה.

לאחר מכן חזרנו לרכב והתחלנו בנסיעה חזרה למלון. שוב הירידה מההר היתה ארוכה, ובנוסף נסיעה באוטוסטראדה, כך שסה"כ ארכה הנסיעה כשעה וחצי, עד ההגעה למלון.

יום שלישי 16/8 – שייט באגם קומו, העיירה מנאג'יו וקניון איל סנטרו

אומנם כבר היינו באגם קומו באחד מטיולינו הקודמים באיטליה בשנת 2017, אבל כל כך התאהבנו במקום שהחלטנו שאין ספק שהוא שווה ביקור נוסף. בפעם הקודמת שלנו באגם קומו, לא תיאמתי מראש מקום לשכור ממנו סירה, ונאלצנו לעבור מספר מקומות של השכרת סירות עד שבסופו של דבר מצאנו בסמוך לעיירה Tremezzina מקום ששמו Cadenazzi Rent A Boat, ושכרנו משם סירה לטיול באגם. הפעם כבר תיאמתי איתם מראש שכירת סירה למשך 4 שעות, החל משעה 11:00 לטיול באגם. אחרי ארוחת הבוקר הנחמדה בחצר המלון, יצאנו בנסיעה לכיוון האגם. הדרך ארכה מעט יותר משעה, כאשר שוב לקראת סיום הנסיעה, נוסעים לאורך האגם ועיירות מקסימות שעל גדותיו. הגענו לקאדנאזי דקות בודדות לפני השעה 11:00, ולאחר שקבלנו הדרכה על תפעול הסירה ומפה של האגם, עם נקודות אטרקטיביות לשוט אליהן יצאנו עם הסירה לאגם. המיקום של נקודת ההתחלה של השייט מעולה (אמצע הגדה המערבית של ה"רגל" המערבית של האגם, מה שמאפשר ניווט נח לכל חלקי האגם), ואני כבר הכנתי מראש גם את מסלול השייט באגם עצמו, עם המקומות האטרקטיביים שברצוני לשוט אליהם. יצאנו ראשית דרומה לאורך הגדה המערבית של האגם ועברנו את העיירה Tremezzina ואחריה Villa Balbianeilo היפה והבולטת עם גניה שפונים לכיוון האגם, Isola Comacina (האי קומאצ'ינה), העיירה Argegno עד Villa Oleandra.

Villa Balbianeilo – Lake Como

מיד לאחר הוילה פניתי לכיוון הגדה המזרחית של רגל אגם זו, לכיוון העיירה Torno, בה היה לי מלון חלופי לנסיעה, שבסופו של דבר לא התארחנו בו. מעיירה זו, המשכנו לאורך הגדה המזרחית. התחנה הראשונה בגדה זו היתה Ponte Della Civera, הגשר המקסים והמיוחד שבעיירה Nesso, לידו שהינו מספר דקות, לראות את האנשים קופצים מהגשר (לא קפצנו בעצמנו).

Ponte Della Civera - Nesso

משם המשכנו בשייט לכיוון מסעדת Aurora בעיירה Lezzeno, שם היתה אמורה להיות טרמפולינה לקפיצה למים. היתה אמורה להיות... החלטנו שנוותר על המשך שייט ל- Bellagio ול- Varenna, מאחר וכבר ביקרנו בהן עם הסירה בשייט הקודם שלנו באגם (ממליץ מאוד על הגעה אליהן ולעיירה Menaggio למי ששוכרים פעם ראשונה סירה באגם). סה"כ ארך השייט שלנו כ- 3 שעות, אבל שוב זה היה בגלל שקצרנו מסלול (בהחלט מומלץ שייט של 4 שעות למי שרוצה לעבור גם ביעדים עליהם אנחנו ויתרנו הפעם). לאחר שהחזרנו את הסירה, נסענו ברכב מספר דקות לבר-מסעדה Red & White לחוף האגם, שם אכלנו בהנאה רבה גם בפעם הקודמת שלנו באגם, ושוב סעדנו עם לזניות מעולות, סלט, פיצה, בירה וקינוח טירמיסו.

מ ע ד ן !

ארוחת הצהריים המושלמת בבר—מסעדה Red & White

משם המשכנו עם הרכב לעיירה Menaggio, שם החננו את הרכב באחד החניונים, ויצאנו לסיור רגלי בסמטאות וחופי העיירה. באחד החופים התפרסנו לנו (לא לשכוח להביא מגבות) למשך כמעט שעה במזג אוויר קלאסי וחם, וטבלנו בהנאה רבה במי האגם הקרים (לא מאוד) והצלולים.

רחצה מהנה באגם קומו באחד מחופי העיירה Menaggio.

לאחר הביקור המהנה בעיירה חזרנו לרכב ונסענו לקניון Il Centro בקרבת המלון שלנו שפתוח עד שעה 22:00. פרט לסניף של Primark שפועל במקום בו קנינו מספר דברים, גילינו שהמחירים בשאר החנויות יקרים יחסית לארץ. כמובן שניצלנו את השהות בקניון גם לארוחת ערב, ומשם למלון בסיום יום ארוך ועמוס.

יום רביעי 17/8 – נסיעה לססטרי ושייט לסן פרוטוסו ולפורטופינו.

