נקודות חשובות בתכנון טיול ליער השחור

טיילנו 7 ימים מלאים (לא כולל יום ההגעה והעזיבה) ביער השחור והיה מדהים. היינו 4 מבוגרים (אחד בן 58, שלושה בני 30 ותינוק בן שנתיים).

רציתי לשתף מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון כשמתכננים את הטיול והאטרקציות (במיוחד אם משתמשים בספר "משפחה מטיילת" כשמתכננים):

אתחיל דווקא באתרים שמומלץ לוותר/לעשות רק אם יש זמןכי בחירת אטרקציות נכונות מתוך מבחר גדול יכול לשנות מסלול מנחמד למעולה:

1.שביל הפסלים - שביל קצר יחסית (שעה). אין לו חן מיוחד למעט הליכה קצרה ביער. ציפיתי רבות לאור התשבוחות שזכה בספר ובהמלצות אחרות באתר. מי שמאוד יהנה ממסלול זה זה אולי ילדים שיהנו מהפסלים המוצבים בצדדי הדרך (הפסלים מיועדים לילדים). מעבר לכך ממש אין משהו מיוחד וממליץ לוותר. אגב למי שכן מגיע, במרכז המידע הצמוד לתחילת המסלול יש מפות של השביל. המסלול מתאים ברובו לעגלה (אנחנו עשינו את כולו עם עגלה - בסוף נדרש להרים את העגלה 300 מטר בעלייה), ניתן להתחבר באמצע המסלול לסוף מסלול אחר ואז כל המסלול מתאים לעגלה (בתחנת המידע אמרו שפחות יפה אבל מתאים בקלות להליכה עם עגלה. אנחנו כאמור העדפנו את הקטע "היפה").

2.מסלול בערוץ רוואנה - עוד מסלול שזכה לתשבוחות גדולות בספר. מסלול נחמד, ההתחלה שלו מרשימה כשעוברים מתחת לקשתות גבוהות שעליהם נוסעות הרכבות. מעבר לכך מדובר במסלול שמזכיר טיולים נחמדים בצפון הארץ. לא ממליץ להגיע במיוחד, יש מסלולים יפים הרבה יותר ביער השחור. אם כבר מגיעים ליער השחור הייתי מצפה ליותר ממסלול שמזכיר טיול בארץ וחבל לבזבז עליו זמן אם אין.

3. פארק שטיינואסן - רשום בכל מיני מקומות שמתאים ליום גשום. אתחיל בזה שבתור פארק שנכנסים אליו בחינם עם הכרטיס האדום הוא נחמד, אבל אם היינו משלמים עליו הייתי מצפה להרבה יותר. יש מספר מתקנים מצומצמים שמקורים שגם במעבר בניהם יש לעבור באזור פתוח, ככה שהגשם כן מפריע. שאר המתקנים ומתחמי החיות הם בחוץ לגמרי. לא בדיוק מתאים ליום גשום. כן מתאים ליום גשום חלקית (כל פעם שאין גשם עושים מתקנים, וכשגשום להגיע לאזורים המקורים). יום גשום ממש - חבל להגיע לשם.

4.רכבל בפלדברג - הגענו כשהיה סגור אז לא באמת עלינו. עם זאת הרכבל נראה קצר ולא מרשים במיוחד וחבל להגיע לשם במיוחד. הרכבל בהורבן (להר שואיסלנד - משהו כזה..) שמומלץ בספר וממטיילים נוספים ורכבל להר בלכן (שכן היינו ונחמד ויפה לטייל שם. יש מספר מסלולים המתוארים באתר) עדיפים.

אתרים שאני חייב לציין לטובה:

1.המגלשות בטודנאו - קודם כל המגלשות זה חוויה מדהימה שלא ארחיב עליהם כי כבר קיבלו את האהדה בטיפים אחרים. ארחיב דווקא על הדברים שלא רשומים. עולים ברכבל למעלה ההר בקצב איטי ושליו בנוף מדהים. הנוף למעלה מדהים וממליץ לטייל קצת למעלה כי ממש יפה שם. מי שלא רוצה לרדת במגלשות יכול לרדת ברכבל ברוגע עם הנוף. בקיצור חוויה. זה גם חינם עם הכרטיס האדום.

