ציטוט “ממש לא רחוק מכאן מצוי לו גן עדן. אנשים חמים ואוהבים, אוכל טעים בצורה לא רגילה, חופים נהדרים, ים צלול כמו בדולח והרבה ירוק בעיניים ושמחה בלב, מה עוד אפשר לבקש?”
את החופשה שלנו התחלנו באתונה בחום של שלושים וחמש מעלות, ובהמשך הגענו לאי מת׳נה בשיט על מעבורת מפיראוס. באי מת׳נה מצאנו חברים אוהבים שכבר מחכים בכיליון עיניים שנחזור, ים נהדר שמזג האוויר פשוט התאים לו בצורה מושלמת, ואפילו עדר עזים באחד הטיולים שלנו באי.אח יוון יוון, מקום חם שמור לך בלבי ❤️
יהציטוט של מתת, ילדה מותק שמאוד נהנתה ומתגעגעת לחזור לשם שוב.
בשבוע האחרון של יוני טסנו ליוון. חצי שנה לפני הטיסה הביעה ילדתי המקסימה משאלה שהיא מאוד תשמח לעשות חופשה ביוון. יוון אצלינו זה אתונה. בפעם הקודמת שהיינו באתונה מאוד נהנינו ואני חשבתי שזה רעיון טוב לחזור לאתונה ולחזור על ההצלחה הקודמת.
שעתיים של טיסה הביאו אותנו לאתונה. בהזדמנות הזאת אני חייבת להמליץ על חברת Aegean Airlines חברה מעולה. הדיילות מקדמות את הטסים בסוכריות, הטייס לא מברבר הרבה, המטוס מאוד מרווח ויש המון מקום לרגליים. בוחרים מקומות ישיבה בצ'ק אין בלי תשלום נוסף, במשך הטיסה מגישים ארוחה חמה אם כי לא משהו, סתם פסטה, מגישים משקאות קרים וחמים וגם אלכוהול. הדיילות אדיבות מאוד והטיסה עוברת בכייף.
חום אימים קיבל אותנו באתונה. משהו כמו ארבעים מעלות. במלון היה מזגן מצויין, אבל נאלצנו לצאת כדי לחפש ארוחת ערב, למרות שבאתר בוקינג צויין כי במלון סוקרטס יש מסעדה שמגישה ארוחות צהריים וערב, זה בכלל לא היה נכון. כן, יש שם מסעדה, אבל היא סגורה רוב בזמן, היא פתוחה בבוקר, אבל אין בה סועדים. מצאנו טברנה פתוחה באמצע הלילה, אכלנו ובדרך חזרה הלכנו לאיבוד. אנשים מאוד נחמדים במקרה הזה מוסלמים הראו לנו אתת הדרך וגם אחד מהם ליווה אותנו כמעט עד פתח המלון. בכלל האנשים באתונה מאוד חביבים ומוכנים לעזור.
למחרת יצאנו לטייל באתונה. החום היה בלתי נסבל. אתונה הסריחה מריחות ביוב שעלו בגלל החום. הגענו במטרו למונסטרייקי. מקום מסחרי נחמד. להפתעתינו מכרו שם דודבנים ותות שדה. ביוני, בשיא החום מכרו תות שדה. ברור שקנינו. התות שדה היה נורא טעים, מתוק ובטעם של תות ולא של פלסטיק כמו בארץ. הדובדבנים היו גם מאוד גדולים וגם מאוד טעימים. בכלל כל פירות הקיץ היו מדהימים, טעימים רצח ולא יקרים בכלל.
אחרי ארוחת צהריים יצאנו לרחוב המותגים ארמו. טיילנו בחצי רחוב והחום אילץ אותנו לחזור למלון שם המזגן פעל וכשנכנסנו החדר היה קריר ונעים. הפעמים היחידות שיצאנו מהמלון היו לארוחת ערב ולמחרת למטרו כשהיעד הוא פיראוס והפלגה במעבורת לMéthana אי שהישראלים עדיין לא גילו.
בפיראוס עלינו מעבורת. השיט היה מאוד כייפי בחרנו מקומות על הסיפון העליון. למרות שהטרקלין היה ממוזג, היו בו רק חלונות ואנחנו רצינו לראות את הים. במעבורת אין מקומות מסומנים וכל אחד בוחר איפה לשבת. על הסיפונים גם מותר לעשן וזה היה פלוס גדול מבחינתי וגם מבחינת הרבה אנשים אחרים שעישנו בכייף.
ההפלגה הייתה רגועה, ושלווה, להקות של שחפים ליוו את המעבורת עד Méthana שעתיים של הפלגה והגענו.
Methana הוא הר געש שעלה מהים. המון הרי געש ויש אליו גישה גם ברכב מהיבשה. האי הוא גן עדן לנופשים שמחפשים רוגע שלווה ומנוחה ומצד שני גם טיולי טבע וסיורים רגליים. יש בו מעיינות חמים, צמחיה מגוונת ונופים וולקניים מדהימים. בסביבות האי יש כפרי דייגים שמתפרנסים מהים וטברנות מצויינות.
