אני ומשפחתי (החיות נשארות בארץ) מטיילים לאט. אנחנו אוהבים לחוש את המקום, את האנשים, לספוג את האווירה. אוהבים להכיר את החנויות המקומיות, את הירקן, את הקצב, את המאפיה והמעדניה. אוהבים להתנהל בשלווה ובנחת, לחוות את הטבע ברגליים. הילדים מטיילים איתנו מגיל צעיר מאד. כשהם היו בני 4 ו-2 היינו איתם בקפריסין 3 שבועות. התמקמנו בעיירה קטנה בהרים וממנה יצאנו לטיוליים בכל האי. כשהם היו בני 11, 9 ו-3 טיילנו 6 שבועות באוסטריה. בין לבין היו גיחות קצרות יותר בעיקר לאיטליה. אחרי שהם גדלו קצת חזרנו גם לטיולים זוגיים. אנחנו מאד אוהבים את יוון ואיטליה וחוזרים אליהם שוב ושוב. מוזמנים להצטרף אלינו, מקווה שתהנו כמונו.

טיול משפחתי באגם מאג'ורה והסביבה - מקונגה - פנינה אמיתית

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי באגם מאג'ורה והסביבה - מקונגה - פנינה אמיתית
MACUGNAGA

עזבנו את עמק אאוסטה היפה ועברנו ליעד הבא של הטיול שלנו – העיירה Verbania שעל גדות אגם מאג'ורה Lago Maggiore בו בילינו את המחצית השניה של החופשה שלנו. על החוויות שלנו במחצית הראשונה של החופשה בעמק אאוסטה כתבתי בפוסטים הקודמים. מומלץ להתחיל בפוסט הראשון בו ערכתי הכרות עם המשתתפים.

ככל שהתקרבנו ליעד, השמים התעננו והתקדרו. גשם התחיל לרדת ואנחנו התבאסנו שהבאנו איתנו מאאוסטה את מזג האוויר הלא מתאים לטיול שלנו. מצב הרוח התדרדר כשנקלענו לפקקי מוצאי שבת בעיירות סביב האגם. עד עכשיו טיילנו לנו בנחת בטבע מבודד, פגשנו מטיילים פה ושם, אפילו באתרי תיירות כמו הרכבל למון-בלאן לא הייתה צפיפות רבה. פתאום מצאנו את עצמנו בלב אזור תיירותי הומה בסוף שבוע עמוס מטיילים. קבלת פנים קצת מרתיעה.

לכן, למחרת בבוקר "ברחנו" מהאגם לטיול בסביבה מוכרת ואהובה, פסגות הרים מושלגות. כיעד ליום זה נבחרה העיירה Macugnaga. גילינו שזה סוף השבוע האחרון שבו הרכבל שעולה להר Monte Moro פתוח. Macugnaga היא עיירת סקי ונופש שנמצאת ברכס ה-Monte Rosa. זהו רכס עם מספר פסגות בגובה 4000 מ' ויותר. רוב הרכס שייך לעמק אאוסטה.

נסענו בכביש צר ויפה עד לעיירה. השמיים היו כחולים ואנחנו היינו מרוצים.

מצאנו עיירה מלאה נופשים ומטיילים אבל היתה בה אווירה שקטה ונינוחה ומקום נרחב להכיל את כולם בלי תחושה של צפיפות ודוחק. רוב האנשים טיילו עם הכלבים שלהם. ראינו את המנהג הזה בהרבה מקומות והוא מקסים בעיניי. הכלבים הם חלק מהמשפחה והם יוצאים עם המשפחה לטיולים ונופשים. עולים ברכבלים, יושבים בבתי קפה ומסעדות והכל בשיא הטבעיות.

רכבל מיושן וקצת מפחיד העלה אותנו לגובה 2700 מ' ל- Monte Moro שעל הגבול עם שוויץ.

למעלה היה קצת קר אבל למי אכפת, הנוף יפה כל כך.

הגענו למקום מקסים. טיפוס קצר על מדרגות חלקלקות מקרח

ואנחנו ליד פסל של מדונה מוזהבת זו המדונה של השלג Madonna delle Nevi.

הנשימה נעצרה, בגלל הנוף ולא בגלל הטיפוס.

תצפית לכיוון שוויץ:

לאחר ששבענו מהנוף הגיע זמן השוקו-עם-קצפת המסורתי.

בחרנו לשבת בבקתה סמוכה ולא במסעדה שליד הרכבל. לבקתה מרפסת שתלויה מעל ובתוך הנוף. החלטנו שזו המסעדה עם הנוף היפה בעולם.

הנוף מהמרפסת:

כמה תמונות פרידה מהמקום המקסים הזה.

לסיום, טיילנו קצת בעיירה עצמה ועשינו פיקניק על גדות הנחל שעובר ליד העיירה.