2.פארק החושים בגוטאך - זה מסלול הטיול שאני הכי ממליץ עליו. החוויה ללכת יחפים על מסלולים שונים הוא נחמד והילד שלי ממש נהנה מזה (וגם אני). אבל גם בלי האטרקציה היחפה (אפשר גם ללכת עם נעליים) מה שעשה את המקום למדהים זה טיול בנוף מדהים!! שבשבילו מגיעים ליער השחור. בקיצור בלי קשר לאטרקציה היחפה עצמה, שווה מאוד להגיע רק בשביל מסלול טיול הליכה בנוף המדהים והמסלול הנחמד.

אגב כ-2 דקות נסיעה משם יש מגלשות הרים נוספות. החוויה ממש לא משתווה לטודנאו, אבל אפשר ללכת כי גם נחמד, גם בנוף יפה, וגם כי יחסית זול (2.5 יורו לסיבוב). ככה שממליץ לעשות גם אם כבר הגעתם לפארק החושים. ילדים בטוח יתלהבו מהמסלול גם יותר..

3.טיול בעיירה hinterzarten (שביל הגמד) - באופן עקרוני שביל הגמד הוא נחמד, אך לא מלהיב בצורה יוצאת דופן. עם זאת שילוב ביחד עם שיטוט בין בתי העיירה לכיוון הגובה (אזור הכניסה לעיירה מתחילת השביל בין הבתים לאורך הכביש למעלה) הופכים את הטיול לממש יפה כאשר משלבים גם נוף של העיירה והסביבה.

4.טיול יומי לדרך היין בצרפת. הנופים שונים מהיער השחור ושילוב עם העיירות/עיר ממש נחמד. העיר קולמר מאוד חמודה ורגועה. טיול ממנה לעיירות המומלצות שבסביבה (לדעתי אחת מספיק ולשלב אטרקציה בדרך). אנו שילבנו גם את חוות הפרפרים שבאזור. מלהיב יותר לילדים מאשר למבוגרים. מדובר בחוות צמחים שהכניסו לתוכה פרפרים והפכו אותה לאתר תיירות. אפשר לוותר או להכנס אחד עם הילדים...

5.טיול למפלי הריין בשוויץ - המפלים מאוד מרשימים. יש אפשרות להגיע עם סירה עד למפלים שלדעתי זה חובה כי ממש מרגישים את העוצמה והמים שעפים עליך מעצימים את החוויה (אנחנו בחרנו בשייט מס' 4 של 15 דקות כאשר פעמיים הוא מגיע עד למפלים עצמם). עשינו גם טיול לאורך הטיילת עד הגעה לנקודה הגבוה ביותר שממנה המפלים ממש מרשימים והדרך יפה. לגבי העיירה שטיין אם ריין היא נחמדה מאוד. מזכירה את העיירות בדרך היין ככה שאם אין לכם זמן והייתם בדרך היין אפשר לוותר. אם לא אז שווה להגיע לטייל שם. אגב במפלים קיבלו יורו (גם המדחן בחנייה במטבעות), גם בעיירה המדחן קיבל מטבעות של יורו.

6.פארק המים באדאפטיס בטיטיסי - בהחלט מושלם ליום גשום. פארק מגניב עם מתחם בריכות מקורות ומתחם מגלשות. כניסה חינם עם הכרטיס האדום למשך שעה וחצי.

7.מפלי טריברג והעיירה - הטיול במפלים נחמד ולדעתי כדאי להגיע ולטייל שם ביחד עם שיטוט בעיירה. מומלץ לשלב עם שביל החושים בגוטאך כי באותו כיוון נסיעה מאזור דרום היער השחור לכיוון מרכזו.

8.העיר לורך lorrach - נעים מאוד להסתובב במדרחוב של העיירה. בעקרון יש להגיע לשם רק לצורך קניות. הרבה חנויות וכלבויים גדולים ורשתות מוכרות, ומצאנו שיש הרבה יותר מבחר (לפחות בשטח מצומצם שפשוט להתנייד בו) מאשר מפרייבורג והכל נמצא במקום אחד.