לאחר ארוחת הבוקר במלון, יצאנו בדרך ל- Sestri בריביירה האיטלקית. בחרתי ללון בריביירה דווקא בססטרי, בגלל שממנה יוצא שייט במעבורת הן לפורטופינו, אותו נעשה היום (יוצא כל יום בשעה 14:15 מססטרי), קודם למנזר ולחוף ב- San Fruttuso , ולאחר שהייה של שעה ביעד זה, ממשיך בשייט ל-Portofino , שם שהיה של שעה נוספת, וחזרה לססטרי, והן מחר אמורים לשייט ל- Cinque Terre (השייט יוצא בקיץ בימים ראשון, שלישי וחמישי בבוקר). הדרך לססטרי היתה אמורה לארוך כשעתיים וחצי, אבל בגלל עומסים בדרכים ארכה למעלה מ- 3 שעות. עוד עצרתי בדרך ב- Designer Outlet Serravella, אבל בגלל שידעתי שבשעה 14:15 אנחנו יוצאים לשייט לסן פרוטוסו ולפורטופינו, הזדרזנו והגענו לססטרי לקראת שעה 13:45, ממש גבולי להספיק לשייט. אחרי צ'ק אין קצר במלון (אפילו לא עלינו לחדר שלנו עדיין), יצאנו לרציף המעבורות שממוקם מרחק דקות הליכה בודדות מהמלון שלנו. מלכתחילה בחרתי במלון Due Mari, כמובן בזכות הדירוגים הטובים שלו בכל אתרי המלונות השונים, ובעיקר בגלל קרבתו לרציף המעבורות של ססטרי (אפילו זכינו לכבוד לקבל אישור כניסה ל- ZTL המצומצם של העיר, בגלל שהתארחנו במלון זה). הגענו לרציף המעבורות ממש לקראת השעה 14:15, ולאחר מספר דקות יצאנו לשייט, ראשית כאמור לסן פרוטוסו. מזג האויר היה חם, אבל השמים מעוננים מאוד, ותוך כדי השייט החל לרדת גשם שוטף שפסק אחרי מספר דקות, אבל השמים נותרו מעוננים (עוד לא ידענו שזו רק תחילת ההשפעה של מזג האוויר על הטיול, בעיקר מחר, אבל גם בהמשך הטיול). ההגעה לסן פרוטוסו מרהיבה ביופיה, מאחר ולא רואים את המנזר והחוף, עד שהמעבורת מגיעה לקרבת המפרץ בו הם ממוקמים, ועם ההגעה למפרץ, מתגלה לפתע המראה המקסים שלהם.

מפרץ סן פרוטוסו מהמעבורת.

לאחר העגינה בסן פרוטוסו התכנון היה לרחוץ שם במי החוף המקסים שבמקום, אבל מזג האוויר לא אפשר זאת, אז טיילנו מעט על החוף, וישבנו במסעדה שמעל החוף והשקפנו על הנוף המקסים של החוף, המנזר והמפרץ המיוחד כולו.

מנזר וחוף סן פרוטוסו

לאחר כ- 50 דקות בסן פרוטוסו חזרנו למעבורת והמשכנו בשייט לפורטופינו, מרחק של רבע שעה שייט. גם ההגעה לפורטופינו יפה עם ההגעה למפרץ בו ממוקמת העיירה, כאשר כאן נוספו כמובן היאכטות המפוארות ושלל הסירות שעוגנות במפרץ, וברקע בתי העיירה והכנסיה של המקום. ירדנו מהמעבורת והתחלנו סיור רגלי בין חנויות ומסעדות המקום. השעה היתה לקראת 17:30, והבעיה היתה שבשעה זו, המסעדות היו לקראת סוף יום עבודתן ולא מצאנו מקום שמגיש פסטות ופיצות בשעה זו, אלא רק גלידות, משקאות (או מאכלי ים, אותם אנחנו לא אוכלים). החלטנו שאת ארוחת הערב נאכל כבר בססטרי.

פורטופינו

חזרנו למעבורת בסיום הטיול במקום, ולכל אורך השייט לכיוון ססטרי, ירד גשם שוטף. למזלנו דקות בודדות לפני ההגעה לססטרי, הגשם פסק ויכולנו ללכת בניחותא את מרחק ההליכה הקצר ממסוף המעבורות לכיוון המלון, ולהנות מהנוף המקסים של חופי ססטרי בדרך. עלינו בפעם הראשונה לחדר המשפחה המרווח מאוד במלון שכלל חדר כניסה גדול לילדים עם מיטת ספה כפולה נפתחת, כשאליו צרפו הפעם כבר מלכתחילה מיטה נוספת, וחדר פנימי גדול ומרווח לנו ההורים עם מיטת קינג סייז. שמחנו לראות שהעלו לנו את המזוודות לחדר והחנו לנו את הרכב בחניון התת קרקעי של המלון (ואני לא סתם מציין זאת. חכו למחר...). לאחר מנוחה קצרה בחדר יצאנו לאכול ארוחת ערב מצויינת של פיצות, פסטות וסלטים עם בירה איטלקית משובחת ב- Ristorante La Mainolla במדרחוב המסעדות Via XXV Aprile, הסמוך למלון. אפרופו מזג האוויר שהזכרתי קודם, תוך כדי ארוחת הערב קבלתי הודעת SMS מחברת המעבורות, שהשייט אליו נרשמנו לצ'ינקווה טרה למחר בוטל, עקב מזג האוויר הצפוי, ועדיין לא ידענו והבנו עד כמה מזג האוויר יהיה קיצוני למחרת. בסיום ארוחת הערב חזרנו למלון, מרחק של עשרות מטרים בודדים מהמסעדה, ולאחר מנוחה קצרה ניצלנו את העבודה שהמלון הציע שירות שימוש באופניים (ללא עלות נוספות), אז אני והילדים יצאנו לרכיבת אופניים של כחצי שעה במסלול האופניים שלאורך החוף, ונהננו מאוד מהרכיבה במזג האוויר שהיה חמים ונעים באותו זמן וללא גשם. הלילה עבר בצורה שקטה ורגועה, והיה "השקט שלפני הסערה" לקראת מחר...

