מסלול טיול ל-6 ימים אוקטובר
יום 1ג'נבה
מלון -; hotel Strasbourg
,10 rue pradier1201 geneva
נחיתה בג'נבה הגענו בשעה 9 בבוקר לערך לאחר איסוף המזוודות נסענו ברכבת לכיוון מלוננו שהיה ממוקם על יד תחנת הרכבת הראשית של ג'נבה [עדיף לקחת מלון על יד תחנת הרכבת או כל תחבורה אחרת זמינה מה שמקל מאוד , 2 דקות מתחנת הרכבת מלון מצוין מפנק ודי שקט.הנסיעה ברכבת משדה התעופה היא חינם יש צורך להוציא כרטיס על יד תחנת המידע ליד עמדת איסוף המזוודות. •
עוד מהארץ הזמנו את כרטיס ה-SWISS PASS תקף ל-3 ימים [7 עד 10] , אין צורך להשתמש בכרטיס בשהות בג'נבה כיוון שמקבלים כרטיסים לתחבורה הציבורית בחינם כולל שיט על האגם היפה.ביקור רגלי בג'נבה היפה והרגועה , המון חנויות ואגם יפהפה , שיט על האגם. בדיעבד היינו צריכים לקחת עוד יום בג'נבה על מנת לנסוע למונטריי עיירה קרובה לג'נבה , והצטערנו שלא עשינו כך.
יום 2 -;גרינדוואלד -
טעות לתקופה זו , חור נידח
מלון -; hotel eigerblick3181 grindewald
התארגנות ליציאה לכיוון גרינדוואלד, לאחר ארוחת הבוקר היעד הבא שלנו בהתחלה עוד חשבנו לנסוע למונטריי בבוקר ולחזור לקחת את המזוודות ולהגיע בשעות הלילה המאוחרות לגרינדוואלד ובדיעבד הסתבר שהתוכנית לצאת את ג'נבה בבוקר מוקדם ולנסוע לכיוון גרינדוואלד היה מהלך נכון [הסבר בהמשך]הנסיעה ברכבת ארכה כ-3 שעות לערך , נופים קסומים ,יצאנו לכיוון גרינדוואלד בשעה 11 בבוקר לערך , [אפשר לבקש מהקבלה במלון שיוציאו לכם את זמני הרכבת והכיוונים מהאינטרנט . הרכבת מגיעה בזמן.כאמור נסיעה לכיוון גרינדוואלד , בדרך עוברים באינטרלאקן כאן צריך להחליף רכבת , מה שלימד אותנו כי אינטרלקן הינה בלב שוויץ ובה תחנת רכבת גדולה,מחליפים רכבת לכיוון גרינדוואלד בסוכנות SWISS 1 בארץ "המתמחים בטיולי שוויץ" המליצו לנו על גרינדוואלד והתעקשו על המלון בשם EIGERBLICK שאיתו הם עובדים , שהוא מלון לא נעים מבחינת האנשים ובכלל לא שירותי.וזאת הייתה הטעות הגדולה שלנו שכמעט והעיב על טיולנו .כאמור הגעה לתחנת גרינדוואלד שמאוחר יותר הסתבר לנו שזאת התחנה האחרונהבסוכנות בארץ נאמר לנו כי בהגעה יש איסוף מתחנת הרכבת לכיוון המלון וכן בחזרה. צלצלנו למלון בעזרת אחת מפקידות הקבלה ברכבת , ונאמר לנו כי אין להם נהג במלון על מנת לקחת אותנו מרחק של 10 דקות בעלייה . [תחשבו על זה עם מזוודות] לפיכך נאמר לנו לקחת מונית , אוקיי שוב בעזרתה של פקידת הקבלה ברכבת הוסבר לנו כיצד להזמין את הרכבת [גשם זלעפות בחוץ וקור של 0 מעלות] ואין מענה , רק לאחר המתנה של 20 דקות הגיעה נהגת שהסבירה כי בכפר הזה יש רק נהגת מונית אחת , ובשל הביקוש הרב נאלצנו לחכות 20 דקות [אף אחד בארץ לא הסביר לנו זאת], ועכשיו למזלנו שיצאנו מוקדם בבוקר והגענו שהיו אנשים בחוץ ואור, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילו היינו מגיעים בלילה ולא יודעים היכן המלון!!!! הגענו למלון קיבלה אותנו בחורה סבורת פנים , לא נעימה לשון המעטה, ונתנה לנו את מפתחות החדר , כאמור החדר היה גדול ופונה להר ההאיגר אבל כמובן שלא הייתה ראות טובה , היה קר וירד גשם.כמובן שגם על היונגפראו הידוע לא עלינו [המחיר אסטרונומי גם עם הנחת הSWISS -; 174 פרנק לאחד , מחיר הזויי =מה גם שאין אפשרות לראות כלום בשל מזג האוויר , [אולי תקופה אחרת עדיף] ושוב לאחר התארגנות קצרה במלון יצאנו לכיוון אינטרלקן וכאן הבנו את גודל הטעות שעשינו על זה שלא בחרנו ללון בה , העיר מדהימה ביופייה , תחנת רכבת ראשית [אין צורך להחליף רכבות].הנהר והשיט המון אנשים . בשעות הלילה 11 לערך שמנו פעמנו לכיוון גרינדוואלד [עלי ציין כי באינטרלאקן גם אם אין רכבות יש אוטובוסים ] .נסענו לכיוון גרינדואלד המנומנמת , למזלנו שידענו באיזה חור נמצא המלוןצימר שלנו, ירד גשם זלעפות ונאלצנו לעלות למלון הליכה של 10 דקות [ עליה קשה] קחו זאת בחשבון.אם לוקחים את גרינדוואלד , אפשר לקחת מלון באזור תחנת הרכבת , נאמר לנו כי גרינדוואלד היא קרובה ליונגפראו אבל מכל מקום אפשר להגיע בקלות , עם הרכבתסיפור של 30 דקות .*המלצה שלי לינה באינטרלאקן.
