אני שמחה לשתף אתכם במספר טיפים קצרים על טיול ליער השחור שעשינו עם שלושה ילדים בקיץ שעבר, במשך כשבוע.
אני יודעת שיש הרבה חומר ומאמרים בעניין, ולכן אני רושמת בקצרה ובפשטות את התובנות העיקריות שלנו מהטיול:
1. מזג אוויר - יצאנו באמצע אוגוסט, מה לעשות, נגמרו הקייטנות, כולם בעבודה בחופש וזה הזמן שהסתדר לנו. נפלנו על שבוע לוהט שלא היה מבייש את מזג האוויר הישראלי, עם הבדל קטן..המזגן. הגרמנים שמעו על מיזוג אוויר, אולם עדיין לא הפנימו שלא מדובר "בשנה חמה חד פעמית". במעט מאד מקומות יש מזגן. התאכסנו במלון ארבעה כוכבים של רשת גדולה, ובחדרים היו פתחי אוורור עם אפשרות לשחק עם הטמפרטורה, אבל המערכת הוציאה אוויר בלבד ולא מיזוג.
בסוף השבוע אגב, התחיל גשם ומזג האוויר השתנה לגמרי. אירופה.
2. לינה – רוב האנשים ישנים באזור בצימרים, חוות או דירות שונות. אנחנו סגרנו ברגע האחרון והיה לנו קשה מאד למצוא מקום שנראה טוב, בטוח, פנוי בתאריכים שרצינו, גדול מספיק וכמובן במחיר סביר. בסוף לקחנו שני חדרים במלון בעיר פרייבורג. המלון היה מצויין (למעט המיזוג), כלל ארוחת בוקר ושרת אותנו מצויין. השארנו את הצימרים לטיול אחר.
3. פארק אירופה – בכל טיול אנחנו משלבים (מבחינתי בצער רב) גם פארק לילדים, במידה ויש משהו במקום. בעיני מדובר ב"יום סבל" שצריך לסמן עליו ווי. כך היה בגארדלנד באיטליה, יורודיסני האפטלינג וכו'. עם זאת, אני חייבת לציין, פארק אירופה מפתיע לטובה! יחסית פחות מרגישים את הצפיפות והתורים של אוגוסט, האתר מוצל ויש להקות והופעות בין האטרקציות. סביל יחסית.
4. קולמר/ שטרסבורג – ישראלים רבים משלבים את שתי העיירות. בעיני על שטרסבורג כדאי לוותר, היא מתאימה יותר למבוגרים וטעימות יין, קולמר יותר קטנה ונעימה.
5. מפלי הריין – מה לעשות, מים ומפלים זה לא הצד החזק שלנו (הגבים בנחל צין הם אחלה אבל זה לא זה..). מפלי הריין (קפיצה קטנה לשוויץ) שווים את הטיול.
6. התנהלות כספית – טילנו עם המשפחה בהרבה מקומות, תמיד בקיץ. אנחנו שוכרים בדרך כלל רכב גדול (מיני וואן או אפילו וואן). בשורה התחתונה, הטיול תמיד יוצא יקר יותר ממה שמתכננים, אבל גרמניה (וגם אוסטריה, אגב) יחסית זולות. האוכל יחסית זול, הלינה אינה יקרה וגם האטרקציות סבירות (הכל יחסית כמובן). במידה וצריך הלוואה לחופשה, כדאי לבצע השוואה מעמיקה דרך אתרי ם כמו mani.co.il ואחרים.