יום חמישי 18/8 – סערת ברד הרסנית, אווטלט צ'ינקווה טרה וילאג' ורחצה בחוף השלווה בססטרי

אני תמיד משקים קום, ואוהב בארץ לעשות הליכות בוקר. בעקבות החופים המהממים של ססטרי אותם ראינו אתמול, גם מהשייט וגם ברכיבה על האופניים, החלטתי לצאת להליכת בוקר ולהכיר טוב יותר את חופים אלה. יצאתי מהמלון, ומעבר למראה המהמם של החופים היפים, המראה היה יפה יותר בזכות שמים שבחציים היו מעוננים חלקית עם קרני שמש ראשונות של זריחה, ובחציים היו שחורים משחור עם ברקים באופק. ניצלתי את העובדה ש(עדיין) לא ירד גשם, והלכתי בכיף את הליכת הבוקר שלי לאורך החופים המקסימים.

חופי ססטרי בהליכת הבוקר שלי

ככל שההליכה התארכה, השמים הלכו והתקדרו במלואם והחלטתי לחזור למלון לפני המבול שידעתי שיחל עוד מעט. דקות בודדות אחרי שחזרתי לחדר, החל הגשם שהלך והתגבר למטח של כדורי ברד בגודל של כדורי פינג פונג. מעוצמת הרעש של הברד אשתי והילדים כבר התעוררו גם הם, ופשוט ישבנו ליד חלונות החדר והסתכלנו החוצה על המטח השוטף והמרשים של הברד שלא הפסיק במשך דקות ארוכות וצבע את כל הקרקע בלבן. ירדנו לארוחת הבוקר במלון, ושם כבר התריעו בפנינו המלצרים על אזהרת סופה כבדה שצפויה כל הבוקר, והמלצה חמה שלא לצאת מהמלון בשעות הקרובות. אימתתי את המידע עם דלפק הקבלה של המלון שם אפילו אמרו לי על הריסות שיש ברחבי העיר ובערים מסביבנו. התלבטנו אם לצאת מהמלון או לא, כיוון שהברד והגשם נרגעו מעט בינתיים, אבל תוך כדי ההתלבטות, הברד החל לרדת שוב בעוצמה כבדה יותר ממה שירד קודם, ושוב כל אזור המלון נצבע לבן. מזל גדול שהשייט לצ'ינקווה טרה בוטל, מאחר ולא סימפטי להיות במזג אוויר כזה בלב ים. העברנו את הבוקר במלון בגלל מזג האוויר, שנרגע רק לקראת שעה 12:00 ותוך חצי שעה השמש זרחה שוב. ווידאנו באפליקציות מזג האוויר השונות שהסופה חלפה באופן סופי, ולמרות התלבטות קלה אם לסוע לצ'ינקווה טרה ברכבת, החלטתי לוותר על הרעיון כי במזג אוויר שכזה, לא כדאי לטייל באזור זה. החלטנו שאת המשך היום בו ניתן לצאת מהמלון, נתחיל בצ'ינקווה טרה אחר... וזה צ'ינקווה טרה אווטלט ויליג' שמרוחק כחצי שעת נסיעה מהמלון. יצאנו עם הרכב מהחניון התת קרקעי של המלון, והמראה בעיר היה של הריסות אחרי סופה קשה. עצים ותמרורים שהתמוטטו, בחלקם קברו תחתיהם מכוניות, וכמעט כל המכוניות שלא חנו בחניה מקורה, היו עם שמשות מרוסקות וכיפופי פח מעוצמת הברד הכבד שירד. ברכנו על כך שהרכב שלנו לא ניזוק, מאחר והיה כאמור בחניה המקורה של המלון ויצאנו בנסיעה לאווטלט. האווטלט קטן יחסית והביקור בו ארך כשעה וחצי, עם היקף קניות לא גדול. חזרנו לססטרי, ומצאנו את כוחות החילוץ העירוניים במלוא פעילותם בפינוי ההריסות השונות ברחבי העיר.

מכונית עם שימשה מרוסקת וכיפופי פח מעוצמת הברד שניטח בבוקר - ססטרי

היפה היה שמזג האוויר באותו זמן כבר היה חם וכמעט בהיר, ללא כל זכר למזג האוויר הקיצוני שהיה בבוקר. מאחר ומזג האוויר איפשר זאת, אחרי מנוחה קצרה בחדר, ירדנו לחוף השלווה (Baia Del Silenzio) והעברנו בו שעה ויותר מהנות ושלוות כיאה למקום.

חוף השלווה (Baia Del Silenzio) בססטרי.

שוב חזרנו לחדר למנוחה, ומאחר והיינו רעבים ירדנו לאזור המסעדות. העניין היה שעדיין היה זמן "סיאסטה", ולא הצלחנו למצוא מסעדה אחת מעשרות המסעדות שמתחת למלון בה ניתן לאכול פסטה או פיצה. רובם התחילו הכנות לפתיחת המסעדה בשעה 19:30, וחלקם לא פתחו כלל, כמו המסעדה בה אכלנו אתמול. מצאנו המבורגריה נחמדה שהיתה פתוחה, והחלטנו לאכול בה את ארוחת הערב. חזרנו למלון, ולאחר מנוחה קצרה יצאתי שוב עם הילדים לרכיבה על אופניים. חזרנו על אותו מסלול שעשינו אתמול, אלא שהפעם המראה היה של הריסות עצים, תמרורים ואופנועים מעוכים שעדיין לא פונו.

יום שישי 19/8 – נסיעה לפיזה, הגעה למלון ליד סן ג'ימיניאנו וביקור בסן ג'ימיניאנו עצמה.