לדעתי אפשר בהחלט לבלות בעיירה הזאת יום מלא ואפילו יותר. יש בעיירה מסעדות וחנויות, בסביבתה יש מגוון מסלולי טיול, ישנו רכבל כסאות שנראה חביב ועולה לגובה 1914 מ' לתחנת BELVEDERE. אנחנו, למרות שרצינו, לא עלינו עליו כי לא נשאר לנו זמן. פרטים נוספים אפשר למצוא באתר של העיירה וגם כאן. בעיני הקסם של המקום זה הנוף המדהים שלו, קצה עמק מוקף פסגות גבוהות ומושלגות ומדונה מוזהבת ששווה לטפס אליה.

----------------------------------------------------------------------

את היום סיימנו ב Verbania העיירה שלנו לימים הקרובים. יש בה נמל וטיילת לאורך האגם. מסתבר שבימי ראשון (מסויימים, אינני יודעת איזה) נערך בטיילת שוק פשפשים מקומי. הגענו בשעת הסגירה אבל התרשמנו שרוב המוכרים היו אנשים מקומיים לא צעירים שהביאו כל מיני חפצים ישנים מהבית וסידרו דוכן יפה. בישוב בו אנחנו גרים מתקיים הפנינג קייצי (מסיבת רחוב) שבו אנשי הישוב (בעיקר הילדים) מקימים דוכנים ומוכרים כל מיני דברים (זוטות בפרוטות). הקטנה החליטה שהשוק אליו הגענו הוא אותו הדבר. לא צלמנו את השוק.

אחת האטרקציות של אזור האגמים הייתה האכלת ברווזים. בפעם הראשונה לא היינו ערוכים לכך, אשה טובה, שראתה את הילדים מנסים לשדל את הברווזים להתקרב, נתנה להם שקית עם שאריות לחם. מאז ועד סוף הטיול השתדלנו לקחת איתנו תמיד שאריות לחם כדי להיות מוכנים למפגש נוסף עם ברווזים ושאר בעלי הכנף שמסתובבים באזור.

לקינוח שתינו קפה/שוקו ואכלנו עוגה ברחבה המרכזית של העיירה.

בפוסט הבא נבקר בכמה מהאתרים המוכרים באזור אגם מאג'ורה.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של oferf
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של oferf
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיזור האגמים

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 8 שעות
"נהלים מיוחדים לישראלים": המכתב שחיכה לאוהדי בית"ר במלון המפורסם לאייטם המלא
"נהלים מיוחדים לישראלים": המכתב שחיכה לאוהדי בית"ר במלון המפורסם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
עזבו את סנטוריני וקוסמוי: אלו 10 האיים שהופכים ללהיטי התיירות הבאים לאייטם המלא
עזבו את סנטוריני וקוסמוי: אלו 10 האיים שהופכים ללהיטי התיירות הבאים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
להדק חגורות עם גל גדות: אלה הכוכבים שתפגשו מעכשיו בכל טיסה של אל על לאייטם המלא
להדק חגורות עם גל גדות: אלה הכוכבים שתפגשו מעכשיו בכל טיסה של אל על
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא ביוון ולא בקפריסין: החוף הכי מפתיע באירופה נמצא דווקא במדינה בלי ים לאייטם המלא
לא ביוון ולא בקפריסין: החוף הכי מפתיע באירופה נמצא דווקא במדינה בלי ים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מהקיץ: המס החדש שייקר את החופשה ביעד האירופי הפופולרי לאייטם המלא
החל מהקיץ: המס החדש שייקר את החופשה ביעד האירופי הפופולרי
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
ארקיע: עיכובים משמעותיים ודחיית טיסות בעקבות תקלה טכנית לאייטם המלא
ארקיע: עיכובים משמעותיים ודחיית טיסות בעקבות תקלה טכנית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בשורה לתיירים באיטליה: האתרים האייקוניים ייפתחו לראשונה עד שעות הלילה המאוחרות לאייטם המלא
בשורה לתיירים באיטליה: האתרים האייקוניים ייפתחו לראשונה עד שעות הלילה המאוחרות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
תשכחו מרומא ופריז: זו עיר הבירה שנבחרה ליפה ביותר באירופה לאייטם המלא
תשכחו מרומא ופריז: זו עיר הבירה שנבחרה ליפה ביותר באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
טיסות החל מ-77 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-77 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
אזהרה לתיירים באיטליה: קנס של 275 אירו על סלפי בעיירה הציורית לאייטם המלא
אזהרה לתיירים באיטליה: קנס של 275 אירו על סלפי בעיירה הציורית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
6 מדינות בטיול אחד: זה המסלול המרהיב החדש שייקח אתכם מפולין עד איטליה לאייטם המלא
6 מדינות בטיול אחד: זה המסלול המרהיב החדש שייקח אתכם מפולין עד איטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
תשכחו מבודפשט וסופיה: זו העיר הכי זולה לחופשת קיץ באירופה לאייטם המלא
תשכחו מבודפשט וסופיה: זו העיר הכי זולה לחופשת קיץ באירופה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל