יום שבת 11.8 Wrangell - Gustavus

השעה 9 בבוקר, יום בהיר 20 מעלות בחוץ. פקידת הקבלה מקפיצה אותנו לשדה התעופה. שם מודיעים לנו שהמטוס המריא באיחור של חצי שעה מסיאטל. מסרנו את המזודות.

באלסקה, בכל שדות התעופה הקטנים ( גוסטבוס, רנגל, בארו) אין מכונת שיקוף למזודה. הצוות פותח כל מזודה והבדיקה ידנית. אנחנו שרגילים תמיד להקדים, נמצאים פחות או יותר לבד עם כ10 אנשי צוות משועממים בטרמינל. אנחנו יוצאים אל מחוץ לטרמינל לטייל ופתאום רואים מולנו במבי חוצה את הכביש ומתחיל ללחח עשב. כמה חמוד.

הנהגת שהקפיצה אותנו לשדה התעופה ספרה, שערב קודם ביקרה בחצרה דובה חומה עם גורים. והיה מפחיד.

אחרי המתנה של כשעתיים עלינו על המטוס לטיסה של 17 דקות עד Petersburg.

בצילום הטרמינל בPetersburg. נוסעים עולים למטוס, מצטרפים לטיסה.

עוד 22 דקות טיסה ואנחנו מגיעים לג'ונו. עד לטיסה הבאה לגוסטאבוס נשארו כ3 וחצי שעות, החלטנו לנסוע לעיר. ביציאה מהטרמינל הייתה מונית. 10 דקות נסיעה ב25$ הביאה אותנו למרכז העיר. קבענו עם הנהגת שעה לחזרה באותו מקום.

בנמל בג'ונו עגנו 3 אוניות קרוז. אחת ענקית.

מטוסים ימיים המריאו

טיילנו בין החנויות. קנינו מזכרות מאלסקה . בג'ונו יש אפשרות לסיור בעיר באופניים, אוטובוס רכבל שעלה להר.

חזרנו לשדה התעופה. בבידוק בשדה שוב בדקו את שקית הבייגלה והסוכריות שהיו בתיק. עברנו שיקוף גופני בו כל דבר, כל פיסת נייר שנשארה בכיס ובטח הארנק המוחבא צריך להוציא. טיסה של 18 דקות ונוחתים בגוסטבוס.

כמובן המטוס נוחת ליד דלת הכניסה לטרמינל. יורדים במדרגות, עוברים מהטרמינל החוצה לקבלת המזודות. (בצד שמאל למטה ירימו את התריס).

מזל שהיום לא גשום. בחוץ בינתיים מחכים שאטלים של כל בעלי הלוג'ים במקום. אנחנו מזהים את האוטובוס שיקח אותנו ל Glacier Bay Lodge.

כעבור מספר דקות התריס נפתח המזוודות מושמות, אנחנו עולים לאוטובוס. נסיעה של כ20 דקות ואנחנו מגיעים. מסירה מאוד מסודרת של החדרים לכל מי שהיה על האוטובוס. קבלנו חדר בבקתה בלב חורש עם נוף יפה.

בצילום מבט מתוך החדר:

בדרך למסעדת המקום אנחנו רואים דורבנים אחד על הקרקע שני על העץ.

​​​​​​​

מזג האויר מצוין. יצאנו לטייל בסביבה. מקום יפיפה..