אנחנו עשינו את הטיול סובב Methana במונית כי אני קצת עצלנית לטייל בהרים ברגל וגם היה חם מאוד, לא התאים לי לסיור רגלי, אבל יש שילוט ובימים פחות חמים בהחלט ניתן לסייר ברגל אם אתם אוהבי טבע וטיולים רגליים.
את הלילות העברנו בפנסיון “וינה” בחדר מקסים על הגג מוקף במרפסת ענקית. זה היה החדר היחיד על הגג (קומה שלישית) בלי שכנים. היו שם עוד שתי קומות עם חדרים אחרים, אבל אני ביקשתי בקומה גבוהה ומריה בעל המקום נעתרה בחפץ לב לבקשתי. זה היה חדר מדהים. גדול מאוד, מיטה כפולה ענקית ועוד מיטת יחד אחת. המטבח היה מופרד מהחדר בדלת, המקלחת הייתה מפנקת ובכלל הזמנתי ארבעה לילות, כשהתכנון לישון בלילה החמישי בפיראוס, אבל כל כך אהבנו את החדר עד שהחלטנו להשאר שם גם בלילה החמישי.
מריה, בעלת המקום היא אישה חמה ונהדרת. לב של זהב ונדיבות יוצאת מהכלל. דיברנו איתה המון, היא סיפרה לנו על Methana ועל החופים המומלצים לרחצה על המשפחה ועל הכל בכלל. אם תזדמנו לMethana אני מאוד ממליצה לשכור חדר בפנסיון “וינה” שקט שם, רגוע שם וכייף.
את ההנחיות איך להגיע לפנסיון קיבלנו מונגלי בעל בית קפה/מסעדה על החוף. הוא הסביר לנו איך בדיוק להגיע לשם, אמר, תלכו ישר כל הדרך ומצד ימין זה הפנסיון שאתם צריכים. אז הלכנו ישר והגענו עד עליה קטנה ולידה שביל פונה ימינה. החלטתי שזה שם, הלכנו בשביל והלכנו לאיבוד. מאוד אופייני כשזאת אני שמובילה. הייתה שם תחנת משטרה קטנה, הצעתי לילדה מותק שנשאל את השוטרים, הם בטח יודעים איפה זה.
נכנסנו לתחנה שהיה לה לוק של שנות השישים כולל המוני תיקים מצהיבים ושאלתי שוטר איפה זה פנסיון “וינה”, היוונים הם מאוד אדיבים, השוטר מיד ביקש את מספר הטלפון של הפנסיון והתקשר לגברת מריה, החמור אמר לה לבוא מיד לתחנת המשטרה בלי להסביר למה. חיכינו כמה דקות ואז הגיעה גברת מבוהלת, היא לא התייחסה אלינו עד שהשוטר אמר לה כי אנחנו מחפשות אותה. ההקלה נכרה על פניה והיא לקחה אותנו לפנסיון במעלה העליה הקטנה שאותה ראינו קודם, אבל לא התחשק לי לעלות.
מאוחר יותר הלכנו לאכול צהריים. על החוף יש המון טברנות ובתי קפה. אני מאוד ממליצה על בית קפה/מסעדה B&B ונגלי הוא איש מאוד ידידותי שמתחבר עם אנשים, הוא גם יודע הכל. הוא זה שהמליץ על טיול סובב Methana במונית וגם סידר לנו מחיר לא יקר.
בבית קפה מסעדה שלו יש תפריטים מגוונים. החל מסנדויצ'ים וטוסטים ועד פסטות ופיצות. אין אצלו בשר ודגים. הקינוחים שהוא מגיש הם חלומיים, טעימים רצח וכמובן משמינים, אבל מי עושה חשבון כשנמצאים בטיול במקום כל כך מקסים? יש אצלו גם אלכוהולים, אבל את זה לא טעמנו.
עוד מסעדה שאני ממליצה עליה מכל הלב זאת מסעדת “אוסטריה” האוכל טעים מאוד, ילדה מותק אהבה מאוד את הקבב, המלצר או בעל המקום הוא איש מאוד נחמד ורומנטי, לפני שהזמנו ארוחה, הוא ניגש לגינה וקטף לנו שני ורדים, אדום עבורי וכתום לילדה. בסוף הארוחה בקשתי חשבון והאיש הביא לנו אבטיח נהדר ואחרי זה הביא את החשבון.
החופים שם מקסימים, הים רגוע ושקט וצלול, במים אפשר לראות דגים וקיפודי ים. הכל כל כך נקי ומזמין לטבול ולשחות.
היינו הישראליות היחידות שם. לא היו תיירים אולי בגלל שהעונה שם מתחילה בתחילת יולי, ראינו מודעות של קרקס ואטרקציות לילדים, לא חווינו את האטרקציות כי עזבנו בסוף יוני. זאת הייתה חופשה נהדרת. החופשה הכי טובה שהייתה לנו עד עכשיו, צר היה לנו לעזוב, אבל היינו צריכות לחזור לישראל, העבודה מחכה ומטלות שונות של היום יום. אני מאוד ממליצה על Methana מקום נפלא, או כמו שאומרת הילדה מותק שלי “גן עדן עלי אדמות”