קמנו לבוקר של מזג אוויר חמים והשמים היו מעוננים חלקית. אחרי ארוחת הבוקר במלון וסידור המזוודות, יצאנו לדרך לכיוון פיזה. הדרך ארכה כשעה וחצי כאשר לקראת ההגעה לפיזה השמים שוב התעננו, ובמשך רבע השעה האחרונה לנסיעה ירד גשם שוטף. מעט לפני שהגענו לפיזה הגשם פסק והחננו את הרכב ב- Parcheggio Via Cammeo, מרחק הליכה קצר מהמגדל הנטוי. מיד עם הירידה מהרכב עברנו בין דוכני המזכרות הססגוניים של הרוכלים המקומיים עם שלל דגמים של המגדל הנטוי, ומיד לאחריהם עוד לפני שעוברים את שער החומה, נגלו אל מול עינינו המגדל וכמובן הקתדרלה הגדולה והמרשימה. המקום היה שוקק במאות מטיילים, ברובם בתנוחת הצילום הידועה בה הם תומכים במגדל הנטוי, על מנת שלא יפול... וכמובן שהיה תור ארוך, ארוך של אנשים שהמתינו לעלות למגדל. ויתרנו על חווית הטיפוס ורק הסתובבנו יחד עם מאות התיירים האחרים והצטלמנו כאשר המגדל ברקע. אחרי כרבע שעה באיזור, חזרנו לרחבת דוכני המזכרות וכמובן שקנינו לנו דגמים שונים של המגדל.

מגדל פיזה והקתדרלה

חזרנו לרכב, ויצאנו בנסיעה לכיוון טוסקנה. השעה היתה כבר לקראת 13:00, והחלטנו לעשות עצירה במרכז קניות סמוך לאמפולי לארוחת צהריים ולהצטיידות במים וירקות לימים הקרובים. משם המשכנו בנסיעה לכיוון המלון ליד סן ג'ימיניאנו. המשך הנסיעה כבר לא היה על האוטסטראדה, וככל שהתקדמנו הנוף הפך להיות יותר ויותר יפה, עם נוף ירוק טוסקני טיפוסי. כמו הנוף הכפרי והמקסים, כך גם הדרכים הפכו לצרות ואיטיות יותר, ונסענו בדרכים בהן הגבלות מהירות לא הגיוניות של 50 ואפילו 30 קמ"ש בחלק מהן. מאחר וכל מספר קילומטרים היו התראות על מצלמות מהירות, העדפתי לסוע בהתאם להגבלות המהירות של התמרורים על מנת לא לקבל קנס, וזה גם גרם לדרך לקחת יותר זמן ממה שחשבתי (ה- Waze כמובן הביא זאת בחישוב הזמן). ממש לפני ההגעה למלון, עברנו ליד סן ג'ימיניאנו, שנראתה כבר מהדרך יפה ומיוחדת עם צרחי המגדלים שלה. לאחר מספר דקות נוספות של נסיעה בדרך טוסקנית מהממת ביופיה, הגענו למלון Casolare le Terre Rosse לקראת שעה 16:00.

הנוף הטוסקני המהמם בדרך מסן ג'ימיניאנו למלון.

חיכיתי זמן ארוך מאוד להיות במלון זה, מאחר והוא היה אמור לארח אותנו כאמור עוד לפני שנתיים, דבר שנמנע בגלל הקורונה. בסרטון התדמית שלו ביוטיוב, ובכל התמונות באתרי המלונות השונים הוא היה נראה מלון טוסקני מהמם עם שטחים ציבוריים רחבים ובריכת שחיה מקסימה. מיד אחרי הצ'ק אין, פנינו לכיוון החדרים שלנו. היה מדובר ביחידה של שני חדרים נפרדים בקומת הכניסה של המלון, כאשר מכל חדר יש יציאה למדשאת המלון, וממנה גישה ישירה לבריכה. לפני החדרים ישנה מבואה שניתן לסגור אותה, ולהפוך את שני החדרים לסוויטה ענקית. לכל אחד מהחדרים היה חדר מקלחת משלו, ובכלל הכל היה נראה יפה ומקסים בדיוק כמו באינטרנט. יצאנו מהחדרים למדשאה ומשם לבריכה, והכל שוב היה פשוט צבוע בהמון גוונים של ירוק, עם מרחבים גדולים וגם הבריכה השתלבה בצורה מושלמת עם כל הנוף והירוק הזה. פשוט מושלם! בנוסף, בחרנו לאכול במלון את ארוחות הערב שלנו ביומיים הבאים, דבר שהיה גם מיוחד, וטעים. ערב אחד במסעדת המלון האלגנטית, עם הזמנה מראש, ובערב האחרון במסעדת הבריכה של המלון עם המבורגים וסלטים מעולים, והכל במחירים הוגנים מאוד. אחרי התאקלמות במלון, יצאנו לסן ג'ימיניאנו, מרחק נסיעה של 10 דקות מהמלון. החניתי ב- Parcheggio2 בצמוד לשער החומה Porta San Giovanni, והתחלנו לשוטט בעיירה. הכנתי מראש מסלול, אבל גיליתי שהכל כל כך קטן במציאות, ובכל מקרה עוברים בדרך בכל המקומות האטרקטיביים. התחלנו את הטיול בעיר ב- Via San Giovanni, עם כל החנויות והמסעדות שבו והמשכנו ל- Via Degli Innocenti והתצפית היפה ממנו על האזור והנוף הטוסקני שמחוץ לחומות העיר.

נוף טוסקני אופייני מ- Via Degli Innocenti בסן ג'ימיניאנו.