כללי

1.הספר משפחה מטיילת ממפה את רוב האתרים המרכזיים והמתוירים ונעזרנו בו הרבה. אני ממליץ להשתמש בו בכדי לקבל הבנה על מסלולי הטיול והאטרקציות המרכזיות באזור. ציינתי למעלה אותו בקשר לשביל הפסלים וערוץ רוואנה כי הספר מגדיר אותם כאתרי חובה, שלדעתי ומי שטייל איתי לא מבין על מה ולמה. חבל היה להקדיש להם זמן לעומת מסלולים אחרים שיכלו להיות הרבה יותר טובים. ההרגשה שהם בספר רק בגלל שהם מוכרים.

2.לגבי שבילי טיול - נראה שביער השחור יש מספר בלתי מוגבל של מסלולי הליכה יפים. מי שמחפש מסלולים אמיתיים מומלץ שיחפש בנוסף ספר אחר כי בספר מצוינים רק האתרים המוכרים, המובילים (לא בהכרח בצדק) והקצרים ואין בו הרבה מידע על מסלולי טיול רגליים רציניים יותר.

3. בדרך מפרייבורג להינטרזארטן (בפרייבורג ובכביש הקרוב אליה) יש הרבה מצלמות (גם מוסתרות) אז תזהרו. הג'י פי אס התריע לנו עליהם כל פעם במקומות שלא רואים אותם אפילו.

4.הגעה ליער השחור - ניתן לנחות במספר מקומות. אנחנו נחתנו בפראנקפורט שבמרחק 2.5-3 שעות מפרייבורג לא כולל עצירות. הרבה יותר נוח לנחות בבאזל או בציריך. אפשרויות נוספות הם שטוטגרט ושטראסבורג. הרחוב המרכזי בפראנקפורט היה נעים ביותר להסתובבות עד לטיסת הערב.

5. בשדה תעופה בפראנקפורט רכשתי סים קארד מקומי עם 5 ג'יגה לגלישה באינטרנט בדוכן של אחת הרשתות הסלולריות שם. עלה לנו 50 יורו. פתחתי נקודת גישה (וואי פי) מהסמארטפון שלי וכולנו גלשנו על אותו סים במשך כל התקופה. הרבה יותר זול מלרכוש חבילות מראש מהארץ. בעצם עלה לנו כ- 250 ₪ גלישה חופשית לכולנו ביחד.

6. טיילנו בתחילת מאי. היה מזג אויר מצויין וכל האתרים היו כמעט ריקים וללא תורים. השבילים היו פנויים לגמרי ובכל מקום היינו כמעט היחידים דבר שתרם מאוד להתחברות למקום ולמסלולים וללא המתנו מייגעות בתורים (למשל בפארק המים, בשבילי הטיול ובמגלשות ההרים. פשוט לאן שלא הגענו ובכל שעה לא היה תור). בהתחלה קצת חששנו ממזג האויר אבל יצא טיול מושלם (בלילה קר). מסתבר שמבחינת ימי גשם במאי יש פחות מאשר ביולי אוגוסט (בניגוד למחשבתי הראשונה).

7. הערה לגבי קניון לאגו בעיר קונסטאנץ - הגענו לקניון לאחר טיול במפלי הריין. לא היה יותר מידי מה לעשות בקניון וסתם בזבזנו עליו זמן. עם זאת בחוץ נראה שיש חנויות הרבה יותר מעניינות והשיטוט בעיר עצמה נראה נחמד (לא כל כך הספקנו למעט שיטוט קצר אז אני לא יכול לומר בוודאות. עם זאת ממליץ לחנות בקניון ולטייל דווקא קודם בחוץ כי חבל לבזבז את הזמן בקניון לא משהו).

אז תהנו ותתכוננו להרבה ירוק בעיניים. מקווה שעזרתי בתכנון הטיול.

תמונת הפרופיל של petel_s
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של petel_s