יום 3 -; גרינדוואלד
יצאנו בבוקר לאחר ארוחת בוקר לעלייה ברכבל לפירסט נחמד לא משהו וואאו הראות לא היתה טובה ירד גשם ואפילו שלג ,בתצפית יש מסעדה לא שירותית בכלל אכלנו רק מרק חיכינו חצי שעה שיבשלו את המרק.חזרנו לתחנת הרכבת ונסענו לברן עיר הבירה של שוויץ ברן עיר מדהימה ויפה , טיילנו ברחובות הראשיות , חנויות , שדרת הפסלים , נחמד ביותרבחזרה עצרנו בעיירה טון עיירה ציורית מאוד יפה , שיט על האגם לכיוון שפיץ שבדיעבד הסתבר שהיה טעות , אין מה לעשות בשפיץ הצטערנו שלא נשארנו בטון.
יום 4 - ציריך
מלון: hotel continentalStampfenbachstrasse 608035
בבוקר יציאה מוקדמת מאוד 8:15 בבוקר לאחר ארוחת הבוקר בגרינדוואלד נסיעה ברכבת לכיוון ציריך , 3 שעות דרך ברן רכבת ישירה אין צורך להחליף רכבות.הגעה בשעה 1130 לערך לתחנה המרכזית בציריך והליכה לכיוון המלון הנהדר 3 דקות ברגל , מלון נהדר ואנשים מסבירי פנים . כיף אמיתי שידרגו לנו את החדרקיבלנו חדר די גדול עזבנו את המזוודות בקבלה עד שיסדרו לנו את החדר ונסענו לכיוון לוצרן ¬ לוצרן מדהימה לא להפסיד יפה וציורית אגם משגע , היה מזג אוויר נהדר, וטיילנו לאורך הטיילת חזרנו במטרו אכלנו ארוחת ערב במסעדה איטלקית פיצה וקולה 60 פרנק לאחד , [240 ₪] יקרררר אבל היה שווה
יום 5 - ציריך
יום שלם בשוטטות בשדרת הקניות החנויות המפוארות והיקרות להחרידחזרה למלון לינה
יום 6 -; ציריך
ארוחת בוקר נינוחה במלון הנחמד בציריך התארגנות עם המזוודות , השארת המזוודות בקבלה , והמשך השיטוט בציריך יום יפה ואביבי קיבל את פנינו פסענו לאורך הרחובות והקפנו כמעט את כל ציריך ברגל מאחר ולא היה לנו את הכרטיס חופשי לרכבות,בשעה 7 בערב נסענו ברכבת לכיוון שדה התעופה מרחק של 12 דקות לערך מציריך .עלות נסיעה 7 פרנק לאחד .צ'ק אאוט מהיר עם פלאי הטכנולוגיה של המחשבים לקח בדיוק 2 דקות לקבלת הכרטיס חזרה עם חברת התעופה SWISS הגעה הביתה בשעה 2:30 לפנות בוקר שיטוט בדיוטי פרי אין כלום , 2 קומות , הכל יקר להחריד.•
היום בדיעבד היינו באוסטריה הרבה יותר יפה , ויש בה מה לעשות שווייץ מי שרוצה נופים אולי לא בחורף , בכל מקרה אם בחורף בשלג זה לסקי .•
רק ערים גדולות ומלונות רק על יד תחנת הרכבת ,•