משם מרחק הליכה קצר ל- Piazza Della istrena, שם סעדנו ארוחת ערב מעולה עם פסטות ופיצה. המשכנו ממול ל- Gelateria Dondoli שמתפארת בכך שהיא הגלידה הטובה בעולם, ואכן היתה מעולה. המשכנו בהליכה לכיוון ה- Duomo ו- Via S. Matteo וכל איזור מרכז העיירה.

Piazza della Cisterna - סן ג'ימיניאנו

חזרנו את הדרך חזרה לרכב ומשם למלון. עוד יצאנו בערב לטיול רגלי קצר באיזור המלון ובמרחבים הציבוריים המקסימים שלו.

שקיעה יורדת על מלון Casolare Le Terre Rosse ליד סן ג'ימיניאנו – חלום של מלון!

יום שבת 20/8 – פירנצה ובריכת המלון

קמנו לבוקר של מזג אוויר בהיר ומקסים.

הבוקר עולה על מדשאת המלון ליד החדר שלנו.

ארוחת הבוקר במלון היתה מגוונת ומצויינת, בסיומה יצאנו לכיוון פירנצה. אחרי נסיעה של שעה הגענו לפירנצה. ראשית עברנו ליד פיאצלה מיכאלאנג'לו, אבל את העצירה בה השארתי לסוף היום אחרי שנטייל בעיר ונכיר אותה, וגם רציתי להספיק להגיע לחניון מוקדם ככל האפשר, להימנע מבעיות חניה. המשכנו מספר דקות בודדות בנסיעה לכיוון Parcheggio Sant'Ambrogio, וחנינו בו, לקראת שעה 10:30 בבוקר. החניון צמוד לשוק, שהחל את פעילותו מעט קודם לכן ולא היה עדיין מלא לגמרי. שוק נחמד אבל לא יותר מכך. לאחר מכן הלכנו במסלול בכל המרכז ההיסטורי של העיר דרך בזיליקת סנטה קרוצ'ה היפה, ומגן הדוד הבולט שבחזיתה, פאלאצו וקיו היפה ורחבת הפסלים המרשימים בככר הסניורה שבחזיתו, ולאחר מכן דרך רחוב החנויות של העיר Via dei Calzaiuoli, קתדרלת סנטה מריה דל פיורה (לידה היה תור ארוך ארוך של אנשים שביקשו להיכנס אליה) העצומה והמרשימה מאוד, לידה גם עצרנו לקפה טעים ועוגות בחנות Lindt, האהובה עלינו.

בזיליקת סנטה קרוצ'ה ומגן הדוד הבולט בחזית שלה - פירנצה

אחרי המנוחה המשכנו בדרך לשוק סן לורנצו ולשוק המרכזי של פירנצה. שוק סן לורנצו איכזב כי הוא פשוט שוק של עשרות חנויות דומות אחת לשניה של תיקים, מוצרי עור ומזכרות. ממש בצמוד, נכנסנו לשוק המרכזי של פירנצה שבקומה הראשונה שבו חנויות הפירות, הירקות, הבשר והדגים, ובקומה השניה חנויות ודוכני האוכל שהיו הומים במאות אנשים. עדיין לא היינו רעבים, והחלטנו לא לאכול במקום. משם המשכנו דרך סנטה מריה נובלה אל איזור נהר הארנו, אליו הגענו ל-  St Trinity Bridge, וממנו נשקפים  יפה נהר הארנו והפונטה וקיו המפורסם.

פונטה וקיו ונהר הארנו מכיוון St Trinity Bridge - פירנצה

אחרי הליכה של מספר דקות על גדת הנהר, הגענו לפונטה וקיו ולחנויות התכשיטים שבו, ומשם המשכנו בהליכה חזרה לכיוון הרכב. אכלנו ארוחת צהריים במסעדה איטלקית בצמוד לככר הסניורה, ומשם לרכב. אחרי נסיעה של מספר דקות, עצרנו כפי שתיכננתי בפיאצלה מיכאלאנג'לו לתצפית על העיר וביקור בפסל דוד שבמקום, ומשם התחלנו בנסיעה לכיוון המלון.

פירנצה מפיאצלה מיכאלאנג'לו.

סה"כ ארך הביקור בעיר כ- 4 שעות מהנות. עם ההגעה למלון, נחנו מעט, ויצאנו לבריכה שלו לשעה וחצי מהנות כולל פינג פונג וכדורגל שולחן. חזרנו לחדר למנוחה, ולקראת שעה 19:30 יצאנו לחצר המלון שם סעדנו את ארוחת ערב במסעדה האלגנטית של המלון, אליה הזמנו מקום עוד אתמול. הארוחה היתה מצויינת ומיוחדת עם המאכלים המקומיים.

יום ראשון 21/8 – סיינה ובריכת המלון.

אחרי ארוחת הבוקר במלון, יצאנו לכייון סיינה, שם חניתי ב- Parking Santa Caterina. תכנון החניונים באיטליה הוא משימה חשובה, על מנת להימנע מכניסה לאיזורי ה- ZTL. עלינו את העליה התלולה לכיוון המרכז ההיסטורי של העיר, ומיד הגענו לפיאצה דל קמפו, לפלאצו פבליקו ולטורה דל מנג'ה, ממנו לאזור הדואומו המרשים וכל אזור המרכז ההיסטורי. סה"כ ארך הביקור במקום כשעה וחצי, והרגשנו שמיצינו אותו.

פיאצה דל קמפו, פלאצו פבליקו וטורה דל מנג'ה - סיינה.

חזרנו לרכב והתחלנו בנסיעה חזרה למלון. אחרי הפסקה קצרה לארוחה קלה והצטיידות שוב במים, ירקות ומאפים במינימרקט בדרך, הגענו למלון בשעה מוקדמת יחסית, לקראת שעה 13:30, מנוחה קצרה, ושוב לבריכה. עוד הספקנו שנ"צ קצר, ושוב לבריכה, ולקראת שעה 19:00 יצאנו למסעדת הבריכה של המלון לסעודת המבורגים, סלטים ובירה. שוב גילינו שהמלון מעבר ליופי המהמם שבו, גם יעיל מאוד מבחינת אפשרויות הארוחות שבו. אחרי ארוחת הערב עוד יצאנו מהחדר למדשאה הצמודה אליו לשחק כדורגל...

מתחם הבריכה, מסעדת הבריכה וארוחת הבוקר ושולחנות הפינג פונג וכדורגל השולחן במלון - סן ג'ימיניאנו

יום שני 22/8 – נסיעה לרומא ומשחק של רומא (נגד קרמונזה) באולימפיקו

אחרי ארוחת הבוקר במלון, מיה ארזה את המזוודות, ואני יצאתי עם הילדים לבריכה שוב. לקראת שעה 11:00 עזבנו את המלון הכל כך מיוחד הזה, שאין לי ספק שעוד נחזור אליו בעתיד, ויצאנו לנסיעה לכיוון רומא. בגלל שמיד אחרי ההגעה למלון ברומא, אנחנו צריכים גם להספיק להגיע לאולימפיקו בזמן, ויתרתי על העצירה באורבייטו, ורק עצרנו בדרך לארוחת צהריים. הגענו למלון Zone, ברומא לקראת שעה 15:00 כמתוכנן. ברומא כבר ביקרנו כאמור במשך 4 ימים מהנים בפסח 2018, כך שכבר טיילנו בה ואנחנו מכירים אותה. היות ונשהה ברומא רק לילה אחד, והמטרה העיקרית של השהייה בה היא צפיה במשחק באולימפיקו, בחרתי במלון שלא ממוקם במרכז העיר (אזור אליו בכל מקרה אי אפשר להגיע עם הרכב בגלל ה- ZTL), אלא בקצה הצפון מערבי של העיר לא רחוק מהותיקן, מרחק נסיעה של כ- 10 דקות מהאולימפיקו. במלון זה שנתגלה כטוב ויעיל, קבלנו חדר משפחה עם מיטת קינג להורים ושתי מיטות יחיד לילדים. מהחדר יצאה טרסה ענקית עם נוף נחמד של האיזור. מספר דקות אחרי שהגענו לחדר התחיל שוב גשם שוטף. לקראת שעה 16:00 ותוך כדי הגשם, יצאנו בסיעה לכיוון האולימפיקו. גם כאן היה לי תכנון מראש לחניה מרחק של כ- 2 ק"מ מהמגרש, אבל הדרך לשם היתה כבר חסומה ע"י המשטרה. הקפתי את איזור האיצטדיון לצד הצפוני שלו, ולהפתעתי המרובה התאפשר לי לחנות בחניון אחר, מרחק של מאות מטרים בודדים בלבד מהמגרש. אומנם היה שעתיים לפני המשחק, אבל כל האיזור כבר היה מוקף באלפי אוהדי רומא עם הצעיפים בצבע בורדו של הקבוצה. נכנסנו למגרש (אחרי שהקפנו ברגל את מחציתו, כי הסתבר שחנינו בצד השני של היציע בו אנחנו יושבים), והתמקמנו במקומות שלנו. ככל ששעת המשחק התקרבה, האיצטדיון הענק הלך והתמלא ולפני תחילת המשחק, המגרש היה מלא בקרוב ל- 61,000 צופים רעשניים עם אווירה מדהימה ושירה אדירה של שירי הקבוצה. זה היה המחזור השני של העונה, משחק הבית הראשון של רומא באולימפיקו לשנה זו, ומשחק הבית הראשון של פאולו דיבאלה במדי הקבוצה. המשחק לא התעלה לרמה גבוהה, אבל האווירה לכל אורכו היתה מדהימה ומחשמלת, ועוד הספקתי להסריט בשידור חי את גול הניצחון  של סמולינג מקרן ממש לידנו. כיף גדול! אחרי המשחק יצאנו עם נחילי עשרות אלפי הצופים מהמגרש, לכיוון הרכב ומשם דרך קצרה למלון. היה חוויה מיוחדת ומהנה, ואחרי משחקי הכדורגל בהם כבר היינו בפריז ובלונדון ומשחקי הכדורסל בלוס אנג'לס וניו יורק, סימנו V נוסף על יעד ספורט שכבשנו.

האולימפיקו מלא ב- 60,859 צופים, חוויה מלאת אנרגיה - רומא

הגענו למלון לקראת שעה 21:30 והזמנו משירות החדרים שלו פיצות גדולות ומעולות.

יום שלישי 23/8 – נסיעה לנאפולי וביקור (חלקי) בעיר

אחרי ארוחת הבוקר במלון, חשבנו שאולי נצליח לבקר שוב במרכז רומא לזמן קצר לפני הנסיעה לנאפולי, אבל כל כיוון ממנו ניסינו להיכנס למרכז העיר, נחסם בשלט ומצלמות ZTL, והעדפנו לא להשאיר את הרכב עם המזוודות בחניון כלשהו, אז יצאנו מהעיר בנסיעה על האוטוסטראדה לכיוון נאפולי. ממש לפני הכניסה לנאפולי עצרנו במקארת'ור דיזיינר אווטלט, שצמוד לאוטוסטראדה, לקניות ומשם המשכנו למלון. שוב בדרך למלון החל גשם שוטף, תופעה שליוותה אותנו בימים רבים במהלך הטיול (בהיר בבוקר, מעונן חלקית בצהריים, מעונן לאחר מכן, ולקראת שעה 15:00 מתחיל גשם). גם הדרך למלון עצמו עברה בפרברים הצפוניים של נאפולי, ובשכונות שנראו כשכונות הפחות טובות (בלשון המעטה) של העיר, ועם הגשם השוטף שירד כל הדרך היוו קבלת פנים פחות נחמדה של העיר. הגענו למלון Ranch Palace , ואחרי צ'ק אין קצר עלינו לחדר. הבחירה במלון זה, ובכלל בביקור בנאפולי היה כאמור אילתור של השבועיים לפני הטיול. אומנם המלון קיבל ציונים גבוהים בטריפאדוויזר ובכל אתרי המלונות, אבל בפועל התגלה כאכזבה, החדר היה ישן, המזגן (למרות הגשם היה חם) בקושי קירר, השירות היה בינוני מינוס, ארוחת הבוקר עלובה ביותר, והתברר שעל מנת להיכנס למתחם הבריכה במלון (קטנה ובכל מקרה לא התכוונו להשתמש בה) עולה 15 יורו לאדם. הגשם השוטף לא פסק במשך למעלה משעתיים ורק לקראת שעה 17:30 יכולנו לצאת מהמלון. נסענו מרחק של כעשרים דקות נסיעה לכיוון מרכז העיר, נסיעה יפה, בה נגלה לנו כל איזור מפרץ נאפולי, עם קאפרי מצד אחד והר הגעש וזוב מצד שני באופק. חניתי ב-  Parcheggio Chiatamone (גם אליו תכננתי מראש להגיע, ועד עכשיו אני מקווה מאוד שהוא לא באיזור ZTL...) בקרבת טיילת החוף של העיר והתחלנו במסלול הליכה לאורך הטיילת. היתה שעת שקיעה, העננים התפזרו והיה מעונן חלקית, והנוף היה מרהיב ביופיו שוב עם קאפרי בצד אחד והר וזוב והנמל שוקק אוניות הנוסעים הגדולות מהצד השני. הלכנו לכיוון Piazza del Plebiscito, תיאטרון סן קרלו והארמון של נאפולי. מאחר והיתה כבר שעת ערב וכולנו היינו רעבים, עצרנו באחת המסעדות האיטלקיות באזור, עם בעלים/מארח איטלקי חם מזג (בצד החיובי...) לארוחת סטייקים פיצות ופסטות. אחרי הארוחה השעה כבר היתה לקראת 21:00, והחלטנו שלא להמשיך את הטיול לכיוון המרכז ההיסטורי של העיר. כנראה שנאפולי (ובכלל איזור הדרום) עוד תזכה לביקור ארוך יותר בעתיד, מאחר ומחר אנחנו מתכננים לבקר באזור חוף אמאלפי, ולא לטייל בנאפולי עצמה.

הר הגעש וזוב לקראת השקיעה מנאפולי.

יום רביעי 24/8 – חוף אמאלפי, העיירות מאיורי, מינורי, ראוולו וסורנטו.

התחזית להיום היא למזג אוויר נח ללא גשם, גם אחרי הצהריים... וזהו בדיוק היום בו אנחנו צריכים מזג אוויר טוב לטיול בכל אזור חוף אמאלפי. קמנו מוקדם יחסית (7:00) ואחרי "ארוחת הבוקר" במלון יצאנו לדרך. הכוונה היתה להגיע למאיורי לקראת שעה 9:30 ולקחת שם סירה לשייט עצמאי שלנו מול חופי העיירות המקסימות. נסענו למאיורי דרך ההרים ולא דרך החוף, וגם בדרך זו היה נוף מדהים ביופיו של כל אזור מפרץ נאפולי והר וזוב בתחילת הנסיעה, ונוף של חוף אמאלפי לקראת סוף הנסיעה.

הנוף המקסים בנסיעה בדרך ההררית מנאפולי לחוף אמאלפי.

הגענו למאיורי כמתוכנן מעט לפני השעה 09:30, וחנינו ב- La Grotta Parcheggio לפי תכנון מראש, בצמוד לחוף הים המרהיב ביופיו של העיירה. חיש מהר שכרנו לנו סירה פרטית, במחיר שהיה זול בחצי ממה שהיה אמור לעלות בהזמנה מראש (כנראה בגלל מזג האווויר של הימים האחרונים אנשים לא מיהרו לשכור סירות), ויצאנו לים. ראשית שייטנו מול חופי מאיורי הגדולים והארוכים עם השמשיות הצבעוניות שבו, ולאחר מכן מול מינורי, ראוולו שעל קו הרכס והגענו עד אמאלפי שגם חופיה היו נראים מקסימים. חזרנו לכיוון מאיור, ואחרי כשעתיים של שייט החזרנו את הסירה.

אמאלפי מהשייט בסירה הפרטית אל מול החופים.

נשארנו על החוף במאיורי לשעה נוספת מהנה של רחצה בים, ושוב נהננו מאוד מהחוף הגדול והמקסים.

החוף היפה של מאיורי

ממאיורי נסענו לראוולו, מרחק של כ- 10 ק"מ אבל כ- 45 דקות נסיעה, בגלל מאפייני הדרך האיטית. הנוף היה מהמם מהדרך ויותר מכך מראוולו עצמה, כאשר כל רצועת החוף שמתחת נשקפת מהעיירה הגבוהה. טיילנו בראוולו ברחוב הראשי של העיר בוילה צ'ימברונה המקסימה והגענו עד הדואומו של העיר.

חופי אמאלפי, מינורי ומאיורי מראוולו.

חזרנו לרכב והחלטנו שבגלל שאת אמאלפי עצמה בכל מקרה ראינו מהשייט בסירה, נוותר על טיול בה ובפוזיטנו (בכל מקרה אי אפשר לבקר בכל העיירות ביום אחד, והן גם די דומות בסופו של דבר אחת לשניה), והתחלנו בנסיעה לכיוון סורנטו. עצרנו בדרך לארוחת צהריים במסעדה איטלקית ששמה  Ristorante Montagne Verdi tramonti והופתענו מפיצה ענקית וטעימה שהוגשה לנו במחיר של 10 יורו בלבד, ועוד מנות מכובדות של פסטה וסלט במחירים מגוחכים.

פיצה ענקית ב- 10 יורו ב- Ristorante Montagne Verdi tramonti.

מכאן המשכנו בנסיעה לסורנטו, בה כבר ביקרנו באוגוסט 2017, כאשר עשינו שייט על סיפון ה- MSC MERAVIGLIA, ועגנו בנאפולי. בסורנטו חניתי ב- Central Parking Sorrento (שוב חניון שהכנתי מראש) בקרבת מרכז העיר, ומחוץ לאזור ה- ZTL שלה. הלכנו מסלול מהנה שהכנתי מראש (ועשינו גם בפעם הקודמת בעיר), שעבר ברחוב הראשי שלה, השוק הססגוני והסתיים בחופי המצוקים ההומים והמרהיבים של העיר. בדרך חזרה עצרנו באחת הגלידריות שבשוק לגלידה מעולה, קרפ וקפה טוב. חזרנו לרכב ומשם נסיעה של שעה חזרה למלון בנאפולי.

חופי סורנטו המקסימים מהדרך לעיר.
חופי סורנטו במבט על.

יום חמישי 25/8 – אווטלטים בנאפולי וברומא, נסיעה לשדה התעופה פיומיצ'ינו וטיסה חזרה לארץ

אחרי צ'ק אין במלון, נסענו שוב לאווטלט בנאפולי להשלים קניות בחנויות שלא הספקנו במקום, ומשם לקסטל רומאנו דיזיינר אווטלט ברומא, אותו אנחנו כבר מכירים מביקורנו הקודם ברומא בשנת 2018. אווטלט זה הינו הטוב ביותר (לפחות מאלה שאנחנו ביקרנו בהם באיטליה), ויש בו את מגוון החנויות והביגוד הגדול ביותר, הן במותגי ספורט והן במותגי אופנה אלגנטית. האווטלט ממוקם בקרבת שדה התעופה פיומיצ'ינו, ולאחר סיום הקניות בו, נסענו כעשרים דקות לשדה התעופה. החזרנו את הרכב לסוכנות AVIS, ובשעה 23:15 באיחור של כחצי שעה מהמתוכנן, המראנו חזרה לארץ.

אחרי החזרה לארץ כתמיד..., מספר דגשים:

1.     הזמנת טיסות ומלונות מוקדם ככל האפשר – חוסכת תמיד הרבה כסף ומאפשרת בחירה מגוונת של חלופות. הפעם זה התברר כנכון יותר מתמיד.

2.     בחירת מלונות המאפיינים את המיקום שלהם – אנחנו אוהבים להזמין מלונות שמאפייני את המיקום שלהם. נכון שהם לא זולים בד"כ, אבל זה בהחלט משדרג את חוויית המקום. מלון Casolare Le Terre Rosse בטוסקנה, היה ללא ספק אחד המלונות המיוחדים והמהנים שהיינו בהם אי פעם (לא מהמפוארים שבהם, אבל פאר זה לא הכל), ואין לי ספק שעוד נחזור אליו בעתיד.

3.     מזג האוויר – משוגע!!! מדברים הרבה על מזג האוויר בשנים האחרונות. באיטליה הרגשנו את זה יותר מתמיד, לא קר בכלל באוגוסט באיטליה גם כשיורד גשם, אבל כמויות הגשם יכולות להיות עצומות. חשוב להיערך לכך מראש, עם מסלולים חלופיים בימים בהם צפוי גשם. גם כאשר יורד גשם, בד"כ זה לא יום שלם, אלא שעות מסויימות, כך שעדיין ניתן לטייל בשאר שעות היום.

4.     התנהלות עם רכב באיטליה, תכנון חניונים וזהירות מאיזורי ZTL – אנחנו מאוד אוהבים שיש לנו רכב צמוד, כמעט בכל יעד שאנחנו מגיעים אליו. יחד עם זאת איטליה מאוד מגבילה (ובצדק) את תנועת המכוניות של מי שאינם מקומיים. זה מצריך היערכות מיוחדת לא רק של יעדים, אלא גם של חניונים והכרת איזורי ZTL מראש, על מנת להימנע מכניסה עם הרכב לאזורים אסורים וקנסות מיותרים.

5.     חבילות טלפון וגלישה – אני חייב חבילה מהארץ, על מנת לנווט ב- Waze מיד עם הנחיתה, מה שגרם לי לעשות חבילת פלאפון מהארץ, אליה הוספתי את האישה בעלות מינימלית. לילדים רכשנו סים ב – Vodafone יומיים אחרי ההגעה לאיטליה. 20 יורו לכל אחד לחבילה של 50 ג'יגה. משתלם מאוד, אבל בלתי אפשרי למי שחייב אפשרות גלישה מיד עם הנחיתה.

מוזמנים לקרוא סיכומי טיולים קודמים שלנו באיטליה ובכלל, בבלוג שלי https://www.lametayel.co.il/blogs/3530615 .

סעו ותהנו – טיולים הם חוויות מקסימות שנשארות איתנו לתמיד!

תמונת הפרופיל של Ranli3
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Ranli3

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיטליה

החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה